to 12.7.2012 Tankoilua ja tangoja


Tankoilua mennen tullen
Tänään tuli taas noustua pyörän selkään työmatkojen ajaksi. Yllättäen ennakkotiedoista poiketen ei satanutkaan iltapäivällä töistä lähtiessä, joten tällä kertaa sai polkea kastumatta ja rauhallisesti. Paluumatkan jälkeen olikin kiva tehdä liikkuvuusharjoitteita alla olevien youtube-videoiden mukaan. Osia on yhteensä 3 kpl. Kävin ne kaikki läpi ennen kahvakuulatreeniä.

Näistä videoista innostuneena aloin selata kahvakuulatreenivideoita ja tykästyin tähän alla olevaan, se näytti just sopivan haasteelliselta ja sitä se todella oli, kun 3 x 6 min treeni muuttuikin vahingossa 4 x 6 minuutin treeniksi =)Tangoilemaan vai kuntoilemaan?
Siskon tyttö on kosiskellut minua lauantaina olevaan Tangohölkkään. Olisihan se kiva taas mennä se juoksemaan. Viime vuonna mulla meni siihen 7,1 km:in aikaa 58 min 39 s. Tänä vuonna en kyllä tuohon aikaan usko pääseväni. Juokseminen ei ole sujunut mielestäni niin hyvin tänä vuonna kuin viime vuonna vaikka NiceRun tulikin juostua viime vuotta nopeammin. Jalat ei vain kulje niin rullaten ja kevyesti kuin viime vuonna siinä hurmoksessa. Ehkä tuo painon tunne jaloista alkaa ensi viikon keskiviikosta alkaen katoamaan vähitellen, kun Camppaaminen alkaa taas.

Nyt keskityn tangoihin, nimittäin semifinaalin katsomiseen. Oikein ihanaa viikonloppua jokaiselle ja toivotaan, että ilmatkin muuttuisivat paremmiksi, niin päästäisiin nauttimaan kunnon kesäilmoista eikä tällaisista sadekeleistä.
Lähde: we<3it

ti 10.7.2012 Kuulailua

Haave toteutettu
Eilen toteutin yhden pitkän tähtäimen haaveistani, kun kävin ostamassa elämäni ensimmäisen kahvakuulani. Liekö kesä aiheuttanut kauppoihin sen, että aika monen kaupan valikoimista puuttui juuri tuo 8 kilon kuula, jota olin etsimässä. Lopulta löysin sen Tokmannista ja ihan sopuhintaan 18,90 € =) Kahvakuulailun virallisilta sivuilta löysin Aloittelijoiden oppaan, jossa kerrottiin venyttelyistä ja nivelten liikkuvuusharjoituksista eli mobbauksesta, jotka ennen treeniä tein. Sopivan treeniohjelman löysin silti Fit.fi -sivustolta. Treenin jälkeen oli tarkoitus tehdä rauhallinen muutaman kilometrin pituinen pyöräilylenkki loppuverryttelyksi, mutta kolmen kilometrin kohdalla huomasin tosi tummien pilvien lähestyvän nopeaa vauhtia, joten päätin palata suorinta reittiä kotiin. Ehdin vähäsen kastua, mutta pihaan päästyäni alkoi sataa rankasti ja vältyin näin suurimmalta kastumiselta. Rankkasadetta seurasi ihana ukkosrintama, joka meni nopeasti ohi.

Kahvakuulailun virallisten sivujen foorumilla joku esitti hyvän linkin mobbausharjoituksiin. Näillä ohjeilla aion ylihuomenna aloittaa kuulatreenini. Jossain vaiheessa pitäisi päästä jollekin kahvakuulatunnille, jossa näkisi tekniikan tarkemmin. Yhdellä tunnilla olen aiemmin Pulssissa jo ollutkin viime syksynä, joten ihan nollasta en tätä aloita. Aion tehdä jatkossa kahvakuulatreenin 2-3 krt/viikko.

Tällaista tänne tänään =)

ma 9.7.2012 Enää viikko aikaa...

siihen kun alkaa Cambridge...
Lähde: www.cambridgeohjelma.fi
ja L.O.M.A. Pakko aloittaa Cambridge uudelleen, kun nyt mieskin on mukana. Josko nyt se olisi helpompaa, kun molemmat olemme sitoutuneet siihen. Minulla ei ole ongelmana niinkään liikkumisen puute vaan herkuista (kue: varsinkin suklaasta) poissa pysyminen. Kuurin aikana himo suklaaseen loppui, kun join munttusuklaapirtelöitä. Varasin meille ensi viikoksi ajan konsultille. Kiloja on tullut takaisin viime lokakuun jälkeen yhteensä 15 kiloa. Tavoitepaino oli vielä viime lokakuussa niiiiin lähellä, mutta silti niin kaukana, varsinkin sen jälkeen, kun tuli ylikunnon seurauksena väsymys päälle.

Olen yrittänyt miettiä, että mikä oikein meni vikaan siinä, että irtaannuin kuurista pois. Elokuun lopulla aloitin kuntosalikäynnit ja sen myötä intoni liikkumiseen vain kasvoi kasvamistaan. Aloin ilmeisesti ahmia liikaa liikuntaa ja sen myötä olikin vaikea suhteuttaa liikunta saatavan ravintosisällön määrään eli en enää pysynyt kärryillä siinä, että paljonko saan syödä ja mitä ja niiden päälle sitten tuli tuo totaalinen väsymyskin, jolloin olo oli evvk -tyylinen kaikkia asioita kohtaan ja erityisesti liikkumista ja syömistä kohtaan. 

Viikon liikkumiset
- Koiran ulkoilutus 8,53 km
- Jumpat yht. noin 1,5 h
- Juoksua 40 min
- Pyöräilyt 65 km
+ Venyttelyt ennen ja jälkeen liikkumissuorituksen

Viime viikon aikana liikuin määrällisesti paljon, mutta se oli tietoista liikkumista, kun lähipäivien aikana ei tule pyöräiltyä, kun on niin sateista luvattu koko viikoksi.

Tangoilemaan
Olen vielä kahden vaiheilla siinä, että menenkö mieheni kanssa Tangomarkkinoiden tangokadulle la-päivällä, kun siellä esiintyy klo 13.30 alkaen Jorma Kääriäinen ja Riku Niemi Orchestra vai menenkö Tangohölkkään (7 km) viime vuoden tapaan vai osallistuisinko sauvakävellen Satumaa-kävelyyn? Vai ehtisinkö osallistua molempiin; konserttiin ja esim. Satumaa-kävelyyn? Katsotaan nyt mitä päätän. Ilmallakin on suuri merkitys sille mitä päätän.