Jes! 1271 kcal ja 15,6 km takanapäin!

Kyrkösjärven kierros on nyt kierretty!
Nyt noudatin kuntotalkoiden vetäjän neuvoa siitä, että juoksulenkille lähtiessä kannattaa ensin kävellä rasvanpolttovauhtia vähintään puolen tunnin ajan, niin rasvanpoltto jatkuu sen jälkeenkin, vaikka vaihtaisi juoksuksi. Lähipäivät näyttävät vaikuttiko ohje ja pääsenkö mahdollisesti tämän neuvon avulla alittamaan sen 70 kilon rajapyykin.. Kävelin ensimmäisen 30 min ja koko loppumatkan juoksin tai siis no etanahölkkäsin, mutta maaliin asti!!! Puolessa välissä oli ihan pakko ottaa kännykän kameralla ohessa oleva kuva, kun ylitin yhtä siltaa järven toisessa päässä. Kun pääsin 10 kilometrin kohdalle, niin iso kello näytti juuri sen ohittaessani tasan 1 h 28 min eli 14 min nopeampaa kuin huhtikuisen Teron kymppi oli. Tämän päivän aikaan vielä sisältyy tuo 30 min kävelyosuuskin. Tämä on hyvä pohja-aika johon verrata tulevia juoksuja. En osallistunut hölkkäsarjaan vaan laitoin kävelijöiden lapun selkääni, koska aikani on vielä niin hidas, että en koe kuuluvani sinne hölkkääjien joukkoon. Maalissa odotti tietysti juomista, mutta myös pussi, jossa oli gefilusjuomaa, 10 € alennusseteli Intersporttiin sekä kuvassa oleva mitali, jonka paksuus ei valitettavasti näy kuvassa kunnolla. Näkyi siellä sama ihana pariskunta, joka oli myös Tangohölkässä viime heinäkuussa. Silloin jo puhuimme tästä Kyrkösjärven kierroksesta seuraavana etappina, mutta minulle se tuntui silloin ihan liian kaukaiselta ja utopistiselta, mutta tässä sitä sit ollaan, takana 15,6 km ja kaloreita kulutettuna 1271 kcal ja kokonaisaika oli 2 h 18 min 19 s. Kuulutuksien mukaan tämän kierroksen on alle tuntiin juossut tähän mennessä n. 40 henkilöä.la 1.10.2011 Solis lokakuu!


Sininen rajattu alue kartalla on Kyrkkärin kierros!
Ihana syksyinen päivä tiedossa. Aurinko paistaa, mutta viileähkö ilma saattaa tehdä tepposet, jos ei ole ilmaan tarpeeksi hyvin varustautunut. Tacoja, suolatikkuja, sipsejä, karkkeja ja suklaavohvelipaloja tuli syötyä illalla ja tänä aamuna söin kunnon kaurapuuroaamiaisen ruisleivän kera, kun kotiin palasin mökiltä. Ehkä niiden + juomien kera jaksaa koko 15,6 km:n matkan. Jos sen kokonaan jaksan kiertää, niin muutaman päivän viiveellä on ihan varmasti huono olo odotettavissa. Viimeksi kun itsekseni juoksin 12,2 km, niin kolmen päivän kuluttua minulla oli tooosi heikko olo.

pe 30.9.2011 Tänään on lepopäivä!

Tuuri-Tammela, Kalliojärvi
Reidet "huutaa" vieläkin vähäsen hoosiannaa. Rasitus oli kyllä melkoinen toissa iltana. mutta tiedänpähän ainakin mitä olen tehnyt ja voin taata, että ei jää ainoaksi kerraksi (se pieni äijämäisyys taas nostaa päätään). Tänä iltana mökkeilemme tyttöporukalla ja rentoudumme mielenkiintoisten asioiden parissa. Mukaan ei lähde yksiäkään tansikenkiä, ei yhtäkään meikkausvälinettä tai meikkejä, vain naamarasvoja, jotka on ihana laittaa saunan päälle naamaan. Emme siis aio poistua mökiltä minnekään. Parannamme maailmaa, katselemme revontulia, jos niitä näkyy sekä syömme mm. tacoja =) (paljonkohan niissä ja täytteessä on kaloreita?). Saakohan niistä sitä "tankkaushyötyä" huomista Kyrkkärin kierrosta ajatellen kuten esim. pastasta saa?Eipä pahemmin taida auttaa...

Seuraava postaus menee vasta huomenillalle, jos jaksan avata koneen. Kaikki riippuu jalkojen aamukunnosta eli ovatko jo levänneet toissaillan koitoksesta tarpeeksi. Jos jalat tuntuvat edelleen "turvonneilta", niin en mene kävely-hölkkäämään lainkaan.

Tänä aamuna vaaka näytti -200 g eiliseen lukemaan eli tää seilaaminen eestaas alkoi jälleen.

HUOM! HUOM! Kyrkkärin kierros ensi lauantaina!

Oi, oi, oih...
Kuva ja tekstit: www.kyrkkari.net
meinasin vallan unohtaa, että tulevana lauantaina, 1.10.2011, klo 14.00 starttaa Kyrkkärin kierros, matkoina 6,2 km tai 15,6 km. 

Enää ei voi ennakkoilmoittautua!

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan paikan päällä 1 h ennen starttia!


 Kyrkösjärven kierros kävellään, pyöräillään, hölkätään tai juostaan lauantaina 1.10.2011 klo 14.00 (pyöräilijät lähtö klo 13.00).
Tapahtuma järjestetään Kyrkösjärven pohjoispäässä, keskussairaalan takapuolella, uimarannan tuntumassa. Paikalle pääset Koskenalantietä, kts. Kansalaisen karttapaikalta tarkempi sijainti. Lähtö-/maalialueella on kahvila.
Tervetuloa Seinäjoelle koko perheen liikuntatapahtumaan erittäin kauniilla reitillä.

SEINÄJOEN URHEILU-MIEHET ry.
Mahdolliset tiedustelut p. 0400622655

Juoksu 15,6 km: M, M45, M55, M65, N, N40, N50, hölkkäsarja
Juoksu 6,2 km: T13, T16, P13, P16, hölkkäsarja
Pyöräily 15,6 km (ilman aikaa)
Kävely/sauvakävely 15,6 km (ilman aikaa)
Kävely/sauvakävely 6,2 km (ilman aikaa)

15,6 km osanottomaksu: 15€ /osanottaja
6,2 km osanottomaksu: 10€ /osanottaja
Alle 16 vuotiaille osallistumismaksu on 5€ (ei alennuksia), tällä hinnalla voi osallistua myös 15,6 km matkalle. Mikäli olet alle 16 vuoden ikäinen eikä se käy ilmi sarjastasi, mainitsethan sen ilmoittautumisen yhteydessä. 

Palkinnot
Kilpasarjojen viisi parasta palkitaan ja jokainen osallistuja saa osanottomitalin. 15,5km matkan nopeimmin juossut mies sekä nainen saavat kiertopalkinnon haltuunsa seuraavaan tapahtumaan saakka. Kiertopalkinto on mahdollista saada omaksi kolmella perättäisellä tai yhteensä viidellä kiinnityksellä.
Kaikkien osallistujien kesken arvotaan mm. 2 polkupyörää (toinen niistä on nähtävissä Seinäjoen Intersportin eteisessä) sekä lukuisia muita arvontapalkintoja.

Sää
(tarkista Forecan sivuilta täsmäsää)
Kopioitu 29.9.2011. Tarkista otsikon Foreca-linkin takaa tuorein tieto!

P.S. Jos edellispäivän mökkeilyn jäljiltä olen o.k kunnossa, niin myös minä olen tuon pidemmän reitin kiertämässä kävely-hölkkä yhdistelmällä jälki-ilmoittautuen.

29.9.2011 Normipäivä, mutta ei työpäivän osalta

Ei apua
Ei ollut apua 70 kilon painorajoitusmerkistä. Vaaka näytti plussaa +200 g, mutta en ole siitä yllättynyt, koska aika usein on käynyt niin, kun edellispäivänä on lihakset saaneet aimoannoksen töitä, niin paino on seuraavana päivänä plussalla. Tänään on taas pitkä työpäivä vuorossa, joten ruokailujen suhteen pitää olla tarkkana ja pitää yrittää juoda riittävästi. Postauskin jää tällaiseksi tyngäksi.

Hooo-si-annnnnaaaa...

...huusi mun reidet ja vatsalihakset...
kun käväisin salilla vatsa-pakarajumpassa elämäni ekan kerran. Taas yksi uusi ja ihana elämys takana. |Ei kyllä tuntunut ihanalta silloin, kun liikkeet olivat pahimmillaan| Tuli sitten tehtyä kaikki liikkeet ehkä liiankin hanakasti, kun loppuvaiheessa olo alkoi olla sellainen pyörryttävä. Minä kun olen sellainen, kun jotakin alan tekemään, niin melkein sitten yritän tehdä sitä 100 lasissa, vaikka oma kunto ei olisi edes sitä tasoa. Silloin taannoin, kun minulle tehtiin kuntotesti, niin sain tehtäväksi parantaa erityisesti vatsa- ja reisilihaksia, siksi tuohon jumppaan menin ja aion kyllä jatkossakin käydä, jotta ne saan paremmiksi. Alunperin suunnittelin jääväni vielä tuon jumpan jälkeen venyttelytunnillekin, mutta heikko oloni määräsi jalat kohti kotia ja raejuustopurkin ääreen. Päivän ruoka-annokset kun olivat vain keittoja, niin energiaa ei ollut riittävästi. Kulutettu kalorimäärä kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:
Laji: Vatsa-pakara jumppa
Kesto: 1 h 2 min 41 s
Kalorit: 387 kcal
Sykkeet: 130/164

ke 28.9.2011 Vielä rajapyykki ei alittunut...

Huoh...
Auttaisikohan taas tämä merkki, testataan edes, koska vaaka näytti surullisen tuttuja lukemia aamulla eli samaa lukua kuin eilen aamulla, 70,2 kg. Ehdin jo toivoa, jos vaikka olisi tipahtanut alle tuon maagisen 70-luvun. Ihan kuten olen syntynytkin, n. kolme kuukautta kuuskyt-luvun puolella. Ehkä se sit syntymäpäivän kunniaksi alittuu, toivottavasti...aikaa ei siihen kyllä ole kuin viis vuorokautta ja siihen mahtuu yksi illanviettokin mm. tacojen ja sipsien kera, joten aika epätodennäköiseltä yhtälöltä vaikuttaa.

Päätin sitten kuitenkin lähteä koiran kanssa eilen illalla lenkille, koska jalkoja on pakottanut jo pari päivää. Tällä kertaa tosin en juossut. Koko matka oli tarkoitus kulkea rasvanpolttovauhdilla ja niin myös tein. Välillä sain ihan tosissani taistella itseni kanssa siitä, että en laita juoksuksi edes yhtä tolpanväliä, kun koira veti siihen malliin laukaten viestimällä, että TUUUU jo!!! Nyt olen tosi tyytyväinen, että en tuohon koiran kutsuun vastannut, koska jos olisin hionnut tuossa hyytävässä viimassa, niin voisin olla aika kipeenä nyt...

Laji: Kävely koiran kanssa
Pituus: 5,97 km
Kesto: 1 h 13 min 18 s
Kalorit: 232 kcal
Rasvanpolttovauhtia koko matka
Sykkeet: 99/112

ma 26.9.2011 Pakkolomalla

Lepoa lepoa lepoa
Toista päivää nuhaa ja pientä lämpöä ja siksi ei tänne ole tullut eilen mitään postausta. Ei jaksanut miettiä aihetta. Paino on mennyt alaspäin -400 g eli molempina päivinä -200 g. Nyt se on 70,6 kg. Taidan olla vielä huomisestakin salicircuitista pois. Harmittaa, kun meinasin alunperin käydä ekan kerran elämässäni eilen kahvakuulatunnilla, mutta ei tällä olotilalla ole mitään järkeä kuntoilla ellei halua keuhkokuumetta itselleen. Muutenkin kun keuhkojen kunto ei minulla ole paras mahdollinen. Tällä kertaa ei siis tule tämän enempää tekstiä, pahoittelen.