la 28.7.2012 Enää vajaa puoli kiloa!!

Punnitus
Tänä aamuna olisin voinut hypähtää ja kiljaista, kun vaa´at olivat niin suosiollisia. Molemmat näytti 80:llä alkavaa lukua; 80,9 kg (uudempi vaaka) ja 80,4 kg (vanhempi vaaka). Vaikka paino ei hirveästi ole viimeisen neljän päivän aikana vähentynyt, niin silti ostamani farkut tuntuvat menevän sutjakammin jalkaan. Ihanaa!!!

Vauhtiajoihin
Lähde: www.vauhtiajot.fi
Tänään menemme Vauhtiajoihin katsomaan kun autot ottavat toisistaan mittaa radalla. Yritän napsia monia kuvia sieltä. Minua kiinnostavat Legendsit kaikista luokista eniten.

Illalla melko varmasti teen vielä jonkun kuntoilun; kahvakuulailun, pyörälenkin tai vatsoja tai kaikki, koska yhden käristeen aion tänään syödä!

pe 27.7.2012 Oma maa mansikka, muu maa mustikka


Eiku muu maa mansikka ja mustikka...
Mansikat on jo pakkasessa, ei toki omasta maasta poimittuina. Mustikkasadon tilanteen kävin pojan kanssa tarkastamassa ja kotiintuomisina tunnissa oli vajaa litra mustikoita eli ei kovin paljoa. Sen verran kuitenkin, että pojalle sai tehdä mustikkamaitoa eli mustikoita survotaan pari ruokalusikallista kuppia kohden ja lisätään jotain makeutusainetta oman maun mukaan ja eikun kurkusta alas, Namsk!!! Harmi vaan, kun meille vanhemmillekin riittäisi poimimismäärästä omat "snapsit", mutta ne on vielä pakko jättää väliin, kun ei kumpikaan ole vielä Cambridgen kakkostasolla, jolloin marjat tulevat valikoimaan mukaan. Täytyy tuo vähäinen määrä pakastaa, niin saa ne ottaa sitten pakkasesta, kun niiden aika tulee.
Anna Ahti ahvenia...
Aiemmin päivällä kävimme siellä eilisessä postauksessa mainitussa taukopaikassa (Kitinojan sillan luona) kokeilemassa onkia. Matoja ihme kyllä löytyi, mutta niiden löytäminen oli kovan työn tulosta, koska viime aikojen lämpöasteet oli pihassa olevat multapaikat ehtineet jo kuivattaa. Kaksi kalaa tarttui onkeen, pojan onkeen, ensin pieni ahven ja jonkin ajan päästä pieni lahna. Molemmat päästettiin takaisin jokeen, kun olivat jääneet kiinni suupielistä. Syönnillä ei kalat kovin olleet, koska oli niin aurinkoinen ja lämmin keli. Sunnuntaina olisi parempi keli tiedossa, koska sitä tuttua sadetta olisi taas silloin luvassa.
Tällainen lepopäivän sisältö tänään.

pe 27.7.2012 Jälkimainingeissa...

Loppuspurtin tunnelmissa
Kumpa olisikin tällainen paikka johon voisi retkahtaa eilisen pyöräilyn jälkimaininkien vuoksi. Hieman tuntuu kropassa, varsinkin reisilihaksissa, eilinen pyöräily. Reidet kipeytyivät eilisen loppuspurtin vuoksi, jonka aikaansai kaksi miestä kilpapyörillään...kilpailuhenkisyyden vuoksiko kipeytyivät? Ei, ei tällä kertaa. Juuri tästä kilpailuhenkisyydestä puhuimme menomatkallamme. Puhuimme siitä miten joskus erityisesti miehille on niin vaikeaa se, jos nainen kulkee pyörällä edessä varsinkin mummiskalla?. Hänellä oli ollut joku vastaava tilanne taannoin. Joka tapauksessa, spurttini sai alkunsa siitä, kun kiukustuin heidän tekemättömyyteensä. Erosimme siskontytön kanssa pyöräilyretkemme päätteeksi Nurmon Prisman kohdassa. Noin puolen kilometrin jälkeen aloin kuulla ääniä takanani ja nämä miehet menivät ohi kilpapyörillään. Ei siinä mitään, ajelin omaa vauhtia ja he menivät menojaan, kunnes tultiin n. kahden kilometrin päässä oleviin liikennevaloihin.
Minua otti niin päähän se, kun sain hyvän pyöräilyrytmin päälle niin matkani taukosikin näiden kahden "unohduksen" vuoksi. Ihmettelin sitä, kun valoihin saavuin, että miten ne on edelleen odottamassa valojen vaihtumista ja juuri sillä hetkellä niiden olisi pitänyt palaa eli olisin päässyt suoraan pysähtymättä jatkamaan matkaani. Grrr...nämä eivät olleet painaneet sitä nappia siitä paalun vierestä, jonka ansiosta kävelijöiden liikennevalot aktivoituvat vaan höpöttivät keskenään muita asioita ja naisten sanotaan olevan  höpöttäjiä...sitten kun ne oli sitä pyynnöstäni painaneet, niin valot vaihtuivat heti. Polkimille noustessaan toiselta lähti vielä ketjutkin paikoiltaan, jonka jälkeen kuului ärräpäitä Olisittepa kuulleet mun ärräpäät pääni sisällä. Siinä hetkessä huomasin tilaisuuden tulleen ohittamiselle ja jatkoin omia menojani kiukun voimalla sellaisella vauhdilla, jolla en enää heidän taakseen aikonut jäädä. He pysyivät takanani koko kotimatkani ajan ja pääsin jäljellä olevista valoista suoraan pysähtymättä läpi. Tämän spurtin johdosta syke nousi 176:en, mutta voi, että kun se tuntui hyvältä!!! Kun yli 50 kilsan lenkin jälkeen vielä pystyy tekemään tuollaisen loppuspurtin vastatuuleen jopa mummiskalla niin johan se nostaa omaa luottamusta omaan kuntoonsa ja nostaa olotilan lähes flow-tilaan .. lisäksi kun jalkoihin jäi silti sellainen tunne, että voimia olisi ollut jaettavaksi enemmänkin.

Punnitus
Eilisen johdosta odotin kyllä plussia, koska se oli aika kova koettelemus kropalle. Oletin, että kroppaan kertyneiden nesteiden vuoksi olisi paino ollut plussan puolella, mutta paino pysyikin samoissa lukemissa kuin eilen. Tiedän, että paino olisi mennyt alaspäin, jos olisin jättänyt syömättä päivän Cambridge-aterioiden lisäksi syödyt ja juodut extra-annokset energiaa, suolaa sekä jäätelön, mutta onko siinä sitten järkeä, että aineenvaihdunta siirtyisi säästöliekille tai olisin koko loppumatkan ihan uupunut. Lenkin jälkeinen protskuateriakin oli varmasti suurempi kuin paasto plussaan sisältyvä +200 kcal ateria. Olen silti luottavainen siihen, että saan painon menemään alaspäin heti, kun turvotus alkaa laskemaan kropasta.

to 26.7.2012 Wuhuu!!! Yli maraton!

Piitkä lenkki
Kävin taas viime viikon tapaan siskontyttöni kanssa pyöräilemässä pitkän lenkin, jonka pituus jäi viimeksi hitusen alle maratonin. Tänään ylitin tuon matkamäärän 10 kilometrillä eli matkaksi tuli 52,6 km. En ole ikinä, en ikinä aiemmin pyöräillyt yhteen mittaan näin pitkää matkaa ja matka taittui vielä vaihteettomalla Nopsa-mummiskalla ja aikaakaan ei mennyt kuin 4 h 17 s, joka sisältää kaksi käyntiä Siwassa ja kaksi muuta taukoa. Lenkki sisälsi myös n. 6-8 km hiekkatiellä ajamista niin kuin kuvista voi todeta. Maisemat olivat aivan ihania ja moni näkymä olisi jäänyt näkemättä, jos ei olisi pyöräillyt.

Energiaa...
Saan joka kerta, kun näen joen, energiaa ihan mielettömästi, ihan kuten viimeksikin, mutta tällä kertaa sen määrä ylitti odotukseni täysin johtuen siitä, että sen kauneus häikäisi minut ihan täysin. Kuvat kertokoot puolestaan vaikka eivät olekaan mitään ammattimaisesti otettuja kuvia.
Ah, olen itse maalta kotoisin ja tää on ihan kuin lapsuusmaisemista...

Joen varrelta

Mäenloukontie meni pitkän matkaa Kyrönjoen vartta pitkin...

Seinäjoen Ylistaron Kitinojalla oli matkamme määränpää

Kitinojan sillan kohdalta saa peruutettua venetrailerin jokeen asti. Ihana näkymä!

Samassa kohdassa on myös laituri. Tietenkin uikkarit ja pyyhe jäi kotiin :(

Laiturilla tankatut energiapommit + tietty vettä ja vichyä

Trailerikohdasta kuvattu

Rannan läheisyydessä kasvoi mm. osmankäämi

Näkymä Kitinojan sillalta Halkosaareen päin

Näkymä sillalta Lapualle päin

Paluumatkalla pysähdyimme Kiikun louhoksella, jossa nautin tämän päivän viimeisen Cambridge-annokseni

Koko louhosta en voinut kuvata uimassa olevien ihmisten vuoksi. Suosittu uimaranta joka tapauksessa.

Jos löytää Kiikuntien, löytää sieltä myös tämän viitan, joka johdattaa em. uimapaikkaan. Täältä pääsee myös viitassa mainitulle pitkospuureitillekin, jonka alkupäästä löytyy laavu.

Koko matka kannatti polkea tämän protskuannoksen vuoksi...omnomomnom...kanaa, kananmunaa, tomaattia, kurkkua, retiisiä ja rasvatonta raejuustoa salaattipedillä =)
Lukuja
Laji: "mummiska" -pyöräily
Matka: 52,6 km
Reitti: Katajalaakso-Nurmon keskusta-Mäenkylä-Kitinoja-Halkosaari-Kiikku-Nurmon keskusta-Katajalaakso
Kesto: 4 h 17 min
Kalorit: 1741 kcal
Sykkeet: 130/176
Ilma: Aurinkoinen ja puolipilvinen välillä, helteinen

to 26.7.2012 Polkee polkee...iso koitos edessä =)

Punnitus
Sain jännittää aamuun saakka miten paljon sitä on plussia kertynyt eilisen reissun jäljiltä. Yllättäen, plussat ilmeisesti olivat kadonneet iltakuntoiluihin, koska vaa´at näyttivät samoja lukemia kuin eilen aamulla. Ihanaa!! Joskohan huomenaamulla pääsisin alle 80 kg? Mahdollisuudet on aika hyvät, kun tänään olisi vuorossa taas piiiiitkä pyöräilylenkki. Siitä taas kuvien kera oma postaus tiedossa =)
Sääennustekin lupaa iltapäiväksi hienoa pyöräilykeliä ja myös viikonlopulle, koska...
Tilanne 26.7.2012 klo 7:04

Seinäjoella tapahtuu taas!
Vaikka pyöräilykeli kiinnostaa tänään, niin kiinnostaa myös viikonlopun sää, koska silloin Seinäjoella taas ajetaan kilpaa ja rokataan! Täällä järjestetään edellisvuosien tapaan Vauhtiajot, joiden yhteydessä mittaa toisistaan ottavat:
Mini 1000
Legends
Camaro Cup
GT Cars
V1600
Lisäksi sunnuntaina on n. klo 16.30 Grazy Drivers Stunt Show lähtösuoralla
www.vauhtiajot.fi
Iltabileet on tiedossa mahtavien esiintyjien kera. Esiintyjinä tänä vuonna rock-festivaalien lavalle nousevat:
PE:
Haloo Helsinki
Happoradio
Kaija Koo
Popeda
Petri Nygård
LA:
Erin Anttila
Paleface
Lauri Tähkä
PMMP
L.A. GUNS

TERVETULOA SEINÄJOELLE!

ke 25.7.2012 Liikuntaa kerrakseen

Reissuun on aina niin ihanaa lähteä, 
mutta vielä ihanempaa on tulla kotiin!
Poika kysyi maanantaina, että koska me mentäis junalla johonkin? Sen pohjalta päätimme tänään käydä junalla Vaasassa. Teimme vielä niin, että menimme kotoa rautatieasemalle bussilla eikä omalla autolla. Bussipysäkkikin on ihan kivenheiton päässä kodistamme. 
Lähdimme heti aamusta ja Vaasassa olimme n. klo 10.30. Ensin kävimme torin laidalla olevasta Cittarista ostamassa pojalle banaania ja meille kaikille jätskipuikot kuten etukäteen sovittiin. Sen jälkeen menimme Rewell Centeriin ja kävimme Karkkikaupassa, josta poika halusi Kinder-suklaamunan. Sen jälkeen kävelimme Rantakadulle tietystä syystä, nimittäin mies ei ollut koskaan käynyt Vaasan vankilan myymälässä ja olihan se pojallekin uusi kokemus, saa päiväkodissa juksata olleensa vankilassa :) Myymälästä löytyi valikoimaa pannunalusista keittiön pirttikalusteisiin, nukensängyistä isoihin pihakeinuihin.Myymälän perällä roikkuivat kuvanmukaiset kahleet, jotka ovat olleet Rannanjärven päällä. Jos et tiedä kuka hän on, niin lue täältä. 

Myymälän jälkeen kävimme Räätälinsaarella juomassa Cambridge-pirtelöt ja poika söi sen banaanin. Tämän jälkeen oli ihan pakko käydä ortodoksisessa kirkossa, joka aina huokuu niin ihanaa rauhaa, vaikka ortodoksi en olekaan.

Vaasassa on mahdollista hypätä ihan torin vierestä Lilliputtijunan kyytiin, joka vie mm. Wasalandian huvipuistoon. Koska tällä kertaa sinne ei ollut tarkoitus mennä, niin emme myöskään kyytiin nousseet, kun juna olisi ollut siellä pysähdyksissä tunnin verran. Ennen kotiin lähtöä kävimme syömässä Kanttarelliksen seisovasta pöydästä lounaan, jossa oli tosi runsas salaattipöytä. Pääruokana oli joko kirjolohta punaviinikastikkeessa tai hunajamarinoitua kanaa. Minä valitsin pojalle ja minulle kanan ja mies otti kalaa. Molemmat pääruoat oli melko viileitä siihen nähden, että ne juuri vaihdettiin ihan uunituoreisiin, kun jonotimme pääruoalle, mutta muuten hinta-laatusuhde oli ihan ok. Aikuisilta 10 €, alle 6 v 8 €. Kotimatka sujui hieman rauhallisemmissa merkeissä kuin menomatka, jolloin poika puhua höpötti lähes taukoamatta. Taisi jännitys laueta sillä tavoin. Mukavaa oli, vaikka Vaasa ei aurinkoisinta puoltaan näyttänyt säänkään puolesta, kun taivas oli lähes koko ajan pilvinen. Harmittaa, kun ei tullut sykemittaria tai askelmittaria tai Heia trackeria laitettua päälle, koska kävelyä tuli takuulla muutamia kilometrejä, myös pojalle.

Wuhuu!!!
Lähde: we<3it
Illalla tein vielä pyörälenkin Citymarketille ja kokeilin pitkästä aikaa tehdä myös vatsalihasliikkeitä, jotta tiedän missä vaiheessa kuntoni on sen kuntoutuksessa asetetun tavoitteen saavuttamiseksi. Wuhuu!!! Olen jo nyt saavuttanut asetetun 50 kpl rajan, joka minun piti saada vasta marraskuussa tehtyä. Tein tänään 51 vatsalihasliikettä! On tainnut kahvakuulailusta ja pyöräilyistä olla hyötyä tähän. Me like!

ke 25.7.2012 Plussailua

Punnitus
Tiesin aamulla vaa´an näyttävän plussia, kun ostin kaupasta eilen sellaisen chili vegetarian wokkivihannessekoituksen, jossa olikin mukana nauhaspagetin suikaleita. Söin sitä kananlihan ja raejuuston kera. Lisäksi vedenjuonti oli eilen vähän niin ja näin, aamulla se oli vielä ruodussa, mutta iltapäivästä lukien en enää muista miten paljon tuli juotua. 80 kilon alituksen mahdollisuus karkasi näin käsistä :( Eikä sitä helpota se yhtään, että tänään ei ole tiedossa yhtään parempi päivä, oikeastaan hankalempi, koska olen päättänyt syödä ainakin yhden jäätelön Vaasa-reissullamme. Lisäksi on tarkoitus mennä ravintolaan syömään, joten plussailuja on muutama päivä tiedossa, kun nesteet sitten lopulta lähtee poistumaan kropasta. Torstain jälkeen luulisi, kun on taas tiedossa piiiiitkä pyörälenkki Suvin kanssa. Miehellä tosin meni paino tänäänkin alaspäin, kun hän joi riittävästi eilisen päivän aikana. Tunsin jo eilen ruokailun jälkeen, että neste jäi kroppaan ja vatsa oli ihan turvoksissa. En saisi Chronin tautilaisena syödä liian mausteisia ruokia ja en varsinkaan pastapitoisia ruokia, kun ne kerää nestettä heti kroppaan. Katsotaan nyt mitä tämänpäivästen ruokailujen suhteen päätän tehdä, saattaa toki ollakin, että en malta syödä mitään extraruokia...jätskistä silti pidän kiinni :)

Aurinkoinen (?) Vaasa here we come!

ti 24.7.2012 Cambridgen eka viikko täynnä!!!

Punnitus
Tänään saa nousta vaa´alle vielä iltapäivälläkin, kun pääsemme tapaamaan konsulttiamme. Miehelläkin on alkanut paino pudota tasaisen varmasti. Tähän mennessä on painoa lähtenyt 1,5 kg. Minulla lähti molemmilla vaaoilla -400 g eli 81,2 kg (uudempi vaaka) ja 80,8 kg (vanhempi vaaka). Uuh...nyt alkaa olla mahanpohjassa jo sellainen ihana "kutina", kun luku muuttui pyöreäksi luvuksi. 

I h a n a a ! ! ! Kohta painan alle 80 kg!!! Nyt ollaan jo  puolivälissä!

Tällä kertaahan ei otettukaan muuta kuin paino ja konsultin vaaka näytti klo 14.15 lukemaa 82,7 kg. Takana oli jo päivän aterioista kaksi pirtelöä ja juotuna 1,5 l vettä. Alkupainoon siis vähennystä -2,2 kg.

Shop shop shop Farkut
Eilen kiertelin pojan ja äidin kanssa kaupungilla ja ostin vihdoinkin kauan kaipaamani farkut, tosin en niitä haaveilemiani Leviksiä ostanut vielä. Minulla on tällä hetkellä yhdet farkut olemassa, jotka menee mun jalkaan. Kaapissa odottaa toiset, sellaiset leggins-malliset, mutta ne on ihan liian tiukat vielä. Kappahlista löysin isompien naisten osastolta XLNT Bootcut -malliset farkut, toistaiseksi kokoa 44. Ne oli aivan ihanat jalassa! Tällaisista suorista malleista pidän muutenkin enemmän.

Muuta tapahtunutta
Keskimmäinen lähti sedälleen töihin kahdeksi viikoksi eilen. Nuorimmainen kysyi toissapäivänä, että milloinka me mentäisiin junalla? Kysymys jäi pyörimään mieleen ja eilen päätin etsiskellä Vr:n sivuilta aikatauluja Vaasaan, jotta poika olisi taas yhtä uutta elämystä rikkaampi. Päätimme lähteä tuolle matkalle huomenna. Ei toki olla menossa kuvan mukaisella junalla. Sellainen toisi mieleen vain ikäviä muistoja. 

Teen tästä pojan matkasta erillisen postauksen.


P.S. Jostain syystä teksti näkyy sellaisena, että sen tausta olisi muutettu valkoiseksi. En saanut sitä pois edes niin, että kirjoitin koko postauksen uusiksi :( Toivottavasti tämä näkyy vain tässä postauksessa...

ma 23.7.2012 Cambridge 6 pv

Punnitus
Tämän aamun lukemat olivat 81,2 kg / 81,6 kg (vanha / uusi vaaka). Sitten todella iloitsen kun saan seuraavan etapin alitettua eli pääsen alle 80 kilon! Muistan niin selvästi kun se meni rikki toiseen suuntaan toukokuussa. Se tuntui henkisesti raskaalta näin jälkikäteen mietittynä. Onneksi oli se meidän Rodoksen reissu ja kuntoutusjakso edessä niin sain tuon olon taitettua parempaan suuntaan ja liikkumisen aktivoitua. 
Painon vähenemisvauhti (-3,3 kg / -3,6 kg) kertoo hyvin siitä miten erilaiset aineenvaihdunnat meillä mieheni kanssa on. Hänellä BMI oli aloittaessamme 32,6 ja minulla se oli 33,6 kg/m2. Hänellä painon aleneminen näkyi vasta kolmantena camppausaamuna, minulla heti ekana punnitusaamuna. Tähän mennessä hänellä on painoa lähtenyt -1,2 kg. Tähän saattaa vaikuttaa sekin, että hänen pituus on 172 cm ja siksi hänen pitää syödä 4 pussia + 200 kcal aterian, kun minä 159 cm pitkänä syön kolme pussia + 200 kcal aterian. Pääasia kuitenkin on se, että paino menee alaspäin eikä ala jumimaan heti alussa. 
Ruodussa olemme molemmat pysyneet hyvin eli syöty juuri sitä mitä saa syödä ja yhtäkään annosta ei ole jäänyt väliin. Näläntunne vielä ajoittain vaivaa, mutta ei enää niin pahoin kuin vielä kaksi päivää sitten eli pahimmasta on selvitty. Eilen oli eka päivä kun piti mielitekoja vastaan taistella, kun Alajoelle päätimme mennä. Alajoki ja käristeet kun on tähän mennessä aina kulkeneet käsi kädessä.

Ainutlaatuinen Alajoki

Eilen lähdimme pitkästä aikaa kalaan. Ensin teimme pojalle eväät; ruisleipiä, nakkeja ja maitoa. Itsellemme tavoistamme poiketen käristeiden tilalla mukaan lähti kukkakaalia, porkkanaa ja kurkkua sekä kahvia ja varalta vielä tetrapakatut suklaapirtelöt. 
Tämä oli pojalle ihan ensimmäinen virvelöintikerta. Ostimme perjantaina sekä pojalle että minulle omat virvelit, miehellä kun sellainen oli jo ennestään. Kalaa ei tullut, mutta oli ilo katsoa miten nopeasti poika oppi virvelöinnin. Viime pyöräilyreissun jälkeen oli perinnekylään johtava tie ja koko alue niitetty. Nyt vessaankin oli mukavempi mennä, kun heinät eivät olleet itseni korkuisia eikä tarvinnut katsoa sitä, että ei astu nokkosten päälle. Paarmojakaan ei ollut nyt lainkaan. 
Koira nautti silmin nähden sydämensä kyllyydestä uimisesta, mutta ranta oli melko mutainen, joten voitte vain kuvitella minkä näköinen koira oli. Autokin haisi kotimatkalla ihan ns. ulolle, kun se oli kahlannut tunnin verran joen rannan mudassa. Ei muuta kuin kunnon pesulle. Nyt turkki ihan kiiltää ja on sellainen "pörröllään". Vaikuttikohan mutahoito koiran turkkiin? 

Pyöräilyt
Käväisin iltapäivällä vielä Cittarissa pyöräilemässä, kun ilma oli niin hieno, vaikka olikin kovin tuulinen. Mennessä pyörä kulki sukkelaan ja takaisin tullessa huomasin miksi, kun sai ihan hiessäpäin polkea tosi voimakkaaseen vastatuuleen kotiin saakka. Nyt on tällä kuulla tullut pyöräiltyä yli 150 km.

Viikon kuntoilut

Ma 16.7 Ruohonleikkaaminen + Pyöräily 3,42 km
Ti 17.7 Lepopv
Ke 18.7 Pyöräily 41,47 km
To 19.7 Sauvakävely 3,26 km
Pe 20.7 Hautojen hoitaminen, kukkien istutus kolmelle haudalle
La 21.7 Pyöräily 5,11 km + Mobbaus + Kahvakuulailu + Pyöräily 4 km
Su 22.7 Pyöräily 7,7 km
Tähän mennessä heinäkuun aikana on kuntoilutunteja kertynyt 35 h, kun kesäkuussa niitä kertyi yhteensä koko kuukauden aikana 17 h. Tälle viikolle kertyi lähes 12 h Sjk-Ilmajoki-Sjk 4 tunnin pyöräilyn vuoksi.

su 22.7.2012 Cambridge 5.pv Eka rajapyykki -15 kg saavutettu!!

Punnitus
Tänään paino pyöri vanhemmassa vaa´assa 81,4 kilon ja 81,6 kilon välillä. Vaaka näyttää siis 200 g tarkkuudella painon, mutta valitsin näistä silti tuon 81,6 kg. Tämä tarkoittaa sitä, että olen ekan rajapyykin saavuttanut, -15 kg
Uudemmassa vaa´assa painotarkkuus on 100 g. Sillä painoni näytti 82,1 kg. Molemmilla vaaoilla painoa on pudonnut eilisestä taas uudet -600 g!!

BMIn laskemisesta
Yritin miehelleni etsiä normaalipainoa. Tämän taulukon mukaan mieheni normipaino on 60-88 kg välillä, jos tätä oikein tulkitsen. Kun taas tämän taulukon mukaan normipaino olisikin 58-74 kg välillä. Ota näistä sit selvää mikä on oikea. Luulisin, että 75 kg on aika lähellä oikeaa. BMI ei toki kerro koko totuutta. Ote Kunto Plus -lehden sivuilta:
Arvostelijoiden mielestä BMI-lukema on hyödytön, sillä se huomioi vain kokonaispainon eikä sitä, paljonko vatsaan on kertynyt rasvaa. Vatsan alueen rasva on epäterveellisintä, ja vaikka paino pysyisi painoindeksillä mitattuna suositusten mukaisena, vatsassa voi silti olla tuhti kerros rasvaa.

Tätä käsitystä tukee skotlantilainen tutkimus, jossa mitattiin 1000 henkilön paino ja vyötärönympärys kerran vuodessa 9 vuoden ajan. Vuosien mittaan moni seurantaan osallistuneista lihoi ja menetti samaan aikaan lihasmassaa. Koska vähentyneen lihasmassan paino korvautui rasvalla, vatsakummun kasvamista ei voinut huomata pelkästä painoindeksistä. Tutkijat kehottavatkin ennemminkin mittaamaan säännöllisesti vyötärön ympärysmitan, sillä se varoittaa ajoissa ylipainon kertymisestä.
Terveellinen vyötärönympärys
Naisen vyötärönympärys saa Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan olla enintään 80 senttimetriä, jotta vatsan rasvakerros pysyisi terveellisissä rajoissa. Miehillä vastaava lukema on 94 cm.
Lähde: European Journal of Clinical NutritionPäivitetty: 28.11.2011

WHO:n mittojen ja BMI:n mukaan minulla on vielä pitkä matka terveelliseen rajaan (17.7.2012, 104 cm, BMI 32,28 kg/m2)... mutta BAI sitä vastoin on jo minulla terveellisellä tasolla... Kirjoitin taannoin tästä BMI-BAI eroavaisuudesta viime lokakuun loppupuolella, kun painoni ja vyötärönympärykseni olivat ihan eri lukemissa kuin nyt.