to 23.2.2012 Vapaapäivä muuttuu sairaspäiväksi

Jo viime yönä oli tuskainen olotila, oli kylmä ja kuuma vuorotellen ja kurkku kipeytyi. Olen ilmeisesti saanut saman flunssan kuin miehellä oli viikon verran. Yskää ei vielä ole näkynyt, mutta sekin on varmaan tulossa. Tämänpäiväinen töissäolo heikensi olotilaa ja ajomatka kotiin alkoi olla tuskaista mitä lähemmäs kotia pääsi. Päivän liikunta-annoskin jäi tekemättä. Huono keuhkoisena kun ei kannata riskeerata.

Ihanaa alkavaa loppuviikkoa jokaiselle lukijalle!


22.2.2012 Nyt on aihetta juhlia...

Tämä on 400. blogipostaukseni!

Eniten olen blogannut heinä-elokuun aikana 2011 n. 50 postausta/kk. 

Suosituimmat postaukseni tähän mennessä ovat olleet:
Suosituimmat sivuni ovat: 1. Herkkujen kaloreita, 2. Kuka minä olen?, 3. Juoksuohjelmia
Suosituimmat haun avainsanat ovat: 1. Naistenpäivän kunniaksi, 2. Auringonkukka, 3. Kaloritarve
Sivujen katselut maittain: Suomi (23 505), Yhdysvallat (467), Ruotsi (378), Saksa (190), Venäjä (119), Australia (86), Britannia (76), Tanska (37), Ranska (23) ja Italia (23).


Blogini yksivuotispäivä on vasta n. kuukauden kuluttua, vaikka ensimmäiseen postaukseeni olen laittanut päivämääräksi 8.3.2011. Se johtuu siitä, että silloin aloitin tämän matkani kohti terveellisempää ja liikunnallisempaa elämää. Matkan aikana on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta kaikki vastoinkäymisetkin ovat olleet kaiken arvoista. Vaikka muutama kilo on ehtinyt tulla takaisin lokakuun lopun jälkeen, niin nyt ollaan onneksi taas laskusuunnassa ja liikunnan ilokin on ihanasti palannut. Sunnuntain jälkeen on paino mennyt alaspäin -800 g; yksinkertaisella tavalla, liikkumalla ja katsomalla mitä suuhun laittaa =)

****
Eilinen suunnitelma luistinradalle epäonnistui, kun poika tuli nuhaiseksi. Olin eilen pojan kanssa kotona ja tänään vasta pääsin lenkille. Lähdin ensin testaamaan nollakeliin suksia, mutta kuten kuvasta näkyy, niin matka tyssäsi ekaan sataan metriin, kun suksi ei luistanut mihinkään. Takana olevan suksen olen jo ehtinyt lumesta siivota.
Takaisin kotiin ja monojen vaihto lenkkareihin ja tekemään juoksukoulun päivän ohjelma: Kävele 5 min, juokse 4 min. Käänny takaisin ja toista harjoitus kotimatkalla. Innoissani ihanan ilman vuoksi en lukenut tuota lausetta loppuun ja siksi tuo harjoituksen toistaminen kotimatkalla jäi tekemättä. Ehkä sen silti korvasi se, että olin lenkillä yli 46 minuuttia + 10 min suksien päällä. Koirakin oli mukana ja sen epäonneksi suojalumi tarttui koko ajan sen jaloissa olevaan turkkiin ja välillä piti pysähdellä ottamaan kertynyttä lunta pois. Valokuva oli kotiin palatessa ihan pakko sen jaloista ottaa =) Lenkin päätteeksi niin emäntä kuin koirakin kävi saunassa. Nyt on ihana olo! Niin ja...

Tervetuloa uusi lukijani, NarinaNäpertää!

20.2.2012 Vastusta niin hyvässä kuin huonossa mielessä

Hiihtolenkillä Kultavuorella

Jälleen kävin tekemässä saman lenkin kuin toissapäivänä, mutta luistoa ei ollut yhtään eikä kyllä pitoakaan. Aikaa kului tänään reilun 2 km:n matkaan 5 min enemmän kuin toissapaivänä, jolloin luisto oli ihan mieletön. Tänään (-5) oli muutama aste enemmän pakkasta kuin toissapäivänä. Tässä kellonkertomat luvut (suluissa toissapäivän luvut):
Laji: Hiihto, perinteinen
Matka: 2,21 km
Kesto: 22 min 51 s (18 min 7 s)
Sykkeet: 162/176 (162/177)
Kalorit: 246 kcal (194 kcal)
Sää: Pakkasta -5 astetta, tuulinen keli (n. -2 astetta pakkasta)

Palauttelulenkillä koiran kanssa heti hiihdon perään
Laji: Kävely koiran kanssa
Matka: 2,6 km
Kesto: 28 min 54 s
Sykkeet: 125/135
Kalorit: 197 kcal
Sää: Pakkasta -5 astetta, tuulinen keli, mutta kävelyyn aivan ihana ilma!

Vastustamista oli vielä myöhemmin illalla, mutta positiivisessa mielessä 5 min ajan, kun koira halusi leikkiä pienen pehmeän jalkapallon kanssa. Se tykkää tuoda sitä jalkojen luo, jotta yrittäisin sitä ottaa siltä pois. Ihan vahingossa tuli leikin lomassa harjoitettua vatsalihaksia, kun istuin sohvalla ja pyrin leikkimään koiran kanssa jaloillani niin, että ne eivät koskettaneet maahan lainkaan. Koirakin näytti oikein innostuvan siitä, kun annoin enemmän vastusta jaloillani ja samantien teki koira samoin =) 

P.S. Huomenna aion laittaa luistimet jalkaan 10 vuoden tauon jälkeen.19.2.2012 Laskiaissunnuntain kunniaksi!

Eilen ladulla...
Kävin aamutuimaan pojan kanssa hiihtelemässä ennen pojan pyhäkoulua, joka kesti tunnin verran. Osan siitä ajasta päätin viettää Kultavuoren hiihtoladulla, jonka olen aiemmin jo kiertänyt, mutta tahallani jättänyt yhden osion aina pois, koska kyseessä oli iso alamäki ja heti perään jyrkkä ylämäki. Tällä kertaa menin nekin ja yllätyksekseni en hengästynytkään koko lenkin aikana niin paljoa kuin ihan ekalla hiihtokerralla. Ei tarvinnut edes pysähtyä hengittelemään kertaakaan =) Tuohon 2 km:n matkaan, joka sisälsi yhteensä kaksi alamäkeä ja kaksi jyrkkää ylämäkeä, kului aikaa 18 minuuttia 7 sekuntia. Sykkeetkään eivät nousseet kovin korkeiksi 162/177. Kaloreita kului 194 kcal. Sitä ennen pojan kanssa ladulla olin 27 min 40 s, sykkeet 98/128 ja kaloreita kului 109 kcal. Nuo kalorimäärät menevätkin tänään kurkusta alas, kun oli vuorossa juoksukoulusta vapaapäivä ja osan siitä vietin

tänään uunin ääressä...
Leipomis i n s p i s  iskee silloin tällöin ja tänään sen aikaansai TV5-kanavalta tullut kotikokkikilpailu, jossa kolme kokkia leipoi suklaakakkuja...niimpä kaivoin eteeni vanhan Suklaaherkut -kirjani, joka sisältää toinen toistaan herkullisempia suklaaherkkuja. Tällä kertaa päätin valmistaa pikku suklaavanukkaita, jonka ohjeessa on seuraavia aineita: pehmeää voita, fariinisokeria, munia, suolaa, kaakaojauhetta, jauhoja, leivinjauhetta, hienonnettua sekä tummaa että valkoista suklaata sekä kastikkeeseen tuli kuohukermaa, fariinisokeria ja voita. Taikina riitti kuuteen pieneen uunivuokaan. Nyt ne on uunissa enää 10 minuutin ajan. Vaikka on vapaapäivä liikkumisesta, niin koiran kanssa on pakko päästä pihalle tuonne koiranilmaan ja sen jälkeen onkin ihana mennä saunan lämpöön.