la 7.4.2012 Virvon varvon...

Virvon varvon
tuoreeks terveeks
tulevaks vuodeks 
vitsa sulle 
palkka mulle

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Trulli puettuna ja maalattuna

Trulli lähtövalmiina

Kuvahaaste #shadow#


"Tuleekohan kukaan avaamaan?"

Viljami-trullin saalis

Viljami-trullin saalis
#shadow# Matkalla Pääsiäiskokolle

Pääsiäiskokko
Arvonnan pääpalkintona kokolla on Jopo

pe 6.4.2012 Kuvahaaste #lunch

Lounaspaikka suositus
www.pikkupaussi.com
Muutama päivä sitten minun piti ottaa kuva lounaastani, koska Pikku Paussin kanasalaatti on aivan ihanaa!!! Lounaskuvan tilalla pidänkin pienen suosittelu puheenvuoron ko. paikasta. Kun käytte Seinäjoella, niin älä unohda käydä Pikku Paussissa. Se on sekä herkku- että lounaskahvila. Siellä on joka arkipäivä keittolounas tarjolla 5 euron hintaan. Keittoja on kolmea erilaista, joista valita. Keittojen lisäksi on tarjolla ruokaisia salaatteja, pizzoja, puuroja... Mikä parasta, kaikki tuotteet ovat tuoreita ja omassa alakerran konditoriassa valmistettuja, joten kahvilan tuoksukin on sen mukainen =) Pikku Paussin sivut löytyvät täältä.

Pojan itse valitsema nimpparilahja

Onni temppuilee
Iltanaposteltavaa!
P.S. Tervetuloa uusi Iloinen lukijani!

Pitkäperjantain pikapostaus säästä :(

Ulkomaan matkaa odotellessa...
Kuvat kertovat varmasti  enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvat otettu tänä aamuna klo 9.00 :(
pe 6.4.2012 Tunnustus

Kuvahaaste nro 5. Tiny
Kuvahaastetta varten otin tämän kuvan jo eilen, kun katselin etupihan kukkapenkkejä ja sieltä löytyi jo pienen pieni kruunuvuokon alku =) Jos kamera olisi eilen päivällä ollut töissä mukana, olisin saanut myös toisen kuvan aiheesta, kun pienen pieniä rakeita satoi ihan pienen hetken ajan. Pomppivat pitkin asfalttia osuessaan maahan.

Valmistautumista Pääsiäiseen
Minulle Kiirastorstai oli kauppapäivä, jolloin haettiin ruoat ja tietysti ne trulleille jaettavat makeiset valmiiksi. Tämä Pääsiäinen on poikkeuksellinen edellisistä, koska poika trullittaa elämänsä ensimmäisen kerran. Lauantai-iltana on taas vuorossa perinteisesti tämän alueen kyläseuran voimin pystytetyllä pääsiäiskokolla käynti. Muoks: Pojalla tänä aamuna kuumetta, joten trullittaminen on epävarmaa :(

Tunnustus  

Liebster tarkoittaa "rakkain" tai "rakastettu", mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.
Tunnustuksen säännöt:
  1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi sen sinulle
  2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
  3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi
  4. Toivo, että ihmiset, joille lähetit palkinnon, antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen! Kiitos suunnattoman paljon ekaterinalle
Tunnustuksen minulta saavat: IsoKarhu, Lii, Brego Martsu ja izzie.
Lopuksi nimpparionnittelut meidän pojalle tämän alla olevan videopätkän muodossa silläkin uhalla, että tähän on moni jo ehtinyt kyllästyä, mutta tämä sopii nimensäkin puolesta hyvin tähän Pääsiäisen aikaan:4.4.2012 Kuukauden haaste

Haastetta kerrakseen
Pudotuspelin blueberry, Voimaa hoitsulle iiven ja Acatan blogeissa oli kuvahaaste Tiinan sivuilta, en tiedä mistä tai kenen blogista lopulta tämä haaste on saanutkaan alkunsa, mutta tää oli tosi mielenkiintoinen. Minulle jopa ajankohtainen, ainakin sen aikaa, kun kamera on tytöltä lainassa. Niimpä päätin minäkin tämän toteuttaa. jos kamera palautuu (niin kuin varmasti tapahtuu) ennen kuun loppua, niin jatkan haastetta kamerakännykän kuvilla.


1. pv Heijastus, heijastuminen, peilikuva, kuvajainen jne.


2. pv  Värit. Olen talvi-ihminen ja alla on talvi-ihmisen värit. Talvitakkini väri on ylimmällä rivillä (toinen oik.) olevan sinisen värinen ja softsell takkini väri on toiseksi alimmalla rivillä (toinen oik.) Ne olen ostanut ilman, että tämä kartta on ollut mukanani, oman vaiston ja mieltymykseni mukaan =)


3. pv Postia. Posti toi eilen Yves Rocherin mainoksen, jonka vasta tänä aamuna avasin ja kas kummaa, sieltä löytyi ihan mielettömän kalliita meikkejä, ensi silmäyksellä katsottuna, kunnes totuus paljastui tarkemman tutkiskelun seurauksena:
Muiden liitteiden tekstit oli kyllä Suomineidon puhumalla kielellä kirjoitettuja.
 4. pv Joku, joka teki minut onnelliseksi. 
Äiti sai nukkua ekan kerran piiiiitkään aikaan siihen asti, kun kello herätti. Oi että se tuntui hyvältä! Normaalisti herätyksen on tehnyt poikani, joka on aamunvirkku, heräten joka aamu n. klo 6.15. Eipä sitä pidempään voi yöunta riittääkään, kun yöunille menee joka ilta klo 20.00.

ti 3.4.2012 Käymässä kuntosalilla

-30 min
Kuvan lähde
Niin pitkäksi aikaa jouduin siirtymään sivuun tehokiinteytys tunnilta =( eli pystyin jumppaamaan vain vajaan 15 min. Hengitys alkoi heikentyä ja kaipasin nopeasti raitista ilmaa. Ellen olisi kesken kaiken luovuttanut, olisin pyörtynyt. Ei ole nainen kunnossa, ei :( Taitaa olla parempi keskittyä vain siihen salicircuitiin seuraavilla kerroilla ja harrastaa hengästyttäviä lajeja vain ulkoilmassa tai käymällä uimassa. Avaavaa lääkettä piti ottaa kaksi imaisua ennen kuin hengitys tasaantui ja sai sykkeen laskemaan. Siihen meni aikaa yhteensä 25 min. Juttelin vielä ennen kotiin lähtöäni vetäjän kanssa ja hän kertoi, että ko. jumppa on hänen vetämistään tunneista rankimmasta päästä.

Vaikka näin kävi, niin ei se minun innostusta silti latista. Ensi viikolla menemme salicircuitiin. Lisäksi huomenna kuulen työkaverilta kokemukset infrapunasaunasta, jota hän jäi kokeilemaan, kun minä lähdin kotiin. 

Iloista Pääsiäisen odotusta!
 

ma 2.4.2012 Jes, Pulssiin pitkästä aikaa!

Nyt loppui laiskottelu!
Lähde: we <3 it
Huomisesta alkaen kääntyy uusi sivu liikkumisessa! Ihanaa päästä pitkästä aikaa salille. Aion käydä salilla työkaverin kanssa vähintään kerran viikossa. Huomenna menemme Pulssiin Tuulan vetämään Tehokiinteytykseen ja jos mehut eivät siihen mennessä menneet kokonaan, niin jatkamme salicircuitilla heti perään.

Uusi startti on todella tarpeen, koska koko viime viikon aikana ei tullut liikuttua kuin parina päivänä kauppoja ja kirppareita kierrellen ja eilen pojan kanssa kävin metsässä kävelemässä ja tulihan sitä yhtä puutakin halattua, kokeeksi. Seuraavat viikot kertovat sainko virtaa lisää =)

Hiilellä piirtämisen harjoittelua
Jokin vetää tosi lujasti hiilellä piirtämisen pariin. Haluaisin opetella paremmin piirtämään, mutta en ole koskaan mitään kurssia siihen käynyt. En edes tiedä minkä nimisiä ne kurssit ovat, joissa hiilellä piirtämistä opetetaan. Netistä löysin yhden sivuston, Ylen piirustuskoulun, josta löytyy jopa videopätkiä piirtämisestä. Kuvassa olevan joutsenen piirtämiseksi löytyy oma videopätkä =)

1.4.2012 Maaliskuussa maata näyttää huhtikuussa...

Humahtaa...
Täällä e-p:llä on kyllä hanget tainneet humahtaa jo maaliskuun puolella, kun ei niitä pahemmin enää täällä näy. Jäiden humahtaminen ei ole ihan joka paikassa tainnut tapahtua?? Lunta näkyy enää enemmän metsissä ja sen reunamilla.

Kevättä rinnassa!
Ihanaa! Tänään kuulin kurkien ääniä ensi kerran, kun niitä lensi pari tästä kotini ohitse. Se on aina varma merkki säiden lämpenemisestä. Jes, kevät saapuu ja lämpimämmät ilmat =)

Pojan kanssa metsässä
Kävimme keräämässä metsästä männyn oksia, kanervaa ja kuusen oksia. Paljon oli läheisessä mäntymetsässä tippunut oksia maahan. Tarkoituksena oli elämäni ekan kerran kokeilla tehdä kranssin ulko-oveen, mutta totesin sen saadessani valmiiksi, että sillä on parempi paikka meidän terassin pöydällä, kun se ei ole niin näköisellä paikalla =). Pajunkissojakin etsimme metsästä, mutta niitä löysimme vasta illalla ihan toisesta paikasta. Opetin metsässä pojalle sitä, että luontoa ei saa roskata ja roskat (trip-purkki ja välipalakeksin kuoret) tuomme takaisin kotiin omaan roskikseemme. Heti huomasi jonkun toisen heittämän roskan ja sanoi "hyi hyi, noin ei saa tehdä" =). 
Kerroin, että puitakin voi halata, niin niistä voi saada voimaa jaksamiseen, energiaa lisää. Poika siihen, että "varsinkin niitä puhuvia puita saa halata", kummastuksissani kysyin, että missä sellaisia puita on, niin poika siihen, että "Nalle Puhin metsässä" Aha, siitäpä sainkin aasinsillan seuraavaan asiaan.

Kuvan lähde
Persoonallisuustesti Nalle Puhin tapaan
Minulle ko. testi antoi seuraavan vastauksen:
Muistutat erehdyttävästi Nasua. Säikyt ja huolestut vähästä mutta rohkeutta riittää, jos on pakko. Olet todellinen ystävä, paras mahdollinen. Harmi, että kovin harva tietää sen. Seurassasi viihtyy moni, sillä olet hauska, vaikka et sitä itse tiedäkään.

Pitänee paikkansa, kai =)


Punaviiniä, juustoja ja rypäleitä
Eilisen Earth Hour -tunnin hyödynsimme maistellen paria eri juustoa punkun ja punaisten rypäleiden kera. Mies kuuli minulta sellaisen lauseen, jota ei vielä ollut tottunut kuulemaan: " Voisimme pitää toistekin juustomaistiaisiet, mutta rypäleiden ja punkun kera!" Olen nimittäin arkaillut monista eri syistä juustojen maistelua. Vatsani kun ei ole paras mahdollinen sietämään juustoja eri muodoissa, mutta ainakin eiliset juustot olivat ihan ok.