Lepopv tuli ja meni =) mutta millä tavalla....osa II

Päätin sitten aamulla, kun mies ja poika tulivat pyöräkaupoilta, olla ihan pihalla ;)
Siis otin haravan käteeni ja haravoin koko etupihan, karsin pari puutakin ja vein lehdet kompostiin. Aikaa kului monia tunteja. Puolivälissä vasta tajusin laittaa sykevyön päälle. Kaloreita kului 629 kcal, keskisyke oli 128, maksimi 164. Näihin lukuihin saa lisätä ainakin 2 tuntia lisää eli kaloreihin tulisi varmasti lisää ainakin 300 kcal + ne kalorit, 383 kcal, jotka aamulla juostessa kulutin. Nyt on olo kuin ns. auton alle jääneellä. Koko kroppa on rasitettu. Saunan jälkeen ajattelin tehdä jaloille ihan oman kylvyn. Yöllä on sitten vuorossa hoitoa myös sielulle eli menen pääsiäisyön messuun. Huomenna päätimme mennä ihan autolla yhdelle laavulle koko porukalla ja siten ottaa päivän ihan rennosti rentoutuen metsän siimeksessä.

Lepopv tuli ja meni =) mutta millä tavalla....

Sitä kesti kokonaiset 2 tuntia :D Ennen kuin mies lähti pojan kans hakemaan uutta pyörää päätin sittenkin lähteä lenkille. Vuorossa olisi ollut 15 juoksua, käänny, juokse ja kävele kotiin. Tämä ohje meni kyllä ihan överiksi nimittäin....

j u o ks i n  4,1 km yhtäjaksoisesti !!!!!!

Eikä se edes tehnyt tiukkaakaan. Tämä kotini vierestä menevä pyörätie jatkuu sellaisena 4,1 km:n lenkkinä, joten siksi tuo erikoinen luku. Nyt voin olla luottavaisin mielin siitä, että jaksan viikon päästä juosta 5 km yhteen mittaan! Aikaa kului 41 minuuttia ja kaloreita 383 kcal. Rasvanpolton puolelle meni vain 10 sekuntia ja loput kunnon puolelle. Keskisyke oli 161 ja maksimi 176, vaikka olo ei tuntunut yhtään noin korkeilta, koska koin, että en hengästynyt kovinkaan paljoa ja olisin pystynyt puhumaankin puuskauttamatta. Pidin nyt myös huolen siitä, että en "revitä" yhtään, jotta saan hyvän pohja-arvon vertailukohteeksi tälle lenkin pituudelle.

Jos joku olisi minulle vuoden vaihteessa sanonut, että "kuule, pudotat painoa pääsiäiseen mennessä 13,6 kg ja juokset pääsiäislauantaina 4,1 km, niin olisin nauranut sille tosi äänekkäästi ja en millään olisi sitä uskonut :)

Nyt on olo ihan pilvissä :D Jaloissakaan ei tuntunut yhtään pahalta. Venyttelin ennen lenkkiä ja sen jälkeen, jotta lihakset eivät kovin lujaa kipeytyisi. Tästä vasta on ihanaa jatkaa eteenpäin! Suurkiitokset Närpiöön innoituksesta kokeilla omia rajojaan ;)

P.S.Vapunaattona olisi Seinäjoella Teron kymppi. Taidan osallistua siihen kävellen ja juosten.

la 23.4.2011 Hyvää Pääsiäistä kaikille lukijoille!

Kuva on täältäTrullituspäivä. Minkälaisia noitia meille tänään tuleekaan virpomaan. Tämä on mielestäni vuoden ihanimpia aikoja, kun trullit saapuvat ja vielä, kun ilma on aivan ihana. Lapsena itsekin trullitin joka Pääsiäinen.

Tänä aamuna vieläkin miinuksella eli -0,1 kg. Minulla on nyt täynnä 6vk + 1 pv tätä kuuria ja painoa on pudonnut tämän aamun lukema mukaanlukien -13,6 kg eli nyt painan 83,1 kg. Seuraava välitavoite on puolivälissä, joka on -16,85 kg:n kohdalla ja vain -3,25 kg:n päässä!!! Pyrin siis siihen, että vielä jonain päivänä painaisin 63 kg. Toki olen antanut itselleni luvan syödä mämmiä vaniljakastikkeen kera sekä vappuna simaa ja tippaleivän. Saas nähdä paljonko ne vaikuttavat painoon plussaluvuin.

Ihana nähdä nuorimmaisen ilme, kun haemme tänään sille uuden pyörän =) Se kun ei vielä tänä vuonna mene trullittamaan.

Pitkänperjantain juoksuohjelma

Siivoilin koko päivän ja läpikävin omani ja poikani vaatekomerot ja pussitin kierrätykseen menevät vaatteet. Illan päätteeksi ennen saunaa kävin sauvakävelemässä tunnin verran. Tämä Polar FT4 on jossain vaiheessa määrittänyt minulle rajasykkeeksi 122. Jos liikun alle ko. sykkeen, luokittelee kello harjoitteluni rasvaa polttavaksi. Jos liikun yli sen, niin se luokittelee harjoitukseni kunnon puolelle. Kaloreita kului 335 kcal, rasvan polton puolelle meni reilu 32 minuuttia ja loput kunnon puolelle. Keskisyke oli 121 ja maksimi 142. Huomenna olisi ihan pakko pitää lepopv, jotta pystyn noudattamaan tätä rankemmaksi menevää ohjelmaa ilman takapakkia =)

Tangohölkkä ja Satumaakävely 9.7.2011, klo 12.00 Seinäjoella. Tule mukaan!

Ota tämä  yhdeksi kesän lomamatkakohteeksesi. Saat ns. kolme kärpästä samalla iskulla; osallistumisen  Cumbre Mundial del Tango - kansainvälisen tangotapahtumaan,  Tangomarkkinoihin sekä em. tapahtuman yhteydessä järjestettävään Tangohölkkä ja Satumaakävely -tapahtumaan.  Nämä löytyivät juoksukalenterista.

La 09.07.2011 TANGOHÖLKKÄ JA SATUMAA-KÄVELY
PAIKKAKUNTA, LÄHTÖPAIKKA ja KELLONAIKA: Seinäjoki, Kaupungintalon edusta (Kirkkokatu 6) klo 12.
MATKAT JA SARJAT: 7 km(Tangohölkkä); 4 km (Satumaa-kävely). Tangohölkässä ei ajanottoa. Satumaa kävelyreitin varrella mielenkiintoisia rasteja.
OSANOTTOMAKSUT JA ILMOITTAUTUMINEN: Os.maksu 10 e (JK 8 e). Ilm. lähtöpaikalla 1,5 h ennen starttia.
Juoksijakortilla alennus osanottomaksusta!
PALKINNOT, MITALI: Jokainen saa tangohölkkäpaidan, joka oikeuttaa 10 euron alennukseen lauantaipäivän katutansseihin. Runsaasti mielenkiintoisia arvontapalkintoja.
REITTI: Reitit seurailevat Pajuluoman ja Seinäjoen kauniita rantoja.
OSALLISTUJIEN LKM EDELLISENÄ VUONNA: Osallistujia vuonna 2010 yhteensä 210
YHTEYSHENKILÖ JA PUHELIN: Ilmari Ylä-Autio 040-5504463.
YHTEYSHENKILÖN SÄHKÖPOSTI: ilmari.yla-autio@seinajoki.fi
JÄRJESTÄJÄSEURA(T): Katupojat ry ja Suomalaisen tangon Satumaa ry

Juoksukoulu -kirja | Juoksukoulu.fi

Tuli juuri tilattua tällainen kirja: Juoksukoulu -kirja | Juoksukoulu.fi

pe 22.04.2011 Pitkäperjantai

Jes, jes, jes vieläkin ollaan miinusmerkkisellä tiellä, -0,2 kg taas tippui. Nyt alan vähitellen uskomaan tuohon kuunvaikutukseen. Uskotko sinä? Käytkö sinä joka päivä vaa´alla? Näkyykö sinulla tämä myös painon alenemisena? Olisi kiva kuulla myös sinun kokemuksiasi tähän asiaan.

to 21.4.2011 jatkuu taas

Tässä päivitystä vielä tälle illalle. Tämän päivän siis piti olla lepopv...mutta eihän sitä malta olla paikoillaan tällaisena pivänä, kun aurinko paistaa ja linnut laulaa :) Kävin sitten vielä illansuussa tekemässä 2 km:n (2 x 10 min.) juoksulenkin, jossa keskisyke oli 152, maksimi 177 ja kaloreita kului 182. Luulin, että maksimi olisi korkeampikin, koska vedin viimeisen 150 metriä niin lujaa kuin pystyin. Siihen sitten saunominen päälle. Nyt on ihanan rento olo, kun on "kroppakin" saanut vähän rasitusta. Taitaa nukkumatti kutsua tänään varhain :)

to 21.4.2011 jatkuu

Tuli sitten laitettua se sykevyö ja askelmittarikin päälle, mutta taas unohtui laittaa sykemittari päälle :((( Askeleita kuitenkin kertyi 2 km:n verran =) Taidan illalla käydä silti kävelylenkillä, vaikka pitäisi olla lepopäivä, kun ilma on mitä kaunein ja ostin ihanan violetin softsell takin, joka pitää kosteutta ja tuulta. Pakkohan sitä on päästä testaamaan =)

Minä myös Heiaheiassa

Kävin myös liittymässä Heiaheiaan. Olen siellä nimimerkillä (yllätys yllätys) PeeKoo :) Nyt on sekä juoksukoulun että laihdutetut määrät sinnekin viety.

Tutkimustuloksia?

Tämänpäiväisten tutkimusten vuoksi kuuri on mennyt tänään ihan sekaisin. Tälle päivälle tuli juotua vain yksi pirtelö ja syötyä 200 kcal annos. Vesimääräkään ei tälle päivälle tule täyttymään. Sairaalassa menikin pidempään kuin olin alunperin suunnitellut. Saa nähdä miten nämä vaikuttaa huomisaamuna vaa´alla :(((
Tehdyn tutkimuksen pohjalta on epävarmaa vielä sekin, että joudunko tulevaisuudessa (tämän vuoden puolella) ohutsuolileikkaukseen. Se varmistuu parin kuukauden sisällä otettavasta magneettikuvauksesta. Toivottavasti tulen selviämään pelkällä lääkityksen aloittamisella eikä tuohon leikkaukseen tarvitse mennä, koska muutoin liikkumiseen tulee pakollinen tauko :(((
Lääkäri sanoi, että suolen kuntoon ei silti ole vaikuttanut heikentävästi kumpikaan; ei laihduttaminen eikä juoksuohjelma, kuulemma päinvastoin.

Kävin äsken vasta (klo 20.30) tekemässä juoksuohjelmani tälle päivälle. Vuorossa oli kylläkin 30 minsan kävely eikä juoksua. Tällä kertaa kävelin ilman syke- ja askelmittaria.

Iloa tälle päivälle tuotti kuitenkin eniten se, kun tyttäreni piipahti kylässä pitkästä aikaa =) 

Toivottavasti tällaiset ihanat ilmat jatkuvat vielä pitkään!!!

Silmälasit netistä - Lensway?

Käväisin myös heidän sivuillaan ja ihastuin erityisesti Rehnin ja Lteden mallistoihin.

Näitä ei kylläkään saa kotiin sovitettavaksi, mutta webbikameralla kun otti itsestään kuvan ko. sivuilla, niin pystyi niitä saman tien sovittamaan omaan kuvaan. Tämä oli tosi kätevää! Lisäksi sivuilla näkyvät yksitehojen hinnat sisältävät myös heijastukseneston ja kovapinnoitteen. Heijastuksenesto ei sisältynyt tuolla aiemmassa nettipaikassa hintoihin. Mukaan täällä Lenswaylla tulee myös silmälasikotelo, puhdistuspaketti ja minityökalusetti. Jos haluaa moniteholasit, niin hintaan lisätään mallista riippuen 99€.

Silmälasit netistä - Favoptic?

En ollut aiemmin surffaillut ja etsinyt silmälaseja netistä. Silmiini osui tämä sivu.


Laseja voi tilata maksutta kotiin kokeiltavaksi ja vasta sen jälkeen tehdä päätös minkä valitsee ja katso millä hinnoilla! Tilasin kuudet lasit sovitettavaksi kotiin; Aostan punamustat, Biellan siniset, Läpikuultavat Ennat, roosat Barit (kuvassa), Arezzon läpikuultavat sekä Nolan punaiset mallit.
Laitan sitten niistä, kun olen niitä sovittanut, omia kommenttejani tänne.

21.4.2011 oli sähköpostiini tullut ilmoitus, että kehykset on postitettu minulle. Mielenkiinnolla odotan postia alkuviikosta.

ti 19.04.2011

Tänä aamuna vaaka näyttikin miinuksia, mutta niihin en oikein pysty luottamaan, koska ne ovat tyhjennyksen tuomia lukuja. Lisäksi kävin vaa´alla useampaan kertaan ja se näytti seuraavia lukuja; 84,4 /  84,2 / 84,1 kaikkia useita kertoja. Kaiken varalta valitsen tuon 84,4, niin ei ainakaan pitäisi tulla pettymystä seuraavalla vaa´alle menokerralla. Harmittaa kun tuo vaaka ei näytä aina oikein :( vaikka on ihan uusi vaaka.

Juoksuohjelmassa on vuorossa tänään 30 minsan rauhallinen kävelylenkki. Teen sen vasta illan lastenohjelmien aikana.

Seuraa blogiani Bloglovinissa!

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla.

ma 18.4.2011

Aamulla vaaka taas vaihteeksi näytti samaa lukemaa (84,7 kg, yht. -12 kg), mutta en usko, että enää huomenaamulla ;)
Tuli nimittäin juotua 4 litraa Colonsterilia :/  Kyseessä on perinteinen joka vuosi tehtävä tähystys. Uuh, kun tuo juoma oli taas pahanmakuista. Vaikka tämän on tehnyt jo monena vuonna niin silti tuohon makuun en totu enkä tähän inhottavaan näläntunteeseen, jota on pakko kestää n. klo 13.30 saakka, koska tähystysaika on huomenna vasta klo 12.00. Pakko ottaa ees minttusuklaapatukka mukaan, jotta tuon toimenpiteen jälkeen saan jotain heti suuhuni.

Kävin tekemässä tämän päivän juoksuohjelman jo puolilta päivin; 7,5 minuuttia juoksua, käänny ja juokse taukoja pitämättä 7,5 minuuttia.Kaloreita kului 134 kcal, kunnon puolelle meni 14,5 minuuttia ja vain 50 sekuntia jäi rasvanpolton puolelle. Keskisyke oli155 ja maksimi oli 167.

Aamulla olin terveystarkastuksessa ja labroissa. Saan loppuviikosta niistä tiedot.

Se mikä oli ihanaa oli se, että vyötärön mittani oli pienentynyt mielestäni paljon, 11,5 cm:llä!!! Alkujaan se oli 109,5 cm, nyt 98 cm!!! Ei se mikään ihme sitten ollutkaan, kun ne farkut sain yllättäen mahtumaan päälle täs jokin aika sitten :))))

su 17.4.2011

Tämä aamu alkoikin mukavimmissa merkeissä kuin eilen. Vaakalukema näytti -0,4 kg =) Luvassa olisi taas ihanan aurinkoinen päivä. Vielä tosin näyttäisi olevan pilviä taivaalla, vaikka sääennuste eilen kertoi ihan muusta. Kello on nyt vajaan yhdeksän aamulla ja mittari näyttää puolittaisessa aamuauringossa jo lähes 9 astetta =)
Koiran kanssa pitäisi käydä metsässä, jotta se myös pääsee juoksemaan sydämensä kyllyydestä.