Lepopäivä kului shoppaillen, lukien ja puutarhassa touhuillen

Kuvan lähde
Jotta oman työn tuloksia pääsee oikein ominkin silmin toteamaan, niin piti ostaa jotain uutta puutarhaan. Käsiin jäi sekä keltaisia että punaisia auringonkukan siemeniä. Keltaisista ostin kahta eri kokoa; 2-3 m pituisiksi kasvavia ja puolen metrin pituisia. Punaiset olivat myös n. 50-100 cm korkeuteen kasvavia. Otan myöhemmin kesällä parempia kuvia.

Juoksukirja Naisille! Päivitystä!

Vihdoinkin kirja juoksemisesta meille naisille!

Pitkän linjan kestävyysjuoksijan opas tsemppaa vauhtia lenkkipoluille. Juokseminen on helppo ja nopea tapa pysyä kunnossa, ja tämän kirjan opeilla siitä tulee nautinto. Oppaassa huomioidaan naisten treeniin kuuluvat erityispiirteet ja käydään läpi harjoittelun eri osa-alueet tekniikasta ja varusteista rasitusvammoihin.

Juoksutietouden lisäksi mukana on ohjeita kehonhallinnan ja lihaskunnon kohentamiseen pilateksen ja kuntosalitreenin avulla. Runsaasti kuvitettu kirja sisältää neljä harjoitusohjelmaa erilaisille naisjuoksijoille. Alan kotimainen perusteos sopii niin kuntoliikkujille kuin kilpailuihin treenaajille.

Toimittaja Kirsi Valastilla (s. 1969) on pitkä kokemus juoksemisesta kilpaurheilijana ja harrastajana sekä juoksijoiden valmentajana. Hän on koulutukseltaan toimintaterapeutti ja rentoutushoitaja. 

Tämä teksti on suora lainaus kirjan kustantajan sivuilta.

Kävin päivällä ostamassa Suomalaisesta Kirjakaupasta tämän kirjan ja olen sen sisältöä ahminut. Kirjoitustapa on "naulitsevaa" eli ei millään malttaisi keskeyttää lukemista =) Olen jo nyt saanut monia vinkkejä omaan harjoitteluuni, vaikka en ole puolivälissäkään menossa. Suosittelen tätä muillekin!

Päätimme, että huomisen juoksuohjelmani teenkin Kyrkkäriä kiertämällä sillä aikaa kun mies on nuorimmaisemme kanssa ongella ja laavulla. Huomennahan minulla on ohjelmassa 5 km + 5 min juoksua ja siihen asti juostun matkan käveleminen takaisin. Täytyy ensin selvittää kuinka pitkä tuo Kyrkkärin lenkki on. Tuli selvitettyä ja sen kokonaispituus onkin 15 km, joten lähdenkin vasta järvilaavulta juoksemaan lankkupitkospuita pitkin eteenpäin Pojanluoman suunnassa olevall ekanavalle asti ja sieltä kävellen takaisin laavulle. Tarkempi kartta löytyy www.elamysliikunta.com -sivustolta.Illan juoksulenkki uusilla kengillä, uusilla...

Kävin ostamassa uudet juoksukengät, vaikka edelliset oli vasta 2 kk:n ikäiset. Sain edellisistä Adidaksen lenkkareista tarpeekseni, kun oikean jalan kengän pohjasta kuuluu jo nyt narinaa, vaikka kilometrejä varmasti ole niin paljoa takana, että olisivat kulutuksen vuoksi rikkoutuneet. Liikkeessä arvelivat äänen aiheuttajaksi pohjallisia, mutta sitä en usko, koska ei toisesta kengästä ääntä kuulu lainkaan...

Mieheni osti muutama viikko sitten Asicsen kengät ja minä päädyin lopulta samaan merkkiin kokeiltuani niitä ensin liikkeen juoksumatolla :)

Tämä malli on viime kauden mallistosta eli ei uusimmasta. Niiden hintakin oli siten kukkarolle sopivampi. Tämä malli on Asics Gel GT-2150 Hopea.


Supersportista jäi käteen myös yhdet pitkät ruskeat urheiluhousut, Raiskin pinkki pusero (kuvassa), hihaton juoksupaita (kuvassa) sekä urheiluliivit (kuvissa), jotka osoittautuivat rahan arvoisiksi, vaikka olivatkin hintavat (ihan uusi malli). Koskaan ei ole näin hyvältä juokseminen tuntunut kuin tänään, kun varusteetkin on juuri oikeat =) Urheiluliiveissä on takana kahdet eri kiinnitykset ja siksi ne istuvat paikallaan tosi tukevasti. 
Sykemittarin lukemia

Kesto: 47 min 38 s
Kalorit: 409 kcal
Rasvanpoltto: 1 min 26 s
Kunto: Loput
Keskisyke: 159
Maksimisyke: 182
Matka: MapMyRunin mukaan 4,8 km
 
Liivit edestä. Miksiköhän heijastimet on näihin liiveihin laitettu?
Liivit takaa. Huomaa kaksoiskiinnitys.

Mittanauhoituksia...

10.3.2011 / 19.5.2011
  • Vyötärö 109,5 cm / 89 cm  
  • Rinnanympärys 119 cm / 104,5 cm
  • Lantio 124 cm / 111 cm
  • Reisi 67 cm (tämä ei ollut leveimmästä kohdasta) / 62,5 cm (leveimmästä kohdasta)
  • Sääri, ei mitattu / 40 cm
  • "Pömppis" eli mahan levein kohta, ei mitattu / 108 cm 
Pakko oli tehdä tämä vertailu lähtötilanteeseen, jotta usko itseeni ei roimien plussien jälkeen pääse loppumaan :((

to 19.5.2011 Kolmen päivän saldo...uuuuuh...

Auts, on tosi vaarallista käydä reissussa =(  Lähes kolmen voipaketillisen verran tuli plussaa ma-to välisenä aikana, tarkalleen +1,3 kg. Toki luku on pienempi mitä sen oletin mielessäni olevan niiden aamu-, väli- ja iltapalamäärien sekä päivällisten ja lounaiden sekä niiden kanssa nautittujen ruokajuomien vuoksi, joten kai sitä pitäisi paremminkin huokaista helpotuksesta. Silti omalle mielelle ei oikein näin tuoreeltaan vaa´alla käyneenä voi vielä mitään. Toivottavasti huomenaamulla on jo parempi mieli.

Käväisin koiran kanssa kävelemässä tunnin verran niin, että syke pysyi rasvanpolton puolella koko ajan. Keskisyke oli 108 ja maksimi ylsi vain 119 =). Kaloreita kului 233 kcal. Tänään en olisi kyllä pystynyt juoksemaankaan, koska polvi kipeytyi jostain syystä tänään ajetusta n. 300 km:n edestakaisesta matkasta.

16.-18.5.2011 Paluu arkeen!

Kyllä kotiin on aina Ihanaa palata! 

Niin varmasti ajatteli myös koko Suomen joukkue! Kävi melkoinen tuuri, kun työmatka suuntautui samaan aikaan Hesaan, kun siellä olivat mitalijuhlat alkamassa. Oheinen kuva on otettu ma iltana n. klo 18.30, kun joukkueen oli tarkoitus tulla Kauppatorin lavalle vasta 1 1/2 h myöhemmin. Meno ja meininki oli siinä vaiheessa jo melkoinen! Aikaa minulla ei ollut jäädä paikalle kovin pitkäksi toviksi, kun illaksi suunniteltu ohjelma oli alkamassa toisessa paikassa juuri samaan aikaan.

Laihdutuskuuri meni poskelleen koko matkan aikana, kun kaikki ruoat olivat tarjolla maksutta. Juoksulenkillä kävin kuitenkin sekä eilen että tänä aamuna. Painoa on 100 %:lla varmuudella tullut lisää, mutta kuinka paljon, se selviää huomenaamulla. Hirvittää pelkkä ajatuskin vaa´alle menosta :(((

Ilmat olivat kyllä suotuisia kaikin puolin, vaikka olikin hieman kalseaa, mutta juoksemista ilma helli oikein olan takaa. Tein molempina aamuina (klo 6.00 alkaen) vajaan 4 km:n juoksulenkin. Sykevyö jäi eilen aamulla laittamatta, mutta tänä aamuna se oli päällä. Aikaa kului reilut 35 minuuttia. Kaloreita kului 268 kcal, keskisyke oli 149 ja maksimi 161. Oli ihanaa juosta meren äärellä, kun varsinkin tänä aamuna ilma oli tosi raikas öisen sateen jäljiltä. Hanhetkin olivat Katajanokan rannan tuntumaan saapuneet.

ma 16.5.2011 Eiliset toteamukset toteutuivat!

+200 g, nyt (taas) 80,2 kg
Suomi voitti sitten sen Maailmanmestaruuden niin kuin eiliseen blogikirjoitukseni otsikkoon aamupäivän aikana laitoin =) mutta se toinen toteama siihen perään, ei ollutkaan ihan niin "piece of cake" kuten kuvittelin. Matsin aikana tuli sorruttua popcorneihin. Niiden ja vähäisen unimäärän vuoksi paino olikin tänä aamuna plussalla eilisaamun lukemasta :(


Täysikuu on huomenna!

Tämä alle 80 kg pääseminen tuottaa nyt töitä, vaikkakin suurin osa plussista onkin itseaiheutettuja. Olen taannoin pysynyt hyvin pitkään 80-kiloisena, joten sekin varmasti vaikuttaa. Luin siitä jostain, että elimistö taistelee kaikin voimin niissä kg-määrissä vastaan, joissa paino on pysynyt pitkään samana. Kun sen vihdoin saa taitettua, niin sen näkee painonpudotusluvuissakin heti. Kuun kierrolla on myös oma osuutensa. Huomennahan on täysikuu ja kuu muuttuu sen jälkeen taas alakuuksi ja se pitäisi myös näkyä vaa' alla -merkkisinä lukuina. Viime kuussahan kolmen vuorokauden kuluttua täysikuusta minulla laski yhdessä vuorokaudessa -0,8 kg paino, seuraavina päivinä paino oli vielä laskussa niin, että to-la välisenä aikana (ma oli täysikuu) yksistään paino tuli alas -1,3 kg!!! Saas nähdä kuinka nyt käy, koska seuraavat päivät ovat ihan erilaiset kuin ne, joihin olen arjessa tottunut.

Tarkoituksena oli käydä äsken tekemässä juoksulenkki, mutta pihalla alkoi satamaan lähes kaatamalla. Täytyy yrittää käydä myöhemmin illalla.

su 15.5.2011 Suomi voittaa Maailmanmestaruuden... ja PeeKoo itsensä!!!

-100 g (-200 g), nyt 80,1 kg (80,0 kg)
Suomen lippu liehuu blogissani koko viikonlopun ajan niin euroviisujen, jääkiekon MM-kisojen kuin oman painonpudotustulostenkin vuoksi matkalla kohti ekaa palkintoporrasta.  Päätin käydä jo heti herättyäni ennen aamupalaa juoksulenkillä. Vaaka näytti ennen lenkkiä 80,1 kg eli pudotusta eiliseen olisi taas -100 g, ihanaa olla laskusuhdanteessa =)))) Kävin vaa´alla myös heti lenkin jälkeen ja se ennen pysähtymistä oikeaan lukuun vaihteli 80,0 kg:n ja 79,9 kg:n välillä, pysähtyen lopulta suurempaan lukuun. Ollaan siis toooosi lähellä ekaa palkintoporrasta.

Ensi viikolla on kolmen päivän ajan tauko punnituksessa, mutta ei kuntoilussa =) Luonnetta tulee vaatimaan ko. ajat paljon, koska koko ajan on kaikenlaisia herkkuja kahvien ja ruokailujen lomassa tarjolla. Niistä kun pysyn erossa, niin ekan palkintoportaan saavutan varmasti!

Aamulla tein 4,5 km:n lenkin, josta juoksua oli 4 km. Kävelyksi meni 500 m, koska en halunnut itseäni liikaa rasittaa 500 m pitkässä ylämäessä, jonka korkeusero on aika melkoinen. Päästyäni kuntoradalle jatkoin juoksemista kotiin saakka. Silti syke ei tippunut rasvanpolttotasolle ollenkaan vaan koko matka meni kunnon puolelle 44 min 24 s. Kaloreita kului 363 kcal ja keskisyke oli 154 ja maksimi 185. Juoksin viimeiset 400 m, niin lujaa, että kunnolla hengästyin.