7.7.2012 Jopas vierähti...

...pitkä aika viime postauksesta
Viime ajat olen keskittynyt liikkumiseen ja koneella olen oikeastaan vain käynyt lukemassa mailini.

Tällä viikolla innostuin pitkästä aikaa pyöräilemisestä. Olen pyöräilemisestä haaveillut pitkään. Pyörä minulla on ollut, mutta sen korjaaminen on ollut pitkissä kantimissa, kun olen luullut, että siinä on isompikin vika, mutta pelkät venttiilien vaihdot riittivät. Viime maanantaina minulla oli tosi raskas työpäivä ja olin valmis miettimään jopa uutta työpaikkaa, mutta ihana mieheni olikin sillä välin korjannut perintönä saamani Nopsa-mummiskan. Päätin tehdä pienen lenkin, joka muutti oloni ihan totaalisesti. Voi vautsi vau, en ole eläissäni ajanut pyörällä, joka kulkee niin kevyesti. Kerran polkaisemalla pyörä vilistää jo vinhaa vauhtia =) Raskaan työpäivän rippeet haihtuivat kuin savuna ilmaan!!! Tuon hetken jälkeen lähdin tekemään pidemmän lenkin Sopurahaan ostamaan korin eteen ja Sopurahasta lähtiessäni päätin ajaa keskustaan asti etsimään geelattua satulan päällistä, kun takamuksessa tuntui siltä, että jotain pehmikettä siihen olisi saatava.

Mummiskani ikä on vielä selvittelyn alla. Yksi pyöristä tietävä arveli sen olevan 70-80 lukujen vaihteesta. Mummoni sisko oli kuollessaan parisen vuotta sitten yli 90 vuotias. Hän on sillä ajanut korkeintaan 10-15 km tai voi olla ettei ole ajanut lainkaan. Se löytyi ulkorakennuksesta, jossa lähes puolet sen eturenkaasta oli jo painautunut maan pohjaan eli se on siinä paikalla ollut toooosi pitkään. Sain paikallisesta urheiluliikkeestä yhden ihmisen puhelinnumeron, jolta pyörän ikä saattaisi selvitä. Pyörässä on Nopsa-merkkiset mutteritkin. Paikallisessa urheiluliikkeessä kerrottiin, että pyörässäni on vielä se vanha hyvä kappa, välitys, joita ei enää nykyään kuulemma löydy lainkaan. Tuon illan jälkeen olen tämän päivän pyöräilyt mukaanlukien ehtinyt ajaa jo 65 km =) Olen jo mielessäni haaveillut siitä, jos ensi viikon jälkeen koittavan loman kunniaksi pyöräilisi Ilmajoen keskustaan jätskille ja takaisin = 32 km.


Seuraavina päivinä ei ole säätietojen mukaan mitään asiaa pyörän selkään, kun on sadetta luvattu moneksi päiväksi.

Olen pahoillani, että postaukseni ovat varmaan jatkossakin tällaisia säännöllisen epäsäännöllisiä. Jotenkin kiinnostus koneelle on hiipumassa, kun lomakin lähenee. Seuraava kuntoutusjakso on elokuun lopussa ja painoa pitäisi siihen mennessä saada pois 2-3 kg. Tämänhetkistä todellista lukua en tiedä ennen kuin nämä helteet väistyvät ja turvotukset katoavat. Vaikka olen liikkunut viime aikoina runsaasti, niin silti joka paikka on turvoksissa. En tiedä onko sillä tähän vaikutusta myös, kun jouduin kilpirauhaslääkitystä vähentämään veriarvojen vuoksi.

Oikein, o i k e i n  ihanaaaa kesän jatkoa kaikille!