11.6.2011 15,1 kg enää jäljellä!!!


la 11.6.2011 -600 g, Lallati lallati laa, kun elämä on ihanaa...!!!

Kuvan lähde
Viime yö oli tuskaisen kuuma jostain syystä. Olisi niin mieli tehnyt pulahtaa illalla täytettyyn Bestway 366 cm leveään uima-altaaseen, jonka täytimme ihan kylmällä vedellä. Vielä emme siinä pääse uimaan ennen kuin olemme veden ensin klooranneet ja olemme saaneet pH:n oikealle tasolle. 
Väsyneenä huonosti nukutusta yöstä kapusin vaa´alle ja voin ilosta kertoa, että ne pienetkin väsymyksen rippeet katosivat siltä seisomalta, kun piano paino oli tippunut 600 g!!! Siitäkin painosta, joka oli ennen tankkausta, oli lähtenyt 200 g!

Sananlaskuja
Kuvan lähde
Surffaillessani silmiini osui yksi sananlasku, joka iski kyllä kuin salama kirkkaalta taivaalta:
  • Jos sinulla on kiire, älä tee mitään - Anton Tsehov. Tästä tuleekin itselle sellainen mantratyyppinen lause, kun joskus olo tuntuu kiireiseltä
Myös nämä kolme kiinalaista sananlaskua olivat ihania:
  • Kaikki matkat kävellään askelten varassa.
  • Pitkäkin matka täytyy aloittaa yhdellä askelella.
  • Puuvanhus vihertää joka kevät, mutta ihminen on vain kerran nuori.
Kuvan lähde
Auringonkukkia odotellessa

Kun mieli on korkealla ja iloinen, niin jostain syystä auringonkukat tulevat mieleen. Kaikki istuttamani auringonkukat ovat lähteneet upeasti kasvamaan. Odotan niin kovasti sitä aikaa, kun kaikki ovat kukassa yhtä aikaa, niin matalat kuin korkeammatkin, niin keltaiset kuin punaisetkin.


Mahalihasharjoitukset
Illalla tein myös 18 mahalihasliikettä. Nyt alkaa olla tiukassa saada sitä yhtä lisäliikettä aikaan. Uskon kyllä, että tänään vielä menee yksi lisää, mutta 20 krt tekeminen tuottaa varmasti vaikeuksia. Toki, olen jo nyt parantanut lihaskuntotestin lukemaa (17 krt), mutta se ei riitä, kun selkä- ja mahalihakset tulisivat olla tasapainossa ja selkälihasliikkeitä tein 55 krt.
Toivottavasti ensi viikolla aloittamilla lankuilla saan mahalihaksia parannettua entisestään. Jos suorana lankussa olo ei auta, otetaan jalannostot siihen mukaan, niin eiköhän ala tehoamaan.

pe 10.6.2011 Plussilla edelleen

Kuvan lähde
Vieläkin paino on plussan puolella. Parhaimmillaan se kipusi 79,0 kiloon asti. Nyt se on 78,7 kg, kun ennen "tankkauksen" aloittamista paino oli 78,3 kg. Myös menkoilla on nyt osuutta asiaan.

Ensi viikolla pitäisi jo helpottaa (ellei pojan rippijuhlilla sunnuntaina tule liian paljon plussia lisää), kun ilmat viilenevät, niin turvotus lähtee laskuun.

Ensi viikolla tulee miinuksia senkin vuoksi, kun menen magneettikuvaukseen ja sitä varten pitää taas tehdä tyhjennys.

Kuvan lähde
Tänään minulla on saldovapaa töistä ja menen tytölleni makutuomariksi, kun menee hankkimaan itselleen hametta veljensä juhliin. Lisäksi käyn kampaajalla leikkauttamassa näitä hiuksia lyhyemmiksi, jotta saan ne sitten itse laitettua sunnuntaiaamuna.

Kuvassa on yksi minua miellyttävä tyyli, mutta tällä kertaa en aio värjätä, pelkästään leikkauttaa. En vieläkään oikein tiedä miten, koska haluaisin syksyllä piristää mieltä laittamalla permanentin, mutta se ei onnistu kovin lyhyisiin hiuksiin.

to 9.6.2011 "Jemmassa" pengastamassa

Olen joskus vuosia sitten "jemmannut" varastoon pieniksi jääneitä vaatteita toivossa, jos vaikka joskus laihtuisi... ja niinhän siinä sitten kävi ensimmäisen kerran elämässäni, että sieltä pääsi useita vaatteita takaisin vaatekaappiin; puseroita, bleisereitä, jakkuja ja housuja.
Vaatekaapissani oli ennestään yhdet juhlahousut, jotka ovat laihduttamiseni alusta lähtien olleet vaatekaappini viimeisenä tavoitteena (ei tarkoita sitä, että laihduttamista en jatkaisi), koska ne ovat (pientä) kokoa 42 ja arvaas mitä, ne menivät helposti päälle =)))))
Nyt herää sitten pieni epäilys, että onkohan  lopulta se mekko (kuvassa), jonka Cellbesiltä aikoinaan maaliskuussa tilasin, saapuessaan jo valmiiksi liian iso (kokoa 42). Sen pitäisi saapua kesäkuun puolivälissä viimeisimmän tiedon mukaan eli ehkä jo ensi viikolla?  

Päivän liikunta-annokset
Eilen pidin vapaapäivän kaikesta liikkumisesta, paitsi mahalihasliikkeistä. Nyt niitä olen tehnyt 17 kpl.
Ajattelin ottaa mukaan ensi maanantaista lähtien myös "lankut" eli lankkuasennossa olemisen siten, että
Kuvan lähde

1. viikolla joka päivä olen lankussa 10 s kolmeen kertaan
2. viikolla 3 x 15 s
3. viikolla 3 x 20 s
4. viikolla 3 x 25 s
5. viikolla 3 x 30 s
(sarjojen väleissä 30 s tauko). Lankut aloitan ensi viikon maanantaina.

Lämmöstä huolimatta tuli päivän liikunta-annoskin tehtyä. Sports Trackerin mukaan pituutta lenkille tuli 6,54 km. Ensimmäisen kilometrin kävelin reippaasti. Seuraavat 5,5 km:in asti etenin intervallityyppisesti vuorotellen kävelyä (3 min) ja juoksua (1 min). Viimeisen kilometrin aikana jatkoin intervalleja 2 min kävelyä ja 2 min juoksua kotiin asti.

Sykemittarin tuloksia
Matka: 6,54 km
Kesto 58 min 15 s
Kalorit: 350 kcal
Rasvan poltto: 18 min 53 s
Kunto: Loput
Keskisyke: 130
Maksimisyke: 179

Jee, jee, jeee...NiceRun kuulumisia!!!

Huh hellettä!
Tässä on kännykällä otettu kuva auton kojetaulusta, joka kertoo ulkolämpötilan. Tämä on otettu vain 2 h ennen NiceRun juoksun alkua, joten olosuhteet oli kyllä tosi hiostavat. Huom! Olin juuri ajanut Vaasasta Seinäjoelle, joten auto ei ole ollut parkissa auringon paahteessa. Onneksi sisätiloissa ei ollut noin kuuma, kiitos ilmastoinnin!

Uusi osallistujaennätys!
Viime vuonna NiceRuniin osallistui Seinäjoella 869 naista. Tänä vuonna ennakkoon ilmoittautui 1302 osallistujaa, mutta viime hetkiin asti on vielä päässyt ilmoittautumaan. Päätimme porukalla tehdä tästä jokavuotisen tavan ja pyrimme vielä innostamaan muitakin töistä mukaan ensi vuodeksi. Aivan ihana tapahtuma, vaikka olikin ihan liian kuuma juosta. Puolivälissä oli onneksi vettä tarjolla, koska kroppa kaipasi sitä todella paljon jo ekan kilometrin jälkeen.
Jokainen osallistuja sai NiceRun -mitalin ja Mary Kayn tuotekassin maaliin tullessaan. Lisäksi ryhmät saivat pussillisen piknik-syömistä, jonka porukalla nautimme nurmella samalla, kun loppuverryttelyt ja arvonnat suoritettiin. Arpaonni ei kyllä meitä ketään suosinut, mutta se ei meidän fiilistä lannistanut. Ensi vuonna tavataan ihan varmasti!

Sykemittarituloksia
Koko matkaa en jaksanut juosta, vain vajaaseen puoleen väliin, jonka jälkeen juoksin 1 minuuttia ja kävelin 3 minuuttia vuorotellen. Ihan loppuun tein 500 m loppukirin.
Reitti kulki mäkisessä maastossa ja siten poikkeaa paljon aikaisemmista juoksuistani. Mäkisyys ja se, että ei koko aikaa päässyt juoksemaan omaa tahtia, kun ohitettavia oli vuorotteluvauhtini vuoksi. Lisäksi alussa oli tosi kova ruuhka ja kapeat reitit.
Saan olla todella onnellinen tästä tuloksesta, jonka mukaan olisin 10 km:n taittanut 5 minuuttia nopeammin kuin aikaisemmin, jos olisin samanlaisena juossut toisenkin 5 km. Paljonkohan aika olisi parantunut, jos olisin koko matkan jaksanut juosta? Toki uskon, että toisen 5 km olisin juossut lujempaa, ihan kuin aiemmassa 10 km:n juoksussakin. Tunsin kuinka keuhkot alkoivat avautua vasta 3 km:n jälkeen. Tulokseen olen senkin vuoksi tyytyväinen, kun ilma oli kyllä tosi paha ja melko hyvin mielestäni onnistuin "tankkaamisessa". Lisäksi nyt todella  j u o k s i n, en "etanahölkännyt" vaan ihan aikuisten oikeesti juoksin!!!

Aika: 47 min 20 s
Kalorit: 446 kcal
Rasvanpoltto: 1 min 40 s
Keskisyke: 164
Maksimisyke: 184

Mahalihasliikkeet
Tänään oli vuorossa 15 kpl ja onnistuin siinä!!!

Lihaskuntotestissä taannoin sain just ja just 15 kpl. Nyt tuntui siltä, että olisi mennyt ainakin kaksi lisää vai johtuuko tämän päivän muista liikuntasuorituksista, että kroppa oli siihen valmis?
Lihaskuntotestissä mahalaihasliikkeet tehtiin kädet suorina edessä ja noustiin siihen asti, että ranne oli koukussa olevien polvien kohdalla. Minä olen näitä tehnyt niin kuin kuvassa ja noussut niin ylös, että kyynärpäät koskettaa polvia. Kumpi tapa on vaikeampi/tehokkaampi/helpompi/oikeaoppisempi? Sitä en tiedä.


Tervetuloa uudet lukijat!!!!

Ei painopäivitystä!

Tänään eikä huomennakaan vielä tule painopäivitystä, koska ne ovat varmasti plussalla. Päätin, että menen vaa´alle seuraavan kerran vasta perjantaina, jotta kaikki "tankkaukset" ovat (toivottavasti) poistuneet siihen mennessä. Illemmalla laitan sitten sykemittarituloksia tästä juoksusta. Uuuh...luvassa on "hikiset" tunnelmat tämän paikallissään mukaan, kun lähtölaukaus ammutaan klo 18.00...

ma 6.6.2011 Enää yksi yö NiceRuniin!!!

-200 g, 78,3 kg!!
Vaikka päivä alkoikin miinuksilla, niin tänään olen yrittänyt syödä myös hiilaripitoisia ruokia, koska huomenna olisi se 5 km:n juokseminen kuumissa olosuhteissa. En tiedä teenkö oikein, mutta en ainakaan halua vastaavaa olotilaa kuin kympin jälkeen, kun kaikki energiavarastot olivat tyhjiä maaliin tullessa, niin tyhjiä, että oksetti.
Huomenaamulla aion syödä kunnon aamiaisen; puuroa, ruisleipää, juustoa, tomaattia, kurkkua, jugurttia ja hedelmän. Huomenna en siis aio noudattaa kuuria kuin nesteen juomisen osalta. Ostin myös palautusjuomaa, gainomaxia ja tietty sitä suklaanmakuista :)
Tänään en ole lenkkeillyt enkä liikkunut yhtään, kauppareissua lukuunottamatta . Säästelen huomiseksi voimia, kun melkoisen lämpötilan taas lupasi; klo 15 alkaen heikkoa sadetta ja 28 astetta.

Ainoa ponnistelu tälle iltaa tulee olemaan mahalihasliikkeet, joita on tänään vuorossa 14 kpl.

su 5.6.2011 Miinuksia tuplaten eilisestä!

-200 g, nyt 78,5 kg!
Ihanaa, ihanaa, kun paino menee edelleen alaspäin. Vaa´alle menoa kyllä jännitin tosissani, koska eilen söin jälkkärin, joka sisälsi 245 kcal, Pirkan Pannacotta Caramellon :///
Tänään olisi ruokana lohimedaljongeja ja olen siihenkin ostanut extra jälkkärin, mansikan makuisen Danonen Gregon jugurtin, jossa on 183 kcal. Se on ihan mielettömän hyvää. Ei sitä turhaan mainosteta, että se on todennäköisesti paras jugurtti koko maailmassa. Käyn tänään 45 minsan kävelyllä, niin tuo on sillä kuitattu =) Juosta en aio, jotta pystyn tiistaina juoksemaan.

Kaupungille pitäisi pojan kanssa mennä etsimään sille rippipukua. Jos Dressmann on auki, niin sinne ainakin ensin suunnistetaan, kun kauppasi pukuja hintaan 99 €. Tasan viikon päästä pojan konfirmaatio on parhaillaan menossa.

Se on minulle sellainen suuri etappi, kun poika pääsee ripille. Tavallaan matka kohti aikuisikää alkaa siitä ja lapsuusajat jää taakse. Myös matka toisiimme alkaa kasvamaan. Hieman haikein mielin odotan niitä juhlia.