la 6.8.2011 Taas uusi enkka! Parani 4 minuutilla!

Aivan uskomaton viikko! 
Pihalla satoi kaatamalla vettä ja päätin silti lähteä koiran kanssa tutulle 4.05 km:n lenkille. Tiesin, että keneenkään muuhun en tällä kelillä "törmää" kuin yhteen entiseen luokkakaveriin, joka pohjoisnavalle asti on retkeillyt. Niinhän siinä sitten kävikin, hän tuli jo ekassa mutkassa vastaan. Laittoi kyllä hymyilyttämään, kun mielessä tuli niin hyvin arvattua. Aikomuksena ei ollut lähtiessä minkään enkan tekeminen vaan olin jo kerran aiemmin lähtenyt lenkille tämän kesän aikana, jotta saisin tuntea miltä tuntuu juosta vesisateessa, mutta se sade kesällä ei osunutkaan kohdalle. Nyt sitä vettä sitten tuli senkin kerran edestä. Olimme koiran kanssa ihan likomärkiä jo 150 metrin päässä, mutta silti päätin tuon tutun reitin kiertää. Silmälasit olisi kyllä kaivanneet pyyhkimiä, kun satoi niin rankasti ja vetivät välillä ihan huuruun asti, mutta se ei menoa hidastanut. Aikamme oli mieletön ja siitä saan kiittää koiraani, joka oli myös vauhdikkaalla päällä. Välillä veti minut uuteen vauhtiin, kun ilmeisesti huomasi vauhtini hyytyvän...

Aika: 27 min 51 s (ed. enkka oli 26.6. 31 min 50 s)
Matka: 4.05 km (Katajalaakson ympäri)
Kalorit: 250 kcal
Rasvanpolton puolelle: 1 min 2 s (eli pysähdykset, kun koira teki tarpeitaan)
Sykkeet: 159/180
Hetkinen, jos nuo pysähdykset vielä otan pois, niin aikahan parani, ainakin 5 minuutilla!

Ahdistelija piinasi naista lenkkipolulla Ilkka-lehden verkkosivut, 27.7.2011

Jos olet ihmetellyt, kun en ole enää kuntoradalla käynyt reilun 1 1/2 viikon aikana, niin syy on alla. Harmittaa, kun tämä uutinen jäi postaamatta silloin, kun se oli ajankohtainen. Tästä uutisoitiin ensin Ilkan verkkosivuilla 27.7.2011 sekä seuraavan päivän lehdessä.
Nuoren seinäjokelaisnaisen iltalenkki muuttui painajaiseksi tiistai-iltana Joupiskan lenkkipolulla.
Outo mieshenkilö seurasi naista noin kahden kilometrin matkan tuijottaen tätä koko ajan intensiivisesti ja säädellen tahtiaan naisen tahdin mukaan.
Kuvan lähde
Seuraavan päivän lehdessä oli tarkemmin kerrottu tuosta. Lenkkeilijä oli jopa iPodiaan pysähtynyt "räpläämään", kun huomasi häntä seurattavan, jotta seuraaja olisi mennyt ohi tai luovuttanut, mutta tuo ahdistelija pysähtyikin paikalleen ihan kuin tuo nuori nainenkin. Tuolla kuntoradalla olet kyllä niin yksin, kaukana asutuksestakin, jos ei muita lenkkeilijöitä satu rataa kiertämään. Onneksi Tuomikylän kuntorataa pitkin tulikin pyöräilijä, jonka nainen sai pysähtymään. Nainen kertoi pyöräilijälle tapahtuneesta ja sen seurauksena nainen pääsi kuntoradalta turvallisesti pois pyöräilijän saattelemana. 
Uuh, ihan selkäpiitä pitkin meni kylmät väreet, kun tuota juttua luin, koska ehdin jo ihastua tuohon kuntorataan ja sen haastavuuteen. Niin paljon tuo vaikutti ainakin minuun, että en enää ko. kuntoradalle uskalla mennä, ainakaan yksinäni. Kiertelen pyöräteitä pitkin, julkisilla paikoilla, asfaltilla, silläkin uhalla, että jalat eivät sitä pidemmän päälle kestä. Samoin ovat jääneet taakse Katajalaaksonkin kuntorata, en sinnekään enää uskalla yksinäni mennä. 

Ottaa niin päähän!!! Kuinka joku voi tehdä tuollaista!!! Voin vain kuvitella kuinka kamala ja pelokas olo lenkkeilijällä on ollut. Olen niin surullinen hänen puolestaan!

la 6.8.2011 72 kilon alitus!

Töiden tulokset
Mieheni hoiti sähkötyöt ja minä maalasin sydämeni kyllyydestä. Oi, että kun maalaaminen on ihanaa! Se oli kyllä hyvää hyötyliikuntaa, koska yllättäen hiki virtasi koko ajan. Taisi suurelta osin johtua eilisestä painostavasta ilmastakin. 
Vielä olisi jäljellä kuvassa näkyvän hormin paikkaus, jonka ympärystä oli ihan nokinen siinä "kuvitteellisessa" ennen-kuvassa. Harmi, kun taas jäi ottamatta se kuva E N N E N töiden alkamista :(
Lopputulokseen olimme erittäin tyytyväisiä. Nyt on ihanaa, kun palaa lenkiltä hikisenä, niin tarvitsee vain suihkun kautta mennä saunaan, avata tuo luukku ja  heittää vettä kiukaalle. Kiukaan pohjassa on sellainen ilmanvaihtoluukku, jos haluan höyrysaunaan, niin pidän luukun kiinni, jos taas en halua höyryä, avaan luukun. Voiko saunan valmius ja saunominen enää mennä helpommaksi ja nopeammaksi? Lattiakin on jatkossa paljon siistimpi, kun siinä ei ole puumoskaa. Puitakaan ei enää tarvitse hankkia kahta-kolmea peräkärryllistä/vuosi. Meillä kun saunotaan joka ilta.
Tänään vasta pääsemme uutta kiuasta kunnolla testaamaan, koska eilen sille sai tehdä vain esilämmityksen.

Alle 72 kg!
Kuvan lähde
Nyt on joku kummallinen miinusvauhti päällä, kun taas tuli miinusaamu, kylläkin -100 g, jolla juuri ja juuri pääsi alle 72 kilon. Julistinhan jo täällä blogissa aiemmin elokuun tavoitteeni kilojen karisemiselle, joten kai sekin on psykologisella tavalla vaikuttanut. Ainakin on ollut jotenkin helpompi sanoa EI KIITOS lätylle, käristeille ja pullalle. Olen myös pyrkinyt valitsemaan kahvin sijasta vihreän teen aina, kun se on ollut mahdollista. Toissapäivänä jäi ostoskoriin myös pari pussia babyporkkanoita, joita on ollut keittiön pöydällä tarjolla aina, kun on iskenyt "herkuttelunälkä".

Syksyn pimeät illat saapuvat!
Kuvan lähde


Syksyllä syntyneenä lapsena pidän erityisesti syksyn ajasta. Pääsee marjaan ja sieneen. Istua iltaa miehen kanssa omalla terassilla kynttilän valossa. Liikkua metsässä kyllästymättä ja haistella puiden tuoksuja, katsella lehtien tippumista puista ja kuunnella niiden rahinaa, joka kuuluu jokaisella askeleella niiden päälle astuttaessa. Kuunnella luonnon omaa hiljaisuutta ja nauttia väriloistosta. Löytää metsästä naavapuita ja hengittää sitä ihanan raikasta ilmaa, joka naavapuumetsissä on; samoin sitä ilmaa, joka tulee ensimmäisten pakkasöiden jälkeen. Silloin viimeistään jokaisen pitäisi mennä metsään, koska kaupungissa pääasiassa haistaa vain pakokaasun. Silloin jokainen ymmärtäisi paremmin luonnon merkityksen.

pe 5.8.2011 Sataa sataa ropisee...

Virkistävää, eikö totta?
Täällä suunnalla on niin pitkään ollut hellettä ja aurinko paistanut lähes koko lomani ajan. Auringonkukatkin on koko ajan tarvinneet lisävettä, kun taivaalta ei sitä tarpeeksi ole tullut. Eilisen ukkosen tullessa piti suurikukallisisin ja korkein niistä tukea kiinni seinään, jotta mahdolliset tuulen pyrähdykset eivät sitä katko. Ukkonen lopulta menikin ohi eikä tullut ihan lähelle lainkaan. Veikkaisin olleen melkoiset ukkoset Ilmajoki-Kurikka-Kauhajoki suunnalla.

Vaaka oli niiin ihana tänä aamuna, kun näytti taas -400 g ja tasalukua 72 kg!
Olen alkanut toissaillasta lähtien tekemään omaa kokeilua siinä, että vaikuttaako painoon mitenkään se, jos jätän kahvin juonnin yhteen kupilliseen/vrk (norm. 2-4 kuppia/vrk) ja illan Green Lemon teetä juonkin yhden kupillisen sijasta 2-3 kupillista/vrk. Teen vaikutuksista lukeminen vakuutti minut sen terveellisyydestä. Alla tohtori Tolosen artikkelista ote ko. aiheesta.

Vihreä tee vs. musta tee
Vihreä tee sisältää mustaa teetä enemmän farmakologisesti aktiivisia ainesosia. Toisaalta voi olla niin, että vihreän teen vaikutuksia on tähän menessä tutkittu enemmän kuin mustan teen vaikutuksia, ja vihreä tee on siten saanut enemmän huomiota osakseen. Ainesosiensa perusteella vihreää teetä pidetään terveysvaikutteisena elintarvikkeena (functional food).
Mustasta teestä on äskettäin tunnistettu syöpää estävä yhdiste, theaflaviini-3'-monogallaatti eli TF-2. Vihreän teen ainesosa EGCG (epigallocatechin-3-gallate) puolestaan salpaa syöpää aiheutavaa entsymiä nimeltään dihydrofolaaattireduktaasi (DHFR). 3–8 kupillista mustaa teetä päivittäin antaa suojaa sydän- ja verisuonitauteja vastaan ja on muutoinkin terveellistä.
Maalaushommiin...
Tänään ei taida tulla iltalenkistä mitään, kun pihalla on noin sateinen ilma. Mies toi töistä tullessaan eilen minulle "ylennyksen", lippiksen, jota maalarit käyttävät ja valkoista maalia :D


Jes, ihanaa, pääsen jotain maalaamaan...

Mies oli käynyt tekemässä kaupat hetivalmiista kiukaasta ja viikonlopun aikana pitäisi se saada paikalleen, mutta ennen sitä tulisi vanhasta kiukaasta poistaa kivet ja irrottaa se paikaltaan sekä maalata seinä nykyisen kiukaan takaa ja sivulta valkoiseksi. Ne seinät ovat olleet joskus valkoisia.

to 4.8.2011 Aamu alkoi miinuksilla

Venyttelyt lenkin jälkeen ovat tosi tärkeitä!
Tänä aamuna tuli taas todettua, kun sängystä nousi, eilisen lenkin jälkeisten venyttelyjen merkitys. Olen tähän asti satsannut heikommin lenkin jälkeisiin venyttelyihin kuin eilen. Olen tähän asti tehnyt venyttelyjä ennen lenkkiä ja yhtä lyhyet venyttelyt sen jälkeen. Päätin jättää venyttelyt kokonaan pois ennen lenkkiä ja satsata lenkin jälkeisiin enemmän. Nyt on aivan erilainen tunne kropassa kuin aiemmilla kerroilla lenkkien jälkeen. Tunne palautumisesta on valtava. Ihan kuin takana ei olisikaan eilistä juoksua lainkaan =). Aiemmin venytysten pituus on ollut/lihasryhmä vain 10 s. Eilen muutin tuon ajan 30 sekunniksi/lihasryhmä ja se tepsi paremmin!

Alenee alenee...
-400, nyt 72,4 kg!
Aamulla vaaka näytti taas vaihteeksi miinuksia 400 gramman edestä. Nyt paino on 72,4 kg. 70 kilon rajapyykki lähenee =) Olen alle 70 kg painanut viimeksi ennen kuin odotin esikoistani eli yli 20 v sitten, joten se on mieletön tunne, kun saan painon alkamaan kutosella!!! Kun sen saavutan, niin sen kunniaksi haen heti ne "viisnollaykköset".

Savustuslaatikko
Kuvan lähde
Ihana Rakas mieheni oli eilen laittanut äitini miesystävältä saadut isot ahvenet savustumaan sillä aikaa kun olin lenkillä. Ah, se tuoksu on niin ihana! En olisi "vanhassa elämässä" ikinä voinut kuvitella pitäväni kalasta niin paljon kuin nykyään. Kalastamisesta olen kyllä aina pitänyt  paljon, mutta saaliin syömisestä olen aina kieltäytynyt lapsuudessa koettujen kokemusten johdosta. Jouduin joskus lapsena yskien yrittää poikkipäin mennyttä sokaa irti kurkun päästä. Se ei ollut mitenkään kiva tunne =(  Vieläkin sokat vähän aristavat syömistäni, mutta olen oppinut hallitsemaan sen tunteen enkä anna enää sille ylivaltaa vaan pyrin keskittymään makuun. 

Lenkkeilijän juomat, ruoat ennen/jälkeen lenkin?
Kuvan lähde
Kun sinä käyt pitkällä lenkillä tai olet menossa pitkälle lenkille, niin...
  1. Mitä syöt/juot ennen lenkkiä?
  2. Mitä juot lenkin aikana?
  3. Mitä syöt/juot lenkin jälkeen ja miten nopeasti?
  4. Mitä sinulla on ylläsi?
  5. Mitä muuta sinulla on lenkillä mukanasi?
1. Juon runsaasti vettä. Eilen lounaalla söin myös pari ruisleipää. Lisäksi noin 5-10 min ennen juoksun alkua banaanin. En lähde juoksemaan, jos edellisestä ruoasta ei ole kulunut väh. 2 tuntia, jotta edellinen ruoka on ehtinyt "sulaa"
2. Vettä, vettä ja vettä. Niissä juoksutapahtumissa juoksuvyössä on ollut HartSportia, mutta nyt olen sen huomannut turhaksi, pelkkä vesi riittää. Ehkä sellainen geeli voisi olla varalla mukana.
3. Heti lenkin jälkeen Gainomaxin suklaanmakuisen palautusjuoman ja myöhemmin venyttelyjen ja suihkun jälkeen ruoan, josta löytyy paljon proteiineja; raejuustoa, lihaa (kanaa pääasiassa) tai kananmunaa ja kasviksia.
4. Jos ilma on helteinen tai puolipilvinen, niin reisipituiset shortsit, hihaton juoksupaita ja Absorberin juoksuliivit. Jalassa on Asicsen lenkkarit. Jos on kyseessä pidempi lenkki (väh. tunnin), niin juoksuvyö, jossa on kylmää vettä.Ilmasta paljon riippuu se, laitanko pitkät juoksuhousut tai takin paidan päälle.
5. Puhelin, jossa kuulokkeet, jotta voin kuunnella juoksun aikana Nrj:tä. Lisäksi laitan siitä Sport Trackerin päälle. Juoksuvyössä on kännykkäkotelo. Muussa tapauksessa laitan kännykän shortsien takana olevaan taskuun. Ranteessa on Polarin FT7 -kello ja sykevyö rintojen alla, jotta voin ajantasaisesti seurata sykkeitäni. Juoksuvyön taskussa on myös kaiken varalta vessapaperia ja nenäliina ja 2 euron kolikko. Rahaa on mukana  kaiken varalta, jos matkan varrella tulee tunne, että tarvitsisi lisäenergiaa esim. banaanin tai vichyä tms. juomaa tai pitäisi käydä vessassa ja se vaatii kolikkoa.

Arvontaa pukkaa. Täältä löytyy uusi arvonnan järjestäjä .

ke 3.8.2011 Oij joi joi joi...

flow jatkukoon...
Näissä ihanissa flow-fiiliksissä jäi taakse 
juosten 10,55 km 
ja mihin aikaan 1 h 33 min 58 s! 

Teron kymppiinhän huhtikuussa minulla meni aikaa 1 h 42 min!

Lisäksi KuntoPlussan reittisuunnittelu luokitteli kunnokseni keskitason ekaa kertaa!!!
 Kaloreita paloi 796 kcal
Sykkeet 160/170
Kesto 1 h 33 min 58 s

Nyt uskon,  
että vielä joskus pystyn juoksemaan kympin
alle 1 h 15 minuutin!

P.S. Paino pysyi samana tänään! 

Flown määritelmä (lyhyt ote wikipediasta)
Flow'ssa psyykkinen energia käytetään ainoastaan tavoitteiden saavuttamiseen. Flow-kokemuksessa ihminen paneutuu koko kapasiteetillaan keskittyneesti tavoitteelliseen toimintaan sulkien kaiken muun tietoisuudestaan. Flow lisää psyyken sisäistä vahvuutta ja kompleksisuutta ihmisen saadessa todellisuuskuvansa järjestykseen ja hallintaan. Optimaalinen flow-kokemus syntyy, kun ihmisen taidot vastaavat käsillä olevaa haastetta ja hän on kiinnostuneesti paneutunut ko. aktiviteettiin. Csikszentmihalyi on tutkimuksissaan...

...todennut ihmisten olevan onnellisimmillaan juuri tällaisina hetkinä elämässään!

Muistatko kun? Sarja nro IV Keräyskohteet

Mitä sinä keräsit lapsena? Vai oliko sinulla keräyskohdetta?

Ensin silloin ihan lapsena, kun oli perunannostoaika, keräsimme yhteen kasaan ne erikoisimmat (muhkuraisimmat)  perunat, jotka maasta löytyivät.

Mietelauseita Princess -teepusseista
Rohkeutta on tehdä se, mitä pelkää. Ei voi olla rohkeutta, jollei tunne pelkoa. 
Eddie Rickenbacker

Tarroja
Saatoimme kaverin kanssa kiertää keskustan kaupoista pyytämässä tarroja. Sain aikoinaan kasaan ison määrän tarroja, harvinaisiakin. En vain enää tiedä, että missä ne ovat :( Niitä sitten vaihdeltiin kavereiden kanssa.

Muisteja
Näitä minulla on vielä tallella muistaakseni kolme valokuvakansiollista.
(Muistatko ne valokuvakansiot, joiden paksujen sivujen päällä oli sellaiset irtomuovit, jotka tarttuivat sen kansion sivuun kiinni ja niiden väliin laitettiin kerätyt muistit tai valokuvat. Siinä sivussa oli sellainen tarttuva pinta). Harmittaa kun tuli joitakin vanhojakin muisteja vaihdettua jonkun kanssa.


Paperinukkeja
  Nykypäivän nuoret eivät voisi tätä ymmärtää. Miksi joku voisi leikkiä paperinukeilla? Voi, että kun niitä lehtiä odotettiin, joista löytyi taas uusi paperinukke ja vaatteita leikattavaksi. Muistan kuinka niitä säilytettiin kirjojen välissä, jotta ne pysyisivät suorassa. Jos ne olisi muiden tavaroiden seassa säilyttänyt, ne olisi taittuneet ja menneet rikki.

Barbien vaatteita
Barbeille tuli tehtyä itsekin paljon erilaisia vaatteita. Erilaisia Barbie-malleja ei siihen aikaan tosi montaa edes ollut.

Nukkekodin kalusteita
Niitäkin tuli itse tehtyä joitakin, mutta pääasiassa toivoin sukulaisilta näitä lahjaksi.

Tästähän tulikin pitkä lista. Aika ihanaa välillä muistella ihan lapsuuttaan =)

Ihanaa, uudet lasit saapuivat ja iltalukemistakin!

Hintansa väärtti toimitus?
Täytyy sanoa, että oli nopeaa toimintaa, mutta kyllä siihen hintaan nähden piti ollakin, kalleimmat lasit mitä koskaan ennemmin. Toki, ovathan nämä minun ekat kaksiteholasini. Vanhuus ei tule yksin, kun ikänäkö alkaa jo vaivata.

Sain myös toisen tekstarin, joka oli kirjastosta. Yksi varauksistani oli saapunut kirjastoon, ihanaa! Illalla pääsen ahmimaan lisää tietoa tästä ihanasta harrastuksestani ultramaratoonarin kokemusten kautta.

Ultramaratoonari - Kuinka lähdin juoksemaan ja jäin koukkuun
Kirjan nimi kertoo kaiken miksi tästä kirjasta kiinnostuin lukematta yhtäkään otetta tai esittelyä kirjoittajasta. Nuo kaksi viimeistä sanaa tempasi minut tämän kirjan syövereitä tutkimaan. Olenhan itsekin jäänyt koukkuun.

Dean Karnazes oli tavallinen, rapakuntoinen nuori pukumies. 30-vuotissyntymäpäivänään hän tajusi elämänsä valuvan hukkaan. Yöllä juhlista kotiin palatessaan hän pani vanhat lenkkitossunsa jalkaan ja lähti juoksemaan. Hän pysähtyi vasta 50 kilometriä myöhemmin - juostuaan koko yön. Siitä syttyi Karnazesin rakkaus juoksemiseen.
Karnazes tarttuu kaikkeen täysillä. Hänestä ei tullut tavallista sunnuntailenkkeilijää vaan yksi maailman arvostetuimmista kestävyysurheilijoista. Hän on juossut maratonin etelänavalle, kilpaillut yksin joukkueille tarkoitetussa 320 kilometrin viestijuoksussa ja juossut ultramaratoneja niin vuoristossa kuin aavikolla.
Ultramaratoonari on Karnazesin mukaansatempaava omaelämäkerta. Hän kertoo hauskasti ja rehellisesti juoksijan hienoimmista ja heikoimmista hetkistä, eriskummallisimmista saavutuksistaan ja siitä, kuinka ultramaratoonari sovittaa yhteen vaativan työn, perhe-elämän ja intohimoisen harrastuksen. Karnazesin teksti rullaa yhtä kevyesti kuin hänen juoksunsa, se naurattaa, hämmästyttää ja innostaa kaikkia lukijoita lähtemään lenkille. 
Dean Karnazesin kotisivuilta löytyy paljon videoita, juoksu- ja ruokavaliovinkkejä sekä inspiraatiota juoksemiseen.

Herkutellen ihannemittoihin, Low fat: Doris Muliar
Jostain syystä samalla kirjastokäynnillä tämä kirja jäi  kainaloon. Tässä Low fat -kirjassa ohjeet ovat selkeitä ja yksityiskohtaisia. Jokaisessa ohjeessa on laskettu annoksen energia-, rasva, hiilari- ja kalorimäärät =) Tällaista opasta olen kaivannut! Minä kun en koskaan ole ollut mikään kokki kolmonen.

Onko kellään teistä lukijoista kokemuksia tästä kirjasta? Tai tuosta maratoonarikirjasta?

Muistatko kun? Sarja nro III Radio-ohjelmat

Noita Nokinenä
Kuvan lähde
Ylen elävästä arkistosta voi vieläkin kuunnella noidan seikkailuja. Ne löytyvät täältä.
Muut kuunnelmat löytyvät täältä.

Rockradio
Ihana kasariluku alkoi tätä ohjelmaa kuunnellessa. Muistan Holle Holopaisen, Hectorin ja myöhemmin mukaan toimittajaksi tulleen Outi Poppin. Rec-napit valmiiksi pohjaan samoin pause, jotta saa sen mieluisen kappaleen äänitettyä ihan alusta. Joskus otti päähän, kun toimittaja kappaleen laitettua soimaan vielä väliin spiikkasi jotain tai keskytti kappaleen liian aikaisin...Tyhjiä kasetteja piti olla aina jemmassa väh. yksi. Jos ei ollut, niin sitten vanhimmasta päästä valittiin kasetti joiden päälle äänitettiin uutta.

Nuorten sävellahja
Tämän ohjelman toimittajien joukossa on myös tuttuja nimiä Rockradion puolelta; Jake Nyman, Holle, Outi Popp, Leo Friman ja Tapani Ripatti. Nykyään tämä suosittu ohjelma kulkee nimellä Entisten nuorten sävellahja =)

Rokkivekkari - aamun herättäjä!
Jake Nymanin äänellä varustettuna oli mitä parhain herätys uuteen päivään =)

Vastapainona - Metsäradio
Jostain syystä tästä tuli aikoinaan lemppariohjelmani, koska asuinhan itsekin maalla ja siinä käsitellyt aiheet oli siksi tuttuja, osittain ainakin.

Mitä muita radio-ohjelmia tulee mieleesi?

ma 1.8.2011 Turvotus on alkanut...

...ja menkat
Huoh, vaaka näytti +200 g eli paino on taas kunnolla yli 73 kilon :( eli 73,3 kg. Kirimistä tuli siis lisää. Sitä ei ainakaan helpota se, kun menkat alkoivat, päinvastoin. Turvotus lisääntyy entisestään ja samoin paino ja maha pömpöttää :(

Eka työpäivä
Tänään ois eka työpäivä neljän viikon tauon jälkeen. Töitä on kyllä tiedossa rutkasti. On myös kiva mennä  "uusiutuneella" ulkokuorella töihin, niin vaatetuksen, hiusten kuin kilomääränkin osalta =)

Tilastoja
Nyt on ihan pakko skarpata. Miinuksia tulee ihan sopivaa vauhtia n. -5 kg/kk, mutta nuo plussat ei ole kivaa luettavaa :(


Maaliskuu (Cambridgen aloitus 11.3) +0,1 kg / - 8,7 kg
Huhtikuu + 1,7 kg (laavulla käynnit+tankkaus Teron kympille) / - 8,4 kg
Toukokuu + 2,7 kg (Hesan matka+tytön muutto) / -4,6 kg
Kesäkuu + 2,0 kg (NiceRun, rippijuhlat) / -5,4 kg
Heinäkuu + 2,1 kg (mökkeily, tangohölkkä) / - 5,5 kg
Elokuun tavoite max +1,0 kg (pojan 5 v synttärit) / - 6,0 kg

Marjastus-sienestys päättyi ikävästi!

Nimittäin...
En edes tähän halua kuvaa laittaa, koska oli se niin karmea näky. Inhoan niitä yli kaiken. Vaikka olen lähes koko ikäni kierrellyt metsissä, niin koskaan en siihen ole törmännyt. Siitäkin olisi se jo pitänyt tajuta, kun mustikat oli paljon pienempiä siinä metsässä kuin ekassa tän päivän keräyspaikassa, joka tarkoittaa sitä, että sieltä ei löydy muurahaisia ja se taas tarkoittaa sitä, että siihen törmää lähes 100%:sti. Ilmakin oli oikein otollinen sen kohtaamiseksi; aurinkoinen ja ei tuulen virekään käynyt. Yäk, yäk, yäk...pelkkä ajatuskin puistattaa. Jähmetyin sen nähdessäni paikalleni varmaan yhdeksi nanosekunniksi ensimmäisen ajatuksen ajaksi, joka oli: Äkkiä pois täältä! En enää ikinä halua nähdä käärmettä, ainakaan metsässä!

Muistisääntö: Siellä missä on muurahaiskekoja, seuraa niiden kulkureittiä, niin pääset isojen mustikoiden luo! Siellä missä on muurahaiskekoja, siellä ei ole käärmeitä lähellä! Jos mustikat ovat toisessa metsässä pienempiä kuin edellisessä, eikä muurahaiskekoja näy ja aurinko paistaa, niin varo käärmeitä!
En enää käytä...
Kuvan lähde
tätä karkotetta. Minulla se ei ainakaan tehonnut riittävän hyvin. Hyttyset pyöri ja surrasi siitä huolimatta ympärillä. Yllättäen huomasin sen vetävän puoleensa kärpäsiä jostain syystä. Ohofilla on pärjätty aiemmin ja siihen aion palata takaisin. En ennen käyttöä tutkaillut tuota purkkia etukäteen vaan metsään päästyäni otin korkin pois ja nostin sen pääni päälle olettaen, että kyse oli suihkeesta...nostin lopulta käden pääni päältä pois, kun suihkeen ääntä ei kuulunutkaan ja siinä silmänräpäyksessä  v o i d e t t a  tippui rinnuksille. Täh, voidetta??? Kääk, se olikin voidepullo! Ehdin jo mielessäni kehua valmistajaa, kun oli fiksusti ajatellut muksujakin, kun oli suihkereiän kohdalle lisännyt sellaisen pienen "tulpan", jos lapsi esim. vahingossa painaa suihkeesta. Nyt kun sitä purkkia tarkemmin katsoin, niin lukeehan tuossa oikeassa alakulmassa sinisellä pohjalla valkoisella tekstillä Lotion. Hmm....kuinka moni vanhempi ihminen, joka ei englantia ymmärrä, ostaa tämän tuotteen kuten minä, olettaen sen suihkepulloksi ulkomuotonsa vuoksi? Minä kyllä osaan englantia ja ymmärrän hyvin, mutta hätä ei lue lakia eikä selosteita! Miksi ylipäänsä vierasperäisiä sanoja viljellään, varsinkin tällaisessa tilanteessa, joka todella kertoo millaisesta tuotteesta oikein on kyse. Miksi siinä ei voi lukea suomeksi Voide?

Joka tapauksessa, sain n. 4 dl mustikoita poimittua vajaassa puolessa tunnissa. Se ei ole paljon. Enemmän olisin kerännyt, kun mustikoita sinne vielä jäi ihan riittävästi. Olisin jäänyt sinne pidemmäksikin aikaa, jos tuo karkote olisi ollut tehokkaampaa. 
Sienestyksen kävi huonommin; muutama hapero osui silmiini, mutta jätin ne vielä kasvamaan, kun olivat vielä pieniä. On niin pitkään ollut kuivaa, jonka vuoksi sato on vasta tulollaan.

Loppupäivä menee pyykkiä pestessä ja pvkotireppua pakattaessa huomisaamua varten valmiiksi.

su 31.7.2011 Viimeistä lomapäivää viedään ja arvontoihin osallistumisia!

Marjaan, sieneen...vai molempiin?
Copyright PeeKoo
Jälkimmäisin vaihtoehto on kokemuksen pohjalta paras. Monesti silloin, kun menee sieneen, niin mukamas näkee vain isoja mustikoita - puolukoita, mutta ei niitä mitä etsii. Toisinaan on sitten tilanne toisinpäin. Siksi on varmaankin parasta, että menen etsimään molempia. Kori sienille ja pakasterasiat mustikoille. Luit ihan oikein, kerään mustikoita suoraan rasiaan. Totesin sen viimeksi parhaimmaksi tavaksi, koska inhoan sitä perkaamista kaikista eniten. Mieluummin teen sen perkaamisen samalla poimiessani.

Uusi yritys
Kuvan lähde
Tuli 73 kilon alittamiseksi, kun vaaka näytti tänä aamuna +300 g eli paino on nyt 100 g yli 73 kg. Yöllä Joupiskan riihitansseissa iski ihan hirveä nälkä kahden tunnin tanssimisen jälkeen ja nenään tulvahtaneelle höyrymakkaran tuoksulle en enää voinut mitään vaan jalat veivät tanssilattialta suoraan kahvion puolelle ja voi, että kun se oli  H Y V Ä Ä!!!  Kaloreita oli siihen mennessä kyllä varmaan poltettu tuon makkaran edestä, mutta lyhyen yöunen ja täysikuun yhteisvaikutuksesta ei muuta vaakatulosta voinut odottaakaan. En ymmärrä miksi ihmiset eivät ole löytäneet ko. paikkaa, vaikka sen ympäristössä asuu yli 3000 ihmistä!!! Aivan ihana paikka. Ihanan viileä tila tanssimiselle ja uusittu lattia. Meidän tanssijoiden kannalta tietty oli ihanaa, kun on tilaa tanssia, mutta järjestäjän ja esiintyjien kannalta ei varmasti ollut mieluisaa. Tansseja on ainakin laajalti mainostettu eri lehdissä. Pyysin jatkossa järjestäjää viemään Joupiskan ravintolan myös Facebookiin, jonka kautta on helpointa nykyään saada väkeä liikkeelle. Facebookhan ei enää ole vain nuorten paikka vaan sieltä löytyy juuri sitä ikäluokkaa, jota kaipaavat paikalle. Suurkiitokset Merja Uimoselle ja hänen orkesterilleen tanssillisesta illasta!

Arvontaa
Kuvan lähde
Löytyy Neiti Tekosyyn sivuilta. Käy sinäkin osallistumassa! Siellä on upea palkinto odottamassa!

Minäkin jo aiemmin kerroin pitäväni arvonnan, kun 40. lukijan saan. Palkinnon kerron, kun lukijoita on kasassa puolet tästä eli 20.