Muistatko kun? Sarja nro II Tv-ohjelmat

Muistatko Fonzien?
Kuvan lähde
Minulta löytyy jopa sellainen kuva, jossa on kaikkien pääroolien esittäjien nimmarit. Kirjoitin minua 4 vuotta vanhemman naapurin tytön avustuksella heidän fanclubiinsa ja sain sen kuvan heiltä paluupostissa =) Se on kyllä jossakin minulla tallessa, mutta niin hyvässä paikassa, että heti ei tule mieleen mistä sitä lähtisin etsimään.

Tämä seuraava kyllä vie voiton kaikista nuoruusmuistoista...
Fame-sarja

Fame-sarjan uusia jaksoja odotin kuin kuuta nousevaa. Sen kiinnostavuutta ei korvannut mikään siihen aikaan, ei edes Onnen Päivät.

Luonto-ohjelmista oli ehdottomasti paras tv-sarja tämä alla oleva...
Merten salaisuudet
Olin jo ihan unohtanut, että meille tuli tämä myös lehtenä. Sen uutta numeroa odotin aina tosi kovasti. Tämä kuva on Huuto.net -sivustolta. Löytyi Googlen kuvahaulla.
 Dallas vs. Dynastia
Jostain syystä näillä tv-sarjoilla oli tietynlainen vastakkaisasettelu. Kilpailivat samoista katsojaryhmistä, mutta silti molempiin riitti katsojia. Minua silti kiinnosti Dallas enemmän. Eipä tainnut jäädä kuin korkeintaan pari jaksoa näkemättä, jos sitäkään. Kuva Wikipediasta.

Visailuohjelmista ehdottomasti paras oli...
Tupla tai kuitti
Wikipediasta löytyy paljon tietoa kyseisestä ohjelmasta ja voittajista. Täältä pääset sinne. Kuva myös wikipediasta.

Muita tuttuja ohjelmia (pääasiassa 70-luvulta):
Lauantaitanssit
Toivotaan toivotaan
Mennään bussilla
Charlien enkelit
Parempi myöhään
Merilinjat
Safiiri ja Teräs
Angelika -leffat
Ystäväni avaruudesta "nano-nano -mies"
Juuret (mustien orjuudesta kertova)
Vastatuuleen
Musta ori
Lassie
Hello hello hello (lasten englannin kielen kurssi) - Where is the cat? Cat is in the moon -
Sämpy
Komisario Palmu -leffat
Noppa
Rintamäkeläiset
Cannon
Columbo
Apinoiden planeetta
Perhe on pahin
Karvakuonot
Vaahteramäen Eemeli -leffat
The Muppet show
Kupla
Olipa kerran -sarjat (elämä, ihminen, avaruus)
Pieni talo preerialla
Iltatähti
Avaruusasema Alfa

Mitä muita ohjelmia muistat? 
Myös kasariajan ohjelmat kiinnostaa!

Jälkeen -kuvia

... pensasaidasta ;) 
Meni reilut kolme tuntia leikata koko pensasaita, jossa korkeimmillaan oksat olivat melkein talon korkeudella. Leikatut oksat heitin vieressä olevaan metrin syvyiseen ojaan, josta ne kokoamme kärrylle, jolla viemme ne pois. Harmittaa, kun olin lähes koko rivin "kaatanut", niin meheni kysyi, että huomasitko muuten ottaa kuvaa ennen leikkauksen aloittamista. Argh, no empä tietenkään. Siksi saatte vain nämä jälkeen kuvat. Tulipahan samalla perattua kukkapenkit ja muutenkin siistittyä oven ympäristöä =) Hiki virtasi, koska oksien vuoksi oli pakko laittaa päälle "remonttihousut", pitkähihainen paita ja kumisaappaat. Aurinko porotti lähes koko ajan ihan liian kuumasti. Sykevyötä hiostamaan en halunnut laittaa, mutta veikkaisin kaloreiden kulutuksen olevan satoja.

Tangon pyörteisiin
Illalla olisi taas tarkoitus käydä pyörähtelemässä lähilavalla tangon tahtiin, vaikka kuvan mukaisella tavalla en osaakaan tanssia, mutta fiilis on takuulla korkealla ja yritys kova =) Ah, ihanaa, pian alkaa taas tuo Tanssii tähtien kanssa -ohjelma! Siellä onkin nyt sitten syksyllä Anna Abreu tuomaristossa...

la 30.7.2011 Nyt on yksi tavoite taas selätetty!

Painorajoitusmerkillä psykologinen vaikutus!
Oliko niin, että se eilen laittamani painorajoitusmerkki tehosi psykologisesti minuun eli pysyin yllättävän hyvin erilaisista herkuista erossa, vaikka niitä oli pitkin päivää tarjolla. 

Vaaka näytti iloista lukemaa,  
72,8 kg eli miinuksia -200 g! 
 Ihanaa, jumi ei vieläkään alkanut!

Eilen Lidlissä käydessäni kiersin makkara ym. lihahyllyt kaukaa. Suunnistin suoraan niille paikoille, joissa myytiin juoksupaitoja, -capreja ja -sukkia. Kaikkia em. ostin. Hihaton juoksupaita oli kyllä huippuostos, kun se oli just mun punainen. Huomasin lenkillä ollessani, että ompas kaikki sävy sävyyn koiraa myöden. Koira on musta, samoin päälläni olevat lyhyet juoksucaprit (reisipituiset) ja hiukseni. Sukissa oli sellainen isohko punainen pallo, mutta muuten ne olivat musta-harmaat. Loput sitten olikin punaista; paita ja leveähkö juoksuhihna. Lenkkarit, joita käytän ovat nämä.

Puutarhahommiin, mars!
Kuvan lähde

Niiden tekemättömien töiden listassa, jotka piti tämän loman aikana tehdä, oli yhtenä hommana etupihan pensasaidan leikkaaminen. Tänään sen aion vihdoinkin tehdä ennen kuin marja-aroniat kypsyvät. Edellisvuoden marjojakin niissä vielä roikkuu. Edelliset omistajat aikoinaan eivät olleet ko. aitaa leikanneet ja se näkyy. Siksi se menee tänään matalaksi. Lisäksi samassa aidassa on jostain syystä syreeniäkin sekoittamassa korkeussuhdetta ja ihan rivin päässä vielä ruusun oksiakin, jotka ovat levinneet raja-aidasta. Aiomme koko pensasrivin syksyn aikana kaivaa siitä pois ja siirtää talon toiselta puolelta Morsiusangervot tilalle, koska nyt ne ovat varjon puolella eikä se ole niille oikea paikka.

Lapsuusmuistoissa kirjastossa...

Mitä kirjoja sinä luit lapsena tai luet lastesi kanssa?

Muistatko Karhuherra Paddingtonin?
Ihana karhuherra, joka aina vähän kuin "vahingossa" ratkaisi arvoituksia.

Muistatko nämä kultareunaiset kirjat?
Minulta jäi lapsena tästä koko sarjasta vain muutama kirja lukematta!
Entä nämä?
Tiina-kirjat, 3 etsivää -kirjat, ja Neiti etsivät.
Nämä olivat lempparikirjasarjojani:
Viisikko ja SOS -kirjat (kuvat ovat täältä)
  Muistatko Pupu Tupunan?
,
Tästä kuvasta minulla oli palapelikin olemassa, siksi tästä oli ihan pakko ottaa kuva.
Muistatko Rasmus Nallen?
Nämäkin oli lempparikirjojani.
Muistatko tuon Töpöhäntäisen Pekan?
Erityisesti tämä kirja oli koko sarjan mieluisin ;)
Muistatko Jolly Jumperilla ratsastavan sankarin?
Olin kai sellainen poikatyttömäinen lapsena, kun tällainen sarja kiinnosti. Luin koko sarjan, joka siihen aikaan oli saatavilla.
Omille lapsille tuttuja kirjoja?
Kaikki Pupet taidettiin lukea.
Keskimmäisen kanssa luettiin kaikki Otso-herra -sarjan kirjat.
Myös tämän kirjasarjan kirjat taidettiin "ahmia"
Myyrä oli ainakin tyttöni lemppari, jota enemmän videolta katseltiin kuin luettiin kirjana.

pe 29.7.2011 Enää 10 kg!!!

2/3 on jo takanapäin tavoitepainosta!
-400 g, nyt 73 kg!
Tästä päivästä lähtien, kun vaaka näytti ekan kerran tasan 73 kg, niin en aio enää hyväksyä 73:lla alkavia lukuja tänne blogiini!!! Otan näin jo varaslähdön, vaikka jumitus ei vielä olekaan päällä, jos tällä tavalla saisin sen pelästytettyä =)

Tänään pääsen tapaamaan yhtä ystävääni, joka osti avomiehensä kanssa talon hiljattain. Viime kerrasta onkin tosi pitkä aika, kun olemme istuneet ja jutelleet. Emme ole tavanneet koko tämän laihdutus- ja juoksemisprojektien aikana kuin kerran. Ihana odottaa sitä reaktiota, kun näemme, koska edellisestä tapaamisestamme on jo aikaa.

Kullan kimallusta arkeen!
Kuvan lähde
Olin yllättynyt tästä tuotteesta, jota apteekissa alennettuun hintaan myytiin. Kun sillä itsensä rasvaa sisätiloissa, et suoranaisesti huomaa eroa, vain ihanan tuoksun. Mutta kun olet suorassa auringonpaisteessa, ihossa onkin pieniä kultahippusia. En tiedä miltä iho kauemmaksi näyttää, mutta itse tykästyin tähän kovasti. Toivottavasti tämä ei ole mikään ohimenevä tuote apteekin valikoimissa. Voide on väriltään ihan vaalean ruskeaa. 150 ml:n pakkauskoosta riittää pitkäksi aikaa, koska voide leviää ja imeytyy hyvin.

Kokemuksia LUSHin tuotteista
Leikkasin pienet palat kaikista tulleista saippuoista. Vessassa on palat siitä Rockstarista ja Vanilla in the mist:stä ja eilen testasin suihkussa sitä näytteenä tullutta Honey I washed the kids -saippuaa. Valitettavasti petyin siihen, koska se tuoksu ei jäänyt suihkun jälkeen iholleni, jota olisin niin toivonut. Tuoksu ei myöskään jäänyt isosti leijailemaan kylppäriinkään. Sen tuoksu oli voimakkaimmillaan pakattuna, mutta kun sen kasteli, niin tuoksu lähes katosi :((( Muistatteko joskus ala-asteella ennen koulujen alkua, kun piti ostella kaikkia erilaisia ihanan värikkäitä pyyhekumeja (kuten kuvassa olevat), jotka tuoksuivat aivan taivaalliselta? Tässä saippuassa oli sama tuoksu!
Vessassa kylläkin tuoksuu nyt ihanalta, kun siellä on ne palat ja niitä käytämme koko ajan. Tea tree wateria olen käyttänyt vasta eilen ja tänään, joten sen vaikutus ei vielä näy kasvoillani. Tuoksuun hieman petyin, kun se tuoksuu mielestäni katajanmarjoille eli sellaiselle pistäväntuoksuiselle.
P.S. Siirsin Rockstar-palan nyt kylppäriin ja käytin sitä suihkussa. Tuoksu ei kadonnut minnekään vaan mielestäni voimistui kastuessaan, nam!!! Tämä oli ihana kokemus. Ihokin tuoksuu tosi hyvälle!

Suurkiitokset HairStoreen!
Kuvan lähde
En muista milloin olisin ollut näin tyytyväinen kampaamolla käynnin jälkeen! Minulla oli aika Seinäjoen Epstorin HairStoreen viikko sitten perjantaina klo 10.00. Leikkaus ja väri onnistuivat täydellisesti! Ja mikä parasta, tummahiuksinen kampaaja oli todella ammattitaitoinen ja mukava!  By the way, HairStoren verkkokaupasta voi tilata 148 s. kuvastonkin, tätä en tiennyt aiemmin. Se lähti juuri tilaukseen!

Koiraa ulkoiluttamassa vai sittenkin toisinpäin...
Kuvan lähde
Eka kilometri meni (liian) lujaa juostessa, vaikka koira pysähtelikin tarpeilleen. Koska vauhti oli niin kovaa heti alkuunsa, alkoi tämä emäntä hyytyä 2 kilsan kohdalla. Toki, tänään olisi ollut ihan pakko pitää vielä lepopäivä, koska toissapäivälle tuli niitä kilometrejä pyöret 10. Ehkä juuri tuo oli syynä hyytymiseen. Kroppa ei ollut vielä valmis, vaikka välillä koin sellaisia ihania "flow"-fiiliksiä, kun askel kantoi toooosi pitkälle. Tuli ihan kilpaura-ajat mieleen lapsuudesta. Koirakin oli tosi pirteällä päällä. Se jopa yritti minua välillä "kiskoa" nopeampaan askeltamiseen ja tämähän teki työtä käskettyä =) Vasta kotona katsoin kelloa ja se näytti kaikki pysähtelyt mukaan lukien aikaa 34 min 14 s 4,05 km:n matkalle. Tuosta ajasta rasvanpolton puolelle meni 2 min 42 s eli olettaisin, että koko tuo aika on sitä pysähdyksiin ja "pussitteluihin" kulunutta aikaa, joten puhdasta juoksua olisi 31 min 28 s ja se tarkoittaisi sitä, että juoksin tämän matkan taas ennätysvauhdilla!!! Edellinen enkka oli 31 min 52 s! Niin ja ainakin yhden välietapin saavutin...nimittäin...

Olen juossut maaliskuusta lukien 

201 km!!!
(en olisi kyllä ikinä uskonut, jos tämän joku olisi vuodenvaihteessa minulle sanonut!)

Kirpparilöytöjä

Viikonloppulukemista
KuntoPlus-lehtiä 1 €/nippu (4 kpl/nippu)
- numerot 11/2008, 4/2009, 7/2010, 9-13/2010, 2-4/2011 sekä 10/2011.

Ostoskoriin laitoin myös jumppapallon, josta olin ihan tohkeissani, kun se on ollut monesti mielessä hankkia. Kirpparille mentäessä uskalsin vain varovaisen toivomuksen mielessä esittää, jos vaikka sellaisen löytäisin, mutta mutta mutta...

Arggghh!!!! En voi enempää vihata myyjiä, jotka kauppaa rikkinäisiä tavaroita kirppareilla ja vielä teipatussa laatikossa!!! Tästä pallosta puuttui se tärkein eli tulppa :(((( Kuinka joku viitsii tehdä yhden 2 euron vuoksi tällaisen pilan...ei oo yhtään kivaa :((((

Noh, löysin sieltä vastapainoksi yhden lyhyen ruskean strech-kangasta olevan kietaisumekon, siis niin lyhyen, että sitäkin voi pitää leggareiden kanssa. Se oli halpa, vain 3 € ja niiiiin siisti, vaikka olikin kokoa 38. Ajattelin sen ostaa varastoon, mutta sen täytyy olla iso 38 kokoiseksi, koska se meni helposti jo nyt mun päälle :Oo Lisäksi ostin sellaisen punotun ruskea-kultasävyisen vyön (2 €). Minulla on vastaavanlainen jo olemassa, mutta violetin eri sävyisenä.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä hankintana poika sai oman monsterinsa ;)

28.7.2011 Lush lush lush

Rockstar
Oletko sinä jo kokeillut Lushin tuotteita? Tämä pinkki saippua on nimeltään Rockstar ja se on ko. kaupan suosituin saippua. Laitan jälkeenpäin omat kommenttini, kun olen näitä päässyt käyttämään. Tämän pitäisi verkkosivujen mukaan olla karamellimaisen herkullinen, syötävän hyvä, kermaisesti vaahtoava vadelmasaippua. Meille kaikille wannabe-rokkareille! Tuoksuu yhtä hyvältä kuin rocktähdet.

Vanilla in the mist
Tämä saippua hiveli minun silmiäni tuolla heidän sivustollaan ja tietysti, koska siinä on vaniljaa =) Tässä teksti heidän sivuiltaan:
Aitoja vaniljatankoja, raikasta bergamottia ja hemmottelevaa kookosta... Tästä saippuasta tulee takuulla suosikki!
"Voi kiltti Mo, olisitko niin iiiiihana ja tekisit meille sellaisen saippuan, joka sisältää oikeaa vaniljaa - ei mitään vanilliinia vaan sellainen, joka tuoksuisi yhtä eksoottiselta kuin orkidea ja yhtä syötävän hyvältä kuin vanhanajan vaniljakastike?" Ja Mo:han teki... Tämä saippua on vanilja-sarjan kruunujalokivi!

Tea tree water
Tämän päädyin tilaamaan, koska jostain syystä vieläkin kärsin aknesta!!! Mieti, kun olen jo yli 4-kymppinen, niin silti tuo ongelma on edelleen :((( Minulla on jopa lääkkeetkin sitä varten.
Puhdistava teepuu- ja greippikasvovesi teini-ihon puhdistukseen (ja ihotyypeille, jotka eivät halua kasvaa aikuiseksi ja käyttäytyä).

Nämä kaikki kolme tuotetta odottaa lähipostissa noutajaansa. Taidan pojan kanssa käydä pienellä kävelylenkillä hakemassa nuo kotiin, jotta niitä pääsee testailemaan. Täytyy kyllä mainita vielä erikseen siitä miten nopea toimitus oli. Tilasin heidän verkkokaupasta nämä 25.7.2011 ja tuotteiden saapumisesta tuli jo eilen aamulla tekstari lähipostista. Ajattele, tein vastaavalla tavalla verkkokaupan kautta Yves Rocherin tilauksen jo 21.7.2011, mutta sen saapumisesta ei ole kuulunut vielä yhtään mitään.

P.S. Paino pysyi taas samassa lukemassa kuin eilen...nytkö se jumitus jo alkoi?

Myöhäisillan pitkähkö juoksulenkki

Kuvan lähde
Tätä sääntöä tänään rutkasti noudatin, 8,3 kilometrin edestä, josta ekat 10 min oli reipasta kävelyä, loput juoksua!!! Tänään tuli sitten tehtyä yhteensä 10 kilsan lenkki, kun laskee aamun juoksunkin mukaan =) Kotiin päästyäni oli pakko mennä terassille ja ottaa kengät ja sukat jalasta ja mennä polvilleen pojan uima-altaaseen, jossa oli kylmää vettä. 


Voi ah, miten ihanalta kylmä vesi jaloille tuntui!!!

Kaloreita kului tasan 600 kcal!
Aikaa kului 1 h 19 min 26 s.
Sykkeet olivat 144/160
Käynti Hiljaisuudessa

Kuvan lähde
Ennen illan pitkää lenkkiä kävin äitini kanssa hautausmaalla laittamassa kynttilöitä isäni, mummoni, isäpuoleni, mummoni siskon ja sen äskettäin menehtyneen lapsuudenkaverin haudalle. Kun sinne menee, niin koko kehoon astuu rauha. Se on niin ihana ja kiireetön tunne. Kaikki haudat olivat nyt kauneimmillaan, kun kukat kukkivat suurimmillaan, aivan upeaa!

ke 27.7.2011 I love running

Kuntoutuspv vuorossa
Kymmeneltä olisi taas vuorossa joka viikkoinen käden kuntoutus. Tiedän, kun sieltä kotiin pääsen, niin lenkkikengät kutsuvat, koska käsien rentoutumisen ja rasittamisen sekä alkuverryttelynä toimivan kuntopyöräilyn jälkeen tulee tunne, että voisi juosta vaikka kuinka pitkään. Tänään olisi juoksuohjelmassa vuorossa kohtuuvauhtista juoksua (3. vk, 1. pv) 25 minsan ajan. Oheinen kuva sekä monia muita juoksemiseen liittyviä kuvia löytyy shirts4runners.com -sivustolta. Tähän kuvaan on kyllä hienosti kiteytetty ne oleellisimmat asiat, jotka lenkkipolulle vetävät. Jos saisin tehdä oman listan, niin korvaisin sanat conversation, travel, friends ja pr sanoilla Nrj, flow, cross-training ja dog.

Ei painoheilahtelua suuntaan eikä toiseen
Eilen illalla havahduin noin yhdeksän aikaan, että en ollut juonut vettä koko päivän aikana kuin vajaan litran, kääk...sitä tilannetta en enää alkanut korjaamaan ja se näkyi heti vaa´alla jumina. Noh, tänään on päivä uusi.

Lenkistä tulikin tynkä
Lähtiessäni lenkille koiran kanssa kiinnitin jo alusta lähtien huomiota siihen, että koiran vauhti hidastui puolen kilsan jälkeen ja alkoi nostella jalkaa joka tolpan kohdalla, ihan kuin hidastaakseen omaa vauhtiaan. kilsan kohdalla oli sitten pakko kääntyä kotia kohti, kun kesken juoksun käänsi kuonon useaan kertaan takajalkaansa kohti yrittäen "purra" sitä. Ihan kuin siihen sattuisi. Tätä on joskus ennemminkin esiintynyt, jopa kävellessä. Onko kellään lonkkavioista kokemuksia? Miten se koiralla esiintyy?
Tässä kuitenkin sykemittarin lukemia:
Kesto: 15 min 52 s
Kalorit: 129 kcal
Sykkeet: 150/172
Matka: n. 2 km

Tässä hieman fiilistelyä tämän ihanaäänisen laulajan muodossa.
(Toisena lapsuuden haaveena MM-suunnistajan ohella oli laulajan ura, mutta petyin kovasti, kun ala-asteen 3. luokalla en päässytkään musiikkiluokalle ja ne, jotka olisivat päässeet, eivät menneet. Sekös minua sapetti. Noh, seurasi siitä se hyvä asia, että äiti ilmoitti minut seurakunnan kuoroon ja sen jälkeen musiikki nousikin kympiksi, mutta se ei enää siinä vaiheessa auttanut musiikkiluokalle pääsyä :( Tämä Adele laulaa juuri sillä tavalla kuin itse laulaisin, jos minusta olisi laulaja tullut)


Tämä alla oleva saattaa olla tutumpi kappale Adelelta.
P.S. Konsuni kysyi, että haluaisinko omat tietoni Cambridgen sivuille tyytyväiset asiakkaat -kohtaan. Vastasin kyllä, joten sieltä löytyy jossakin vaiheessa tietoni.

Ennen/jälkeen -kuvia ja konsukäynti

Hui kauhistus...
...oli ensimmäinen ääneen sanoma reaktioni, kun konsulla näin hänen digikamerastaan nuo ekat kuvat minusta, joissa painoa on melkein 100 kg. Kuvia en voinut valitettavasti suoraan siirtää koneelleni tai tikulle, kun lähettyvillä ei ollut tietokonetta, johon digikameran muistikortin olisin laittanut. Kahden ekan kuvan laatu on siksi huono, kun otin ne kännykälläni digikameran näytöltä. Vaihdan  ne sitten parempaan, kun ne saan konsultani. Erot ovat kyllä aika hyvin näkyvissä =) Viimeinen kuva on tältä päivältä, kun tyttöni oli kylässä mukanaan uusi digijärkkärinsä.

ti 26.7.2011 Vieläkin miinuksilla ja uudet lasit!

"Puhjennut kukkaan"
Mieleenpainuvimman kehun viime sunnuntaina sain äitini mieskaverilta, joka sanoi, että olen ihan kuin puhjennut kukkaan tämän laihduttamisen myötä. Hän osui siinä niin naulan kantaan kuin vain voi, koska olen niin paljon muuttunut niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.
Kun kukkien puhkeamisesta puhutaan sen varsinaisessa merkityksessä, niin vieressä on kuva ensimmäisestä auringonkukasta, joka on pihallamme puhjennut kukkaan. Otin sen viime yönä kännykällä salaman kera. Pari muutakin samassa kohdassa on lähes auki, mutta mutta harmikseni ne punaiset eivät ole ainakaan vielä tulleet lainkaan kukkaan =((( toivottavasti vielä myöhemmin saamme niistäkin nauttia. Istutin koko talon leveydeltä eri korkuisia ja värisiä auringonkukkia, joten voitte vain kuvitella, miksi niiden puhkeamista odotan. Valkoisia tiiliä vasten lukuisat keltaiset ja punaiset kukat näyttäisivät syötävän ihanilta ja piristäisivät päivää heti aamusta alkaen. Vaikka kyllä nuo kolmekin jo piristää ihan mielettömästi =) Ensi kesäksi ei siis tarvitse hankkia uusia auringonkukan siemeniä, koska näistä kukista tulevalla siemenmäärällä voisi istuttaa jokaiselle talon seinustalle oman auringonkukkarivin. Auringonkukan siemeniähän voi myös laittaa salaatteihin tai vaikka antaa talvella linnuille.

Tänä aamuna ei ihan niin suurta jytkyä tullut kuin eilen, mutta miinuksia kumminkin, -200 g eli 73 kilon rajapyykki lähenee koko ajan (nyt 73,4 kg). Pidän sitä siksi rajapyykkinä itselleni, koska se on sellainen paino, jossa olen elämäni aikana pysynyt kauimmin, useita vuosia. Siksi sen alittaminen on henkisesti minulle suuri juttu. Seuraava mieletön saavutus on sitten 67 kilossa, jossa olen ollut ennen ensimmäisen lapseni raskautta (19 v sitten) ja siinä painossa pysyin vielä kauemmin. Saas nähdä alkaako jumimaan noissa luvuissa. Tein jo paint-ohjelmalla valmiiksi ko. luvuille omat kg-rajoitusmerkit. Samanlaiset kuin 80 kilolle taannoin tein.

Uudet lasit
Tänään kuntoiluksi tulee vain shoppailua tai oikeastaan kaupungilla kiertelyä. Silmälääkärin vastaanotto Silmäasemalla ja konsun tapaaminen ovat tänään. Olen valinnut uudet lasitkin jo valmiiksi. Kuvat alla. Niiden väri on violetti eikä musta kuten kahdessa alemmassa kuvassa on. Voi, että odotan niitä jo kovasti, vaikka silmälääkäri onkin vasta tänään =) Edellisten lasien hankkimisesta kun on aikaa n. 5 v. Minulle uusien lasien hankkiminen on kallista puuhaa, kun miinuksia niissä on n. 4. Tällä kertaa joudun melko varmasti miettimään kaksteholasien hankintaa (lue: maksaa vielä enemmän), kun alkaa tuo ikä jo painamaan ja sen myötä lähinäkö on huonontunut, mutta ei merkittävästi vielä. Pidän näissä laseissa siitä, että tuo sisäpuoli on vaalean läpikuultavan violetti ja siten ei häiritse näkemistä eli ei näy tummana reunana näkökenttää rajaten, kun lasit ovat päässä.
Juoksulenkillä sittenkin

Onni ihan "reporankana"
Mutta emäntä ei. Olen parin viikon ajan seurannut yhtä naista, joka juoksee saksanpaimenkoiransa kanssa siten, että hänellä oli juoksuhihna vyötäisillään. Olen siitä asti haaveillut omasta juoksuhihnasta, jotta saisin Onnimme myös otettua lenkille mukaan. Eilen sen sitten lopulta ostin. Tänään ei minulla ollut tarkoitus lähteä lainkaan lenkille, mutta ilma oli niin ihanan viileä ja edellisestä ruokailusta oli sopivasti kulunut pari tuntia, joten eikun hihna vyötäisille ja menoksi. Päätin kiertää sen tutun ja turvallisen 4 km:n lenkin pyöräteitä pitkin. Ajattelin, että Onni varmasti  jaksaa juosta koko matkan, mutta mutta...
Onni alkoi jo ekan kilsan jälkeen hidastaa vauhtiaan ja haistella tien penkkoja. Moneen kertaan piti sitä vetää takaisin juoksemaan. Syy lopulta selvisi, kun sen maha olikin sekaisin. Pysähdyksen jälkeen se taas piristyikin, toviksi ainakin. Lopulta pääsimme kiertämään koko lenkin aikaan 32 min 52 s, joka oli vain minsan huonompi kuin edellinen lenkkini. Jos kaikki pysähdykset ottaisi pois, niin olisin tainnut päästä ekan kerran alle 30 minsaan. Kaloreita kului 256 kcal ja keskisyke oli niinkin korkea kuin 150 ja maksimikin jopa 218.
Täytyy kyllä sanoa, että koko lenkki oli kyllä koiralle melkoinen rasitus. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Aivan ihana tapa yhdistää koiran lenkittämisen ja oman juoksuharrastuksen, suosittelen tätä todella muillekin!!!

23.-24.7.2011 Viikonloppupäivitys

Brunetesta "Liza Minelliksi"
Nyt on habitus muuttunut ihan täysin. Meikäläisestä tuli perjantaina musta- ja lyhythiuksinen. Muutoksen innoittamana kävin shoppailemassa ja sieltä jäi mukaani lyhyt farkkuhame ja mustat legginsit. Lisäksi eilen lauantaina ostin kahdet korkkaritkin. Kahdet, koska ne olivat aivan ihanat jalassa. Minun kun on hyvin vaikea löytää sopivia kenkiä ja kun löydän, niin yleensä niitä ostan sitten kahdet parit.
Tuo hiusmalli tuossa kuvassa ei täysin vastaa omien hiusteni mallia, koska mm.  "nypin" hiukset sivuilta poskille, muuten pituus on melko lailla sama kuin tässä kuvassa. Ensi viikolla minulla on silmälääkäri ja olen jo valinnut uudet lasitkin, joten muutos on melkoinen, kun töihin takaisin palaan. Tunteekohan minua siellä enää kukaan?

VIP-tilaisuudessa
Kuvan lähde
Saimme mieheni kanssa kutsun Vauhtiajojen yhteydessä järjestettävään Tukkutalo Heinosella pidettyyn VIP-tilaisuuteen, joka oli todella hienosti järjestetty. Nyt pääsin sitä uutta mekkoani testaamaan käytännössä sekä myös myöhemmin illalla Joupiskan rinneravintolan riihessä pidetyissä lavatansseissakin. 
Nyt on ihan pakko mainostaa heidän sivuaan, jonka kautta yritykset voivat tilata hedelmäboxin esim. taukohuoneiden pöydälle leivosten/pullien/sämpylöiden korvikkeeksi tai niiden lisäksi. Mielestäni aivan ihana idea! Mitä mieltä sinä olet? Mieti, kuinka monesti töissä syömme taukojen tai neuvottelujen yhteydessä turhia kaloreita yrityksen tarjoamien pullien ym. kaloripommien muodossa (mikäli firma niitä tarjoaa). Tämän hedelmäboxin avulla voidaan itse kukin totuttaa syömään hedelmiä päivittäin ja saamaan siten tärkeitä vitamiineja itseensä ja pysymään töissä virkeänä. Suurkiitokset vielä tilaisuuden järjestäjille, jos näille sivuille eksytte =)

Paino hieman plussalla
Vaikka perjantaina ja eilen tuli syötyä kaikkia mahdollisia herkkuja jäätelöstä, vohvelin kautta puolikkaaseen pizzaan alkoholipitoisiin juomiin, niin silti paino ei tänä aamuna näyttänyt +300 g enempää, onneksi! Kuntoilua en ole viikonloppuna harrastanut shoppailuja ja eilisiä tansseja lukuunottamatta lainkaan. Sykemittari olisi kyllä pitänyt olla mukana, niin vauhdikkaasti humpat ja valssit vedimme, että syke varmasti nousi korkealle. Ah, miten ihanaa olikaan pitkästä aikaa tanssia ja varsinkin tangoa.
Juoksuohjelmaa aion jatkaa vasta huomenna. Tämän päivän lepään ja vietän perheen kanssa, koska mies lähtee taas parin päivän työmatkalle huomenna. Minulla on lomaa jäljellä enää ensi viikko :(

Kaiken kaikkiaan oli aivan ihana viikonloppu hurjista ukkosrintamista ja rajuista sateista huolimatta!!!

Arvonnoissa mukana
Olen nyt mukana Toppahapan, Joannan ja Hiilarihirmun järjestämissä arvonnoissa.