pe 22.7.2011 Marjoja 2 dl päivässä -tiimiin?

Liity sinäkin
Kävin liittymässä Arktiset marjat -sivuilta löytyvään tiimiin. Niiltä sivuilta löytyi paljon muutakin hyödyllistä tietoa niin marjoihin, sieniin, yrtteihin kuin muihin erikoisluonnontuotteisiin liittyen. Myös erilaisia ruokaohjeita puuhanurkan ja erilaisten tietovisojen kera löytyy samoilta sivuilta. 

Tunnistatko sinä kaikki yleisimmät kauppasienet? Käy siitä tekemässä em. sivuilla testi. Niin kävin minäkin ja en uskonut tunnistavani niin monta. Mieleeni jäi vielä muutama, joita ei testissä ollut lainkaan mukana. Testin tuloksena innostuin sienineuvojaksi kouluttautumisesta. Täytyy lähteä googlaamaan siitä lisää infoa. Oheinen kuva on viime syksyltä, jolloin keräsin todella paljon suppilovahveroita. Takana näkyvä toinenkin astia ja kattila ovat täynnä suppiloita. Odotan jo ihan malttamattomana, että pääsen taas metsään sieniä poimimaan...

Miksi oikein marjoista aloin tässä postauksessa kirjoittamaan? Aasinsilta tuli siitä, kun eilen tein kaupasta löydön eli Arla Ingmanin lisäaineettomat uutuusjugurtit, joista käteen jäi mangolta maistuva. Arla Ingman Luonto+ lisäaineeton – on uusi, ainutlaatuinen ja luonnollisen makuinen jogurtti. Tuote on ainutlaatuinen yhdistelmä jogurttia, marjaa ja sokeria ja se on valmistettu ilman lisäaineita. Luonto+ lisäaineeton sisältää runsaasti marjaa ja hedelmää, lisäksi siinä on vatsaystävällisiä Asidofilus- ja Bifidus-maitohappobakteereita. Kätevissä, uudelleensuljettavissa 1 kg korkkipakkauksissa on kolme herkullista makua: vadelma-guava, mango ja mustikka-banaani. Mangoa aion maistaa vasta parin päivän päästä, kun nykyinen maustamaton jugurttini on loppunut. Siihen maustamattomaan sekoitan tuoreita marjoja ja syön sellaisenaan aamupalan yhteydessä. Tänä aamuna siihen meni mukaan mustikoita, mansikoita ja vadelmia. Tuohon arktiset aromit -sivustoon törmäsin kännykällä googlaamalla erilaisia mustikoiden säilöntätapoja, jotta poimimani mustikat saan säilymään mökiltä kotiin asti. Päätin, että vielä myöhemmin palaan tuolle sivulle tuon tiimiin liittymisen vuoksi ja päätin samalla jakaa tämän linkin teidän kanssa.
Tein minä toisenkin ostoksen samalla kaupppareissulla eli ostin tuota koivushampoota sen riittoisuuden ja ihanan tuoksun vuoksi. Ostamani kappaleen jälkeen rivi jäi tyhjäksi eli näyttäisi olevan aika suosittu tuote (muut rivit oli lähes täysiä). Samasta sarjasta löytyy aiemmassa postauksessa mainitun mustikan lisäksi lapsille suunnattu hellävarainen shampoon ja hoitoaineen yhdistelmä, jossa tuoksuna on omena. Siihen aion seuraavaksi pojan shampoon vaihtaa.

Iloiset yllätykset vaa´alla jatkuivat vielä tänä aamunakin. Painoa oli tasan 74 kiloa =) eli -100 g elisestä taas alaspäin.

Tänään pidän lepopäivän kuntoilun suhteen lukuunottamatta shoppailussa kulutettavia kaloreita. Huomenna olisi vuorossa 30 min kevyttä hölkkää (ellen myöhemmin illalla innostu tätä tekemään) ja sunnuntaina olisi vuorossa taas vauhtileikittelyä kuntoradalla.

Ihanaa, parin tunnin päästä pääsen kampaajalle rentoutumaan!

UGH! Ota sinäkin osaa arvontaan!
Nimittäin Toppiksen sivuilta löytyvään. Pääset sinne tätä linkkiä klikkaamalla.Oma arvontani tulee myöhemmässä vaiheessa eli sitten kun minulla on 40 lukijaa, mutta siihen on vielä piiiitkä matka =)

Kunto Plus 11/2011

UUSI numero on ilmestynyt!
Ihana yllätys odotti postilaatikossa, kun palasin mökiltä kotiin. Uusi numero oli ilmestynyt Kunto Plus -lehdestä ja taas niin paljon mielenkiintoisia juttuja luettavaksi:
LIIKUNTA:
- säilytä kunto lomallakin -ilmaiseksi Tarvitset vain vettä, hiekkaa ja sangon!
- Hyvästit makkaroille. Näin pääset ärsyttävistä löllöistä.
- Mikä sinua liikuttaa: Virpi Raipala-Cormier
- Liikunnan iloa uudesta lajista. Kyllästyttääkö treeni? Kokeile jotain uutta!
- Testi: Urheiluaurinkolasit
- Tavoitteena rauha. Kun oma aika on hukassa, rentoutuminen joogan avulla auttaa.
RAVINTO:
- Kevytpurilaiset. Terveellistä pikaruokaa kesäkuumalla.
- Ruusunmarja palauttaa tehokkaasti treenin jälkeen.
- Syö itsesi fiksummaksi, valitse parasta aivoruokaa.
- Bitz tasapainoilee. Kalaa kaikkien makuun.
- 4 uutta ruokakorttia: Terve ja litteä vatsa!
- Makeaa ilman sokeria.
TERVEYS, KEHO & MIELI:
- Terve verenpaine 14 luonnollisella tavalla. Paras on syötävää ja maistuu hyvältä!
- Kyllä vai ei?  Palautuuko lihakset paremmin, jos käytät juostessa kompressiosukkia?
- Kunto Plus -lehden suuri seksitutkimus -Näin se sujuu! Tuloksia ja tietoa seksin parantamiseksi.
JOKA NUMEROSSA:
- LIIKUNTA+: Uusinta tietoa + harjoituksia + varusteita
- RAVINTO+: Uutisia ravinnosta + testejä + vinkkejä
- TERVEYS+: Terveitä valintoja + faktaa + vinkkejä
- 15 minuuttia itsellesi: Uutuuksia keholle ja mielelle
- MIELEN LIIKKEITÄ
- KYSY MEILTÄ

HUOM! Mainoksia löysin vain neljältä sivulta, joista kaksi oli etu- ja takakannessa eli tuhdisti lukemista löytyy itse kullekin.

Nyt uppoudun tarkemmin tuon lehden sisältöön tuolla pihakeinussa!

to 21.7.2011 Koko perhe taas koossa

Paluu arkeen
Paluu arkeen on sujunut hyvin ja mieskin palasi pojan ja koiran kanssa kotiin aamulla. Päivän hyötyliikuntana päätin leikata nurmikon, jossa olikin tekemistä. Nimittäin olen sen viimeksi leikannut edellisellä alakuulla eli kuukausi sitten. Käsissä kyllä tuntuu mitä teki viimeiset 2,5 tuntia. Hienosti muistin laittaa sykevyönkin heti päätettyäni leikata nurmikon, mutta arghhh...arvaa muistinko laittaa sen kellosta päälle. Sama pää kesät talvet :DDD Lomaakin olisi jäljellä enää ensi viikko. Niin se neljä viikkoa hurahtaa ihan yhtäkkiä ja terassi ei vieläkään ole saanut maalipintaa eikä pensaita olla leikattu. Ollaan totisesti otettu loma loman kannalta eikä stressattu tekemättömillä kotitöillä. Joskus on pakko niin tehdä, jotta taas jaksaa puurtaa Jouluun saakka töitä seuraavaan lyhyeen lomaan asti.

Kuvan lähde
Vaaka näytti iloisia lukemia aamulla. Painosta oli lähtenyt -300g eli paino on takaisin 74,1 kg lukemassa eli siinä, jossa se oli ennen mökille lähtöä.

Huomiseksi olen varannut kampaajalle ajan. Aion hieman leikata hiuksiani ja värjäyttää ne, mutta en taida vielä kertoakaan minkä väriseksi ;) Laitan päälleni sen uuden mekkoni, koska käyn shoppailemassa sen jälkeen.  Lauantaina olisi miehen kanssa meno Yrittäjien tilaisuuteen Vauhtiajoihin. Ihanaa, kun välillä pääsee ns. tuulettumaan itsekin =)

Siili ruokailemassa

Oma koti kullan kallis!

Home sweet home!
Kotiin ollaan palattu ja paluu arkeen on alkanut, kuinkas muutenkaan kuin blogipäivityksellä =) Pidin jonkintasoista päiväkirjaa mökkeilystä ja niistä voitte lukea tarkemmin ihan omalta Mökkipäiväkirja -välilehdeltä, koska postauksia olisi tullut niin monia ja pitkiä, joten siksi päätin ne koota ihan omaksi välilehdeksi kuvakavalkadin kera. Toteutin mieheni toiveen jättää koneen kokonaan kotiin mökillä oloajaksi ja ihanaa, että tein niin! Nautin sydämeni pohjasta lukuisista luonnon ihmetyksistä, joita eteeni sattui; perhosten leikittelyistä, muurahaisten työmääristä, siilien suloisuudesta, lokkien kisailuista, mustikoiden makoisuudesta, metsän tuoksuista, kalastuksen odottavasta tunnelmasta ja ennen kaikkea kiireettömästä ajasta! Vaikka on ihanaa lomailla, mutta ihanaa on palata kotiin ja päästä omaan sänkyyn nukkumaan! Plussia jäi reissusta +200 g, joten nou hätä!
Ihanaa, olin myös tällä välin saanut uuden lukijan, 
sydämellisesti tervetuloa!! 
Suurkiitokset myös monille kommentoijille. Niitä on aina ILO lukea!

su 17.7.2011 Blogitauko

Mustikat, here I come!!!
Ihana päästä möksyilemään pitkästä aikaa, vaikka kelit eivät olekaan mitkään upeimmat. Kun tulvien äärellä kasvanut pääsee vuosien jälkeen luonnon ja veden äärelle, niin riemulla ei ole rajaa =) Pääsee kalaan ja poimimaan mustikoita, seuraamaan siilien elämää, nauttimaan järven hiljaisuudesta, laineiden liplattelusta, lintujen äänistä ja ennen kaikkea kokeilemaan ensi kertaa elämässään...
vesijuoksemista järvessä, jihhuuuuu!!!
Cambridge-pirtelöt otan mukaani, vaikka en ole 100 % varma pysynkö koko viikkoa täysin kuurilla (ainakin osittain). Mustikkapiirakkaa tulen tekemään. Ostin valmiita muropohjia, jotta saan piirakan nopeammin tehtyä. Juoksuohjelmaa tietenkin jatkan koko ajan ja siellä siihen onkin hienot mahdollisuudet, kun voi juosta mäkisessä maastossa ja metsäteitä pitkin eikä pelkällä asfaltilla. Voiko ihanemmalta tuntuakaan, kun lenkin jälkeen voi mennä järveen uimaan, ah ihanaa! Aion kyllä ainakin kerran tehdä niin, että juoksen lenkin jälkeen suoraan järveen!
En ole varma tuleeko millainen blogitauko, koska meillä on mukana mokkula, mutta sen toimivuutta mökillä emme ole vielä testanneet. Joka tapauksessa vaaka tulee mukaan, jotta pysyn selvillä, että kiloja ei tule liikaa ja voin siten siihen reagoida nopeasti, jos on tarvetta. Voi toki olla niinkin, että plussia ei tulekaan, koska eilenkin söin kaksi käristettä italiansalaatilla ja pannacotta jälkkärin kera, niin silti paino laski 200 g!!! Nyt painan 74,2 kg! Minullahan on perinteisesti  täysikuusta 2-3 päivän kuluttua tullut "jytkylukema" vaa´alla, yleensä 600-900 g miinuksia. Kenties sellainen lukema tänä aamuna olisi ollut ilman ko. makkaroita.

Ihanaa myös päästä saunaan, jossa vesi pitää lämmittää padassa, eikä suihkua ole. Pääsee elämään lapsuusaikoja uudelleen, kun kotona saunaan piti vedet pataan kantaa ja erikseen lämmittää. Suihkujakaan ei ollut. Omaa peseytymistilaa (kylppäriä) ei ollut vaan peseydyttiin samassa tilassa kuin sauna oli. Siinä samassa kuumuudessa. Koska ei ollut tietoa paremmasta, niin ei sitä osannut kaivatakaan, paitsi suihkua. Siksi äiti teki minulle oman suihkun kastelukannusta ja miten ihanalta se tuntuikaan, vaikka kestikin vain pienen hetken. Nyt tuota ylellisyyttä ei enää osata arvostaa, kun se on jo arkipäivää.
Oikein ihanaa viikkoa kaikille lukijoilleni!