16.-17.9 Paluu arkeen

Aamuvarhainen herätys
Juna lähti varhain pe-aamuna kohti Hesaa ja sieltä kohti Kirkkonummea, Masalaa. Aiheena oli neuvottelupäivät. Ilokseni hotellista löytyi mahtavat lenkkeilymaastot oman kuntosalin kera. Niitä oli pakko päästä testaamaan heti päivän neuvottelu- ja luento-osuuksien jälkeen. Aloitin ensin lyhyellä salicircuitilla valmistaakseni jalkojen lihakset mäkistä maastoa varten. 10 minuutin jälkeen lähdin juoksemaan rinnettä ylös, joka jatkui kohti jo parhaat vuotensa nähnyttä minigolfrataa. Siitä eteenpäin lenkki muuttui metsäpolkumaisemmaksi kuntoradaksi, jossa oli koko ajan pakko pitää katse maassa, jotta ei kompastu maasta törröttäviin puiden juuriin. Lenkin lopuksi kapusin jyrkät portaat kohti mäen laella olevaa Jugend-linnaa. Linnalta juoksin rennosti alamäkeä takaisin hotellin kuntosalille, jossa pyöräilin vielä 5 km. Lopussa olevat kuvat kertovat ympärillä olevasta luonnosta paljon enemmän kuin tuhat sanaa. 

Sykemittarin lukemia
Laji: Alkuverryttely salilla + maasto- ja mäkijuoksu
Kesto: 32 min 29 s
Kalorit: 226 kcal
Sykkeet: 139/176

Laji: Kuntopyöräilyä 5 km kolmen eri tasovaihtelun kera
Kesto: 25 min 08 s
Kalorit: 182 kcal
Sykkeet: 142/161

Kuvasatoa
Vaaka näyttää takuulla plussia kalorikulutuksesta huolimatta, koska ruokaa ja välipaloja oli lähes koko ajan saatavilla. Katsotaan, kun huomisaamu koittaa, että menenkö vielä vaa´alle vai en.

16.9.2011 Blogitauko

Olen työmatkoilla tämän päivän, joten vietän postaustaukoa, mutta en kuntoilusta. Mukaan lähtivät myös lenkkivarusteet, koska kohteessa on jonkintasoinen kuntosali ja ulkona ihanan mäkiset maastot, joten kalorikulutus on taattu =) , mutta niin pitää ollakin, koska niitä kaloripommeja on runsain mitoin tarjolla mm. taukojen aikana koko päivän ajan, ihan liiaksi asti. Päivällinenkin on vasta ilta kahdeksalta eli saan heittää hyvästit oikeaoppiselle syömiselle ja ruokarytmeille ainakin perjantaina. Ensi viikko sitten kuluukin taas plussien karistelujen merkeissä. Silti..., 

Aivan ihanaa viikonloppua itse kullekin!

Sokerina pohjalla eli se lupaamani ihana loppuviikon yllätys: tyttäreni ja hänen avokkinsa"vauva"
Olen Tomu - kääpiöluppakorvakani
P.S Tytär pelästytti "vauva" -uutisella minut viime perjantaina niin kovasti, että lähes sain "sydärin" kävelylenkin, kirkkovenesoudun ja kuntotalkoot treenin jälkeen :D

to 15.9.2011 Hupsista! 9,5 tunnin yöunet!

Jopas jotakin...
...taisi eilinen treeni olla sittenkin sellainen, että keho ihan huusi unta, koska kellon näyttäessä 21.00, siirryin unten maille. Normaalisti menen tuntia myöhemmin nukkumaan. Puolilta öin heräsin ekan kerran, kun poikamme oli kömpinyt väliimme. Siirsin hänet takaisin omaan huoneeseensa. En oikein käsitä mistä sitä unta oikein riitti, kun seuraavaksi heräsin vasta klo 6.30, 5 min aiemmin kuin kello olisi herättänyt. Tälläkin kertaa herättäjänä toimi poikamme.

Olen omillani...
Tässä yhteydessä todettakoon myös, että olen Cambridgen jättänyt taakseni, vaikka painotavoite ei ole vielä täyttynyt. Tämä aamu on kolmas päivä ilman Camppis-aterioita. Vaaka näytti -100 g eiliseen lukemaan. Pyrin tavoitteeseen pääsemään ihan omaehtoisesti koostamalla oikeaoppisesti omat syömiseni sekä liikkumalla säännöllisesti väh. 4-5 krt/vk eli jatkamalla samoin kuin tähän asti. Vuoden loppuun saakka toki pääpaino on omatoimisissa kuntosalitreeneissä tai ohjatuissa tunneissa sekä kuntotalkoissa. Juoksua pyrin harrastamaan sekä ulkona että salilla em. treenien lisäksi. Kuurista luopumisesta huolimatta seuraan silti painoani päivittäin, mutta enemmän minua kiinnostaa rasva- ja lihasprosenttien sekä viskeraalirasvamäärän aleneminen/kehittyminen ja siksi vaihdankin seuraavan palkintoportaani palkinnon kehonkoostumusmittariksi Omron BF 511.

13.-14.9.2011 Muoks: Yhteispostaus

Kaksi kärpästä...
Päätin tehdä tämänkertaisesta postauksesta kahden päivän postauksen, kun lähes koko eilinen päivä meni töissä. Kotona olin vasta yhdeksän jälkeen illalla ja en jaksanut kuin istua sohvalle ja katsoa Klikkaa mua -sarjan aloitusjakson, syödä myöhäisen iltapalan ja käydä saunassa ja mennä nukkumaan. 
Paino on kahden päivän aikana tipahtanut yhteensä -300 g, on nyt siis 70,9 kg. Koska eilinen salicircuit jäi välistä, niin tänään aion mennä salille, mutta mille tunnille, sitä en vielä tiedä. Sateinen sää harmittaa, koska ei huvita mennä edes kävely- tai juoksulenkille. Saattaa olla, että menen tekemään salille jonkin omatoimisen ohjelman, johon kuuluu juoksumatolla juoksuakin, kun sitä ei ole vielä tullut testattua.

Päivän treenituokio
Kotoa en ehtinyt lähtemään tarpeeksi ajoissa, jotta olisin ehtinyt salille klo 16.45 alkavaan tehospinningiin, joten päätin treenata salicircuitmaisesti samoilla laitteilla kuin viime sunnuntaina muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Soutulaitteen otin mukaan tällä kertaa, koska meitä oli muitakin laitteita käyttämässä ja oli pakko käyttää mielikuvitusta, että ei tule liian pitkää taukoa harjoitteiden väliin. Pyrin samalla hakemaan oikeita painoja eri laitteille. Lisäksi olisin halunnut testata sitä juoksumattoa, mutta se oli varattuna koko tunnin ajan :( Sain joka tapauksessa hien pintaan näin yksinkin treenatessani. Tässä lukemat tältä päivältä:

Laji: Oman näköinen salicircuit
Kesto: 56 min 52 s
Kalorit: 315 kcal
Sykkeet: 123/158

su 11.9.2011 Circuitellen

Pukeuduitko punaiseen perjantaina?
Tämä ensimmäinen punainen auringonkukkani olisi pitänyt julkaista jo perjantaina, niin blogissakin olisi ollut jotain punaista Pukeudu Punaiseen Päivän merkiksi, sydänterveydelle. Suomalainen sydänterveys on kehittynyt myönteisesti viime vuosikymmenten aikana, mutta sydän- ja verisuonitaudit ovat edelleen suomalaisten naisten ja miesten yleisin kuolinsyy. Terveellisillä elintapavalinnoilla jokainen meistä voi pienentää sairastumisvaaraansa jopa yli 80 prosenttia. Tärkeimmät sydäntä ja verisuonistoa suojaavat tekijät, jotka nainen voi valita - tai jättää valitsematta - ovat tupakoimattomuus, terveellinen ruoka, säännöllinen reipas liikunta, maltillisuus alkoholinkäytössä sekä stressin- ja painonhallinta. Perjantaina tuli koko työporukan voimin vahvistettua sydäntä liikuntailtapäivän merkeissä, vaikka punaisia vaatteita ei ollutkaan siellä päällä. Laitoin vasta kuntosalille hihattoman kirkkaan punaisen urheilupaidan.

Shoppailuseura virkisti
Eilen olin tyttöni kanssa kiertelemässä kaupungilla etsien hänelle juoksulenkkareita ja ne löytyikin jo heti toisesta kaupasta. Samasta kaupasta tuli mukaan pojalle ulkoiluasu parilla kympillä. Kävimme myös apteekissa hakemassa koiralle matokuurin, eläinkaupasta liuskaisia luita ja Cittarilla lastenpäivillä. Tyttö tuli myös meillä käymään, jotta sai pakkaseen viemisiä talteen torstaita varten. Se mitä silloin tapahtuu, olkoon vielä yllätys. Saatte tietää siitä sitten valokuvan kera loppuviikosta =) Kierreltiin kaupoissa yhteensä kolmen tunnin ajan ja vielä myöhemmin kävimme lyhyellä kävelylenkillä koiran kanssa. Tyttö sai kotiin viemisinään yhdet juoksuhousut, kattiloita, yhden puseron ja tulosteena Porin juoksuohjelman. Lupasin myös olla hänen tukenaan ensimmäisillä juoksukerroilla ensi maanantaista alkaen, jotta voin olla opastamassa hänelle oikean hölkkävauhdin, sen neljän P:n säännön, muistattehan sen;  

P  i t ä ä   P  y s t y ä  P  u h u m a a n  P  u h i s e m a t t a !

Liiku ja leiki + salicircuit
Tänään olisi taas vuorossa em. salitreeni ja pojan Liiku ja leiki -jumppatunti. Poika on innostuksissaan ehtinyt jo täyttää vesipullonsakin jääkaappiin valmiiksi =) 
Vielä en tätä kirjoittaessani ole varma jäänkö joogaan tuon salicircuitin jälkeen. Se tietäisi pojallekin yhden tunnin pidempään olemista salilla. Toki siellä on se lastenleikkinurkkaus kaverien kera, joten ajan se saa varmasti kulumaan.

Muoks: Liiku ja leiki tuntia ei ollutkaan, koska poikani olisi ollut ainoa lapsi, joten jäin joogasta pois. Kotiin päästyäni menin koiran kanssa vielä juoksulenkille.

P.S. Paino oli tasan 70 kg eli -200 g eiliseen lukemaan. Olen joskus aiemmin maininnut syyn miksi punnitsen itseni joka päivä. Kaikki ihmiset kun eivät ole luonteeltaan samanlaisia. Minulle ei ainakaan vielä tässä vaiheessa, kun tavoitetta en ole saavuttanut, sopisi se, että punnitsisin vain kerran viikossa, koska tunnen itseni miten perso olen erilaisille herkuille. Siinä kävisi helposti niin, että jo viikon sisällä paino karkaisi ns. käsistä, jos en sen vaihteluita välilläkin seuraa. Vaaka kun olen muutenkin horoskoopiltani, niin miksi en sitä seuraisi, jotta pysyisin silläkin puolella tasapainossa =) Silti enemmän painoarvoa tällä hetkellä laitan varsinkin viskeraalirasvan pienentymiselle sekä lihas%:n kasvattamiselle ja samalla rasva%:n pienentymiselle.

Sykemittarin lukemia
 
Salicircuit
Kesto: 57 min 14 s
Sykkeet:116/152
Kalorit: 279 kcal

Juoksulenkki (n. 3,5 km)
Kesto: 29 min 17 s
Sykkeet: 135/172
Kalorit: 198 kcal