Waude mikä fiilis! Bon bon bon! Levikset saan kohta!!!

Minä tein sen! Ylitin totaalisesti itseni!!!
Juoksin koko matkan 7 km ja mihin aikaan!!! 
Suurkiitos sille iloiselle pariskunnalle, joiden kanssa ennen lähtöä juttelin. Ihailin rouvalla olevaa Polarin sykemittaria, jonka sai käsivarteen kiinni ja se kuulemma mittaa matkankin. (uskaltaisinkohan minäkin jo nyt esittää seuraavaksi toiveeksi pukinpussiin tätä G1 gps- ja S1-sensorein) Olitte vierailleet blogissani jo aiemmin, kiitos siitä! Loitte minulle mielettömän fiiliksen juoksemiseeni, joka kantoi maaliin saakka...

Aamun postaukseen heitin ihan lonkalta, siiiiiiis ihan  ä l y t t ö m ä k s i  tavoitteeksi sen, että pääsisin jo tänään Levis-ostoksille. En  t o d e l l a k a a n  voinut pienessä mielessänikään uskoa, että tuo toive on toteutettavissa vielä tänään, mutta mutta...koko 7 km:n matkaan kului aikaa huikeat 58 min 39 s!!!! Yhtään en olisi lujempaa pystynyt juoksemaan. Sykkeetkin kertovat siitä, koska keskisyke oli 173 ja maksimi 194! Kaloreita kului 604 kcal + tunnin pohjaverryttelyistä kertyneet, joiden aikana ei ollut sykemittari päällä. 

Tämä alla oleva fiilistelymusa on rytmisesti aika yksitoikkoinen, mutta sopii tähän olotilaan juuri nyt ja on hyvää jatkoa sille aiemmalle pomppufiilis -kappaleelle! Kappale on Pitbullin Bom Bom!

la 9.7.2011 Tangohölkän tunnelmissa

Tangohölkkä (7 km) ja Satumaa kävely (4 km) tänään!
Aamupala syöty (leipää, puuroa, tuoremehua ja mustikoita) ja nyt siemailen kahvia tässä ihanassa aamussa, jossa aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja linnut laulaa ihan kilvan. Ikäväkseni joudun kertomaan, että tästä auringosta emme saa nauttia kuin siihen asti kun lähtölaukaus ammutaan, koska klo 12.00 alkaen on luvassa ukkosta koko loppupäiväksi :((( Tangohölkkäkin starttaa juuri tuolloin.


Päivän hyvä työ on tehty!
Aamupalaa syödessä lensi terassin oven kautta sisälle nokkosperhonen ja etsiskeli keittiön ikkunan läpi reittiä takaisin vapauteen. Hyvä keino perhosen pyydystämiseksi ikkunalasista on laittaa perhosen päälle esim. kertakäyttökuppi ja sitten käsi kupin päälle ja näin perhonen pääsee takaisin luontoon.

Nyt on seuraava tavoite jo TOSI lähellä!
Vaikka eilen söin pastaakin illalla, niin paino meni silti alaspäin ja on nyt 75,1 kg eli enää -200 g, niin olen alittanut 75 kg!!!!
Odotin tämän aamun lukeman olevan tosi paljon plussalla, koska äitini luona söin kahvin kanssa pullaa. Toki join eilen vettä varmaan kolmisen litraa kuumuuden vuoksi. Tiedän kyllä myös toisen syyn, jolla saattaa olla painoon vaikutusta, mutta laitan siitä myöhemmin oman postauksen. Nyt haluan keskittyä vain tähän hetkeen ja tulevaan koitokseen. 
* * * * * * * *
Jos kaikki menee nappiin, niin kaiken järjen mukaan, ilmoista huolimatta, minun pitäisi pystyä tuo 7 km taivaltamaan hölkäten aikaan 1 h 15 min, jos oikein hyvin menee, niin se menee lähelle tuntia. Jos menee alle, niin käyn saman tien ostamassa ne Levikset! Taustaksi kerrottakoon, että siihen 10 km:in aikoinaan minulla meni aikaa 1 h 42 min!

pe 8.7.2011 Laiskimus maximus -fiilis

Kuvan lähde
Pilvibongailua
Tänään pidän ihan tarkoituksella lepopäivän. Tarkoituksena olisi bongailla pilviä eli maata auringossa. Painokin pysyi samassa kuin eilen.


Laiskimus maximus
Riemurasia.net sivustolta löytyy hauskoja kiinalaisten keksintöjä, jotka eivät kyllä Suomessa oikein taitaisi menestyä. Tässä muutama niistä:
Mitähän tähän nyt sanoisi...

Meille astmaatikoilleko?
Menisiköhän Tangomarkkinoilla kaupaksi, kun huomiseksi on luvattu sadetta?
Tasapuolisuuden nimessä myös miehille löytyi oma keksintönsä
Tupakoitsijan vai retkeilijän apuväline?
Älä kokeile ruisleivälle!
Tässä on jo ideaa, mutta onko pidemmän päälle ajateltuna?
Sokerina pohjalla, jaksaisitko sinä tehdä tällä töitä?

to 7.7.2011 Liikkumispv takana!

Sydän on sen vuoksi, kun tänään olen ollut pihalla lähes koko päivän ja liikkunut lähes koko sen ajan. Ensin aamulla kaupungille Paita Baarin pihamyyntiä katsomaan. Mies löysi monia hyviä tarjoustuotteita sieltä. Koskaan aiemmin en ole tiennyt, että sieltä löytyy myös naisten vaatteita. Ne löytyvät alakerrasta. Toki itselleni en vielä löytänyt kokojen vuoksi mitään. Tarjolla on monia laatumerkkituotteita.
Kotiintulon jälkeen lähdin nuorimmaisen kanssa uudelleen kaupungille kauppoihin ja torille sekä tangokadun ulkopuolella oleviin liikkeisiin. Mukaan tarttui vain sellainen pieni jalkapallo, ilmeisesti temppuja varten tehty. Se osoittautui mieluisaksi ostokseksi. Poika sai sen ihan itse ostaa.
Kun alla oli kaksituntinen kiertely, niin oli alkuverryttelykin sopivasti tehty. Siksi päätin samantien kotiin päästyämme käydä tekemässä intervalliharjoituksen, jonka kestoksi tuli vain reilut 16 min, mutta kaloreita ehti siinä ajassa silti kulua 127 kcal!! Hölkkäsin 3 min ja juoksin yhden minuutin. Koko matkan n. 2 km, menin tällä tavalla. Matkana oli täysin sama kuin toissapäivänä, mutta silloin aloitin 5 min hölkällä ja kaloreita ehti kulua 7 vähemmän kuin tänään.

Moni voisi sanoa tässä vaiheessa, että jokohan riittäisi, mutta minulle ei. Lähdin vielä kävellen käymään lähikaupassa, johon tuli edestakaisin matkaa 4 km. Kaloreita kului 234 kcal ja aikaa reilut 57 min. Ehkä näillä eväillä on nyt helpompi yrittää ylihuomenna sitä 7,5 km:n hölkkäämistä/juoksemista.

Painoa sain taas pois -200 g eli paino on nyt 75,4 kg. Huomenna on pakko syödä illalla vähän pastaa, jotta saan lauantaiksi energiaa juoksemisen ajaksi sekä lauantaina aamulla kaurapuuroa ja ruisleipää, joten paino heittelee nyt muutaman päivän ajan, kunnes kaikki hiilarit ovat poistuneet. Tuo seuraava tavoite on siis niin lähellä, mutta niin kaukana, koska plussilta en voi nyt tangohölkän "tankkausten" vuoksi välttyä.

UUSI juoksuohjelma lisätty!

Juoksuohjelmia -välilehdeltä löytyy UUSI ohjelmani, jota aloitan noudattamaan ensi viikosta lukien.

ke 6.7.2011 Miinuksilla vieläkin

Lehdestä "saksittua"
Kuvan lähde
Tämä lehti osoittautui parhaimmaksi lehdeksi, jonka koskaan olen tilannut. Olen lukijana sellainen, että aiheiden täytyy olla tosi kiinnostavia, että jaksan ne lukea loppuun. Niiden tulee sisältää myös tiivistelmiä laatikoissa ja aiheeseen sopivia hyviä kuvia. Kirjoitustapa tulisi myös olla minua miellyttävä. Kun nuo asiat ovat kunnossa, niin seuraavaa lehteä varten jää sellainen vastaava ihana odottava tunne kuin juoksuohjelmaa suoritettaessa eli odottaa seuraavaa kertaa ohjelman/lehden parissa kuin kuuta nousevaa! Niin kävi ainakin minulle. Olen lukenut lehden kannesta kanteen ja silti palaan sitä mielenkiinnosta uudelleen lukemaan =) Seuraava lehti ilmestyy 21.7.2011.
Pekaanipähkinöillä ihmeitä tekevä voima?
Kuvan lähde
KuntoPlus lehdessä oli lyhyt artikkeli pekaanipähkinöistä. Siinä kerrottiin, että siitä, jos on tullut nauttineeksi jonkin kolesterolipommin, niin nauttimalla kourallisen pekaanipähkinöitä, voit korjata tilanteen. Tuoreen tutkimuksen mukaan hapettunut LDL-kolesteroli vähenee 30 % kahden tunnin kuluessa pekaanipähkinöiden nauttimisesta. Lehden lähteenä oli Journal of Nutrition.
Täytyy häpeissäni tunnustaa, että en ollut koskaan aiemmin kyseisiä pähkinöitä maistanut. Toissapäivänä ostin pussillisen ja täytyy sanoa, että olivat ihan liian hyviä!!! Tämä tutkimustulos täytyy joskus testata esim. jonkin jätskiannoksen tai käristeen jälkeen...
Niin myös marjoilla?
Kuvan lähde
Uusi suomalaistutkimus selvitti, mitä tapahtuu, kun 80 naista nauttii tyrnimarjoja, mustikoita tai erilaisia marjauutteita. Naiset söivät muuten normaalisti, mutta saivat lisäksi 100 g marjoja päivässä viiden viikon ajan. Sen jälkeen he olivat viisi viikkoa marjoitta ja sitten taas viisi viikkoa marjoilla. Sekä tyrni- että mustikkajakson jälkeen vyötärö oli kaventunut, vaikka tyrnijaksolla energiansaanti kasvoi. Samalla tulehduksesta ja sydänsairauksista kertovien immuunipuolustuksen markkerien määrä veressä laski. Lähde: European Journal of Clinical Nutrition. Tämän johdosta tuli hankittua pakastimeen lisää mustikoita.
Kolmella kupillisella vihreää teetä/pv, pidät sydämen terveenä!
Kuvan lähde
Samassa lehdessä (myös muissa medioissa) puhuttiin kiinalaistutkijoiden tekemästä tutkimuksesta, jossa he vertailivat 18 aiempaa tutkimusta, jotka käsittelivät teen nauttimista ja taipumusta sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Mustalla teellä oli vain vähän vaikutusta tai ei lainkaan. Vihreän teen sen sijaan havaittiin laskevan sydän- ja verisuonitautien riskiä jopa 28%:lla niillä, jotka nauttivat teetä eniten. Tutkijat arvioivat, että riski alenee 10 % päivässä nautittua kupillista kohti, jolloin täyden 28 prosentin hyödyn saadakseen tulisi nauttia olme kupillista vihreää teetä päviittäin. Lisäksi mainittiin vihreään teehen lisätyn sitruunamehun edistävän hyvien katekiinien imeytymistä. Teen hyvien vaikutusten arvellaan johtuvan antioksidanteista, joita kutsutaan katekiineiksi. Mustasta teestä ne häviää jo valmistusprosessin aikana. Taidanpa nostaa teekupillisen määrän kolmeen nykyisen yhden sijasta. Lähde: American Journal of Clinical Nutrition.
Intervalleilla juokseminen "lentoon"
Lisään uuden juoksuohjelmani erillisenä postauksena. Se sisältää myös intervalleja ja sopii niille, jotka jaksavat juosta 20 min yhtäjaksoisesti. Ohjelma sisältää 6 erilaista juoksutapaa:
Kevyt hölkkä: Juoksua rauhalliseen tahtiin niin, että pystyy puhumaan samalla.
Kohtuuvauhtinen juoksu: Juoksua, jonka aikana hengästyy, mutta pystyy puhumaan vielä lyhyitä lauseita.
Kovavauhtinen juoksu: Juoksu, jossa hengästyy ja kaikki voimat tarvitaan juoksemiseen.
Vauhtileikittely: Vauhdin ja tehon vaihteleminen maaston ja mielen mukaan.
Intervallit: Vuoroin kovavauhtista juoksua (spurtteja) ja kevyttä hölkkää.
Spurtit: Kovavauhtista juoksua.
Haluan juoksuuni enemmän haastetta ja tavoitteita, koska tällä hetkellä olen omatoimisesti ilman mitään ohjelmaa käynyt viime viikkoina lenkillä ja se ei välttämättä ole hyvä juttu itseni kannalta katsottuna. On helpompaa lähteä lenkille, kun tiedän mitä olen menossa tekemään. Olen jo hetkittäin saanut maistaa tuota ihanaa tunnetta, joka tulee siitä, kun jokainen solu kropassa tekee juoksemisen eteen töitä ja se myös näkyy ja tuntuu omassa juoksuaskeleessa siten kuin etenisi kuin "lentäen". Tätä tunnetta on myös paljon auttanut vatsalihasliikkeillä vahvistuneet vatsalihakset, joilla on saanut oman juoksuryhdin pysymään pidempään kasassa.

Lehdessä oli lisäksi monia muita mielenkiintoisia artikkeleita mm.
 • Kesän parhaat uimapuvut vertailussa
 • Hurahda melontaan
 • Vahvaksi, kiinteäksi ja notkeaksi joogaa ja kahvakuulaharjoittelua yhdistämällä
 • Laihdu kilo 24 tunnissa
 • Grillaa terveellistä kalaa
 • Amazonin alueen superruoat
 • 12 ruoka-ainetta, joille voit olla yliherkkä
 • Elämäsi paras aamu. 7 askelta virkeään päivään.
 • Ota stressi hallintaan
P.S. Painoa lähti -200 g. Nyt paino on taas 75,6 kg!

Mekko löydetty!

Tässä se nyt on...
...viikkoa vaille kolmen neljän kuukauden uurastuksen tuloksesta palkinto. Koosta 50 siirrytty kokoon 44. Päällä myös se eilen hankittu vyökin. Mekko oli kyllä todellinen löytö. Lindexistä löysin alerekistä (-70%) viimeisen kappaleen ja vielä minun kokoni! Ostoskasseihin löytyi Henkasta ja Maukasta kolmet rintsikat ja Top Sportista violetti juoksupaita. Kuinka ollakaan, kun taas veri veti urheiluliikkeeseen, vaikka ensin ajattelin, että tällä kertaa en mene, mutta niin vain jalat sinne veivät =) Lisäksi sovittelin farkkuja ja kävin varaamassa HairStoresta heinäkuun lopulle hiusten värjäys ajan. Koko shoppailuaika kesti yli kolme tuntia ja koko aikana istuin vain 3 minuutin ajan, joten se kävi mainiosti alkuverryttelyksi illan kuntoiluille.

Kuvan jälkeen laitoin saunan päälle ja puin juoksuvaatteet päälle ja lähdin juoksulenkille. Tällä kertaa vain n. 2 km:n pituiselle. Ekan 5 min hölkkäsin, jonka jälkeen tein intervalleja siten, että 1 min juoksua ja 3 min taas hölkkää. Tällä tavoin menin kotiovelle asti. Aikaa ei kulunut kuin 16 min 43 s, 120 kcal ja kunnon puolelle meni tuosta ajasta 14 min 37 s. Keskisyke oli 141 ja maksimi 171. Silti näin lyhyen juoksun jälkeen hiki virtasi oikein kunnolla. Liekö shoppailulla alkuverryttelynä osuutta asiaan? 

Vatsat:
Suorille vatsalihaksille tein liikkeitä 34 kpl, sama määrä myös vinoille vuorottelemalla (17 kpl/puoli). Lankkuja tein saman sarjan kuin viimeksi eli 5 x 20 s.

Reidet:
Kyykkyjä 20 kpl.

ti 5.7.2011 Miinuksilla jälleen

Vaikka...
painoa tuli eilen +400 g. Nyt olen takaisin 75 kiloisten puolella eli paino on nyt 75,8 kg.  Eiliset plussat selittyvät menkkojen alkamisella. Olen huomannut, että silloin ekana päivänä ennen kuin itse edes noteeraa menkkojen alkamisajankohtaa (muuta kuin 2-3 päivää aiemmin kärttyisyydestä), paino on plussalla. Näin on tapahtunut nyt kolme kertaa, mutta sen jälkeen paino onkin laskenut. Nyt painon laskemista ei kyllä auta alakuuksi muuttuminen, koska siihen on aikaa vielä 10 pv. Aiemmilla kerroilla alakuu alkoi menkkojen kuluessa. Saas nähdä miten nyt painon kanssa menee.

Norpatin tuotoksia
Etsiskellessäni netistä tähän aiheeseen sopivaa kuvaa, "törmäsin" Norpatin (Milla Paloniemen) tuotoksiin. Hänen sarjakuvistaan varmaan suosituin ja tunnetuin on Kiroileva Siili, mutta minä ihastuin kuvassa oleviin sarjakuviin. Niitä löytyy lisää osoitteesta: http://www.norpatti.fi/ Olen alkanut kärsimään kuvan mukaisista kivuista sitä mukaa kun ikää tulee :( Siksi miinuksetkaan eivät nyt niin kauheasti ilostuta. Pahimmat kivut osuu menkkojen  2.-3. päivälle.
Nyt sille eiliselle Minua ei kiinnosta eikä huvita mikään -olotilalle löytyi selitys näistä menkkojen alkamisesta. Lämpöäkin saattoi olla. Eilen en siitä syystä tehnyt mitään kuntoiluja, en edes vatsoja. Taidan tänäänkin vielä pitää yhden vapaapäivän, mutta loppuviikkoa kohden onkin sitten jo treenattava, koska lauantaiaamuna pitää olla hyvässä kunnossa.

Mekko-ostoksille mars...
Vapaapäivän ajattelin viettää siten, että käyn etsimässä sille peruuttamalleni Cellbesin mekolle korvaavaa mekkoa tilalle. Pidin siitä mallista ja sen tyyppistä varmaan etsiskelenkin eli hoikentavaa. Eilen kävin illalla jo Seppälän katsastamassa. Myös kirppareilla kiertelin pitkästä aikaa. Joskus niistä tekee hyviä löytöjä. Eilen jäi käteen yksi leveä, musta ja joustava vyö (1,50 €), jolla on todella hoikentava vaikutus vyötärölle =) Sillä voi esim. peittää mekon/housujen ja puseron/topin reunat tai muuten vain korostaa vyötäröä. Eilen kun olin sovituskopissa, niin en meinannut uskoa silmiäni. Yllätyin todella positiivisesti ja sain uutta innostusta kohti tavoitteitani. Tähän astihan olen itseäni katsonut vain etupuolelta peilistä ja harmitellut etupuolen pömppismahaa, joka on kolmen lapsen jäljiltä vain kasvanut ja tuskistellut näkymän vuoksi. Koskaan en raskauksien jälkeen yrittänyt mahaa pienemmäksi vatsalihasharjoituksilla, koska (muka) inhosin vatsalihasliikkeitä yli kaiken ja koskaan muka ei ollut aikaa...niimpä niin, ajastani se ei ainakaan ollut kiinni, koska poika nukahti aina kahdeksan aikaan jo yöunille ja nukkui aamuun saakka, ihan turhaa laiskuutta se vain oli, nyt sen vasta tajuan.

ma 4.7.2011 Eka lomapv!

Kuvan lähde
Vaikka lomalle jäinkin, niin mitään erityisiä matkasuunnitelmia ei ole. Keskityn mieluummin rentoutumiseen ja "rästien" tekemiseen mm. terassin maalaaminen loppuun, puutarhan siivous, pensasaitojen leikkaukset ja poistamiset sekä loppukuusta pitäisi pojan 5 v syntymäpäiväkutsut saada postiin.
Eilen tuli tehtyä kunnon siivoukset, jotka kestivät n. 6 h. Minulla oli tarkoitus käydä sen lisäksi illemmalla lenkillä, mutta jalat kertoivat ihan toista. Kävimme pojan kanssa leikkipuistossa ja kävelimme vain parin sadan metrin matkan, niin koko kroppa huusi lepoa, siksi päätin jättää juoksutreenin väliin.
Tänäänkään ei taida tulla muuta kuntoilua kuin kaupungilla liikkumista, kun pojan kanssa sinne olen menossa. Työpäivien päätteeksi kun ei oikein ole ollut aikaa lähteä kauppoja kiertelemään kiireettä. 
Olotilani on nyt kylläkin sellainen, että haluaisin vain nukkua, on jotenkin ns. veto poissa. Vatsakin oli sekaisin. Yleensä tulen kipeäksi juuri silloin kun on loma, toivottavasti nyt ei tapahdu niin, koska lauantaina pitäisi päästä 7,5 km:n Tangohölkkä juoksemaan.
Äsken soittelin terveyskeskukseen pojalle aikaa, kun sillä on mitä ilmeisemmin virtsatietulehdus. Olivat ottaneet jonkin vastaajapalvelun käyttöön eli puhelinnumeroni tallentuu soitettaessa ja he lupasivat soittaa takaisin tämän päivän aikana. Soittivat juuri äsken eli 30 min kuluttua puhelustani. Jos omassa solussa ei ole aikoja vapaana, antavat toisesta solusta.  Saimme lääkärille ajan  kymmeneksi, mutta näytteenottoa varten tulisi olla ilmoittautumassa jo puoli kymmeneltä =) 

Jälkikirjoitus: Poika sai sitten kuurin tulehdukseensa. Kävimme lääkärin jälkeen kotona syömässä ja sen jälkeen apteekkiin lääkettä hakemaan. Tullessa kiersimme mummon kautta ja lähdimme hänen kanssaan vielä kirpparikierrokselle. Kierroksemme päättyi puoli tuntia sitten ruokakauppaan ja nyt taas takaisin kotona. Kaupasta jäi käteen uusia perunoita, tilliä ja silliä. Jälkimmäistä itse en aio syödä, mutta muita kylläkkin :( Saas nähdä mitä vaaka näyttää huomenna.
Turvottavan olotilan vuoksi oli painoa tullut takaisin +400 g.

Montako lukijaa minulla on? Äänestä!

Kiitos Toppahapa!
Sain blogistasi tälle äänestykselle aiheen myös, koska virallisia lukijoita blogillani näyttäisi olevan 7 henkilöä, mutta tiedän täällä käyvän muitakin lukijoita. Jos luet blogiani anonyymisti niin äänestä! Äänestys on voimassa 10.7.2011, klo 23.59 asti.

su 3.7.2011 Jippii! Uusia saavutuksia!

 Olen enää lievästi lihava!!!!


Normaalipaino on sitten saavutettu, kun BMI on 25. Painoa lähti taas tänäänkin, -200 g! Halusin myös nähdä kuinka paljon ovat sentit muuttuneet tasan kuukaudessa, jolloin edelliset mittaukset tein.

Mitat (3.6. mitatut mitat suluissa) mittaukset 10.3. alk.

 • Nilkka 22 cm (uusi) 
 • Sääri sama cm (39 cm) 
 • Reisi levein kohta 60 cm (62 cm)      - 7 cm
 • Reisi keskikohta 51 cm (57 cm)    - 6 cm, mittaus 3.6. alk.
 • Reisi kapein kohta 44cm (48,5 cm) - 5,5 cm, mittaus 25.5. alk.
 • Lantio 106,5 cm (108cm)       - 17,5 cm
 • "Pömppis" 100 cm (105,5 cm)     - 8 cm, mittaus 19.5. alk.
 • Vyötärö 86 cm (86,5 cm)     - 23,5 cm
 • Rinnan alta  sama (84 cm )
 • Rinnanympärys sama (101 cm)      - 17,5 cm
 • Rintojen yläpuolelta, kainaloiden kohdalta 92,3 cm (uusi)
 • Olkavarsi keskikohta 31 cm (uusi)
 • Käsivarsi levein kohta 26 cm (uusi)
 • Ranne 16 cm (uusi)
Jos näistä jonkin yhteenvedon tekisin, niin edelliskerralla vyötäröstä lähti enemmän, mutta  reiden kapeimmasta kohdasta vain 1 cm, nyt oli päinvastoin; vyötäröstä lähti vain 0,5 cm ja reiden kapeimmasta kohdasta jopa 4,5 cm! Rinnanympärys sekä niiden alta olevat luvut olivat pysyneet samoina, 
mutta mutta mutta...

Suurin muutos kuukaudessa tapahtui "pömppiksessä", josta katosi 5,5 cm! 
Kiitos tästä kuuluu vatsalihasharjoituksille, jotka aloitin 24.5 lähtien!