la 21.7.2012 Cambridge 4.pv ...väh. -2,2 kg!!

Punnituksia
Eipä se tämän aamuinen vaa´alla käynti antanutkaan selvyyttä siihen kumpi vaaka on oikeassa, joten käyn jatkossakin molemmilla vaaoilla ja käytän väh. mainintaa. Tässä tämän aamun tulokset:
82,7 kg / 82,2 kg ==> -800 g / -600 g eilisiin lukuihin 
alkupainoon -2,2 kg / -2,7 kg.
Siinä mielessä on huonompi juttu se, että toistamiseen Camppaa, kun ei osaa iloita niin suuresti näistä luvuista kuin sillä ekalla kerralla, vaikka nämä onkin mahtavia lukuja tähän mennessä. Viimeksi tähän mennessä oli lähtenyt alkupainosta -3,2 kg, mutta silloin alkupaino olikin 96,7 kg, kun tällä kertaa se oli 84,9 kg, joten kilojen lähtemisvauhti on muutenkin hitaampaa.

Varhaistaitomerkki suoritettu 
Poika kävi koko viikon kaupungin liikuntatoimen järjestämässä uimakoulussa. Eilen oli viimeinen päivä ja me vanhemmat pääsimme katsomaan uimahallille mitä siellä on opittu. Oli aivan ihanaa nähdä!!

Muistelemassa sukulaisia
Olin äitini kanssa eilen laittamassa haudat kuntoon. Oli ihanaa käydä pitkästä aikaa siinä hiljaisuudessa, joka hautausmaalla vallitsee. Nyt on uudet kukat laitettu mummun, isän ja isäpuolen haudoille.
Shoppailemassa
Eilen kävin kampaajalla ja sen jälkeen kävin sovittelemassa punaisia hameita (kuinkas muutenkaan) lähimmässä liikkeessä, mutta vielä ne jätin kauppaan. Minulle tulee "punainen kausi" aina silloin, kun jotain positiivista tapahtuu ja aina kun hiukset värjään mustaksi, koska ne värit sopivat niin hyvin yhteen. Siellä oli yksi hame, jota olen monia viikkoja katsellut, mutta en uskaltanut sitä vielä ostaa, kun paino laskee. Kokeilin jo myös M-kokoa, joka olikin sopiva, joten ostan sen vasta kun sovin S-kokoon, jos se on silloin vielä jäljellä.

Hemmottelua jaloille
Eilen myös etsiskelin sitä bloggauksessani mainittua jalkojen kuorintavoidetta, mutta en löytänyt. Täytyy käydä tänään apteekissa ja luontaistuotekaupassa, jos niistä sellaisen löytäisi. Tästä johtuen siirsimme jalkojemme hoidot tälle illalle eiliseltä. Tänään haen myös niitä ruusunterälehtiä, jos kokeilisi huuhdella kasvot ruusuvedellä. Eilen huomasin, että tuollaista ruusuvettä myydään kauppojen kosmetiikkaosastoillakin.

Kahvakuulailua luvassa
Tänään on pakko tehdä kahvakuulailut, kun nekin siirtyi eiliseltä tälle päivää. En voinut värjäämisen vuoksi tehdä treeniä vielä eilen illalla, kun en saanut käydä suihkussakaan vielä eilen. Tänään sen aion kyllä tehdä, vaikka hiukset eivät siitä tykkäisikään.pe 20.7.2012 Cambridge 3.pv

Punnitus
Minulla on kaksi vaakaa ja jo viimeksi niiden kanssa mietin kumpaako oikein käytän, kun ne näyttävät eri lukuja. Siihen asti, kun joskus saan aikaiseksi ostaa sen Omronin vaa´an, käytän molempia vaakoja. Tässä punnitustulokset molemmilla vaaoilla otettuna eiliseltä/tältä aamulta:
 • Vanha vaaka: 83,6kg /82,8 kg  > - 800 g
 • Uudempi vaaka: 83,9 kg/83,5 kg > - 400 g
Eilen on saattanut tulla tuolla uudemmalla vaa´alla väärä luku, kun en varmistanut niiden oikeellisuutta nousemalla kahdesti vaa´alle, tänään niin tein. Huomenna selviää kummassako vaa´assa oli aloituspaino väärin. Kaikesta huolimatta, vaikka näissä on eroja, niin suunta on oikea, alaspäin :) 
Olo on ollutkin sellainen, että painoa on täytynyt karista, koska vessassa on pitänyt käydä moneen kertaan eilisen päivän ja yön aikana.

Cambridge-oppaan mukaan tämänpäivän jälkeen pitäisi päästä ketoosiin eli rasvanpolttovaiheeseen. Saatan tuntea itseni nälkäiseksi (yllätys yllätys :) ), mutta myös väsymystä, huimausta ja keskittymisvaikeuksia saattaa esiintyä. Jälkimmäisen huomasin jo heti ihan aamulla, kun ajatus katkesi kesken kaiken ja piti miettiä hetken, että mitä seuraavaksi pitikään tehdä.

Hoivaa mielelle ja keholle
Oppaassa myös kerrottiin siitä, että ekojen viikkojen aikana kauneudenhoito kannattaisi aloittaa jaloista, mutta minä aloitan sen tänään kampaajalta, koska viime parturista on aikaa yli 2 kk ja malli on melkein jo kadonnut. Lisäksi värjään hiukset taas mustaksi. Jalkojen hoidon voimme illalla tehdä miehen kanssa vaikka toinen toisillemme. Haluan myös kokeilla laittaa alla olevien hoitojen jälkeen jalat ruusuveteen, jota varten käyn hakemassa ruusuista terälehtiä. Alla olevan hoito-ohjeen löysin osoitteesta jalkahoito.info.

Ota jalkahoito kotona osaksi kauneudenhoitorutiinejasi! Hemmottele itseäsi vähintään kerran kuukaudessa ihanalla jalkahoidolla.
1. Kaada vatiin lämmintä vettä, ja sekoita joukkoon jalkoja hellivää jalkakylpysuolaa. Kylvetä jalkoja noin 10-15 minuuttia.
2. Kuori jalat jalkojenkuorintavoiteella. Kuorinta irrottaa jaloista kuolleen ihosolukon, ja jaloista tulee heti sileämmät. Kuorinta myös parantaa kosteusvoiteen imeytymistä. Huuhtele ja kuivaa jalat.
3. Poista mahdolliset kovettumat jaloista varovaisesti jalkaraspilla. Kovettumia yleensä muodostuu eniten kantapäihin sekä isovarpaan sivuun. Huuhtele ja kuivaa jalat kovettumien poiston jälkeen.
4. Lyhennä ja muotoile varpaan kynnet tarpeen mukaan. Painele hellävaraisesti kylvyssä pehmenneet varpaan kynsinauhat manikyyritikulla.
5. Levitä varpaan kynsille väritön aluslakkaa. Aluslakka suojaa kynttä ja estää kynnen värjäytymiä värilakkoja käytettäessä. Levitä pari kerrosta valitsemaasi värillistä lakkaa, ja viimeistele kynnet päällyslakalla. Anna lakkojen kuivua kunnolla.
6. Levitä varpaiden kynsinauhoille kynsinauhoja kosteuttavaa voidetta. Levitä jaloille hoitavaa voidetta. Anna voiteiden imeytyä rauhassa.

Vinkki! Laita hemmottelevan jalkahoitohetken ajaksi rentouttavaa musiikkia ja sytytä muutaman kynttilä!

to 19.7.2012 Cambridgen 2. pv

Vaaka ei vielä kerro totuutta
Koska eilen tein niin pitkän pyöräilylenkin (kertyi nestettä) ja Tokmannilla söimme jätskit ja söin extra Cambridge-aterian, niin paino ei sen vuoksi vielä kovin nopeaa vauhtia ole lähtenyt laskuun, tulos oli -300 g. Tänään on hieman helpompi päivä, kun liikuntaa ei enää tule loppupäivän aikana, koska kävin jo aamulla pojan uimakoulun aikana kevyehköllä sauvakävely-kävelylenkillä. Kevyehköksi lenkin teki se, että lenkki kiersi Seinäjoen reunoja pitkin, jota valokuvasin. Samalla sain mahdottomasti energiaa joesta, koska Kyrönjoki ja sen rinnalla olleet tulvat ovat olleet sydäntäni lähellä lapsuudesta asti. Nautin tästä hiljaisesta hetkestä luonnon kauneuden keskellä. Sen ääressä tuntee itsensä niin pieneksi.

Lenkin tiedot
 • Matka: 3.26 km
 • Kesto: 50 min
 • Syke: keski - 106 bpm, max - 125 bpm
 • Kalorit: 281 kcal
 Kappale kauneinta Seinäjokea
Wow, tämä näky oli vain n. 2 km:n päässä kaupungin keskustasta! Voi kun joskus vielä pääsisi heinätöihin!!!
 
Sahalanlammen kohoralta

Sahalanlammen kohoralta

Sahalanlammen kohoralta

Sahalanlammen kohoralta

Mallaskosken silta

Mallaskosken sillalta

Kaanaa Linesin kääntöpaikalta

Kaanaa Linesin kääntöpaikalta

Kamppailua Camppauksen parissa
Heräsin tänään klo 6.45 ja aamutoimien jälkeen minttusuklaapirtelö ja (puolikas) kahvikupillinen naamaan. Nyt taas jo nälkä kurnii. Se tunne tuntuu reilusti kovemmalta kuin eilen. Yö oli aika rauhaton, kun jouduin pariin otteeseen nousemaan vessaan välillä, kun tuli juotua vettä vielä yhdeksän aikaan illalla. Lisäksi pyöräily tuntui pieninä lihasnykimisinä jaloissa. 
Tänään yritän oppia virheestäni ja yritän olla juomatta ja syömättä klo 20.00 jälkeen. Eilen join siellä Tokmannin pihassa sen suklaisen pirtelön, joka oli tetrassa. Se oli ihan hyvää ja edelleen pysynyt viileänä pitkästä matkasta huolimatta :) Koska ostin tetroja vain kolme niin säästän ne sellaisiin tilanteisiin, joissa ei pysty pirtelöitä sheikkaamaan tai ei ole kylmää vettä saatavilla. Hyvä, että nämä tetrat on saatu takaisin valikoimaan mukaan. Edelliskerralla niitä ei ollut tarjolla lainkaan. 
Ihanaa, kohta pääsen taas juomaan seuraavan pirtelöannoksen, kun kello on pian 11.00. Pyrin pitämään ruokailut suhtkoht säännöllisinä, syöden n. 3-4 h välein. Sen ylimääräisen 200 kcal aterian jätän mahdollisimman myöhäiseksi niin pärjää illan paremmin ilman voimakasta nälän tunnetta. Eilinen 200 kcal ateriani sisälsi yhden munan munakkaan ja pakastevihannessekoituksen. Tämänpäiväinen ateria tulee koostumaan kanasta ja salaatista. Vettä on tähän mennessä mennyt litran verran.
Lannistaakseeni nälän tunteen on pakko koko ajan mielessä miettiä tekemistä, jotta ei mene jääkaapille tai sorru leivän syömiseen. Eilen laitoin litran vesikannun jääkaappiin, jotta minulla on aina jääkylmää vettä saatavilla niin pirtelöihin kuin janojuomaksi. Jääpaloja en ole pakkasesta vielä ottanut, vaikka niitäkin pakastin valmiiksi tätä kuuria varten. Camppailu jatkukoon...

18.7.2012 Härreguud...mikä sieltä tulee...

Voi mikä ihana ilta...

Lähdin siskon tytön (Suvin) kanssa pyöräilyreissulle tarkoituksena ajella suorinta tietä Ilmajoelle, jonne matkaa olisi tullut päätietä pitkin n. 16 km, mutta päätimmekin poiketa reitiltä Nikkolan tielle geokätköilyjen vuoksi. Yllä oleva kuva on otettu paluumatkalla Herkoolin jälkeisen sillan risteyksestä. Kävimme neljällä eri kätköllä, mutta yhtäkään emme löytäneet :( Silti ilma ja olo oli mitä parhain koko matkan ajan ja oli aivan mielettömän ihanaa pyöräillä. Kiersimme vielä paluumatkalla Alajoen perinnekylän ja samalla alueella olevan  lintutornin kautta, jonka vuoksi pyöräilimme reilut 10 km hiekka-soratietä pitkin jännittäen, että pysyykö renkaat ehjinä. Lintutorni oli aivan upea kokemus, vaikka meikäläinen ei ihan ylös uskaltanutkaan kiivetä, mutta Suvi sinne meni ja otti nämä ihanat kuvat:
Torni on yhtä korkealla kuin on lähimmän koivun latva.

Aakeeta laakeeta

Suvi ylimmällä tasolla, minä en uskaltanut kuin toiseksi ylimmälle asti kiivetä.

Tästä näkyy korkeus paremmin kun vertaa viereiseen koivuun.
Tässä lisää kuvasatoa matkan varrelta
Menomatkalla pysähdyimme Herkoolin sillalle

Menomatkalla pysähdyimme Herkoolin sillalle

Röyskölän riippusilta on rakennettu viime vuosisadan alussa. Se on tarkoitettu pelkästään kevyelle liikenteelle. Lempinimensä Kohmelokiikku, silta on ansainnut. Sillan keinumisen tuntee sillä kävellessä.

Kuva ko. sillalta

Silta lähempää

Ah, tällaisen haluaisin takapihalleni vierasmajaksi, jossa kuitenkin isäntäväki itse nukkuisi ;)

Kuva perinnealueelle johtavasta tiestä
Alajoen perinnealueen kylttiVoiko ilma olla ihanempi!
Jostain syystä nämä tähkätkin kuulsivat ihan kilpaa kullanvärisinä.

Ja sokerina pohjalla...

Matka: 41.47 km
Kesto: 4 h 56 min
Syke: keski - 121 bpm, max - 160 bpm
Kalorit: 1612 kcal
Keskinopeus: 12.16 km/t
Maksiminopeus: 31.38 km/t
Nousu: 1698 m

ke 18.7.2012 Jes! Tunteiden purkua! Cambridge aloitus

Jes!!! Ekat kiusaukset selätetty
we<3it
Ja nyt en puhu mistään kinkuista tai kirjoloheista vaan kaupan suklaahyllyistä. Aamulla oli pojan uimakoulu kuten joka aamu tällä viikolla. Uskaltauduin Cambridge aloituksesta huolimatta kauppaan uimakoulun ajaksi. Kiertelin Minimanissa katsomassa alennuksia ja löysin pojalle sieltä uimalaseja -40% alennuksella :) Kiertelyyn käytin tarkoituksella aikaa, koska samalla tsemppasin mielessäni itseäni tulevaa koitosta varten miettien mitä teen. Päätin tehdä sellaisen kompromissin, jolla ei ainakaan kuuriin ole huonoa vaikutusta eli ostin puolen litran maustamattoman vichy-pullon ja samalla päätin, että näin teen aina kaupassa käydessäni eli korvaan suklaat vichyllä. Seuraava koitos olikin, kun pojan luvattu uimakoulujätski piti hakea uimakoulun jälkeen.

Nälän tunne
we<3it
Aamu meni hyvin minttusuklaapirtelön voimin, mutta jo klo 9.15, kun pojan hain uimakoulusta, saapui eka näläntunne. Onneksi oli sitä vichyä käden ulottuvilla niin se meni ohi ennen jätskinhakureissua. Kaupasta ostin kiinankaalia ja tomaattia salaattia varten, kurkkua olikin kotona ennestään. Kaupassa on pakko vielä tänään käydä, kun kananlihaa unohdin ostaa, myös wokkivihanneksia. Mehän aloitimme Cambridge-kuurin paasto plussalla eli saamme syödä kolmen pirtelön/patukan/keiton lisäksi 200 kcal aterian. Mies saa syödä 4 annosta pirtelöitä/patukoita tai keittoja, koska hän on mies. Naisetkin saa jos on yli 173 cm pitkä, mutta en ihan siihen yllä 159 cm pituudellani :)

Paaston sisältö
www.cambridgeohjelma.fi

Minulla jäi edelliskerrasta jäljelle minttusuklaapirtelöitä kahden viikon satsin verran, joten ostin konsultilta vain maistiaisia eli yhden mangon makuisen pirtelön ja kolme tetrapakattua suklaapirtelöä, jotka on helppo ottaa mukaan mihin vaan. Jälkimäistä tulee tänään maistettua.

Sjk-Ilmajoki-Sjk
Tänään minulla on poikkeuksellinen Cambridge aloitus, kun menen kuluttamaan runsaan määrän kaloreita siskon tytön kanssa, kun teemme sen suunnittelemamme pyöräilyreissun Ilmajoelle ja takaisin, kokonaismatkaksi tulee yhteensä 36 km. On vaikea jo tässä vaiheessa miettiä mitä syödä, jotta saa kalorimäärät tasapainoon. Alunperin ajattelin syödä perille päästyäni jäätelön, mutta taidankin ottaa extra-annoksen raejuustoa ja/tai porkkanan tai tetrapakatun suklaapirtelön, jotta ketoosiin pääsy ei häiriintyisi liikaa. 

Geokätköilyä
Pojan löytämä eka geokätkö muutaman viikon takaa.
Eilen illalla etsin valmiiksi Ilmajoelta sopivia geokätköjä, joita voisi pyöräilymatkan aikana etsiä ja löytyihän niitä ainakin kuusi potentiaalista kohdetta. Palaan myöhemmin illalla kuvien ja kokemusten kera uudella postauksella.

Painopäivitys
Aamulla kotipuntarilla paino oli 83,8 kg, eilen konsultilla klo 17.00 paino oli 84,9 kg. Vaikka jatkossa seuraan molempia, niin konsultilla käyntien välissä seuraan oman vaa´an tuloksia.

ti 17.7.2012 Muoks: Tiedätkö tunteen? Pohjalukemat?

Juuri kun...
...olet hyvässä vauhdissa menossa ... soi puhelin ...
...liikut vinhaa vauhtia Spotifyn tahdissa ... musiikki keskeytyy jostain syystä
...pääset koiran kanssa sopivaan vauhtiin ... se päättääkin yhtäkkiä pysähtyä
...ajattelit ehtiväsi kotiin ennen sadetta ... alkaakin sataa
...pääset hyvään vauhtiin ... hyydytkin yhtäkkiä, koska aloitit liian lujaa itseäsi säästelemättä
...olet menossa lujaa alamäkeä alas ... ajaakin seuraavassa risteyksessä auto eteen huomaamatta tuloasi

Onko tuttuja tunteita? 
Minä voin alleviivata kaikki omakohtaisen kokemuksen kera. Erityisesti tuo musiikin taukoaminen ärsyttää, varsinkin eilen, kun en saanut Spotifya enää toimimaan ollenkaan. Ei muuta kuin tänään kauppaan ostamaan uusia kuulokkeita. Mutta mutta uusia kokeillessani ihmettelin kun vieläkään ei kuulunut mitään...ensin tuli kiukku ja sen jälkeen nauru, koska hehheh puhelimen volume-näppäin oli puhelimen taskussa painautunut nollille eli niissä kuulokkeissa ei ollutkaan mitään vikaa :DDDD Nyt on sitten varakuulokkeet olemassa vastaisuuden varalle :) Shoppaillessa kiersin pojan kanssa monet kaupat ihan muuten vaan loman alkamisen kunniaksi.

Tänään se alkaa...  
...tai siis Camppaus -kuuri alkaa huomenaamulla, mutta konsultilla käynti on jo tänään eli saan tietää ne järkyttävät pohjalukemat, josta lähden kiloja tiputtelemaan alaspäin yhdessä mieheni kanssa.  
Meneeköhän 85 kg rikki? Ihme, jos ei mene!  
Tänään olisi ollut vuorossa kahvakuulailua, mutta jätän sen perjantaiksi, koska haluan päästä huomenna pyöräilemään Sjk-Ilmajoki-Sjk välisen matkan. Jos tänään sen tekisin, niin huomenna polveni ei kestäisi enää pyöräilyä. 
Päivitän vielä tänä iltana nuo kyseiset pohjalukemat tähän alle.
 1. tavoite: Alle 75 kg
 2. tavoite: Alle 70 kg
 3. tavoite Alle 65 kg
Alkupaino 84,9 kg
BMI 33,6 kg/m2 (Ihanne 20-25) 
Rasva% 46,7 (Ihanne 23.0-33.9)
Lihas% 23,7 (Ihanne 24.1-30.1)   
Viskeraalirasva 10  cm3 (1-9 normaali)
 • Nilkka 22 cm  
 • Sääri 41 cm  
 • Reisi kapein kohta 46 cm 
 • Reisi keskikohta 56,8 cm
 • Reisi levein kohta 66,3 cm 
 • Lantio 112 cm 
 • "Pömppis" 112 cm
 • Vyötärö 104 cm 
 • Rinnan alta 93,5 cm 
 • Rinnanympärys  112 cm 
 • Rintojen yläpuolelta, kainaloiden kohdalta 100 cm
 • Olkavarsi keskikohta 33 cm
 • Käsivarsi levein kohta 27,5 cm
 • Ranne 16 cm
Huoh, mikä työmäärä on taas edessä :( Toivottavasti se on tällä kertaa viimeinen kerta.

15.7.2012 Aktiivinen viikko takana

Vaikka viikkoon tuli kolme vapaapäivää, niin silti tuli liikuttua ihan kiitettävästi. Pysyin myös kahvakuulailun tavoitteessa, 3 krt/vk. Uutena juttuna tuli mukaan liikkuvuusharjoitteet ennen kahvakuulailua ja pitkähkö pyöräilylenkki tälle päivälle, jonka voisi ajatella olevan harjoituslenkki ensi viikon pidemmälle pyörälenkille, jolle siskontyttären kanssa on tarkoitus mennä. 
Kuva Heiaheiasta!
 
Liikkumisia tuli yhteensä 6,5 h, joka on 109 % asettamastani tavoitteestani. Suurin osa tuli tänään, kun ilma on ollut koko päivän aivan ihana!!!
 
Luonnon helmassa
Pojan kanssa kävin etsimässä geokätköä Joupiskan esteettömältä reitiltä siinä onnistumatta, kun samaan aikaan siellä pidettiin maastopyöräkilpailut ja siksi väkeä oli paljon liikkeellä. Onneksi iPhone kulkee mukana joka paikkaan niin tuli otettua pari kuvaa runoista, joita matkan varrelle on ripoteltu:


 
Mielestäni tämä oli aivan ihana idea sijoittaa runoja reitin varrelle. Se sai pysähtymään ja ajattelemaan ympäröivää luontoa enemmän ja siitä nauttimaan.

Palauttelulenkillä koiran kanssa
Koska päivää kohden tuli niin paljon liikkumista, päätin käydä koiran kanssa rauhallisella kävelylenkillä. Jotta en lähtenyt kävelemään hirmuvauhtia, päätin valokuvailla lenkin kuluessa ja tässä siitä kuvasatoa:
Puna-apila

Niittyleinikki

???

Joku pensasPäivänkakkara

Hansaruusu

Kurttulehtiruusu