to 3.11.2011 Jopas pomppas...

Vaikka rakastan syksyn ihania värejä, kynttilän valoa, niin silti syksy on minulle astman vuoksi hankalaa aikaa, kun sateiden seurauksena alkaa kosteutta kertyä moniin eri paikkoihin. Asumme lähellä isohkoa metsäaluetta, jossa on suoalueita. Jos aamulla tuulee sieltä suunnasta, niin nenä menee heti tukkoon. En tiedä olenko joillekin homeitiöille allerginen, kun näin tapahtuu. Sama ilmiö on toistunut myös, kun olen ollut rytmiksellä Zumbassa. Siksi kai minulle tällainen vetämätön olokin on tässä 2-3 viikon sisällä ilmaantunut, jos se astman heikkovaihe on tulossa päälle. Koska olen uusi astmaatikko, niin en vielä osaa kunnolla tunnistaa astman eri vaiheita. Taidampa tehdä illalla puhallukset, niin tiedän, että pitääkö nostaa annosta aamulla korkeammaksi. Maksimisykekin nousi tänään zumbassa ihan mielettömän korkealle ja se on yksi syy miksi aloin epäillä astmavaiheen muutosta. 

Onko teillä muilla astmaa? Entä reagoitteko te syksyn kosteuteen? 

Huomenna olisi kuntotalkoissa vuorossa kuntonyrkkeilyä ellei sitten ole edelliskerralla pois jäänyt kahvakuulailu. Vaikka olo onkin tällainen "nuutunut", niin on silti pakko ryhdistäytyä liikkumisen suhteen. Käydä edes pienellä kävelylenkillä joka päivä, vaikka nenä menisi miten tukkoon tahansa.

Kellon kertomaa:
Laji: Zumba
Kesto: 1 h 5 min 21 s
Sykkeet: 149/223
Kalorit: 612 kcal
Kal. rasva: 16%

1.11.2011 Poikkeuksellinen viikko takanapäin

Onnin ilta taitaa kulua suurimmaksi osaksi untenmailla...
Ensimmäisen kerran sitten sen hetken, kun aloin juoksemaan, niin tuli viikko, johon mahtui vain yksi kuntoilusessio, Zumba. Ajan on vienyt nyt muut asiat, joista lisää ehkä muutaman viikon sisällä tarkemmin. Ajankohtaisin asia on se mikä näkyy kuvassakin. Koiramme korva tulehtui ja raapimisen seurauksena korvaan kehittyi verikorva. Koska se viikonlopun aikana suureni nopeasti, niin päätimme viedä sen lääkäriin. Lopulta Onni joutui leikkauspöydälle ja samalla sen korvan sisältä nypittiin paksut karvatupot pois, koska emme niitä itse ole saaneet sieltä nypättyä pois. Lisäksi annettiin tarvittavat rokotukset. Käynti kosketti erittäin suuresti lompakkoa, mutta oli se sen arvoista. Onni ei tällä kertaa pelännyt yhtään, koska lääkäri osasi heti sitä käsitellä oikein. Ei tarvittu kuonokoppaakaan lainkaan =) Koiralla on kauluri kaulassa seuraavat kolme viikkoa tikkien poistoon saakka. Mukaan tuli vielä antibioottikuuri, särkylääkkeitä ja korvatippoja.  Tällaista siis tänne päin tällä kertaa. Taitaa seuraavakin kuntoilusessio olla vasta torstain Zumbasessio.