la 25.6.2011 Lähellä, mutta vielä niin kaukana...

Tämän kuvan ottamiseksi oli ihan pakko pysäyttää auto, koska tämä puhutteli minua osittain tämänhetkisen mielialan vuoksi, mutta myös siksi, kun pidän tällaisista arvoituksellisista kuvista muutenkin.

Tämä luonnon muokkaama oma portti löytyy Alajoen perinnealueelle mentäessä. Tämä kuvastaa minulle sitä, että olen niin lähellä, mutta niin kaukana omaa tavoittettani ja synnyinseutujani. Kun siihen pääsen eli portista läpi, niin mikään ei enää estä minua elämässäni saavuttamasta mitään asioita. Niin suurta koitosta ei voi olla, josta en selviäisi. Tätä ajatusta vain vahvistaa se, kun tiedän millainen näkymä kaaren jälkeen avautuu; aakeeta laakeeta monia kilometrejä eteenpäin.
Tällä alueella on sekin merkitys, kun itse olen kotoisin juuri tuolta suunnasta, johon portti osoittaa. Sinne on matkaa linnunteitä pitkin n. 7-8 km. Tämä alue on ollut tunnetusti sitä kuuluisaa tulva-aluetta. Kotimme oli myös tulvien vieressä. Kuovien, kottaraisten, pääskysten, västäräkkien, kurkien ja joutsenten jne. äänet raikasivat tulvien peittämillä mailla ja kotimme ympäristössä joka vuosi. Se oli meille lapsille jännittävää aikaa, kun saimme seurata tulvarajan etenemistä kohti kotiamme. Kotimme sijaitsi mäen päällä ja siten ei kotimme koskaan ollut uhattuna, mutta siitä huolimatta aina jännitimme. Tulvarajassa kävimme kahlaamassa ja soutelemassa. Näille alajoen maille asti pääsi suurtulvavuosina kotoamme soutaen, mutta ei enää. Vuosia sitten ei enää tulvia noussut kotipelloillemme, koska niiden estämiseksi pengerrettiin töyräitä, tehtiin pumppaamoita ja niiden yhteyteen lasku-uomia, joihin vettä joesta päästettiin tarvittaessa enemmän, jotta joki ei tulvisi pelloille. Alla olevassa videossa näkyvän vuoden tulvat muistan kuin eilisen. Linja-autojenkin piti kiertää keskustaan ihan toista kautta, kun emme ns. Murron oikoosta pitkin enää päässeet keskustaan. Jos kotimme ei olisi sijainnut mäen päällä, niin tuona vuonna olisi kotimme ollut myös tulvaveden saartamana.

782 kcal kurkusta alas vai...

Kuntoillen...
 ...kuinkas muutenkaan =) En muista, että ikinä olisin juhannusaattona käynyt lenkillä, edes silloin, kun vielä lapsena urheilin...

Tästä lenkistä tulikin melkoinen saavutus, ihana muisto. Ensinnäkin, kävelin Joupiskan hiihtokeskukselle (2 km) ja yritin juosta laskettelurinnettä ihan ylös asti, mutta viimeinen 10 m oli liikaa ja oli pakko kävellä päälle asti. Päällä otin muutaman kuvan maisemista ja siten sain tarkoituksella pienen tauon lihaksille. Sieltä suuntasin tietä pitkin kohti 5,25 km:n kuntoreittiä. Koska sain jalkojen lihaksille tosi hyvän pohjan laskettelurinteestä, niin päätin tällä kertaa kiertää kuntoradan ihan oikein päin, jolloin matkan varrella on enemmän ylämäkiosuuksia kuin toisin päin kierrettäessä. Kun viimein pääsin korkeimmalle kohtaa ja ylitettyä itseni, niin pysähdyin juomaan ja nauttimaan siitä, että jaksoin juosta kaikki ylämäet. Sen jälkeen matka kuntoradan alkuun olikin lähes alaspäin laskettelua. Takaisin kuntoradan alkuun päästyäni oli takana jo lähes 8 km:n matka. Päätin jatkaa kuntorataa vielä kävellen kilometrin eteenpäin, josta erkanee polku kohti kotia. Siitä kohtaa on matkaa kotiin reilun kilometrin, jonka taas juoksin. Oli todella hyvä, että laskettelurinteen menin ensin, koska nyt ei tullut kertaakaan jalkoihin sellaista tunnetta, että ne "puutuisivat". 

Kuvan lähde
Kuntoradalla ei tullut vastaan kuin neljä ihmistä ja jänis sekä kuusi erilaista perhosta. Näin jopa ritariperhosenkin, mutta joukossa oli yksi erikoinen, jonka kuvaa en löytänyt netistä. Se oli ihan keltainen, vähän kuin sitruunan värinen (ei ollut sitruunaperhonen), mutta sen siipiä kiersi yhtä voimakas musta reunus kuten Loistokultasiivellä.Sykemittarin tuloksia
Matka: 10,3 km
Kesto 1 h 45 min 13 s
Kalorit: 782 kcal
Rasvan poltto: 16 min 37 s
Kunto: Loput
Keskisyke: 147
Maksimisyke: 187

24.6.2011 Juhannusaatto

Hyvää Juhannusta!
Vaikka nyt on liputuspäivä, niin tällä kertaa ei liputeta oman vaa´an luvulle, koska tuli +200 g. Eilen oli kaikin puolin lepopäivä. Intersportissa kävin "tuhlaamassa" NiceRunista saamani alennuskupongin ostamalla lyhyet Adidaksen shortsit ja lyhyen mustan asicsen topin.
  

Adidaksen shortsit
Ostamani olivat vähän erilaiset kuin kuvassa. Etuosassa ei ollut nauhoja eikä vyötärökaistale ollut valkoinen vaan musta. Nämä olivat päällä aivan iiiihanat!!! Leveä kuminauha oli vain selän puolella. Mistään päin ei iho "pursunnut" ulos eli eivät kiristäneet. Koko oli 42.

Asicksen juomapullovyö
Toissapäivänä ostin samasta liikkeestä juomapullovyön, jota jo toissapäivän juoksulenkillä testasin. Sain siihen mahtumaan mieheni vanhan puhelinkotelon, kun siinä oli vyölenkit. Oli pakko laittaa jokin kotelo, koska puhelimeni on C7 ja se ei mahdu tuossa juomapullovyössä olevaan taskuun. Puhelin kulkee Sports Trackerin ja Nrj:n vuoksi mukana lenkillä. Vatsalihasliikkeet
Vatsalihasliikkeiden teko siinä muodossa, että kädet ovat niskan takana, ei varmaan enää tänään onnistu ihan loppuun saakka. Eilen teki jo tosi tiukkaa saada kädet niskan takana ollessa viimeistä vatsalihasliikettä, mutta sain kuin sainkin sen. Yritän silti päästä 25 kpl ennen kuin otan kädet pois niskan takaa. Jos ei onnistu, niin sitten helpotan sitä. On kyllä ihanaa huomata miten lihasten käyttö kehittyy päivä päivältä. Silloin lihaskuntotestissä sain vain 17 vatsalihasliikettä, kun nyt niitä menee 23 kpl. Lankkuharjoituksilla on varmasti osuutta asiaan. Jos haluaa nopeasti hien pintaan, niin kokeile lankkuja. Kädet tulevat nopeasti hikisiksi, kun odottaa 15 s täyttyvän. Ensi viikolla onkin sitten vuorossa 3 x 20 s lankut. Saas nähdä, siirrynkö 20 sekuntiin liian nopeasti.

to 23.6.2011 Vauhdilla kohti seuraavaa tavoitetta!

Kohti 75 kiloa!
Edelleen paino pysyy laskussa. Nyt katosi yön aikana -400 g, vaikka tuli 240 kcal sisältävä Geisha-tuutti syötyä vielä illan viimeisillä tunneilla. Nyt paino on 76,2 kg.
Eilisellä juoksemisella oli myös sellainen vaikutus, että "rasvanpoltto" jatkuu vielä tänäänkin, ainakin vessakäyntien perusteella =)
Juhannuksen kuluessa käymme taas ainakin siellä Alajoella ja työkaverin vinkin pohjalta voisin käydä juoksemassa Joupiskan rinnettä muutaman kerran ylös, harjoittelemassa kunnon mäkijuoksua, niin voisi oman maksimisykkeenkin päästä kunnolla toteamaan. By the way, tuolla Joupiskalla pidetään ihan oikeasti mäkijuoksukisojakin, joten ei tuo idea ole ihan tuulesta temmattu.
Viimeksi tuota mäkeä tuli muutaman kerran viikon sisällä kavuttua vajaa viisi vuotta sitten ison mahani kanssa, kun nuorimmaistani odotin ja laskettu aika oli jo yli viikon takanapäin. Poikaa yritettiin ulos ensin käynnistämisellä ja lopulta piti kuitenkin turvautua leikkaukseen, kun ei halunnut ulos lainkaan =) Onko se nyt sitten ihmekään tuollaisen höykkyytyksen johdosta, että poika tykkää pomppufiilis -kappaleesta ja on kuin elohiiri? Taisi mahassa jo tottua pomppimiseen =)
Iltapäivitys: lankut 3 x 15 s + vatsalihasliikkeitä 23 kpl!

ke 22.6.2011 1 1/2 vk kesälomaan...ja sen kunniaksi oma kuva!

Tämä aamu alkoi iloisesti miinuksilla!

-200 g, nyt 76,6 kg!
Konsulla kävin eilen ja ostin häneltä kuukaudeksi minttusuklaapirtelöitä :) Hänen kanssaan oli puhetta, että olisin tällä kakkostasolla enää kolme viikkoa ja sen jälkeen siirtyisin 2+ tasolle eli kalorimäärä/vrk lisääntyisi silloin +200 kcal. Mitään kiirettä ei minulla olisi siirtyä, mutta kun on enää tavoitepainoon matkaa 10 kg, niin kuulemma jokaisen tason täytyy ehtiä käymään läpi ennen kuin tavoitteeni saavutan ja siirryn kuurilta kokonaan pois. Hän lupasi myös lähettää sen ekan kuvan minusta, jonka otimme silloin, kun ensimmäisen kerran hänen luonaan kävin.  
Oma kuva ja liikunta-annos

Pyysin mieheni valokuvaamaan minut tänään. Lisään sen ensimmäisen kuvani sitten heti tähän perään, kun saan sen.

Kuvan jälkeen lähdin tekemään päivän liikunta-annokseni eli 7,3 km. Juokseminen tuntui tällä kertaa tosi ihanalta. Päätin, että en tee intervalleja vaan pyrin juoksemaan hitaasti, mutta varmasti mahdollisimman paljon. Aluksi kävelin 700 m, jonka jälkeen juoksin n. 1,3 km ja sen jälkeen kävelin 300 m ja loput 5 km juoksin kotiin asti. Tällä kertaa seurasin, että en juokse liian lujaa, jotta jaksan juosta mahdollisimman pitkästi yhteen menoon. Se kannatti, vaikka aikaa meni edelliseen kertaan verrattuna 5 minsaa enemmän, mutta nyt juoksin yht. 6,3 km eli kilometrin enemmän kuin edelliskerralla. Sykkeetkin olivat paremmalla tasolla nyt kuin aiemmin mäkiosuuksista huolimatta ja rasvan polton puolelle meni nyt vähemmän kuin viimeksi.

Eilen jatkoin lankkujen tekemistä (3 x 20 s, vaikka alunperin piti tehdä 3 x 15 s) ja sen lisäksi tein 21 vatsalihasliikettä.

Sykemittarin tuloksia
Matka: 7,3 km
Kesto 1 h 20 min 24 s
Kalorit: 575 kcal
Rasvan poltto: 8 min 27 s
Kunto: Loput
Keskisyke: 145
Maksimisyke: 168

Iltapäivitys: lankut 3 x 15 s + vatsalihasliikkeitä 22 kpl!

ti 21.6.2011 Jes, jes, jes Ei leikkaukseen!

Tutkimustuloksia!
Nyt olen onnellinen!!! Chronin tautini ei ole aktivoitunut tai äitynyt sellaiseksi, että se edellyttäisi leikkausta tai lääkityksen aloittamista. Myös magneettitutkimuksen tulokset vahvistivat tämän asian. Pysyn siis edelleen seurannassa ilman lääkkeitä =) Olen ollut lääkkeettä jo yli kymmenen vuoden ajan! Tulehdus on kyllä edelleen siellä ohutsuolen loppupäässä, mutta ei ole pahentunut merkittävästi eikä ole tehnyt uutta tulehduspesäkettä ohut- eikä paksusuolen alueille. Puolen vuoden päästä verikokeet, näyte ja soittoaika. 
Huoh! Laihduttamiseen ja juoksemiseen ei onneksi tullut katkosta =) Tästä tiedosta voisin hypellä  ihan kattoon asti. Fiilis on yhtä korkealla kuin silloin, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden, koska olin jo henkisesti valmistautunut leikkauspöydälle tai jopa pahempiin tutkimustuloksiin...

P.S. Paino oli tänä aamuna samoissa lukemissa kuin eilen. Tänään on myös konsultilla käynti.

Mainoskatkotreenejä (jää- tai herkkukaapille menon estämiseksi)!

Kuva täältä
Mainoskatkoilla tehtäviä liikkeitä:
  • haaraperushypyt
  • naruhypyt
  • askelkyykyt
  • mahalihasliikkeet
  • "lankut"
  • selkälihasliikkeet
  • venyttelyt
  • paikallaan juoksua
  • kahvakuulailuja
Tässä vain muutama mainitakseni ja itselle muistin virkistämiseksi. Jos jalkalihasliikkeet ja hypyt tuntuvat liian helpoilta, niin laita painot nilkkoihin, jos sinulta sellaiset löytyvät. Jos lankut tuntuvat helpoilta, nosta toinen jalka ilmaan lankussa ollessasi. Tätä listaa voisi kukin kommentin muodossa jatkaa. Kokoan ne vaikka myöhemmin yhdeksi postaukseksi tai omaksi sivuksi. 

Tämän illan mainoskatkoilut:

Kuva täältä
Haaraperushyppyjä ja paikallaan juoksuja vuorotellen 5 x 3 min, vatsalihasliikkeitä 20 kpl, lankkuja 3 x 15 s (välissä 30 s tauko) ja askelkyykkyjä ilman painoja 20 kpl.

ma 20.6.2011 Kesä on tullut ja herkut!

Kesä ei ole kesä ilman mansikoita ja...


Eilen piti sortua herkuttelemaan -20 kg:n saavuttamisesta. Mansikat yksistään ei vielä kesää tehneet sateen keskelle vaan sen lisäksi oli saatava...

... jäätelöä 
Pakastealtaasta löytyi yllättäen tällaista kevyt Vanilja jäätelöä, joka oli myös HYLAa. 50 g annos sisältää 70 kcal. HUOM! 50 g:n annos! Ostoskärryyn kun nämä laitoin, niin vasta aloin miettimään, että mitähän me syötäisiin pääruoaksi. Niimpä sit päätin tehdä vielä yhden ostoksen... 
...käristeitä
joka olikin se kaikkein pahin ostos. Kaloreita yhdessä käristeessä on 245 kcal!! Ja söin niitä kaksi :/ 

Kaikesta huolimatta, saan olla tosi onnellinen, että plussaa tuli näiden herkutteluiden jälkeen vain +200 g. Jos jotain positiivista hakee, niin se, että nyt voin tavoitella sitä -20 kiloa uudelleen!


Eilen tein tosi tyhmästi myös ruohonleikkaamisessa, kun en laittanut sukkia jalkaani kumppareihin. Niinhän siinä sitten kävi, että nyt on rakot niin ukkovarpaissa kuin kantapäissäkin, joten juoksua on turha kuvitellakaan tälle illalle. Taidan tehdä vain mahalihasliikkeitä ja lankkuja sekä mainostauoilla Suurin pudottaja -ohjelman valmentajien vinkkien mukaan haaraperushyppyjä =)  
Tämä kokeiltu ja suosittelen! Meillä oli tosi hauskaa nuorimman kanssa, kun hänkin osallistui haaraperushyppyihin ja paikallaan juoksemiseen =) Kokeile sinäkin!