1. lomapäivän kuntoilu

Pitkästä aikaa tartuin sauvoihin. Päätin heti jo lähtiessäni kokeilla pysyisinkö rasvanpolttosykkeellä koko reitin ajan, vaikka sauvojen kera helposti kävelee liian lujaa. Onnistuin ja alla tarkempaa infoa reitistä.
Sykemittarin lukemia
Matka: 5,81 km 
Kesto: 1 h 8 min 48 s
Kalorit: 202 kcal
Rasvanpoltto: 1 h 8 min 48 s!!!
Kunto: -
Keskisyke: 97
Maksimisyke: 115

Hyötyliikunta:
Ruohonleikkaaminen, jossa kului 150 kcal sykkeillä 113 ja 128.
Vatsat:
Suorille vatsalihaksille tein liikkeitä 32 kpl, sama määrä myös vinoille vuorottelemalla (16 kpl/puoli). Lankkuja tein saman sarjan kuin eilen eli 5 x 20 s. KuntoPlussan sivuilla oli hyviä vatsalihasohjeita, joilla litteän vatsan pitäisi saada aikaan 9 viikossa. Aloitan tekemään niitä kolme krt/vk.
Reidet:
Tein kyykkyjä 20 kpl.

la 2.7.2011 Seuraava tavoite enää 800 g päässä =)

Ihanaa!
Seuraava tavoite tulee koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi! Eilen en käynyt sen ilman vuoksi lainkaan lenkillä, mutta päätin tehdä rankemmat lankut sen sijaan. Liekö sillä sitten suuri merkitys, kun painoa oli lähtenyt -300 g!!! Nyt paino on 75,8 kg eli eka luku alle 76 kilon! Eilen aamulla jo ehdin ajatella, että pääsenköhän koskaan alle 76 kilon, mutta nyt se tapahtui *aaltoja* =)

Ukkosjumalan valtakunnassa!

Ukkosmyräkkä iski Seinäjoen ympäristöön taas!
Kuvan lähde
Jokainen on varmasti jo lukenut iltalehden verkkosivuilta täällä päin tapahtuneista ukkostuhoista, joten niihin en sen kummemmin palaa. Tällä kertaa ukkosrintama pysyi Seinäjoen ympäristössä tosi pitkään. Valtavia ukkosryhmiä saapui toisensa jälkeen siten, että tuntui kuin ne pyörisivät Seinäjoen ympärillä eikä loppua näy. Rintama siirtyi pohjoisen suuntaan lopulta n. 2,5 tunnin salamointien jälkeen. Vettä on riittänyt vaikka muille jakaa. 
Uutisten mukaan samanlainen sää jatkuu viikonlopunkin aikana. Kunhan yö olisi rauhallinen.
Tämä ilma myös tarkoitti sitä, että tästä illasta tuli pakollinen vapaapäivä kuntoilun suhteen, lukuunottamatta vatsalihasliikkeitä ja lankkuja. Vatsoja tein 31 kpl ja lankkuja 5 x 20 s!

2 x Dumle patukkaa => Tee 8,79 km:n kävelylenkki!

2 x Dumle patukkaa = 8,79 km:n kävelylenkki!

Tuli sitten tehtyä pelkkä kävelylenkki eikä mäkijuoksua lainkaan. Reitistä tulikin melko pitkä. Pyrin liikkumaan mahdollisimman pitkän matkan pienellä sykkeellä. Koko matkan aikana kului vain 400 kcal. Ajattele, jos söisit kaksi Dumle patukkaa, 45 g/kpl, niin joutuisit liikkumaan niiden sisältämän kalorimäärän (475 kcal/100 g) poisottamiseksi vähintään tällaisen kävelylenkin! Askeleita kului 23132 kpl ja rasvanpolton puolelle meni 1 h 35 min 47 s! Keskisyke oli vain 107 ja maksimi 128!

1 Fazerin suklaalevy = 1070 kcal = väh. 20 km:n kävelylenkki
Huhhuh, tällaisen koko levyn "vanha minäni" saattoi ahmia yhden illan aikana!!! Silloin minun olisi pitänyt kävellä vähintään 20 km:n kävelylenkki siinä olleiden kalorien polttamiseksi. Yhdesssä palassakin on laskujeni mukaan 33,45 kcal eli yhdessä lyhyemmässä rivissä on 133,75 kcal! Ja usko tai älä, näitä kokonaisia levyjä saatoin syödä yhteensä 2-3 kpl/vk!

to 30.6.2011 Tää ei ole totta!!!

Mistä tällaisia vaakoja löytää?

Kuvan lähde
Kaikki se eilinen herkuttelu ei sitten näkynytkään vaa´alla tai noh, näkyihän se, mutta miinuksina! -100 g! Tänä aamuna tuntui ihan sellaiselta kuin koko maailma hymyilisi minulle, jopa vaakakin!

Onneksi tuo taivas on menossa hieman pilveen, jotta pääsen taas tekemään pienen kävelylenkin, pois lukien mäkijuoksuosuutta, jonne siis aion tänäänkin suunnata.

Outoon olkapääkipuun vihdoinkin selvyys!
Kuvan lähde
Olen jo ainakin 1,5 vuoden ajan kärsinyt oikeassa olkapäässä olevasta kipuilusta erityisesti silloin, kun nostan kättä suoraan sivulle päin. Kävin viime viikolla ultrassa ja röntgenissä ja siellä selvisi, että siinä on aikoinaan ollut pitkään jatkunut tulehdus, joka hoitamattomana aiheutti sen, että niveliin muodostunut tulehdusneste muuttui vähitellen kalkiksi tai jotain sinne päin...Minä kun en ole terveudenhuollon alalla töissä, niin termistö on välillä hyvin vaikeasti ymmärrettävää, vaikka se yritetään selittää ihan kansanomaisestikin, mutta silti siitä jossain vaiheessa tipahtaa kärryiltä. Joka tapauksessa. Tänään alkoi käden kuntouttaminen, jotta kaikista arkipäivään kuuluvista asioista selviäisi kivuitta/ilman vihlontaa/särkyä/ajoittaista jomotusta. Minun on mm. vaikea saada laitettua oikeaa kättä selän taakse ilman kipua. Lisäksi kuntoutamme myös niskan seutua, koska nimetön ja pikkusormi tuntuvat puutuneilta. 

Kuvan lähde
Kaikkea liikuntaa, lankut ja vatsalihakset mukaanlukien saan jatkaa ehdottomasti, koska niihin ei kuulu käden sivuttaisliike, mutta kaikki haaraperushyppytyyppiset kädenheilautukset on jätettävä pois. Aluksi aikoinaan luulin, että öiset heräämiset oikean käden kipuun johtuivat painostani, mutta viime aikoina olen ajatellut, että ei se voi siitä johtua, koska painoa on lähtenyt jo 20 kg ja silti kivut ovat jääneet eivätkä helpottaneet. Tästä syystä hakeuduin työterveyteen selvittääkseni mistä tämä johtuu. Ihanaa, kun tämä selvisi. Fysioterapeuttikin sanoi, että tulen tästä kuntoutumaan 100 %:lla varmuudella, joten toivon mukaan syksyllä pääsen nukkumaan yönikin paremmin =) Seuraava kuntoutuspv on ensi viikon keskiviikkona. Siihen asti sain kotikuntoutusohjeita.

Mäkijuoksua + 30 asteessa!

4,7 km:n lenkki mäkijuoksun kera + 30 asteessa!
Toivottavasti tämän lenkin ansiosta sain sen kalorimäärän kulutettua, jonka laitoin kurkusta alas päivällä syödessäni Etelä-Pohjalaisen menun Uppalan kartanossa.
Tästä matkasta suurimman osan kävelin, mutta laskettelurinteen mäen juoksin lähes ylös asti. Tällä kertaa pystyin juosta tätä mäkeä ylös n. 7 m pidemmällle kuin edelliskerralla!!!

Korkeusprofiili
Mäkijuoksu oli tuossa 68 m - 80 m välillä.

Sykemittarin lukemia
Matka: 4,7 km 
Kesto: 55 min 26 s
Kalorit: 342 kcal
Rasvanpoltto: 18 min 12 s
Kunto: Loput
Keskisyke: 133
Maksimisyke: 176

Lisäksi tein 29 vatsalihasliikettä ja 3 x 20 s lankut.

ke 29.6.2011 Jes, jes, jes, paino pysyi samassa!

Aika uskomaton tunne, kun olin niin 100 %:n varma, että nyt on plussia oikein kunnolla taulussa, mutta ei...onneksi luku pysyi samana!!! Pakosti mieleen jää tämän johdosta sellainen jossittelu, että  j o s  en olisi syönyt sitä lihapulla-annosta,  j o s  en olisi illalla syönyt sitä kevyt-jäätelöpalaa mansikoiden kera,  j o s  olisinkin ollut eilen lenkillä, niin kuinka paljon vaaka olisi näyttänyt miinusta?

ti 28.6.2011 Tänään -300 g, mutta huomenna taitaa olla + 300 g!

Aamulla ajellessani kohti Vaasaa, kuuntelin Nrj:tä. Siellä oli puheenaiheena vaihtoehtohoidot. Yksi juontajista oli yhtä vaihtoehtohoitoa käynyt kokeilemassa ja pyysi kuulijoita soittamaan, jos jollakin oli omakohtaisia vastaavia kokemuksia. Yksi henkilö soitti ja kertoi juovansa vihreää teetä hunajan kera eikä ollut sairastanut flunssaa vuosiin. Sen terveysvaikutuksista on olemassa useita eri tutkimuksia, joihin en tässä sen kummemmin mene. Kirjoitan siitä vaikka ihan oman postauksen. Aloitin tämän Green Tea & Lemonin juomisen n. kuukausi sitten, vaikka teeihminen en koskaan ole aiemmin ollutkaan. Tykästyin tosi kovasti sen makuun. Mitään terveysvaikutteita en ole vielä ehtinyt todeta. Jos kupilliseen lisäisin hunajaa lusikallisen, niin maku varmasti paranisi entisestään.

-300 g, nyt 76,2 kg!
Aamulla oli ilo käydä vaa´alla, kun painoa oli tippunut -300 g, mutta tänään kun alkoi nämä helteet (huomiseksi luvattiin +30 asteen hellettä) ja työporukalla kävimme syömässä ravintolassa (lihapullia tomaatti-paprikakastikkeen ja lohkoperunoiden kera), niin ihme täytyy tapahtua, jos huomenaamulla paino onkin miinuksella. Silti tuo ko. ruoka ei kaduta yhtään, koska se oli niiiiiiin hyvää!!!

Tänään pidin lepopäivän liikkumisesta. Vatsalihasliikkeet ja lankut tein silti. Vuorossa oli 3 x 20 s lankut (meni just ja just) ja 28 kpl vatsalihasliikkeitä.

Uusi enkka!!!

Tuttu ja alkuperäinen reitti
Kierretty kokonaan juosten ja mihin aikaan!!! Ennätysaika 31 min 50 s! Edelliskerroilla minulla on tämän reitin kiertämiseen mennyt aikaa seuraavasti:
1.6.2011 36 min 19  s (intervalleja)
31.5.2011 37 min 20 s (intervalleja)
26.5.2011 38 min 47 s (intervalleja)
25.5.2011 39 min 3 s (intervalleja)
1.5.2011 54 min 30 s (koiran kanssa kävellen)
23.4.2011 41 min 5 s (juosten)
25.4.2011 41 min 16 s (juosten)

Kaloreita kului 287 kcal. Rasvan polton puolelle meni vain 36 s. Keskisyke oli 164 ja maksimi 182

Argentiinalaista tangoa sylin täydeltä!!! Kansainvälinen tapahtuma Suomessa!

Cumbre Mundial del TANGO Seinäjoella 29.6.-8.7.2011! 
Tämä kansainvälinen ja erittäin suosittu tapahtuma jalkautuu ensi kerran Pohjoismaihin ja SUOMEEN! Kyseessä on todella harvinainen tapahtuma. 

Jos et usko, tule paikanpäälle itse toteamaan! 

Näitä tapahtumia on aiemmin järjestetty vain Argentiinassa, Espanjassa, Uruguayssa, Portugalissa ja Chilessä vuodesta 1992 lahtien! Nyt on myös mahdollista oppia Argentiinalainen tango argentiinalaisen tangon opettajan, Miguel Angel Zotto, johdolla. Katso tarkemmat kurssiajankohdat täältä.

Jos ei tanssijalka yhtään vipata, niin tule kuuntelemaan seminaareja tai osallistu muihin oheistapahtumiin ja jatka lomailua aina Tangomarkkinoihin ja Tangohölkkään asti!


Kuvan lähde
La 09.07.2011 TANGOHÖLKKÄ JA SATUMAA-KÄVELY 
PAIKKA ja AIKA: Seinäjoki, Kaupungintalon edusta (Kirkkokatu 6) klo 12.
MATKAT JA SARJAT: 7 km(Tangohölkkä); 4 km (Satumaa-kävely). Tangohölkässä ei ajanottoa. Satumaa kävelyreitin varrella mielenkiintoisia rasteja.
OSANOTTOMAKSUT JA ILMOITTAUTUMINEN: Os.maksu 10 e (JK 8 e). Ilm. lähtöpaikalla 1,5 h ennen starttia. 
Juoksijakortilla alennus osanottomaksusta! 
PALKINNOT, MITALI: Jokainen saa tangohölkkäpaidan, joka oikeuttaa 10 euron alennukseen Tangomarkkinoiden lauantaipäivän katutansseihin. Runsaasti mielenkiintoisia arvontapalkintoja. 
REITTI: Reitit seurailevat Pajuluoman ja Seinäjoen kauniita rantoja.
OSALLISTUJIEN LKM EDELLISENÄ VUONNA: Osallistujia vuonna 2010 yhteensä 210 
YHTEYSHENKILÖ JA PUHELIN: Ilmari Ylä-Autio 040-5504463ilmari.yla-autio@seinajoki.fi 
JÄRJESTÄJÄSEURA(T): Katupojat ry ja Suomalaisen tangon Satumaa ry 
TERVETULOA Tangokaupunkiin Seinäjoelle! 

26.6.2011 Miinuksilla takaisin, -1,5 kg seuraavaan tavoitteeseen!

 Sataa sataa ropisee tili tili tom...
-100 g, nyt 76,5 kg!
Pihalla näytti aika ankealta, kun äsken kävin koiran kanssa ukona. Yöllä tuli tosi lujaa vettä, mutta ei ukkostanut kuten eilen päivällä. Nyt vain tihuutti vettä taivaalta, mutta toisaalta oli aivan ihana ilma. Oli todella hiljaista. Vain linnut lauloivat. Olisi ihanan raikas kävelylenkkikeli =)
Eilen pidin liikunnasta vapaapäivän paitsi vatsalihastreenien osalta. Tein 25 vatsalihasliikettä (24 olisi ollut vuorossa) ja 2 x 15 s + 1 x 20 s lankut, jotka tuntuivat jälkikäteen vatsalihaksissakin. Toissapäivänä kävimme taas Alajoella. Tällä kertaa pojan kummien kanssa ja heillä oli digijärkkäri mukanaan. Silloin päätin, että en palkitse itseäni välitavoitteisiin pääsyistä vaan säästän ne rahat kunnon digijärkkäriin.

Juhannuksen kunniaksi!
Tuli päivällä pikaisesti väsättyä valmiista piirakkapohjasta kesän ensimmäinen mansikkapiirakka. Mansikat hain jo toissapäivänä. Ensimmäisen palan makuun kun pääsi, niin olihan sitä pakko syödä toinenkin. Onneksi ei plussina näkynyt vaa´alla =) Juhannuksen kunniaksi ei muuten ole tullut tehtyä vihtaa juhannussaunaan...se asia pitää korjata tänään! Tämän päivän liikunta-annostani en ole vielä päättänyt, mutta seuraavan juoksutapahtuman olen, siitä omassa postauksessa lisää...