In Memoriam Topi Sorsakoski!

Suuri taiteilija on poissa!
Pääsi taivaan kotiin täysikuun päivänä!


la 13.8.2011 Aamulenkillä, arvontavoitto ja haaste

Syksy tulee, oletko valmis?

En ollut ihan niin pimeällä lenkillä kuin kuvassa, mutta aamulla kuitenkin. Oli tosi ihanan raikas ilma, syksyinen ja helppo hengittää. Lämpötilakin oli alle 10 astetta. 
Jokin kehossa sanelee nyt tahtia hidastamaan. Olenkohan ylikunnossa, koska sykkeet nousivat lähes pilviin heti ja keho huusi hidastamista. Vajaan kolmen kilometrin kohdalla oli pakko vaihtaa hetkeksi kävelyksi. Vauhtinikaan koirasta huolimatta ei ollut sitä tasoa kuin edelliskerralla, joten oli pakko hidastaa. Kiersin sen tutun 4,05 km:n lenkin, johon meni aikaa 34 min 14 s, kaloreita kului 237 kcal, sykkeet olivat 136/196. Maksimi kertoo siitä, että on pakko pitää vielä lepopäiviä, ainakin juoksemisesta. Jumppapallolla varmasti tulen jumppaamaan ja käymään kävelylenkillä.

Arvontavoitto!!!
Olen aivan hykerryksissä, onnesta soikeena tästä Neiti Tekosyyn sivuilla olleesta arvontavoitosta. Suurkiitokset tyttärellesi, joka toimi onnettarena!!! Kiitos, kiitos, kiitos!!!
Kyseinen kuva on hänen sivuiltaan. Nyt alkoi meidän perheessä äitikin kokkaamaan enemmän, jotta saamme koko perheen ruokatottumukset terveellisempään suuntaan ja kiloja yhdessä karisemaan. Ja "Jilliankin" pääsee kohta tositoimiin...matkaa "Jillianiksi" on vielä 8,4 kg, kun paino pysyi samoissa lukemissa kuin eilenkin. Jos et tiedä mitä tällä tarkoitan, niin lue täältä.

Haaste
Vaikka olotila on väsynyt, niin silti olen asettanut juoksemiselle toisenkin tavoitteen kuin saada juoksukilometrejä täyteen maaliskuun 2012 loppuun mennessä 500 km. Niimpä...
Haastan Sinut, juuri Sinut, joka luet tätä,   
osallistumaan kanssani ensi vuonna 5.5.2012 Helsinki City Runiin! Se on Suomen suurin juoksutapahtuma. Tänä vuonna siellä oli 13 251 juoksijaa! Älä epäröi. Ihan varmasti pystyt siihen! Jos minä olen sohvaperunatasolta viidessä kuukaudessa saanut kuntoni siihen tilaan, että jaksan hölkätä 12 km, niin siihen pystyy kuka tahansa, myös Sinä!!! Vielä on aikaa ihan riittävästi aloittaa joko ohjatuissa juoksukouluissa tai omatoimisesti harjoitellen esim. Porin liikuntatoimen ohjelmalla, joka löytyy Juoksuohjelmia -välilehdeltäni. Kun tekee 10 km:n lenkkejä, niin jaksaa juosta tuon puolimaratoninkin. Näin on minulle sanottu! Korjatkoon joku kommenttina, jos asia on toisin.

HCR 2011 lukuina (ote www.hcr.fi -sivustolta)

 • 21 097 metriä
 • 18 987 askelta
 • yli 13 200 kanssajuoksijaa
 • yli 40 kansallisuutta
 • 40 prosenttia ensikertalaisia
 • 400 vapaaehtoista
 • 4 huoltopistettä
 • 10 600 litraa urheilujuomaa
 • 21 200 litraa vettä
 • 19 500 banaania
 • 104 000 juomamukia
 • 30 000 katsojaa reitillä
 • 25 miljoonaa kulutettua kilokaloria
 • 100 saavia
 • 40 ämpäriä
 • 80 liikenteenohjaajaa
 • 30 poliisia
 • 1 Sinä - itsesi voittaja! 
Tulethan sinäkin mukaan?

Salamavalojen räiskeessä...

...oli alkuillasta ensin pojan Salama McQueen
Copyright PeeKoo
joka oli niin hyvä lahja, että poika ei malttaisi ajelua lopettaa kesken...
Normaalisti poika menee nukkumaan joka ilta klo 20.00, mutta tänään oli poikkeus, koska onhan hän nyt 5 vuotias ja pitihän pojankin päästä salamavalojen räiskeeseen ja kokemaan jotain mitä ei vielä koskaan ole kokenut...


...oli loppuillasta poikamme
Copyright PeeKoo
Tässä ei olla valmistautumassa iltauinnille vaan ensi-iltaan. Eikä mihinkä tahansa ensi-iltaan vaan ollaan valmistautumassa katsomaan 

Autot 2:sta 3D:nä!!!

Oli mieletön kokemus ihan meille aikuisillekin. Meillekin kokemus oli ensimmäinen kerta.

pe 12.8.2011 Salama McQueen

Salaman lailla...
Kuvan lähde
...katosi eilinen väsymys yön aikana. Tänään on pojan 5-vuotis päivä. Siksi aihekin on tämä. Eipä sillä, pidän itsekin tästä leffasta (siis siitä ekasta) ja sen kertomuksesta paljon, koska siinä on monia opettavia tarinoita mm. ystävän auttaminen on tärkeämpää kuin kunnian ja glorian saavuttaminen. Tuo kuvan lähde -linkki ohjautuu sivulle, josta voi ladata tietokoneelle taustakuvia. Täytyy pojan syntymäpäivien kunniaksi vaihtaa väliaikaisesti Salama näkyviin =)

By the way, tänäänhän on Cars II:n ensi-ilta.

Vaaka näytti aamulla -400 g eli paino on nyt 71,4 kg ja se myös tarkoittaa sitä, että...

painoa on lähtenyt yli 25 kg!!!

to 11.8.2011 Myöhäinen postaus, elossa ollaan!

So tired...
Olo on ollut tosi väsynyt tänään jostain syystä. En ole jaksanut kirjoittaa tänne mitään, kun ei ole ollut oikein mitään kerrottavaakaan. Paino pysyi samassa kuin eilen. Tänään oli myös käden kuntoutus. 

Eilen oli ihana ilta, kun tyttö oli taas pitkästä aikaa kylässä. 
Tänään oli jo kolmas lepopäivä tälle viikolle. Yritän vain kuunnella kehoani, jotta tiedän milloin on aika lähteä lenkille. Tänään se ei missään nimessä ollut. En tiedä mistä tämä yhtäkkinen väsymys on tullut. Eilen ja tänään erityisesti ollut suurimmillaan. Nyt on pakko mennä unten maille.

ke 10.8.2011 Tilastoja!

Tänään oli konsukäynti ja otimme prosentit pitkästä aikaa:

Yhteenveto 10.8.2011 punaisella muutokset alkuperäisiin lukuihin
 • Aamupaino kotona 71,8 kg    -24,9 kg
 • BMI 28,4    - 9,85 kg/m2
 • Rasva% 40,4    -11,2 %
 • Lihas% 26,5    + 5,2 %
 • Viskeraalirasva 8 cm3 (1-9 on normaaliväli)   - 3 cm3
Juoksukilometrit/kk
 • Maaliskuussa (21.3. alk.) 3,6 km
 • Huhtikuussa 40,3 km
 • Toukokuussa 45 km
 • Kesäkuu 50,99 km
 • Heinäkuu 55,19 km
 • Elokuu 10.8. mennessä 26,6 km


ke 10.8.2011 Nyt tai ei koskaan! Laita hyvä kiertämään!


ti +200 g, 72,4 kg
ke -600 g, nyt 71,8 kg!
(Eilinen postaus uudelleen muokattuna)

Palataan hieman ajassa taaksepäin.

Olen aina ollut ihminen, joka haluaisi kaiken tapahtuvan tässä ja nyt ja heti paikalla. Kärsivällisyyttä ei aikaisemmin ole löytynyt niihin asioihin, jotka koskivat terveellisiä elämäntapoja, koska ne tuntuivat ihan liian kaukaisilta asioilta ja mahdottomilta toteuttaa. Kunnes onnistuin pääsemään eroon tupakasta...

Se lopullinen ”herätys” syntyi siitä, kun Luoja toi eteeni henkilön, joka sairasti pitkälle edennyttä COPD:tä. Tulevaisuuteni näytettiin minulle elävänä filminä silmieni edessä, ihan kuin muistutuksena, että NYT on se oikea hetki tehdä päätös, koska olin vastaavanlaisista yskimisistä jo itsekin kärsinyt jonkin aikaa. Sulattelin näkyä parin viikon ajan ja sitten tilasin lääkärille ajan. Kun kaikki lopulta selvisi mitä sairastin ja millainen tulevaisuus minua odottaisi, jos jatkaisin tupakoimista, niin päätöstä ei ollut enää siinä vaiheessa vaikea tehdä. Pyysin lääkäriltä lääkkeet, jotta saisin niistä avun omien mielialojeni vaihteluihin. Itsetunto kun oli ihan nollassa, niin voimia ei oikein ollut. En halunnut epäonnistua!

Stumppi-sivusto oli korvaamaton apu alkuvaiheessa. Sain sieltä sitä kaivattua vertaistukea pahimpiin mielialan vaihteluihin. Kun aikaa kului ja olin jo voiton puolella lopettamisessa, niin jostain syystä aloinkin tuntemaan itseni jotenkin ala-arvoiseksi, kun en pystynytkään lopettamaan ilman lääkkeitä. En oikein tiedä mistä tuo olotila sai alkunsa. Joka tapauksessa, se jotenkin hävetti ja tuota olotilaa kesti noin puolen vuoden ajan ennen kuin olin sinut tuon asian kanssa, mutta siinä ajassa ehti kiloja kertyä lisää melkein 15 kg. Kun kiloja kertyi lisää ja varpaita ei enää meinannut nähdä, saati kengännauhoja solmia, ahdistus hiipi entistä syvemmin päälle. Olisi halunnut ns. painua maan alle. Oma ulkokuori hävetti koko ajan enemmän ja enemmän. 

Perusvaatekaupoista en enää löytänyt itselleni sopivia vaatteita vaan piti siirtyä isojen kokojen vaateosastoille. Kirosin mielessäni sitä, että miksi isokokoisille naisille löytyy niin vähän muodikkaita vaatteita??? Myös alusasuissa syntyi puutostila, kun siirryin suurempiin kokoihin. Värimaailma niissä harveni harvenemistaan, muuttuen valko-beige-musta värisiksi ja mallit mummomaisiksi. Haloo vaatesuunnittelijat! Kyllä me isokokoisetkin haluamme käyttää muodikkaita ja värikkäitä vaatteita, kun niitä vain olisi tarjolla enemmän. Tulipahan tämäkin sanottua tuolta jostain syvältä syövereistä, joka otti aikoinaan niin päähän. 

Halusin löytää keinon tiputtaa painoa nopeasti sen kummemmin miettimättä. Halu laihtua oli mieletön, ei ainoastaan painon vuoksi vaan myös sairauksieni. Viimeiseksi ns. ponnahduslaudaksi laihduttamiselle muodostui se, kun viime pikkujouluihin etsin itselleni juhla-asua. Astuin erään paikallisen laatuvaateliikkeen ovesta sisään ja en päässyt kuin ensimmäiselle rekille selaamaan vaatteita, kun jo tuo myyjä, joka on käsittääkseni samalla myös ko. liikkeen omistaja, sanoi, että ei täältä sinun kokoisellesi löydy vaatteita lainkaan......arvatkaa vaan miltä tuo tuntui...itkua nieleskellen lähdin ovesta ulos…ihan kuin olisin ollut joku raakalainen ja samalla tuli mieleeni Julia Robertsin näyttelemän roolihenkilön kokema kohtalo elokuvassa Pretty Woman. Päätin siinä hetkessä, että en koskaan enää tule siihen liikkeeseen astumaan jalallanikaan kuin sen yhden ainoan kerran, sitten hoikkana sanomaan, että 

Oi ei täältä löytynytkään minun kokoiselleni mitään…

Kun työkaveri oli laihduttanut Cambridgella ja tulos näkyi niin lyhyessä ajassa, innostuin minäkin. Tottakai se, että alussa lähti niin paljon kiloja, kannusti entistä enemmän laihduttamaan ja hyvä niin. Mutta jokin silti puuttui. Halu liikkua kasvoi koko ajan. Halusin liikkua, mutta miten? En esim. halunnut enää juosta itseäni "piippuun", siihen tilaan, jonka jälkeen ei juokseminen enää kiinnosta pätkääkään. Kuntosalille en uskaltanut mennä, kun olin niin isokokoinen, enkä uimaankaan enää. Aloin lueskelemaan eri foorumeita (Cambridge, Kiloklubi, Suomi24). Sain sieltä monia hyviä neuvoja niin laihduttamiseen kuin juoksemiseen liittyen. Silloin mm. termi säästöliekki tuli tutuksi. Lisäksi Kiloklubin sivuilla joku mainosti Porin liikuntatoimen sivuilta löytyvää juoksuohjelmaa, josta olisi helppo kenen tahansa aloittaa. Se kuulosti liian hyvältä ollakseen totta.

En olisi voinut kuvitellakaan mihin suuntaan ajatusmaailmani ja elintapani muuttuvat matkan varrella. Kun aloitin sen ensimmäisen juoksuohjelman, en ikinä unohda niitä kaikkia neuvoja, joita eri foorumeilta luin niiltä, jotka olivat jo juosseet ja laihduttaneet paljon pidemmälle. Kiitin heitä mielessäni siitä hetkestä lähtien, kun en "vanhaan tapaan" lähtenytkään juoksemaan tuhatta ja sataa ja näännyttänyt itseäni heti alkuunsa ja saanut lihaksia kipeiksi sen vuoksi, kun en niitä venytellyt lenkkien jälkeen. Kävin tosi ison taistelun omassa päässäni siitä, että otanko iisisti vai teenkö enemmän mitä on tälle päivälle ohjelmassa. Onneksi foorumeilla olevat neuvot veivät voiton ja otin iisisti niin sain juoksukärpäsen pistoksen =)

Lapsuudessa minun "ruoskani" oli se edesmennyt lapsuudenkaveri ja mietin, että miten ihmeessä saan pidettyä päätökseni jatkaa juoksemista, mistä löydän samanlaisen ruoskan, joka pitää minut kiinni tavoitteissa. Niimpä Googlasin ja osuin Bloggerin sivuille. Siinä silmänräpäyksessä päätin tehdä laihduttamisestani ja juoksemisestani julkista eli Te hyvät lukijani, olette minun "ruoskani", kannustajani, joiden ansiosta asetan uusia haasteita niiden täytyttyä ja toivon, että jaksatte seurata mukana ja pikkuriikkisenä toiveena myös toivon, että saisin pienen laihdutus- tai juoksukärpäsen tartutettua edes yhteen ihmiseen ja hän taas yhteen ja seuraava taas yhteen jne. 

kunnes koko Suomen kansa liikkuu ja laihtuu! [ainahan tällaista voi toivoa ]

Suurin taustajoukkoni on kuitenkin Rakas mieheni. Hän jaksaa alati kannustaa ja kehua muutosta mikä minussa on tapahtunut. Vaikka suurin osa illastani kuluu lenkillä, blogia päivittämässä, toisten blogeja lukemassa, shoppailemassa tai Suurinta Pudottajaa katsoessa :) Olen jo hänelle sanonutkin, että kun pääsen tavoitteeseeni, niin sitten alan valmentamaan häntä ja keskimmäistä lastani.

Uskon, että 8.3.2010 oli erittäin ratkaiseva päivä, ei vain itselleni, vaan koko perheelleni!
Niin minä kuin läheiseni saamme vielä monia monia elinvuosia lisää! 
 
Laita sinäkin hyvä kiertämään ja tee päätös, nyt tai ei koskaan!

8.8.2011 Jippii, 12 +1 km:n lenkki!!! Ennätys taas!

Mä tein sen, tein sen, tein sen...
Ylitin taas itseni odotukset niin, että en edes meinaa löytää sanoja...
Juoksu kulki kuin junan vessa. Pysähdykset liikennevaloissa laittoivat juoksuaskeleet ihan lentoon. Samoin kaupasta kylmän lähdevesipullon hakureissun aiheuttama lyhyt juoksutauko. 
Ilma oli toooosi tuulinen ja puolipilvinen, siksi ajattelin pukea kunnolla vaatetta päälle. Silti taisin pukea ihan liian paljon vaatteita päälle, kun päällä oli nilkkapituiset juoksuhousut, lyhythihainen juoksupaita ja sen päällä vielä ohut juoksutakki sekä niiden päällä juoksuvyö. Liikapukeutumisen päättelin siitä, kun muut lenkkeilijät tuli vastaan reisipituisissa juoksuhousuissa ja t-paidassa :/ Hikosinhan ihan sairaasti, mutta juoksupaitani ja -housut siirsivät hien niin hyvin pois iholta, että en sitä kunnolla edes huomannut ennen kuin vasta kotona [olin kai jonkintasoisessa hurmostilassa]. Toisaalta tuuli oli todella paha ja luulen, että ne, jotka juoksi lyhyillä housuilla ja t-paidalla, saattavat potea kurkkukipua tms. vilustumisoireita muutaman päivän sisällä.

Ekan kilometrin kävelin, koska lähdin venyttelemättä lenkille ja olin jo päättänyt tehdä viikon pisimmän lenkin. Siihen mennessä aikaa ehti kulua 10 min ja 5 s. Kaloreita 28 kcal, sykkeet 98/111. Lopetin ekan mittauksen tuohon ja aloitin uuden mittauksen, joka sisältää vain juoksua (lukuunottamatta lähdeveden ostoa kaupasta ja liikennevalopysähdyksiä yht.2 min 36 s).

Sykemittarin lukuja
Kuvan lähde
Matka: 12  km juoksua + 1 km kävelyä
Kesto: 1 h 41 min 16 s (pysähdyksiin ja kaupassakäyntiin kulunut aika on jo em. ajasta vähennetty) + 10 min 5 s
Kalorit: 869 kcal + 28 kcal
Sykkeet: 152/169 + 98/111

Yhteenveto: Tuo 12 km:n juoksemiseen kulunut aika on jopa n. minuutin pienempi kuin Teron kympin aikani!!! Hyvä minä! Jes, jes, jes!! Lisäksi, vaikka nuoruudessa urheilin paljon, niin koskaan, siis  k o s k a a n, en juossut yhteen mittaan pidempää matkaa kuin 10 km eli tein siinäkin mielessä omassa elämässäni historiaa!!!

ma 8.8.2011 Hupsista!

Viikko alkoi plussilla!
+300 g, nyt 72,2 kg!
Eilen söimme lohta ja mies teki pitkästä aikaa sitä ihanaa perunamuusiaan ja pakkohan sitä oli syödä lohen kanssa. Niin kuin siinä ei olisi ollut tarpeeksi hiilareita, niin vedin napaani vielä kolmen viljan leivänkin ja myöhemmin teen kanssa täysjyväkorpun ja paussikeksin. Ai niin, olihan minulla yksi neljän paussikeksin pakkaus marjassakin mukana, jotka tuli syötyä siellä kannon päällä veden ja mustikoiden kanssa :/ Ei tarvitse ihmetellä, että mistä nuo plussat oikein tuli. Noh, ne on pääasiassa hiilareita eli +300 g plussat poistunee taas jossain vaiheessa rytinällä [toivottavasti].

Ilmojen mukaan taitaa tältä päivältä jäädä juoksemiset tekemättä, kun on lupaillut niin sateista. Pilvetkin liikkuvat mielettömän kovaa vauhtia eli sää muuttuu nopeasti, jos on muuttuakseen.

2-3 viikon päästä Pulssille!
Kuvan lähde
Päätin sitten ilmoittautua koko syksyn kestäviin kuntotalkoisiin. Odotan tuota ajankohtaa kovasti. On ihanaa päästä ohjattuun ohjelmaan mukaan. Uskon, että saan tuosta paljon enemmän kuin yksikseni harjoittelemalla saisin. Pääsee samalla tutustumaan moniin sellaisiin lajeihin, joita ei ole koskaan kokeillut mm. core/step, spinning, kahvakuula, jooga, melonta. Vaikka tulen liikkumaan ohjelman muina päivinä ihan normaalisti omaan tahtiini, niin uskon silti saavani tuolta monia uusia ideoita omalla vapaa-ajalla tapahtuvaan harjoitteluunkin. Kuntotalkoot järjestää Liikuntakeskus Pulssi.

Yllätys tuli sittenkin...

Nam, nam, nam...
Copyright PeeKoo
sieniä oli kuin sateella ja ihania pikkuhaperoita oli noussut paaaaljon, mutta jätin ne silti vielä keräämättä. Tästä kolmikosta oli silti ihan pakko ottaa kuva, kun ovat kuin kolme pientä porsasta sulassa sovussa toisissaan kiinni.
Mustikoita keräsin vain kolme pakkasrasiallista, koska...

Yllätyin sittenkin...
Copyright PeeKoo
tämä ihanainen ilmestys yllätti minut täysin. En voinut uskoa silmiäni. Niin monet vuodet olen tuossa samassa metsässä käynyt, mutta koskaan ei sen reitin varrella ole vielä kantarelliä ollut ja niin näkyvillä vielä...ilmeisesti olin ensimmäinen, joka tämän näki. Koriinhan sen poimin illan herkutteluhetkeksi. Ja eikä siinä vielä kaikki.
Copyright PeeKoo
Seuraavaksi koriin menivät nämä ihanat vaaleat orakkaat. Ne tunnistaa tuosta "piikkisestä" hatunalusestaan. Löysin vielä pari isompaa vaaleaa orakasta.
Kääväkkäisiin kuuluva vaaleaorakas on lähes kantarellin veroinen ruokasieni, jota kasvaa eniten maan eteläosissa. Sieni kasvaa tuoreissa lehtomaisissa kuusi- ja sekametsissä. Yleensä se kasvaa muutaman sienen ryhmissä. Tekstin lähde.
Copyright PeeKoo
Tämä rusko-orakas on vaalean orakkaan sukulainen.  
Rusko-orakas on hyvä ruokasieni, joka ei vaadi esikäsittelyä. Kyse on kauppasienestä, joka on vaaleaorakkaan näköinen. Helppo kuitenkin erottaa vaaleaorakkaasta ruskean punakellertävän värinsä vuoksi. Maultaan mieto, hyvänmakuinen ja täysin toukaton. Tekstin lähde.

Lisäksi metsässä oli variksenmarjoja, jotka ovat myös hyvänmakuisia marjoja. Ehdin niitä jonkin verran jo poimiakin, mutta yhden kiven päällä kävellessäni, sammalmätäs luisti altani ja marjat lensi metsikköön. Sinne ne jätin enkä alkanut enää uusia kerätä. Muistan kun olin toissa vuonna sienineuvojan mukana sienessä, niin hän kertoi variksenmarjoista, että niitäkin kannattaisi kerätä, koska ne ovat hyvin vitamiinipitoisia marjoja.
Muista siis myös tämä marja!
Variksenmarjan maku on mieto eikä siitä saada paljoa mehua, mutta yhdessä mustikan, juolukan tai mustaherukan kanssa se sopii hyvin mehuihin, viineihin, marmeladeihin ja muihin marjaruokiin. Variksenmarjat sisältävät runsaasti vitamiineja ja kuituja ja niiden kokonaisflavonoidimäärä on suurempi kuin millään kotimaisella marjallamme. Pohjoisen kansoille variksenmarja on ollut kautta aikojen tärkeä C-vitamiinin (11 mg/100 g) ja mauste. Marjoista myös saadaan violettia väriä lankojen värjäykseen. Tekstin ja kuvan lähde.

Nyt muistin kerrankin laittaa sykevyön ja kellon päälle, jotta näen kalorikulutuksen. Aikaa minulla meni 2 h 5 min 27 s. Siinä ajassa kaloreita kului 266 kcal. Koko aika meni rasvanpolton puolelle sykkeiden ollessa 83/112.

Eilinen juoksu ja jumppa tuntuu reisissä ja sisimmissä vatsalihaksissa. Kai ne sitten oli tehokkaita =)

Lopuksi Tervetuloa Brego, uusi lukijani!

su 7.8.2011 Hyötyliikuntapv

Jos metsään haluat sä mennä nyt, niin takuulla yllätyt!
Copyright PeeKoo
Nyt on ilma sellainen, että takuulla en ylläty ainakaan käärmeistä. Maa on märkä ja ilma on sateensekainen. Yllätys saattaakin tulla sienien nousemisesta tai mustikoiden koosta tai niiden vähyydestä. Se nähdään muutaman tunnin kuluttua! Vaikka koriin ei mitään satoa kerääntyisikään, niin nautin täysin sydämeni kyllyydestä siitä energiasta, jota metsästä saan. Lähes tunnen, kun se energia virtaa lävitseni! 
By the way Iive, täällä maakuntalehden mukaan vadelmakausi oli poikkeuksellisen lyhyt, joten olit niiden onnellisten kerääjien joukossa, joka sai nuo ihanat marjat talteen!!! 

Uusi lelu
Kuvan lähde
Paljasjalkamatin sanoja lainaten, minäkin hankin uuden lelun, tosin en tasapainolautaa vaan Karhu-merkkisen jumppapallon. Sen mukana tuli myös kuntoiluohjeet, jotka läpikävin vielä eilen illalla. Kaikkia liikkeitä tosin en voinut tehdä olkapäävaivani vuoksi, mutta vatsat, selkälihasliikkeet, kinnerjänne- ja sisäreisiliikkeet pystyin. Tuo viimeisin liike oli kyllä melko "tappavan" tehokas liike. Siinä piti puristaa palloa reisillä selinmakuulla ollessa 30 sekunnin ajan ja toistaa liike 10 krt. Minulla ei näköjään kovin hyvässä kunnossa nuo lihakset ole, koska liike oli melko tuskaisaa tehdä. Toki alla oli se enkkajuoksu kaatosateessa, jolla voi olla vaikutusta tuohon jaksamiseen. NYT olen myös löytänyt sisäiset vatsalihakset. Ai että, kun se liike oli niin ihana... [asuukohan minussa pieni äijä?] Liikesarjat aloitettiin alkulämmittelyliikkeillä ja päätettiin loppuvenyttelyihin. Nuo ohjeet tulivat pakkauksen mukana.

Lisää Lushailua...
Kuvan lähde
Tyttäreni kävi perjantaina ja teimme vaihtareita, nimittäin Lushin saippuoista. Hän oli tilannut myös Noubaria, joka aluksi ei nenään niin hyväntuoksuiselta tuoksunut kuin se aiemmin hankkimani Rockstar, mutta kun olin sillä kerran pessyt käteni vessassa, niin nyt on vessan täyttänyt ihanan raikas ja pähkinäinen tuoksu. Lushin sivuilla olevaan mainostekstiin yhdyn minäkin:
Noubar on niin herkullista, niin pähkinäisen veden kielelle nostattavaa, että sitä tekisi mieli haukata. Mutta älä haukkaa! Tämä saippua on parhaimmillaan, kun peset sillä kädet tai vartalon. Pistaasipähkinät, hasselpähkinät ja mantelit antavat luonnonöljyjä ja mineraaleja ihollesi samalla kun tämä lempeä, palmuöljytön saippua pesee. Saippuassa tuoksuvat ihanasti myös savuinen vetivert ja lempeä, korkealaatuinen ruusu.
Paino samassa...
Keittokuvan lähde Skyr-rahkakuvan lähde
Ai niin, paino pysyi (onneksi) samassa kuin eilen, vaikka broilerin rintapalojen kera söin kaksi puolikasta sämpylää juustoviipaleiden ja oivariinin kera :/ Tuoreen sämpylän tuoksu oli niin vastustamaton! Lisäksi välipalana söin kaurapuuroa banaanin ja Valion vadelma-mustikkakeiton kanssa, johon on kauraa lisätty. Myöhemmin illalla söin vielä islantilaista vaniljarahkaa tuoreen mustikkasoseen kera [tähän tulee himo]. Jääkaapissa on vielä toinenkin skyr-maku, mansikka odottamassa uutta herkutteluhetkeä.


Ja nyt kaikki mars metsään hakemaan ihanaa energiaa ja nauttimaan 
puhtaasta ilmasta!