Lenkillä uudelleen

Lähdin sit vielä ennen saunaa koiran kanssa puolen tunnin kävelylenkille. Harmittaa vaan, kun laitoin sykemittarivyön ja kellonkin luulin laittaneeni päälle, mutta matkan tulokset eivät tallentuneetkaan lainkaan:(

Vaikka huomenna olisi lepopäivä, niin silti menen Markki-messuille, joten hyötyliikuntaa tulee siinä samalla.

Pääsiäisen tulon kunniaksi

uusi väliaikainen ulkoasu käytössä :)

Juoksuohjelmasta

Tuolta Porin kaupungin liikuntatoimen sivuilta löytyvästä juoksuohjelmasta on myös tehty video, joka löytyy Yleltä: http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/arkisto/2009/juoksukoulu_sohvaperunoille Kannattaa katsoa!

Venyttelyiden merkitystä en olekaan muistanut korostaa.

pe 15.4.2011

Jälleen ihanan raikas aamu. Pääsin juoksemaan 15 minsaa yhtäjaksoisesti heti aamutuimaan, ilman ollessa vain puoli astetta plussan puolella. Juokseminen tuntui aluksi hieman kankealta, mutta tovin kuluttua alkoi paremmin sujumaan.
Taas se linjuri tuli vastaan. Kuukauden päästä varmaan tulen kahdesti sitä vastaan saman lenkin aikana, kun ensin vastaantullessa linjuri on matkalla päätepisteelle ja sieltä palatessa kiertää toista reittiä, jossa taas tulemme vastakkain. Juoksu tuntui jopa niin hyvältä, että olisi voinut juosta takaisin kotiin toiset 15 minsaa :)

Tämä ilon tunne juoksua kohtaan hieman korvasi sitä tunnetta mikä hetken häivähdyksenä kävi mielessä, kun painon jumitus on nyt alkanut. Toisin sanoen, paino pysyi taas samoissa lukemissa. Täytyy toivoa, että se on mensujen syytä. Ensi viikolla sekin sitten varmistuu, kun ne ovat ohitse. Täytyy vain kääntää ajattelu niin, että on jumissa siksi, kun nyt lähtee ympärysmitoista senttejä pois.

Eilen illalla kävin vielä tekemässä ylimääräisen kävelylenkin, koska se eilisaamun lenkki jäi kävelyosioltaan hieman vajaaksi.

Tämän aamun juoksuharjoituksen kokonaiskestoksi muodostui 31 minuuttia. Toisin sanoen  juoksemaani matkaan meni minuutin vähemmän aikaa kuin kävellen samaan matkaan. Juoksen siis hieman nopeampaa kuin kävelen :) Kaloreita kului 197 kcal, rasvanpolttoon meni melkein 14,5 minsaa, kunnon puolelle meni melkein 16,5 minsaa. Keskisyke oli 129 ja maksimi oli 152. En siis juossut kovin lujaa, koska tarkoituksenani oli muutenkin juosta rauhallisesti, jotta varmasti jaksan tuon 15 minsaa juosta yhtäjaksoisesti. Mielestäni en edes hengästynyt tuolla vauhdilla. Uskon, että nyt toteutin täysin sitä neljän peen sääntöä; Pitää Pystyä Puhumaan Puhisematta, vaikka en kenenkään kanssa puhunutkaan. Vauhdin hitaudesta kertoo sekin, että 15 minsan matkan pituudeksi muodostui 1,5 km. 45 minsan kävelylenkki, jonka olen kiertänyt on 4 km:n pituinen. Sen mukaan minun pitäisi juosta n. 4,5 km 45 minuutissa... Paljon on kirittävää nuoruusaikoihin, jolloin juoksin 10 km:n matkan vajaaseen tuntiin :(

to 14.4.2011

Tämä  aamu alkoi normaalista poiketen sillä, että piti hakea lääkekaapista kuumemittari nuorimman pojan kainaloon ja niinhän siinä sitten kävi kuten otsaa koittamalla arvelin, kuumeessa on. Nenä tuhisi ja yski jo illalla, joten tämä ei tullut yllätyksenä. Nyt sitten ollaan kotona pari päivää. Päätin ennen kuin vanhempi lapsista lähtee kouluun tehdäkin jo tälle päivälle merkityn juoksuohjelman. Kyllä tuntui hyvältä kun pystyi kahteen kertaan juoksemaan 7 minuuttia yhtäjaksoisesti. Nyt en epäile yhtään huomisen15 minsan juoksemisen onnistumista :) Ohjelmassa oli 1 minuutti kävelyä ja 7 minuuttia juoksua, 2 minuuttia kävelyä ja 7 juoksua ja sen jälkeen käänny ja kävele reippaasti kotiin. Juoksemiset ja nuo 3 minsan kävelyt tein, mutta takaisin kävelty matka jäi liian vajaaksi (n. 10 min. verran), kun piti kiirehtiä kotiin, jotta poika (14 v) ehtii kouluun. Käyn vielä illalla tekemässä kävelylenkin. Silti kaloreita ehti tuossa ajassa (reilut 27 minuuttia) kulua 230 kcal, rasvan polttoon meni vain vähän yli minuutin verran ja loput meni kunnon puolelle. Keskisyke oli 151 ja maksimi oli 172 :)
Sain hoitajan järjestymään illaksi, kun minulla on luento illalla, jota en voi perua, kun kutsut siihen on lähetetty jo ajat sitten. Päätin tehdä tämän juoksulenkin jo nyt aamulla tuon luennon vuoksi, koska palaan tuolta tilaisuudesta myöhään illalla.

Ai niin, tänä aamuna en voi sanoa muuta kuin jes, jes, jes siitä, kun paino pysyi samoissa lukemissa kuin eilen, ottaen huomioon sen  mitä söin eilen lounaalla.

Tämä viikko on ollut poikkeuksellinen myös painon laskemisen suhteen. Jotta pysyisin tällä viikolla samassa yhteistuloksessa kuin edellisviikkoina eli -1,9 kg, niin seuraavan vuorokauden aikana pitäisi laihtua kilon verran. Heh, taitaa olla ihan mahdottomuus :)

Syy selvisi..

...siihen miksi viime päivinä on ollut niin mahottoman vaikeaa, siis mielihalut erilaisia herkkuja kohtaan on koko ajan mielessä. Luin jostakin, että mensujen aikana tekee mieli hyväskää, myös laihduttaessa, joten se tieto helpotti kummasti. Ehkä sit vajaan viikon päästä helpottaa. Nämä illat erityisesti ovat vaikeita, kun aiemmin on milloin mitäkin napostellut siinä samalla, kun telkusta on katsonut jotain ohjelmaa. Olen tajunnut sen tosiasian miten epäterveellisesti olenkaan elänyt ja näyttänyt sillä tavoin ihan väärää esimerkkiä omille lapsilleni. Ihan mielettömiä kalorimääriä/vrk tuli syötyä, niin mielettömiä, että nyt melkein alkaa oksettamaan, kun ajatteleekin. Eikä ne määrät ole edes tässä julkaisukelpoista :) Yhtä ainuttakaan kertaa en ole viime vuosien aikana ennen Cambridgea kävellyt ohi karkki-, leikkele- ja valmisruokahyllyjen, joten se jos mikä kertoo hyvin paljon siitä mistä suurin osa kiloistani on tullut.Vielä kun siihen lisää epäsäännölliset ruokailutottumukset ja erittäin vähäisen liikunnan määrän.

Olen saanut todella paljon energiaa lisää elämääni ja sen myötä jaksaa tehdä eri asioita paljon paremmin. Chronin tautinikaan ei ole oireillut enää yhtään. Ensi viikolla menen tähystykseen ja siinä selviää  tarkemmin mikä on tautini tilanne ja näkyykö tämä muutos jo esim. labrakokeissa, joissa eilen olin. Ainakin olo on mitä ihanin.

Tilattu mekko, kokoa 42

Tässä on kuva siitä mekosta, jonka Cellbesiltä jo etukäteen tilasin. Sieltä toki ehti tulla välillä tietoa, että sen toimitus viivästyy. Eikä se vielä edes menisikään päälle.


Runoni vuodelta 2004

Tähdenlento (31.12.2004)

Katselen taivaalle pimenevään,
jossain kirkkaan tähden nään.

Samaistun tähteen ja sieltä maailmaa katselen,
toivoen, että voin tuoda,

jollekin,

joka hetkellä lennon,
muistaa sydämeensä toivoa,

O n n e n.

Runoni vuodelta 2005 (sopii hyvin tähän teemaan)

Sekametelisoppa 

Aineksia on vaikka muille jakaa.

Kysymys kuuluukin:
Missä järjestyksessä niitä tarvitaan?

Peräkamarista järki huutaa
tee näin!
Keittiössä tunne vastaa
ei, kun näin!

Sitten vielä se intuitio tulee sotkemaan koko sopan.

(runoni kertoo siitä taistelusta mitä läpikäyn mm. silloin, kun kävelen karkkihyllyn (lue:suklaapatukoiden) ohi  kaupassa...)

ke 13.4.2011

Tänä aamuna nousin vaa´alle melko väsyneenä, kun eilen tuli tehtyä pitkä työpäivä. Unikaan ei paljoa väsymystä poistanut. Mutta ihana ilon pilkahdus silti oli vaa' alla, kun se näytti -0,4 kg :) Nyt olen sitten alittanut 85 kg (jes, jes, jes)!
Ajattelin illalla hieman surffailla ja etsiä vastaavanlaista kunto-ohjelmaa vatsalihasten parantamiseksi kuin juoksusta on tehty. En tiedä löytyykö sellaista. Kolmen raskauden jäljiltä (yksi niistä leikkauksella) ja kilojen karistuttua tuota vatsan seutua olisi myös saatava pienemmäksi. Jos joku tietää jonkun hyvän vatsalihasohjelman tai linkin siihen, niin laita se pikaisesti tähän kommenttina :)

Juoksuohjelmasta on tänään vuorossa lepopäivä, koska huomenna on melkoinen rutistus edessä; 2 minsaa kävelyä, 7 minsaa juoksua, 1 minsa kävelyä, 7 minsaa juoksua, käänny ja kävele reippaasti takaisin kotiin. Tämä on jo melko haastavaa, koska huomenna on tulossa lähes samanlainen työpäivä kuin eilen. Täytyy silti yrittää jaksaa mennä lenkille vielä myöhemmin illallakin. Patukat siis taas huomenna korvaavat pari ateriaa.

ti 12.04.2011

Tänä aamuna tein elämässäni historiaa eli kävin lenkillä jo lähes kukonlaulun aikaan n. klo 6.00. Ilma oli mitä raikkain. Suosittelen kenelle tahansa!!!
Ainut vastaantulija oli linja-autokuski, joka kuljetti typötyhjää linjuria pysäkit ohittaen. Vaikka kävin lenkillä, niin jotenkin tiesin "kropassani", että tänä aamuna vaaka ei heilahda ainakaan miinukselle ja niinhän siinä kävikin, mutta ei heilahtanut onneksi plussankaan puolelle, pysyi siis samoissa lukemissa.
Tänään on pakko turvautua patukoihin, koska olen ns. tien päällä iltaan saakka. Seuraavan kerran ehdin päivittää tätä blogia  vasta huomenissa.

Aamun lenkkiohjelma: 1 minsaa kävelyä, 5 minsaa juoksua, 30 sekunnin tauko, 5 minsaa juoksua ja 1 minsa kävelyä takaisin kotiin. Aikaa kului 13 minuuttia, 110 kcal, rasvanpolttoon meni reilu minuutti ja kunnon puolelle vajaa 12 minsaa. Keskisyke oli 152, maksimisyke 171. Vaikka keskisyke oli noinkin korkea, niin silti se ei niin korkealta tuntunut juostessa.

ma 11.4.2011

Nyt on tasan kuukausi siitä, kun laitoin ensimmäisen Cambridge-annoksen suuhuni . En kyllä voinut vielä tuolloin aavistaa kuinka tehokas tapa tämä on laihduttaa. Usko ei vielä ollut kovin valtavaa tuossa vaiheessa, mutta NYT on. Tänä aamuna vaaka näytti lukeman, josta oli kadonnut ne lauantain tuomat plussat ja oli lähtenyt jopa -100 g lisääkin. Nyt paino on siis 85,2 kg.

Tänään on juoksuohjelmassa vuorossa sama ohjelma kuin viime perjantaina eli 2 minsaa kävelyä ja 5 minsaa juoksua, tauko ja 5 minsaa juoksua ja 2 minsaa kävelyä kotiin. Viime viikolla Polarin tiedot olivat: kaloreita kului 136 kcal. Kunnon puolelle meni 14,5 minsaa ja puoli minuuttia rasvanpolttoon. Keskisyke oli se korkea 158 (kun innostuin lopussa juoksemaan liian lujaa) ja maksimi syke oli 186. Yritän tänään juosta hieman rauhallisemmin.

Lenkki tehty ja tässä lukemat:  kaloreita kului 130 kcal. Kunnon puolelle meni 13 minsaa ja loput 3,5 minsaa rasvanpolttoon. Keskisyke oli tällä kertaa 144 ja maksimikaan ei enää noussut yhtä korkealle. Nyt se oli 173.

Yksi aivan ihana asia tapahtui tänään illalla. Ostin viikonloppuna ekat farkut yli kymmeneen vuoteen. Ostin varalta koon 44, jos ne vaikka menisivät muutaman viikon kuluttua. Yllätys olikin melkoinen, kun päätin jo  tänään niitä kokeilla... ne menikin jo nyt!!!! En oikein vieläkään meinaa tätä uskoa todeksi. Kokoni oli pahimmillaan joidenkin vaatteiden osalta 50, joidenkin osalta 48, mutta ei moniin vuosiin sen alle.

su 10.4.2011

Tänään taas vaihteeksi plussalla (+0,2 kg), mutta tietoisesti. Kävimme kaupungilla pihalla olevilla messuilla ja grillistä kantautunutta makkaran tuoksua ja lämpöä emme voineet vastustaa. Ja ihan kuin vielä vahvistukseksi lisäplussien saamiselle otin vielä kahvikupiillisen maidon, sokerin sekä pulla siivun kera. Silti tiedän, että ne lähtee kohta pois. En aio tästä tuloksesta säikähtää. Nyt kohta aion mennä 45 minsan sauvakävelylle ennen aamupalaa. Ennen aamupalaa siksi, kun kroppa on tyhjä hiilhydraateista, joita elimistö ensisijaisesti käyttäisi energianlähteenä. Tällä tavoin pakotat elimistön käyttämään hiilareiden sisjata rasvaa energianlähteenä :)

Aamupala syöty ja sauvakävelylenkki tehty, samoin myös venyttelyt. Oli kiva huomata verrattuna edelliseen vastaavan pituiseen matkaan, että olin saman matkan kiertänyt monta sataa metriä nopeampaa eli olin kotini kohdalla n. 5 minuuttia aiemmin, koska edelliskerralla tuohon 4 km:n matkaan kului minulla aikaa 47 minuuttia. Tänään olin kotini kohdalla 43 minuutin kohdalla. Sauvojen ansioksi ei kyllä ihan kaikkea voi laittaa, niin suuri ero tuo on, että ilmeisesti kuntokin on kasvanut matkan varrella :) Edelliskerralla sykkeet olivat seuraavat: "Kaloreita Polar FT7:n mukaan kului 347 kcal, keskisyke 135, maksimisykkeen ollessa 159. Rasvan polton ajaksi muodostui melkein 10 minuuttia ja kunnon puolelle meni loput eli 37 minsaa". Vastaavat luvut tänään olivat; 341 kcal, keskisyke 141 ja maksimisyke oli 165. Rasvan polton ajaksi muodostui vain reilut 1,5 minuuttia ja kunnon puolelle meni 43,5 minuuttia.

On niin ihanaa liikkua nyt pihalla, kun lumet ovat täysin sulaneet pyöräteiltä. Aamulla on muutenkin vähemmän "liikennettä" pyöräteilläkin. Toki talven aikana ripoteltu soramurska on vielä teillä häiritsemässä. Tämä aamuaika lenkin tekemiselle oli kyllä aivan ihana, öisten pakkasasteiden jälkeen. Ilma oli juuri ja juuri plussan puolella, mutta ilma oli ihanan raikas ja ojissa olevien vesien pinta oli vielä jäässä. Nyt sitten olisi virtaa vaikka muille jakaa :)