la 18.6.2011 Miinuksilla jatketaan =)

-200 g, nyt 77,00 kg!
Ihanaa, vieläkin paino alaspäin. Eilen jäi päivän vesiannos kyllä vajaaksi, mutta onneksi painoa silti lähti. Pidin eilen ja vielä tänäänkin vapaapäivän liikkumisesta.

Tämä meni oitis työpöydän taustakuvaksemme!

Pieni miehenalkumme se siinä katselee tuvan ikkunasta ulos!

Lisäkuvia Alajoelta II


Tuvan pöydällä oli vieraskirja, jossa oli jo monia merkintöjä tältä vuodelta!

Aakeeta laakeeta, jossa silmä lepää!

Tupa, jossa oli takka ja jossa pääsi myös "ylennöksille" lepäämään.

Auringon säteiden leikkiä taivaanrannassa.

Kesäinen näkymä parhaimmillaan.

Kevään korvalla tehty uusi olkikatto hohtaa uutuuttaan.

Harakankellot soivat, kuuletko?

Nämä toimivat lapsena omissa leikeissä maalisutina.

Harakankellot yhdessä päivänkakkaran kanssa kilpailevat suosiosta.

Päivänkakkara tässä tapauksessa vei voiton. Vai veikö sittenkään?

Kuten myös tässäkin...rakastaa, ei rakasta, rakastaa...muistatko?

Olikohan joku istuttanut punaisen viinimarjapensaan tuvan nurkalle?

Auringon paisteessa paistatellen.

Kuovi naaras vartioi ojassa piilossa olevia poikasiaan mennen ja tullen.

Näky kuin Raamatun tekstistä. Puu kasvaa ladon sisältä ja kattokin kaipaisi uusia lautoja.
Posted by Picasa

Aakeella laakeella Alajoella rentoutumassa!


Aakeeta laakeeta jatkuu kauas horisonttiin. 

Vanhuus vs. nuoruus, ladon puut uudistumassa itsekseen?

Olkikatollisia latoja näkee enää harvoin!

Perinnekylän rakennuksia.

Alajoen pintaa ja lintutorni. 

Pieni mies suuressa maailmassa!

Auringon säteiden loistoa!

"Saunatonttuko täälä on?"

Posted by Picasa

pe 17.6.2011 Paino onneksi miinuksella vieläkin!

-200 g, nyt 77,2 kg!
Onneksi paino oli vieläkin miinuksella, vaikka eilen tuli syötyä pullaa ja keksiä kahteenkin otteeseen ja hernekeiton kanssa pannaria kermavaahdon kera. Tässä sen huomaa tämän kuun vaikutuksen, kun voi syödä tällaisia herkkujakin, mutta paino silti laskee...toki tein eilen herkuttelun vastapainona sen juoksulenkin...

pe 17.6.2011 Provinssiviikonlopun sää

Ilmatieteenlaitoksen www-sivuilta P.S. Klikkaamalla saat suuremmaksi!

to 16.6.2011 Kaksi aihetta "aaltoihin" =)

-400 g, nyt 77,4 kg!

1. Painoni on tippunut -20,3 kg 11.3.2011 lähtien!!! Äsh, tuli laskuvirhe, -19,3 kg!

2. Nimipäivä
3. Tein 7,3 km lenkin, josta juoksin 5,3 km!!!Sykemittarin tuloksia
Matka: 7,3 km
Kesto 1 h 15 min 37 s
Kalorit: 516 kcal
Rasvan poltto: 25 min 11 s
Kunto: Loput
Keskisyke: 140
Maksimisyke: 180

ke 15.6.2011 Miinuksia sekä allerginen reaktio

Vaikka vaaka näytti lukemaa 77,8 kg eli sen mukaan olisin nyt pudottanut 100 g vaille 20 kg, niin en oikein siihen tulokseen luota, kun aamulla en meinannut saada koko vaakaa nollille, näytti vain jotain 2,2 lukemaa...onkohan patteri loppumassa?

Magneettitutkimus meni ihan o.k, mutta sen jälkeen jouduin käymään ensiavun puolella, kun silmäni muuttui kirkkaanpunaiseksi ja valolle araksi (arka on lievä ilmaisu, sillä se on tosi kipeä). En kirjoita kuin lyhyen postauksen, koska se on vieläkin kipeä, vaikka lepäilin parisen tuntia. Pääasia on, että siinä ei ole mitään silmänpainetautia, lääkäri tarkisti sen. Punaisuus on jo melkein poistunut. Lääkäri arveli sen johtuvan allergisesta reaktiosta varjoaineelle. Tutkimuksesta saan vastaukset vasta ensi viikon maanantaina, kun lääkäri soittaa minulle.

Jännittää, pelottaa...

En voi olla kirjoittamatta näitä tuntemuksia, jotka päässä pyörivät huomisen tutkimuksen osalta. Magneettitutkimus jännittää, koska en ole siinä koskaan aiemmin ollut. Pelottaa, koska suvussamme on niin paljon erilaisia syöpiä, myös mahasyöpää. Minun äitini kaksoissisko menehtyi mahasyöpään muistaakseni vuonna 1990. 
Tähystyksiä minulle on tehty aiemminkin (muistaakseni ainakin 5 krt), mutta koskaan aikaisemmin ei ole ollut tarvetta magneettitutkimukselle. Tähystyksessä näkyi joitain pieniä muutoksia ja siksi lääkäri haluaa nähdä onko muutoksia muuallakin ennen kuin tehdään päätös siitä joudunko leikkauspöydälle vai kokeillaanko toista lääkettä :( Mieluummin jälkimmäinen vaihtoehto kuin leikkaus. Jos leikataan, niin saan heittää hyvästit joksikin aikaa laihduttamiselle ja juoksemiselle ja sekös sitten ottaisi pannuun oikein kunnolla...just kun on päässyt hyvään vauhtiin...

Päivän lenkki etuajassa!

Joupiskalla jälleen!
Oli pakko käydä ennen tyhjennyslääkkeiden ottamista tekemässä juoksulenkki kuntoradalla, koska muuten tulee liikkumiseen 2 päivän paussi. Lisäksi juokseminen helpottaa tuota tyhjennystäkin. Piti tämä vielä varmistaa hoitajalta ennen kuin uskalsin lähteä lenkille. Lupa saatiin, joten eikun baanalle... Päätin kokeilla kuntoradan kiertää tällä kertaa samoin päin kuin eilisellä lenkillä vastaan tullut mies ja täytyy sanoa, että en yhtään ihmettele miksi kiersi vastapäivään. Ylämäkiä ei olekaan vastapäivään kierrettäessä niin monia =). Aikakin parani heti kerralla 3 minsalla :))) Suurempi kalorikulutus tälle päivälle selittyy sillä, kun muutin intervalliharjoitusta juoksupainotteisemmaksi; 2,5 min kävelyä 1 min juoksua puoliväliin saakka, sen jälkeen juoksin 1,5 min ja kävelin enää 2 min. Lisäksi viimeisen 800 m juoksin kokonaan.

Sykemittarin tuloksia (suluissa eilinen tulos)
Matka: 5,25 km vastapäivään (myötäpäivään)
Kesto 48 min 27 s (51 min 31 s)
Kalorit: 345 kcal (309 kcal)
Rasvan poltto: 13 min 48 s (21 min 59 s)
Kunto: Loput
Keskisyke: 147 (135)
Maksimisyke: 178 (205)

ti 14.6.2011 Da da dam da da dam, nyt se alkaa...

-600 g, nyt 78,3 kg!

...miinuksille meno nimittäin =) Tänään vaaka näytti eiliseen lukemaan verrattuna -600 g!!! Nyt olen taas siinä luvussa, jossa olin ennen NiceRunin tankkausta (6.6.) ja 200 g päässä kolmen päivän takaisesta painosta eli ennen rippijuhlia.

Kuvan lähde
Vieläkin tuntuu, että eilisestä Joupiskan juoksusta on jäljellä sellainen ihana flow-fiilis, joka alkoi alkutaipaleen pitkähköjen mäkijaksojen aikana. Minun pitäisi tehdä tai olla n. puolen tunnin Zumbassa ennen lenkin aloittamista, kun paikkojen vetreytymiseen ja keuhkojen aukeamiseen menee lenkeistä aina n. 1,5 - 2,5 km. NiceRunissa oli niin kiva lähteä heti juoksemaan, kun siellä oli vajaan puolen tunnin lämmittelyzumba ennen starttia. Sillä sai paikat vetreäksi ja keuhkot melkein auki, mutta helle pilasi sitten senkin hyvän alun. Olisiko teillä mitään vinkkejä minulle millaisen verryttelyn voisin kotona tehdä ennen lenkkejä? Verryttelyn, jonka voi kotioloissa tehdä ja jolla saa sykkeen nousemaan ja tärkeimmät lihakset lämmiteltyä.

Nyt minusta tuli mainoksen uhri. Tuli tilattua KuntoPlus -lehti, kun menivät mainostamaan kuvassa olevaa kehonkoostumusmittaria kaupanpäällisenä =) Ensimmäinen lehti, joka on ajatellut asiakkaan näkökulmasta näitä kaupanpäällisasioita. Sivulta löytyy useita eri kaupanpäällisvaihtoehtoja. Käyhän kurkkaamassa millaisia.

Sen Cellbesin mekon , josta olen täällä blogissa kirjoitellut ja esitellyt kuvia, perun tänään, koska...ne  j ä l l e e n  siirsivät toimitusaikaa, arghh....nyt sen toimitus menisi heinäkuun alkuviikoille asti. Pahoittelut eivät enää auta. Teen tästä heille reklamaation joka tapauksessa. Mekonhan tilasin alunperin poikani rippijuhlia varten ja nehän olivat jo eilen!

ma 13.6.2011 Tätä ne juhlat teettää...

+700g, 87,9 kg!!!
Nyt taisi tulla enkka :D Enkka plussista/vrk. En silti aio mollata itseäni, koska sitä saa mitä tilaa! Pakko vain kestää ja odottaa sitä, kun nesteet katoaa kropasta. Huominen ja ylihuominenkin sekoittaa kuurin tosi pahasti, kun keskiviikkona on aika magneettikuvaukseen ja suolen tyhjentäminen sitä varten pitää aloittaa jo huomenna puolilta päivin ja klo 20.00 jälkeen ei saa syödä mitään ennen ko. tutkimusta.


En kyllä lainkaan ihmettele tätä plussamäärää; päivän vesimäärä jäi melko varmasti ainakin litralla vajaaksi, söin santsiannokset lihakeitosta ja kuvan kakusta. Lisäksi pari keksiä, ruisleipää ja Cavaa yhden lasillisen. Illalla vielä kotona lihaa ja salaattia ja vain yhden Cambridge-pirtelön aamupalaksi. Liikuntaakaan en missään muodossa eilen harrastanut, en edes vatsalihastreeniä :((((

Plussista kiukustuneena päätin laittaa töiden jälkeen lenkkivaatteet päälle, ajaa autolla Joupiskan kuntoradalle ja tehdä sieltä ekan pohja-ajan, johon verrata jatkossa omia harjoituksia. 
Heti ekan sadan metrin jälkeen tuli yksi mies vastaan juosten ja 5,25 km:n matkallani hän tuli juosten vielä kaksi kertaa vastaan...uuh...mies siis juoksi reilut 15 kilsaa siinä ajassa, kun meikäläinen juoksi ja tallusti 5,25 km...huhhuh, rankkaa, kun tiedän millaisia mäkiä tuohon kilometrimäärään riittää...
Kuvan lähde
2,5 km:in asti menin 3 min kävelyä ja 1 min juoksua vuorottelulla, sen jälkeen nostin juoksuajaksi 1,5-2 min oman tuntemusten mukaan. Loppumatkalla en siis enää tarkkaillut kelloa vaan juoksin ja kävelin omien tuntemuksieni mukaan. Joka tapauksessa kävelyosion pituus lyheni merkittävästi. 
P.S. Kuvan lähteessä vuonna 2007 kerrottiin, että New York Times -lehti oli suositellut kuvanmukaisia 3+1 harjoitteita.

Sykemittarin tuloksia
Matka: 5,25 km
Kesto 51 min 31 s
Kalorit: 309 kcal
Rasvan poltto: 21 min 59 s
Kunto: Loput
Keskisyke: 135
Maksimisyke: 205

Runo poikani rippijuhliin 12.6.2011!

Poikani,

 

Vielä äsken

juoksin vimmatusti Auneksen koulun rappuja eestaas,

jotta syntyisit tähän maailmaan.

Vielä äsken

oli Puuha-Pete

sinun suurin idolisi.

                      Vielä äsken

pakkasin reppusi ensimmäistä
hoito- ja kerhopäivääsi varten.

Vielä äsken

saattelin sinut ensimmäisenä koulupäivänäsi
koulun pihalle.

Vielä äsken

käperryit syliini,
kiedoit sormesi totuttuun tapaan hiuksiini ja nukahdit kainalooni (jonka jälkeen irrottelin sormiasi hiuksistani).

Vielä äsken

pesin pieneksi jääneitä potkuhousujasi
kirpparille vietäväksi.

Vielä äsken

leikit legoilla ja gogoilla

sekä kokosit taitavasti palapelejä.

Vielä äsken

runoilit polkutraktorista (joka odottaa uutta lasta)
ilmapallosta,(joka pääsi irti ja siten takaisin kotiin)
ketusta, (joka kainalossa vain nukkuu)
jopa tietokoneista (joista ihmiset tietää kaiken).

 

Vielä äskettäin sanoit,

että olen sinulle tärkein koko maailmassa.

 

Mihin nämä kaikki vuodet oikein katosivat?

Muista,

että elämässä ei kannata jäädä taakse istumaan.

Etupenkillä voi ja sieltä näkeekin paremmin

ja tulee itsekin nähdyksi ja kuulluksi,

kaikilla elämän areenoilla.

Poikani,

tästä eteenpäin,

olet oman Elämäsi sankari.

Minä väistyn varjoosi
ja toivon enkeleitä matkallesi ja Taivaan Isän Siunausta.

Konfirmaatiojuhla takanapäin!

Rippiristin merkitys?

Yksi suuri etappi on takanapäin ja haikein mielin mennään tästä eteenpäin. Kun ikää tulee lisää, niin se tuo tullessaan myös niitä luopumistuskia. Vaikka poika ei vielä ole lähdössä/muuttamassa mihinkään, niin väistämättä äidin mielessä jo siintää ne ajat, kun "lennetään pesästä", koska riparin jälkeen lapsuus jää taakse ja lähdetään matkaamaan kohti aikuisuutta. Rippipappi kertoi puheessaan ristin merkityksestä. Se kertoo Rakkaudesta Vapahtajaamme Jeesus Kristukseen. Poika sai kummitädiltään oheisen rippiristin ja pyysin poikaa sulkemaan ristin kämmeneensä aina silloin, kun hänestä siltä tuntuu, vaikka vain hiljaisena rukouksena, kiittäen tai avunpyyntönä. Uskon vahvasti siihen, että minun avunpyyntöni aikoinaan siellä auton takapenkillä kuultiin juuri ennen kuin juna meidän autoon törmäsi .

Rippijuhla

Kirkon jälkeen siirryimme juhlapaikalle Itämäen talolle. Siellä otimme vieraat vastaan Cava/Pommac/Herra Hakkarainen päärynälimppari -tervetuliaismaljojen kera. Ennen kuin siirryimme sisätiloihin ruokailemaan, niin pidin pienimuotoisen tervetuliaispuheen, jonka loppuun lausuin runon, joka on yhdistelmä monia eri runoja muokattuna enemmän poikani näköiseksi. Poikani luvalla julkaisen tämän runon erikseen tuonne runo-osioon. Täytyy kyllä sanoa, että ei voi enää helpommalla läheiset päästä juhlien järjestämisessä, kun ne ns. ulkoistaa eli järjestää muualla kuin kotona. Se viime hetken stressi ja kiire jää kokonaan pois ja perheen vanhemmatkin pääsevät ihan toisella tavalla nauttimaan juhlista. Aivan ihana valinta, vaikka siitä joutuu maksamaankin, ehkä enemmän kuin kotona pidettäessä. Joka tapauksessa ero ei ole kovin suuri. Tiedän sen, koska vanhimman lapseni juhlat pidimme kotona.

Oli tosi ihanaa tavata kaikki ystävät ja sukulaiset yhtäaikaa pitkän tovin jälkeen. Erityiskiitokset veljelle sukupolvineen, jotka saapuivat satojen kilometrien päästä! Vieraita oli yhteensä 30 aikuista (nuoret mukaanlukien), 4 alle kouluikäistä ja 2 "omissa eväissä".

Poika keräsi mopotililleen rahaa, jotta voisi hankkia mopokortin ja skootterin. Yllätys oli melkoinen, kun poika sai mieheltäni "luovarin" allekirjoitettavakseen Zoner vm 2007 -skootterista. Meillä on ollut muutaman kuukauden ajan tuo skootteri autotallissa, mutta alunperin sen osoite oli ihan muualla. Mies kuitenkin päätti antaa sen pojalleni lahjaksi.

Poika kiitteli moneen kertaan juhlista ja kertoi, että ne olivat "aivan huiput!" Illan kruunasi vanhimman lapsen uimassa käynti meidän uudessa uima-altaassa ja yhteinen päivällinen. Koko "vanha perhe" oli pitkästä aikaa samassa ruokapöydässä =)

Näillä oloilla on ihana palata huomenna arkeen ja töiden pariin.

P.S. Pikaiset paranemisterkut parille toipilaalle sinne kotioloihin!

12.6.2011 Tänään on suuri päivä!

Rippijuhlat!
Kuvan lähde
Kyllä on paljon rippikoulu muuttunut omista ajoistani. Enää ei mm. kerätä leimoja. Ulkoläksyjäkin voi harjoitella nettiohjelmalla. Poika kerää mopoon rahaa, minä taannoin (vain) "mankkaan". Suurin muutos on kuitenkin oppikirja; Ihan sama, eilen, tänään ja ikuisesti. Kirjan nimi tulee Raamatusta: Kirje Heprealaisille 13:8 Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Kirjan sanoma on pysynyt samana, mutta ulkoasu ja sisältö kuvituksineen on ihan erilainen, tullut lähemmäs nuoria, hyvä niin! Kirjasta löytyy lisäinfoa kuvan lähde -linkkiä klikkaamalla.
Ulkoläksyt olivat pysyneet samoina; 10 käskyä, Uskontunnustus, Herran siunaus, Isä meidän rukous, Lähetyskäsky Matt. 28:19-20, Pienoisevankeliumi Joh. 3:16 ja Rakkauden kaksoiskäsky Luuk. 10:27.

Tämä on suuri päivä pojalle. Minulle tällä on varmaan ihan toisenlainen merkitys. Tästä eteenpäin poika alkaa kulkemaan omaa elämänpolkuaan ja minun on aika astua hänen varjoonsa. Yksi suuri etappi on päättymässä; lapsuus jäämässä taakse ja aikuisuus lähestymässä; surullista, mutta silti sydän on iloa täynnä.

Jojoilua!

+100g, nyt 78,2 kg!
Vähän plussalle takaisin. Ihme, jos huomenaamulla käy toisin, koska rippijuhlilla on tarjolla lihakeittoa, kahvia, vadelma-kinuskikakkua ja Cavaa (shampanjatyyppinen juoma).
Onneksi ainakin vielä klo 7.10 ilma näyttää hyvältä eikä sateiselta. Ilmatieteen laitoksen paikallissään mukaan sade pitäisi alkaa iltapäivällä :(