pe 15.6.2012 Provinssin sää!

Ihmisten juhlaa vietetään hienossa säässä!
Aika hienoa ilmaa on luvattu Provinssikansalle =) Tänään pidän liikkumisesta lepopäivän ja istun omalla terassilla ja kuuntelen, jos musiikki kantaa kotiin saakka. Ilta on tänään ainakin mitä kaunein.

Hyviä esiintyjiäkin olisi tarjolla. Tarkka lista löytyy tutusta osoitteesta: www.provinssi.fi


Kesä on todellakin tullut!
Kuva täältä!
Pihassamme on monia erilaisia syreenilajeja ja voitte vain kuvitella millainen tuoksu on juuri nyt, kun eilisen sateen jälkeen ilta aurinko paistaa, linnut laulaa ja kesä on muutenkin kauneimmillaan.

to 14.6.2012 Jäätiin koukkuun...

Geokätköilemässä
Vierailin aiemmin päivällä pitkästä aikaa Outin blogissa (24 and Let´s Zumba), jossa silmäni osuivat geokätköilypostauksiin. Olen jo monesti aiemmin ajatellut, että tästä lajista pitäisi ottaa enemmän selvää. Joskus taannoin etsiskelin, mutta silloin minulla oli vielä käytössä sellainen puhelin, johon en saanut ohjelmaa toimimaan. Nyt kun käytössä on iPhone, niin aloin netistä etsiskelemään ohjeita ja ohjelmia ja löytyihän ne =) Vaikka niitä ehdin jo Outiltakin kyselemään, niin ei ne ohjeet silti ole myöhemminkään pahitteeksi, koska kertaus on opintojen äiti ja en silti ihan kaikkia asioita vielä ymmärrä. Joka tapauksessa lähdimme pojan kanssa etsimään kotimme läheltä yhtä kätköä ja se löytyi lopulta vinkkien pohjalta, mutta löytäjänä olikin poikamme =) Voitte vaan kuvitella hänen hämmästyneen ja innostuneen ilmeensä, kun kuvassa olevan purkin löysi =) 

Tästä löydöstä innostuneena lähdin pojan kanssa etsimään vielä kolme muutakin kätköä, joista yksi oli ihan nano-kokoinen ja jota piti jonkin aikaa etsiä ennen kuin se löytyi. Kaupunkimme geo-karttaa katsoessa, meillä riittää moneksi illaksi pojan kanssa "hommia" =) Ehkä joskus tullaan tekemään myös omia kätköjä, aika näyttää. Tietäisin jo nyt  ainakin kolme hyvää kätköpaikkaa...

Kätköilyjen lisäksi tuli tehtyä vatsoja 35 kpl ennen saunomista. Loppuilta sujuukin Suurinta pudottajaa katsellessa Watsonilta.

ke 13.6.2012 Sauvailemassa

Aurinko armas...
Tämän kertaisen sauvakävelylenkin pituudeksi tuli 7 km ja mikä parasta, ihanassa aurinkoisessa kelissä sai kulkea koko matkan. Ai, että mä nautin. Ei ollut yhtään liian kuuma kun samalla oli sopiva tuuli viilentämässä menoa.

Mittarini on aina siellä missä minäkin

Laji: Sauvakävely + saunominen
Kesto: 1 h 44 min 21 s
Kalorit: 690 kcal
Sykkeet: 125/158
Ilma: aurinkoinen ja sopivan viileähkö tuuli

ti 12.6.2012 Pojasta polvi paranee...

Sampo Pankin I osakilpailu, Haalin kenttä

Tämä päivä kului myös liikunnan parissa, mutta tällä kertaa sitä seuraten ja poikaa neuvoen, kun hän oli elämänsä ensimmäisissä yleisurheilukisoissa. Ilma suosi kuten kuvasta näkyy. Pari tuntia aiemmin tuli vettä lähes kaatamalla.
Kotiintuomisina oli "roppakaupalla" kokemusta ja yksi osallistumismitali talven hiihtomitalien joukkoon pallonheitosta ja 300 m juoksemisesta.

Seuraava kisa olisi vuorossa vajaan viikon päästä. Silloin pidetään Anvian Lasten Olympialaiset Seinäjoen keskusurheilukentällä.

Tänään olen vähän väliä nauttinut siitä tunteesta, joka eilisestä juoksusta jäi, tunteesta, joka on ollut kateissa kuukausia. Se "palo" syttyi vihdoinkin uudelleen ja yritän kaikkeni, että se ei pääse enää sammumaan. 

Eilisessä Nicerunissa tuli tilattua Hyvä Terveys -lehti. Olen monesti ostanut heidän irtonumeroitaan ja pidän lehden tavasta käsitellä eri aihealueita. Heillä on myös hyvät nettisivut: http://hyvaterveys.fi/ On ihan pakko  säästää lehden lukeminen viikonloppuun, jos vaikka ilmakin suosisi auringossa makaamista =) Samalla kun tilasin em. lehden, niin sain kaupanpäällisenä myös Me Naiset Sport -lehden huhtikuun irtonumeron sekä tilaajalahjana suoristusraudat.

Loppuilta tänään meneekin telkkua katsellessa ja ihanaa päivää muistellessa. Huomenna voisi käydä taas sauvakävelylenkillä, kun tekniikkakin on vihdoin hallussa.

ma 11.6.2012 Ihanaa, ihanaa! Mä tein sen!

Mä en tajua...
Eilen luulin, että juoksukuntoni on mennyt viime kuukausien aikana niin alas, että hyvä kun tunnissa saan Nicerunin 5 km käytyä läpi, koska en ole juossut kuin ihan muutaman kilometrin lokakuun lopun jälkeen. Kerrankin, siis kerrankin, olin järkevä alusta lähtien, enkä lähtenyt repimään liikoja itsestäni vaan pidin eilisestä sopimuksestani kiinni, että menen heti alusta lähtien sillä 1 minuutti juoksua, 3 minuuttia kävelyä vuorottelulla. 3 km:n kohdalla alkoi "penikoiden" alut helpottamaan ja samalla alkoi tuntua siltä, että tässähän voisi jopa juosta useamminkin. Aloin juosta omien tuntemusten mukaan, mutu-tuntumalla loppumatkan ja loppua kohden entistä tiheämmin ja uskokaa tai älkää, 

jee jee jee

p a r a n s i n  viime vuoden tulosta! Kaiken lisäksi kunnon vesisateessa!
Nyt matkaan kului aikaa 43 min 17 s! Viime vuonna aikaa kului 47 min 20 s.

Tässä sykemittarin lukemia:
Laji: Alkuverryttely
Kesto: 23 min 43 s
Sykkeet: 154/183
Kalorit: 272 kcal

Laji: Juoksu (+kävelyä)
Kesto: 43 min 17 s
Sykkeet: 168/218
Kalorit: 566 kcal

Ilmoittautuneita kuulutettiin olevan huikeat 1800 naista!

ma 11.6.2012 Tunnustus jakoon kaikille lukijoilleni!

Haasteita kerrakseen
Eilen unohdin kiittää IsoKarhua siitä, että hän on blogitaukoni aikana antanut minulle tunnustuksen! Suuri kumarrus ja Kiitos! Näihin on aina yhtä kivaa osallistua!


The Rules
1. Nominate 15 fellow bloggers
2. Inform the bloggers of their nominations
3. Share 7 random facts about yourself
4. Thank the blogger who nominated you
5. Add the Versatile Blogger Award picture to your blog post



1. Apua, en pysty millään nimeämään 15 bloggaajaa. Mieluummin valitsen teidät kaikki, jotka olette säilyneet blogini jäseninä ja lukijoina blogitauostani huolimatta =) eli poimi tunnustus vapaasti itsellesi, olet sen ansainnut!
2. Tämä kohta menköön tiedoksi postauksen otsikon kautta eli en käy erikseen kertomassa kaikille tunnustuksesta vaan laittakaa sana kiertämään!
3. Seitsemän faktaa...hmmm...
 • Pidän suklaasta ihan liian paljon, varsinkin tummasta suklaasta
 • Meillä on uusperhe; vanhimmat ovat jo yli 2-kymppisiä, keskimmäisen ammattiin tähtäävät opiskelut alkavat ensi syksynä ja nuorimmainen aloittaa eskarin elokuussa
 • Nrj soi autolla ajaessa, ruohoa leikatessa ja lenkillä ollessa ilmeisesti aika paljon, koska 5 v kuopuksemme lauleskelee Nrj:ltä kuulleita kappaleita : | "selvä päivä" "soutaa huopaa" jne...
 • Rrrakastan aurinkoa ja siinä löhöilyä! (kun siihen on aikaa)
 • Olen "kotihiiri". Joskus taannoin en kyllä uskonut tällainen olevani, mutta elämä muuttaa kummasti ajatuksia, kun ikää karttuu ja vierellä on se oikea Rakas!
 • Olen illantorkku ja aamunvirkku. Tätäkään en joskus nuorempana uskonut olevani, mutta kuopukseni on siihen opettanut heräämällä joka aamu kuuden aikaan huolimatta siitä onko viikonloppuvapaa, päiväkotipäivä tai lomapv. Ilta kymmenen alkaa nykyään olla jo takarajoja hereillä olemiselle.
 • Aion pistää kaikin voimin "hanttiin" niissä olettamuksissa, ennakkokäsityksissä, joita sairauksiini liittyy. Minä en ole liian sairas liikkumaan tai kuntoilemaan. Minä en ole ikäisiäni sairaampi! Minä Rakastan! Minä Aistin! Minä Heeengitän! Minä Liikun! Minä nautin! Minä Elän!!!
Lähde: we<3it

su 10.6.2012 Aurinkoa, kuntoutusta ja Nicerun!

Uudet tuulet puhaltavat
Rodoksen tuuliselta rannalta
Olen pahoillani, kun työt ja jännitykset kahdenkeskistä lomamatkaamme sekä minun Aslak-kuntoutustani kohtaan ovat vieneet ajatukset viime kuukausien aikana ihan muualle kuin tänne blogin ääreen. Pääsimme vihdoin ja viimein sille vuosia odotetulle yhteiselle ensimmäiselle aurinkomatkalle kahdestaan mieheni kanssa. Olimme Rodoksella rentoutumassa viikon verran. Ai, että oli ihanaa, mutta vielä ihanempaa oli palata takaisin kotiin! Koti-ikävä lapsia ja omaa sänkyämme kohtaan oli hirmuinen. Nyt ymmärrän hyvin sen, kun moni ulkomailla vuosittain käyvä kertoo, että sinne ulkomaille pitää lähteä joka vuosi siksi, jotta on taas ihana tulla kotiin! Tämä pitää NIIN paikkaansa! Ilmat suosi melko hyvin lomaamme. Sekä meno- että paluupäivät kuluivat toki matkustamisessa, mutta muut päivät olivat n. 70 %:sti aurinkoisia. Ehdimme molemmat sairastaa vatsakipuakin, jonka ilmeisesti saimme yhdestä Mandrakin satamassa olevasta modernista ravintolasta. Ihmettelimme sinne mennessämme, että miksiköhän siellä ei ole paljon väkeä, mutta taisi syy selvitä meille molemmille seuraavien kahden päivän aikana. Joka päivä kävimme pitkillä kävelylenkeillä. Lisäksi kävin lähtöä edeltävänä päivänä viime hetken tuliaisostoksilla sekä uuden että vanhan Rodoksen kaupungin alueilla eksyen hetkellisesti jopa kaupungin ulkopuolelle, jonka ansiosta yhtämittaista kävelyä tuli yhteensä yli 5 h. Kilometrejä kertyi ihan varmasti yli 10 km. Tuliaiset tuli silti ostettua, mutta ei paljoa, koska hintataso on lähes sama kuin täällä kotimaassa. Lisäinfoa matkasta laitan kesän ajaksi näkyville erillispostauksena, jonka sijoitan omaksi sivuksi Runoja -sivuni tilalle.
Tuulisen rannan auringonlasku
Aslakissa
Koko kevät on mennyt siis ihan muissa merkeissä kuin painontarkkailun tai liikkumisen parissa ja se kyllä näkyy vaa´alla ja ulkoisessa olemuksessakin. Joka tapauksessa päätin odottaa kuntoutukseen saakka, jos sen myötä saisi liikkumisinnostuksen palaamaan ja konkreettiset tavoitteet luotua. Innostus palasi jollakin tasolla, mutta ne tärkeimmät, jotka säännöllisen liikkumisen mahdollistaa, on myös luotuna eli tavoitteet koko kuntoutuksen ajaksi, marraskuun loppuun saakka. 
Valitettavasti nousun suuruus tänne yöpymispaikalle ei tässä kuvassa näy kunnolla. Kylpylä on tuolla vasemmalla . Astmaatikolle tämä nousu oli ihan tarpeeksi hengästyttävää =)
Lomamatkalta kotiin palattuani aikaa jäi vain muutama päivä siihen, kun olin jo taas matkalla seuraavaan kohteeseen; Aslak-kuntoutukseen Karjalohjalle. Kuntoutus pidetään kolmessa neljän päivän jaksossa. I jaksolla meille tehtiin lihaskuntotesti ja UKK-kävelytesti. Niiden lisäksi oli muitakin liikunnallisia hetkiä; vesijumppaa, kävelylenkkejä, kuminauhajumppaa ja pariin otteeseen rentoutustakin. Maisemat olivat aivan ihanat, lehtomaiset. Karjalohjan Päiväkumpu sijaitsee harjuisessa maisemassa, jonka läheltä löytyy yksi hieno näköalapaikka. Aamukävelylenkkimme suuntatui sinne.
Näköalapaikalta!
Kylpylä, kuntosali, liikuntahalli sekä ulkoharrasteet (mm. minigolf, rantalenttis, frisbeegolf) olivat vapaasti käytettävissä. Luentoja oli monia monipuolisesti ja aikataulu oli tehty melko tiiviiksi, joten ohjelman ulkopuolelle sijoitetut omatoimiset kuntoilut jäivät tekemättä, osittain myös testien ja jumppien jälkeisten tuntemusten vuoksi. Minulle astmaatikkona ajankohta oli pahin mahdollinen, koska Karjalohjan suunnalla oli siitepölykausi pahimmillaan mm. koristekirsikkapuun hahtuvat lentelivät ilmassa ja ranta oli ihan keltaisena siitepölystä. Uimaan ei tehnyt yhtään sen vuoksi mieli mennä. Huoneet olivat tosi kuumia, ainakin minulla; 24 astetta. Kotonani kun on koko ajan n. 18 astetta, joten tällainen +6 asteen korotus oli tuskallista ja eka yö meni sängyssä pyöriessä ja hikoillessa. Saimme neljän päivän aikana monipuoliset eväät kesän ajaksi, jotta voisimme varmasti saavuttaa kuntoutuksen aikana asetetut elokuun väli- ja marraskuun lopputavoitteet. 

Lihaskuntotestin tulokset
Kuntoluokat 1-5
 • Yläraajojen staattinen, 5 kg painolla,  kuntoluokka 5. 
 • Yläraajojen dynaaminen, oikea käsi, 48 kpl, kuntoluokka 5.
 • Yläraajojen dynaaminen, vasen käsi, 40 kpl, kuntoluokka 5. 
 • Vatsalihasliikkeitä 32 kpl, kuntoluokka 4. (viime keväänä sain vain 17 kpl)
 • Selän staattinen, pysyin maksimin eli 4 minuuttia, kuntoluokka 5.
 • Selän dynaaminen, maksimimäärä, 50 kpl, kuntoluokka 5.
 • Alaraajojen dynaaminen, 31 kpl, kuntoluokka 4.
Olin aivan tyrmistynyt siitä, että lihaskuntoni olikin parantunut vuoden takaisesta lihaskuntotestistä roimasti. Viime syksyn kuntosalikäynnit ja loppuvuoden juoksemiset ovat sittenkin tehneet tulosta "kroppaan", vaikka nyt kiloja on tullutkin takaisin. Nyt tiedän, että lihaskuntoni on ihan hyvällä tasolla.

UKK-kävelytesti meni minulla ihan "mönkään", koska en ehtinyt venytellä ja verrytellä ennen kävelyä. Lisäksi maasto oli hieman ylämäkeä ja se tekee ainakin minulle testistä heti haasteellisen, kun pienissäkin ylämäissä hengästyn ja jos verryttelyä ja venyttelyjä ei ole yhtään alla niin penikat ilmoittaa heti olemassaolostaan ja niin tapahtui. Heti jo kävellessä testipaikalle alkoi etusäärissä tuntumaan, että ihan liian kireät ovat. Penikat alkoivat heti oireilemaan eivätkä ne helpottaneet koko testin aikana, joten tulokseksikaan ei voi odottaa hyvää. Pituuteni on 159 cm ja testimatkana oli 2 km. Kuntoluokakseni tuli huonoin mahdollinen eli 1.

Tavoitteet 2012
 1. Painoa pois 4-6 kg 30.11.2012 mennessä
  - välitavoitteena 2-3 kg 31.8. mennessä
  - yli 6 kilolla ylitän itseni
  - todennus: II- ja III-jaksojen terveydenhoitajatapaamisella
 2. Vatsalihaksia 50 kpl 30.11.2012 mennessä
  - 60 kappaleella ylitän itseni
  - tavoitteena saada selkä- ja vatsalihasten suhde tasapainoiseksi
  - todennus: III jaskon lihaskuntotestissä
 3. Taukojen pitäminen työpäivän aikana
  - tunnin välein "ruututauko", jaloittelua tai katseen siirto pariksi minuutiksi muualle
  - lisäksi taukoliikunnan aloittaminen
  - todennus itsenäisesti: niska- ja hartiaseudun särkyjen helpottuminen
Nicerun Seinäjoella ma 11.6.2012
2010 naisia osallistui 869 kpl, 2011 ennakkoon oli ilmoittautunut 1302 naista ja tänä vuonna ennakkoon on huikeat 1680 naista ilmoittautunut!
Katselin vanhoja postauksiani huomisen Nicerunin vuoksi. Ja huhhuh, ei ihan vastaavissa luvuissa huomenna tulla juoksemaan. Painoa on n. 4 kg enemmän kuin viime vuonna, mutta lämpöasteita on luvassa roimasti vähemmän. Viime vuonna postasin alla olevan kuvan, jonka olin ottanut 2 h ennen tapahtuman alkua:

Huomiseksi on luvattu n. 18 astetta lämmintä ja myös kuurosateiden mahdollisuus on ilmassa :( 5 km:n lenkin juoksin tuolloin 47 minuutissa, mutta tänä vuonna en missään nimessä siihen yllä, koska juoksukilometrejä ei ole kuin kourallinen tämän vuoden puolelta. Yritän silti mennä koko matkan siten, että kävelen 3 min ja juoksen 1 minuutin ja taas kävelen 3 min ja juoksen 1 minuutin jne.