Uskomatonta, mutta täyttä totta!!!

Täällä sitä taas ollaan, näppäinten ääressä ja ihka elävänä, vaikka...

j u o k s i n  koko Teron kympin eli 10 k m!!!!! Tai jos tarkkoja ollaan, matkan todellinen pituus oli 10,1 km =)

Harmittavinta oli taas se, kun sykemittariin olisi pitänyt sykkeet tallentua, niin taaskaan kaikkein tärkeimmässä tilanteessa ne eivät tallentuneet, näkyivät kyllä koko juoksun ajan, mutta eivät tallentuneet, kun maalissa sen keskeytin. Omien katsomisten mukaisesti väliaikatiedot tässä;

5 km kohdalla oli aikaa kulunut 52 minuuttia ja kaloreita yli 600, keskisyke oli varmaan 169-172 välillä, koska ainakaan en nähnyt sykkeen laskevan kertaakaan alle 165 koko 10 km:n matkan aikana. 9 km:n kohdalla oli aikaa kulunut 1 h ja 32 min ja koko 10,1 km:in kului aikaa 1 h 42 minuuttia. Syke nousi viimeisen 100 metrin aikana niinkin korkeaksi kuin 191. Viimeiset 2 km pidin huolen siitä, että syke ei pääse laskemaan alle 180. Moni kävelijä juoksemisestani huolimatta ohitti minut, mutta päätin, että en anna sen häiritä, koska juoksen omaa juoksuani. Valitettavasti kokonaiskalorimäärää en jaksanut enää maaliin tullessa katsoa, kun mielessä oli vain etsiä silmillä katsomosta oma mies lapsen kanssa. Siinä oli se suurin palkinto!

Voitte vain mielessänne kuvitella miltä parhaillaan tuntuu jaloissa ja lonkissa. Elämäni ensimmäinen kymppi sitten nuoruusvuosien!!! Tekisi mieli hyppiä ja pomppia ilosta, mutta vain mielessä, koska jalat ei juuri nyt siihen kykenisi. Nyt saunan ihanaan lämpöön rentoutumaan!

la 30.04.2011 Ihanaa Wappua kaikille! Taas katosi -0,4 kg!!!

Kuvan lähde
Tämä viikko on ollut aivan uskomaton painonpudotuksen osalta. Jo yksistään ma-la välisenä aikana on painosta lähtenyt yhteensä -1,9 kg!!! Toki samana aikana olen juossut jo 12 km ja tänään siihen toivon mukaan tulee 5 km lisää =) Mies tulee pojan kanssa kannustamaan lenkin varrelle.

Onneksi "tankkauspaikkakin" on puolivälissä, jos jano pääsee yllättämään. Ilma näyttää aivan ihanalta parhaillaan; pilvien välistä aurinko paistelee, mutta jo puoliauringossa lämpötila on kohonnut yli +16 asteeseen, toivottavasti ei siitä paljoa korkeammalle enää kohoa, koska muuten tulee tosi hiostavat oltavat.

Päätin sitten kuitenkin aloittaa juoksemisella, koska osallistun Zumban muodossa tapahtuvaan verryttelyyn ennen juoksun alkamista. Lisäksi ei ainakaan jälkikäteen kaduta, jos jättäisin juoksemisen sinne lopussa olevaan 5 km:iin ja olisinkin jaksanut enemmän juosta. Nyt on se vara, jos "kropassa" on sellainen tunne, että jaksaisi juosta pidemmällekin kuin tuon 5 km, niin siihen ainakin olisi mahdollisuus. Voihan niinkin käydä, että en jaksa puoliakaan tuosta 5 km:stä, kaikki kun on mahdollista. Illalla palataan asiaan!

Nyt jo jänskättää Teron kymppi tai oikeestaan mun kohdalla vitonen

Ensimmäinen "startti" sitten lapsuusvuosien. Monia ajatuksia pyörii päässäni;
  • aloitanko kävelyllä ja jatkan loput juoksemisella vai toisin päin 
  • jaksankohan 5 km juosta vai olenko harjoitellut liian ahkerasti, jotta väsähdänkin kesken kaiken
  • saanko pidettyä oman vauhdin heti alusta lähtien sellaisena, että en lähde heti liian lujaa muiden perässä
  • riittääkö energiavarastoni
  • onko kuntoni varmasti sillä tasolla, että tähän pystyn 
  • entä jos alkaa satamaan, puenko tarpeeksi vai liikaa jne.

Töiden jälkeen päätin, että tänään pidän vapaata ja vain rentoudun ja latailen "akkuja" huomiseksi sekä pesen juoksuvaatteet valmiiksi.

pe 29.4.2011 -15 kg on enää 100 gramman päässä!

Kuvan lähde


Kohta alkaa liputus, koska enää tarvitsee vain 100 g pudottaa painoa, niin tuo -15 kg on kadonnut ja puolivälistäkään ei enää puutu kuin 1,5 kg!!! On tämä aika mennyt hurjaa vauhtia. Kyllä tosi paljon jo tässä vaiheessa mietityttää se, miten oikein olen jaksanut kaikkia pudonneita kiloja kantaa.


Kuvan lähde

Jos nuo muuttaisi voipaketeiksi, niin se tarkoittaisi vähintään 30 kpl voipakettia...uuh...eihän niitä edes saisi reppuun mahtumaan. Miten ne olen voinut kantaa "kropassani"??? Ihme kun jalat ovat kestäneet. Nyt en enää ihmettele miksi polvia vihloi ja kolotti ja selkä oli silloin tällöin kipeä ja yöt olivat rauhattomia, kun olkapää kipeytyi nukkuessa. Ihmekös tuo, kun painoa oli olkapään päällä niin paljon aikoinaan. Nyt jo nukun kuin tukki. Johtuu osittain myös siitä, kun teen lähes päivittäin kokovartalorasituksen lenkkipoluilla :)

5 km:n lenkki on jo niin lähellä...

I h a n a a  i h a n a a  tätä tunnetta, joka on jaloissa 4,1 km:n juoksulenkin jälkeen. Nyt tiedän ihan varmasti, että pääsen vielä juoksemaan 5 km. Toivottavasti jo ylihuomenna Teron kympillä. Tulee ihan lapsuusajan fiilikset, kun mm. maastojuoksukisojen jälkeen reisissä tunsi mitä oli tehnyt =)

Kaloreita kului 361 kcal, keskisyke oli 152 ja maksimi 168. Edelliskerralla nämä luvut olivat samassa ajassa kalorit 383 kcal, keskisyke oli 161 ja maksimi 176. Näistä keski- ja maksimisykkeistä voi todeta esim. sen miten kunto on kohentunut viikossa, kun molemmat ovat pienentyneet.

Juoksukoulu -kirjan kimppuun viikonloppuna

 
Tämä tuli tänään postissa. Täytyypä tässä olevaa tietoutta alkaa "ahmimaan" viikonloppuna =)

to 28.4.2011 -0,6 kg jälleen :)))

Taas oli ihana ylläri vaa´alla. Painoa oli lähtenyt -600 g :))

27.04.2011 Iltalenkillä käyty

Tuli tehtyä 2,5 km:n juoksulenkki 22 minuuttiin, ennen siihen kului väh. 25 minuuttia. Vaistomaisesti vauhti lisääntyy kunnon kasvaessa. Viimeisen 200 metriä juoksin (kaksi kadunväliä) juoksin lähes täysillä, mutta vieläkään en kaikkia uskaltanut ladata loppuun asti, jotta en loukkaa itseäni esim. reisi revähdä tms. Kaloreita kului 214 kcal, keskisyke oli 159 ja maksimi nousi 185:ksi.

Nyt menen tekemään 200 kcal annokseni ja loppuillan otan rennosti saunoillen ja American Idolsista ja Pirunpellosta nauttien, jotta huomen aamulla jaksaa taas aloittaa pitkän työjakson kesälomaan asti.

Shoppailua ja ennakkotietoa Äitienpäivän tukkutorista 5.-7.5.2011

Kiertelin kaupoissa katselemassa erilaisia uutuuksia. Tulihan sinne pussin pohjalle sitten kumminkin ostettua täytettä mm. uudet juoksuhousut, -puseron sekä yhden boleron ja pitkähihaisen peruspuseron.

Ennakkovinkkinä, että mm. Supersport pitää Äitienpäivänä taas suositun tukkutorin ulkona, jossa on suurteltat (3000 m2) täynnä maahantuojien poistoeriä mahdollisia ostajia varten. Siellä on totuttuun tapaan paljon väkeä liikkeellä, joten varaa aikaa ja varaudu tungokseen, koska hinnoilla hellitään ostajia tosissaan =) Katso lisätietoja Epari-lehden verkkoversiosta, s. 12-13

Lisäksi kävin yhtä hyvää ystävääni katsomassa Järjestötalolla, josta muuten löytyy monia yhdistyksiä ja järjestöjä saman katon alta kahvion kera. Kaikki kahviossa tarjottava leivotaan itse. Käyhän paikanpäällä tutustumassa, jos et vielä siellä ole ennen käynyt. Järjestötalolle käynti on Valtionkadun puolelta. Tarkempi ohje löytyy täältä.

Vaikka kaloreita kului monta sataa ja askelia monta tuhatta tämän päivän aikana, niin aion silti käydä vielä erikseen juoksulenkillä tänä iltana.

ke 27.04.2011 Viimeisen lomapäivän kunniaksiko?

Jes, jes, jes, olipas ihanan mieluisa yllätys, kun vaa´alle menin. Painoa oli pudonnut -0,6 kg =)))) (tarkistin taas kolmeen kertaan) Nyt on yhteensä lähtenyt 14 kg. Rantakuntoon ei ihan kesäksi taida päästä, mutta lähelle ainakin. Viimeisen lomapäiväni vietän "shoppaillen".Shoppailu hipsukoissa, koska mitään tarvetta ostoksille ei tällä hetkellä olisi. Tulee ainakin samalla tehtyä tämän päivän juoksuohjelma, ehkä jopa moninkertaisesti (Tee 30 minuutin rauhallinen kävelylenkki). Askelmittarinkin nollasin.

ti 26.4.2011

Lomapäiviä on jäljellä enää tämä ja huominen :( Toisaalta ruokailu-, vedenjuonti- ja nukkumisrytmi tasaantuu, kun herätys on aina samaan aikaan. Tänä aamuna vaaka näytti jopa + 0,5 kg plussaa. Lähdin samantien syömättä ja juomatta mitään 40 minsan lenkille, josta osan matkaa kävelin ja kilometrin verran juoksin. Kaloreita kului 227 kcal, keskisyke oli 121 ja maksimi 183. Outoa, että kävi noinkin korkealla, koska en missään vaiheessa tuntenut hengästyneeni noin kovasti. Kävin lenkin jälkeen suihkussa ja uudelleen vaa´alla ja kas kummaa, nuo plussat olivat kadonneet, merkillistä...molemmat punnitukset tein kolmesti, joten ne eivät voineet näyttää väärin. Tänään olisi ollut vuorossa 30 min kävely, mutta muutan tämän viikon ajaksi näitä hieman rankemmaksi, koska ensi lauantaina on se Teron kymppi, johon aion osallistua; puolet kävellen ja puolet juosten.

Nyt oli sopiva lenkkeilykeli, koska lämpötila oli 13 astetta plussalla.

Päivän juoksuohjelma sekä laavulla ja luontopolulla käynti

Kävin aamulla ennen laavulle lähtöä juoksemassa 20 minuuttia. Kaloreita kului 167 kcal, keskisyke oli 150 ja maksimi 169.
Laavulla minulla ei ollut mukana sykevyötä. Kun sieltä palasimme, niin kiersimme luontopolkua pitkin eli kävelymatkaa kertyi yhteensä n. 2,5 km. Ihana kulkea metsässä vielä kun hyttysiä ei ole =)

Sammakoiden h-hetki oli eilen, vaikka tänään täällä taas rikottiin eilisen lisäksi lämpöennätys, +22,2 astetta. Toki tänäänkin olivat puuhissa, mutta nyt eivät enää niin aktiivisesti kuin eilen. Sain siitä otettua videokuvaakin (jota en jostain syystä saanut tänne lisättyä)

ma 25.4.2011

Hiilarit näköjään makkaran myötä jäi kehoon, kun painoa tuli taas +0,1 g lisää. Sananlasku minkä taakseen jättää sen edestään löytää piti taas paikkansa :) Mutta toisen sananlaskun mukaan ei kannata kantaa huolta huomisesta, jos uskot onneesi, niin saavutat sen. (Arabiankielinen)

Kello on taas 9.45 ja sekä sisä- että ulkolämpötila on sama eli 20.8 astetta plussaa, mutta silti ulkona on kolme astetta vähemmän kuin eilen samaan aikaan :) Ihanan lämmin päivä siis taas tulossa!

Laavulla käynti

Kävimme Kyrkösjärven laavulla. Paikalla oli ilmasta johtuen monia muitakin kävijöitä. Sorruin syömään makkaraa :(  mutta vastapainona on tänään tullut harrastettua hyötyliikuntaa mm. haravointia yhteensä 2,5 tunnin ajan enkä ole edes puolivälissä vaikka eiliset haravoinnitkin lasketaan mukaan. Vielä olisi jäljellä koko takapihan nurmikko, jossa ei ole pensaita eikä kukkapenkkejä oikeastaan lainkaan. Puutarhan ympärillä kasvaa sekä omalla että naapurien tonteilla lehtipuita, joiden lehdet tulee meidän puolelle pääasiassa, joten urakkaa on jäljellä melkoisesti :( Kaloreita tuli noiden 2,5 tunnin aikana kulutettua vajaa 1000 kcal, keskisykkeen ollessa 128 ja maksimin 157.

Laavulla oli kyllä ihanaa, kun järveltä pääsi tuuli tuulemaan niin ei ollut liian kuumakaan. Tullessa vasta huomasimme yhden erikoisuuden, ehkä sitä voisi nähtävyydeksikin kutsua. Heinikossa oli pienen pieniä lampia, jossa yhdessä oli jo sammakonkutua ja joka puolelta kuului kurnutusta. Kun tarkemmin katsoi, niin ympärillä näkyi kymmenittäin sammakoita kuherruspuuhissa :) Yhdessä rykelmässä laskimme olevan jopa 11 sammakkoa puuhastelemassa keskenään. En tiedä pääseekö tällaista kovin usein näkemään. Ilmeisesti tuota kuhertelua on jatkunut pidempäänkin, koska sitä kutua oli jo näkyvissä. Miettikää paljonko hetken päästä siellä pyörii ensin "nappopäitä" ja siitä jonkin ajan kuluttua pieniä sammakonpoikasia. Päätimme mennä huomennakin laavulle, mutta heti aamulla aikaisin ennen kuin siellä on liikaa väkeä.

Tie itseen : Teija Valtonen (nyk. Ahtiainen) sekä runokirja Tähdenlentoja

En voi sanoin kuvata millainen vaikutus minuun on kyseisellä kirjalla ollut. Ehkä koko muutosprosessi minussa alkoi juuri tuosta kirjasta. Se on upeasti kirjoitettu ja siihen jää heti ns. koukkuun eli ei haluasi lukemista lopettaa kesken lainkaan. Jos sinulla on asioita elämässäsi, sisälläsi, joita esim. et osaa käsitellä sisäisesti yksin, niin tässä on siihen apuväline. Lukija uppoutuu syvälle sisimpään tätä lukiessa ja siten läpikäy mieltä painavia asioita lukemisen ohessa. Kirjan lukeminen on mielestäni todella puhdistava kokemus. Sen jälkeen voi melkein sanoa, että vain taivas on rajana mitä elämällään haluaa tehdä. Kirja kohottaa valtavasti omaa itsetuntoa ja uskoa itseensä. Suosittelen tätä kenelle tahansa. Valitse lukemisajaksi rauhallinen ympäristö, jotta siihen voit keskittyä täysin.
Teijan yhteystiedot saat minulta maililla; peekoonoma(ät)gmailpistecom tai tee tilaus suoraan Teijalle Tähdenlentoja Facebook-sivun kautta, josta löytyy myös toinen Teijan kirja; runokirja Tähdenlentoja. Se sisältää monia koskettavia runoja, suosittelen lämpimästi! Laita Facebookissa hakusanaksi Tähdenlentoja.

su 24.4.2011

Tänä aamuna oli vaikea nousta seitsemän aikoihin pojan herättäessä, kun kotona oli pääsiäismessusta vasta yhden jälkeen yöllä. Keskimmäisen lapsen kanssa siellä olin, koska hänen piti riparia varten käydä siellä. Lupasin kaveriksi sitten lähteä. Tilaisuutta pidensi se, kun se pidettiinkin kaksikielisenä; ei suomi-ruotsi vaan suomi-englanti. Väsytti senkin vuoksi kun tavallisesti menen nukkumaan jo klo 22.00 aikoihin. Lisäksi tiesin, että vaa´an luku ei päätä huimaa, koska söin sitä mämmiä vaniljakastikkeen kera eilen. Konsulle kyllä viimeksi sanoin, että niin aion tehdä, samoin vappuna syön tippaleivän ja juon simaa. Kyllä niistä aiheutuvat plussat saan varmasti pois, joten nou hätä vaikka tänä aamuna tulikin +0,1 kg, onneksi ei kuitenkaan sen enempää =)

Jestas, juuri katsoin keittiön ikkunan lämpömittaria, johon aurinko paistaa. Pihalla auringossa on pari astetta  lämpimämpi jo nyt (klo 9.45) kuin sisällä eli pihalla on 23,5 astetta plussaa! En muista milloin on viimeksi ollut tällainen pääsiäinen.

Kyllä on ihanaa mennä tänään laavulle rentoutumaan ja kuuntelemaan metsän ääniä nuotion rätistessä vieressä =)