la 25.8.2012 Oi niitä aikoja...

Vanhan ajan markkinoolla
Käytihin Jalasärven Jokipiis markkinoolla ja siäloli ihan tarpeheksi katteltavaa ja valokuvattavaa positiivises miäles pohorittuna. Moltihi melekeen ensimmääsiä paikallolijoota ja hyvä niin ku sitte myähemmin parin tunnin päästä ku oltihin lähärös, niin väkiä oliki paikalla jo ku pipua konsanansa. Me jätettihi auto yhyren pohojalaastaloon pihahan, johona oli sellaanen P-kirijaan pysäkööntipaikkaa osoottamas. Yks asia jäi harmittamahan ku tän kyseesen taloon ulukorakennuksen seinäs oli sellaanen hylly maitotonkille, joita siinä oli nytki, niin mä tyhymä en ottanu niistä valokuvaa, ku se on nykyään nii harvinaane näky.
Iha ensimmääseksi me mentihin kattomahan aivan ihanaa vanhaa myllyä. Käytihi siälä sisälläki, josta m'otin nua saha- ja lapikaskuvat. Tämän Pettumyllyn yläkerrasta on nua kuvat huanehen oviaukosta, ikkunaruuruusta ja yhyren kaapin vanhasta avaamesta. Myllyltä me jatkettihin muihi kohteesihi, joita oli yhtehensä seittemän; Nuarisoseurantalo Alaanen, Maalaastori, Vanha pankki, Vanhan tiän varsi, Pettumylly, Vanha linjuri ja Pomppulinna. Näis kaikis muus me käytihi, muttei tuan linjurin kyytihin mahtunu enää eikä oltu myäskään tuala Alaases eikä pomppulinnaskaan. Täytyy kyllä toreta notta kyllä Jalasjärven Jokipiin kyläs vaan osatahan puhaltaa yhtehen hiilehen ku näin mahtavat ja suuret markkinat saarahan talakootyänä aikaan. Nää oli jo järjestykses toiset, viime vuanna oli ensimmääset, mutta niis ei tullu viälä käytyä. Oli myäs ihanaa huamata kuinka nää talakookylälääset oli osannu pukeutua tuan ajan hengen mukaasesti ja ajelivat vanhoolla paappamopoolla, vetivät vanhan Zetoorin peräs kärryjä kyyrittääkseen ihimisiä lähitiloolle tai sitte ne kulukivat vanhalla polokupyärällä kuhilaspellon ja maalaastorin väliä vanhan sillan lävitte. 
Tätä kirjootusta minen oikeen ymmärtäny...tää luki siinä Pettumyllyn kyljes...

Myllyn sisältä
 
Myllyn sisältä

Myllyn yläkerrasta

Äskööses huanehes olevan kaapin avaan

Äsköösen huanehen ikkuna

Myllyn viereeseltä sillalta otettu kuva. Täs soitti myähemmin pelimannit musiikkia.

Heinäseipähistä tehty kukkatelines

Tämän päälle vanhaan aikahan laitettiin säkki joka verettihin vinssillä ylös

Kaurakuhiloota

Kuva vanhalta sillalta joelle. Täs maisemas sielu lepää.

Ihana vanha rakennus vanhan tien varrelta

Tästä näköö mitä on mihinäki

Mikä mahtava irea, pyärillä kulukeva toiletti ja viälä zetoorin peräs...

ICT-alalla töis olevana mua kiinnosti myäs tämä

Kyllon ajat muuttunehet. Tää on kans kannettava. Niitä ihan ensimmääsiä.

Ajalta ennen tiatokoneeta..

Tää on ensimmääsiä tiatokoneeta 80-luvulta. Usko tai älä, tää on Nokialaanen =)

Täs on siitä toriste

Näihin lankoohin piti piänenä likkana koskia heinällä ja viärä heinää lähemmäs ja lähemmäs lankaa kunnes ei enää sitä sätkyä kestäny...

Siäloli myäs näitä hianoja hevosia varsan kera esillä

Nää pupukki oli näytillä, samoon lampahat, joista ei oo kuvaa

Vanhan tiän vartehen oli koottu erilaisia ja erimerkkisiä vanhoja ajoneuvoja

Ihan ei eheritty näkemähän, ku nua kaurat oli menny tämän tappurin läpi...

Täs tehtihi päreetä ja poika pääsi niitä jopa vasaroomaanki...

Valamista päresriviä

Historiaa myllyn seinäs

Myllyn putous

Pelimannimiähet soittamas porukalla

"repsahrus"

Onkos tullu kesä nyt talaven keskelle vai toisippäin...

vanha linjuri
Toivottavasti näitä markkinoota piretähän taas ensi vuanna. Me ainaski tullahan, jos ei muita. Ens vuanna on pakko saara myäs kaneliomenoota kotiin viämiseksi, päästä Zetoorin ja vanhan linjurin kyyttihin, ku niihin ei eheritty mennä, joten ens vuatta orotelles nokka kohti Seinäjokia ja uusien elämyksien parihin, josta teen oman postauksen vasta huamenna...

JÄLÄKIKIRIJOOTUS 8.8.2013: Mun uusi ploki palaveloo nykyään Pohojammaan murtehella osoottehes puntaroontia.blogspot.com. Tästä pääset sinne suarahan, KLIK. Sinnekki on kaikki viaraalijat tervetullehia! Sen nimi on muuten keksitty feisbuukki ryhymäs nimeltänsä rasat pärkyää, jokos soot sinne liittyny? Jos et, niin se löytyy täältä KLIK Varov´vaa, voit jäärä sinne koukkuhu, jos siälä kans poikkeet. Sielon nimittään niin monia vanahoja murretsanoja löytyny uurestansa, jok´kon tullu vuasien saatos iha unohrettua. Meillon muutes iha oma tapaaminenki tulos ja soon jo 17.8.2013, klo 10.00 alaken Jyllinkoskella, Kurikas, tarkempi osootes on Jyllinkoskentie 120. Tuuv´vaikka jo sinne mukahan :)

la 25.08.2012 Oijjoijoi!!! Nyt se on (taas) alitettu! -20 kg!

-20,4 kg
Tämän aamun punnitus oli mieltä nostattava. Vaaka näytti lukemaa 76,3 kg! Seuraava tavoitekaan ei ole enää kuin -1,3 kilon päässä =) Osittain tähän "jytkyyn" oli varmasti syynä se, että eilen tuli hankittua uudet kävelysauvat ja myös FB-kirppikseltä teimme löydön, kuntopyörän 30 eurolla! Sauvoittelemassa kävin sen tutun Kultavuoren pururadan, mutta ihan selkeesti huomasin sen, että sauvoilla ja Sauvoilla on todella eroja. Edellisissä exelin sauvoissa oli tosi huono kiinnityssysteemi kädelle, kun jouduin koko ajan puristaa niistä kiinni, jotta ne ei pääse liian kauas kädestä. Yritin sitä lyhentääkin, mutta sitä ei saanut riittävästi. Uusissa Startin sauvoissa käsiosa on heti toisenlainen, käsi istuu siihen napakasti ja sen saan riittävän lähelle ns. peukalon kainaloa. Kävellessä ei edes tarvitse pitää kiinni sauvoista, kun ne tulee luonnostaan mukana tiiviisti kämmenen vieressä. En tiedä osasinko kuvailla oikein, joka tapauksessa innostus oli melkoinen jo ensi askelista lähtien, kun lenkille lähdin. Ennen sauvakävelylenkkiä testasin myös uuden kuntopyörämme, jolla ajoin vastuksen kera 5 km. Se oli hyvä tapa, koska sääret eivät "penikoineet" yhtään, vaikka kovalla vauhdilla aloitin sauvoittelun.

Jokipiissä markkinat
Me mennähän tänne, tulukaa Teki!
Postaus on tästä tapahtumasta odotettavissa myöhemmin illalla sekä myös tämän jälkeisestä tapahtumasta eli käydään katsomassa Areenan parkkipaikalla Driftingiä. Kuvia siis tiedossa myöhemmin illalla.

to 23.8.2012 Ihana Arki ja uusi Valmentaja!

Back to business, Yes!
Juhlia on tosi kiva valmistella ja toteuttaa, mutta kyllä on ihanaa palata normirytmiin, Arkeen takaisin. Kaiken lisäksi viime viikko oli kuin olisi tehnyt 7 päivän työviikon, korjaan kahdeksan, kun laskee maanantain vielä perään. Niimpä se sitten kostautui ja tulin sairaaksi. En muista milloin olisin nukkunut päikkäreitä viimeksi täydessä kodin hiljaisuudessa. Oli niiiin ihanaa olla fällyjen välissä kuumevilusta huolimatta ja nukkua vailla tietoa milloin pitäisi herätä =) Lauantaina ja etenkin sunnuntaina tuli kyllä herkuteltua, popsittua kaikkea mitä synttärivieraille oli tarjolla. Vaakakin kävi hetkellisesti 400 g plussan puolella, mutta jo eiliseen mennessä ne olivat kadonneet ja paino pääsi takaisin lukuun 77,6 kg, jossa olin lauantai-aamuna. Tänä aamuna vaaka näytti lukemaa 77,3 kg. Tällä viikolla on muutenkin alkanut ihan uusi elämä ja rytmitys, koska sain uutta virtaa uudelta Cambridge-valmentajalta. Tällä tavalla pyrin syömään jatkossa:
klo 6.30 Aamupala: minttusuklaa- tai cappucinopirtelö
klo 9.00 Välipala: kahvipirtelö = puolet minttusuklaapirtelöstä sekoitetaan 1 dl vettä, seos kaadetaan kahvikupillisen joukkoon tai puolet patukasta tai puolet pirtelöstä sekoittamatta sitä kahviin
klo 11.30 Lounas: salaattia puolilautasellista ja sen kanssa 50 g lihaa (kanaa/kalaa/tonnikalaa)
klo 14.00 Välipala: kahvipirtelö = puolet minttusuklaapirtelöstä sekoitetaan 1 dl vettä, seos kaadetaan kahvikupillisen joukkoon tai puolet patukasta tai puolet pirtelöstä sekoittamatta sitä kahviin
klo 16.30  Päivällinen: salaattia puolilautasellista ja sen kanssa 50 g lihaa (kanaa/kalaa/tonnikalaa)
klo 19.00 Illallinen: minttusuklaa- tai cappucinopirtelö

Uuden valmentajan luona tehtiin punnitukset uudelleen. Suluissa viime viikon luvut:
Valmentajan luona käynnin kellonaika: 18.00 (18.00)
Paino: 79,7 kg (80,2 kg)
BMI: 31,5 (31,7)
Rasva%: 43,7 (42,8) & 38,2 tämä luku otettiin erikseen vatsan kohdalta toisella laitteella. 
Lihas%: 25,0 (25,6)
Viskeraali: 9 (9)
Vaikka paino on laskenut viime viikosta, niin rasva- ja lihasprosenteissa näkyi silti selvästi se, että en ollut iltaan mennessä juonut vasta kuin 1/2 litraa vettä. Myös viikonlopun herkuttelut näkyivät rasva- ja lihasprosenteissa, kun niitä vertasi viikon takaisiin lukuihin.

Sain siskoltani karviaisia sangollisen. Perkaan ja soseutan ne pakastimeen odottamaan sitä aikaa, kun pääsen kakkostasolle, jolloin voin syödä myös marjoja =)

su 19.8.2012 Juhlat onnistuneesti ohi!

Lego, Ninjago, Cars, Angry Birds, Hot wheels ja Bakugan...
Siinäpä ne aiheet, joihin liittyen poika sai lahjoja sekä taikurisetin ja pikkuautoja

Päätin sittenkin viime hetkellä aamulla koristelua miettiessäni muuttaa suunnitelmia ja tehdä sen "hämis" aiheisen koristelun sittenkin siihen täytekakkuun. Siihen meni kaksi kääretorttupellillistä, kolmannesta tein vielä kääretortun. Jäätelön tarjosin ihan sellaisenaan tämän kesän mansikkasoseen kera. 

Lisäksi tarjolla oli domino- ja vohvelikeksejä, erilaisia makeisia, suolakeksejä sekä popcorneja. Jälkimmäisistä sai osansa myös meidän kääpiösnautseri, jolle lapset innostuivat antamaan poppareita palkkioksi, kun Onni teki jonkun osaamistaan tempuista.  Lapsia tuli paikalle 3 tyttöä ja 4 poikaa. Hauskaa tuntui jokaisella olevan ja se on pääasia =) 

Juhlat aloitettiin pullonpyörityksellä, jolla jaettiin vuorot sille kenen lahjan poika avaa ensin ja sen jälkeen jne. Sen jälkeen leikattiin synttärikakku ja syötiin jäätelöä. Sitten oli vuorossa Autoa ostamassa -tarinan kertominen, jota varten tarvittiin lapsilta monia erilaisia lukuja. Siitä tuli ihan hauska. Tarinan pohja löytyy täältä. Osa jo alkoi rakennella uusia legolahjoja valmiiksi, toiset piirtelivät ja osa aloitti Rengas autolle -pelin, joka oli muunnelma Aasille häntä -pelistä. Tyttöni piirsi pohjan tätä varten. 

Kun kaksituntinen oli kulunut, saapuivat seuraavat vieraat, mummu Eikkansa kanssa ja isosysteri. Toinen isosysteri ja -velihän oli jo paikalla. Heiltä poika sai lisää legoja, joiden parissa venähti koko ilta ja suurinta ei ennen nukkumaanmenoa saanut vielä valmiiksi. Sitä poika voi jatkaa huomenaamulla.

Tänään tuli syötyä kaikkia tarjolla olevia herkkuja enemmän ja vähemmän. Silti en niitä kadu, koska olo on niin onnellinen, kun juhlat onnistuivat yli odotusten. Nyt voi mennä hyvillä mielin nukkumaan vaikka vaaka näyttäisikin plussia aamulla.

su 19.8.2012 Mitä ihmettä! Kolmessa päivässä -1,2 kg!


Synttäripäivän kulku
Kuvan lähde
Eilinen siivouspäivä tuntuu joka paikassa. En istunut kuin kerran koko 10 h siivousurakan aikana. Tälle aamulle jäi vielä lattioiden peseminen. Sen jälkeen saan aloittaa täytekakun koristelun =) Siitä ei muuten tulekaan sellainen kuin toissaillan postauksessa ilmoitin. Pohjana käytän toki edelleen kääretorttupohjaa, mutta koristelut oli pakko muuttaa, kun mansikoita ei enää löytynyt kaupoista :( Niiden tilalla laitan viinirypäleitä ja suklaakoristeita. Lapsille päätin tehdäkin jäätelökakun, kun vieraissa on ainakin yksi gluteeniton -allergikko ja jäätelöä hän saa syödä. Lisäksi selailin pojan kanssa toissapäivänä nettiä ja se sanoikin haluavansa jäätelökakun. Sitä varten mies haki eilen kolme litraa jäätelöä, joiden päälle teen lakritsimatosta leikatuin nauhoin hämähäkinverkon ja hämiksen ja niiden ja jäätelön väliin laitan kermavaaihtokerroksen. Leikkeinä tulee olemaan lahjojen avaamiseksi pullon pyöritys, Aasin häntä muunneltuna Auton renkaat -peliksi, Autossa -tarina, Terveiset tapetille (vieraat saa tapettirullan toiselle puolelle piirtää tai maalata tai kirjoittaa terveisensä, joka on tästä eteenpäin aina jokaisena synttäripäivänä mukana) ja lopuksi vieraat saavat rakennella meidän legoista ison legokaupungin, jos ehtivät. Kerron sitten myöhemmin valokuvin näistä synttäreistä; kakkujen ulkonäöistä, muista tarjoiluista ja leikeistä. Harmi vain, kun en tuota tapettijuttua keksinyt jo ekasta synttäripäivästä lukien, kun meillä on muutama tapettirulla ollut ns. tyhjänpanttina varastossa vuosia. Siinä mielessä tuo rulla on hyvä idea, kun se säilyy pienessä tilassa ja edellisten synttäreiden muistot kulkee mukana seuraaviin. 

Punnitus
Aivan uskomatonta miten yhtäkkiä tuo aineenvaihdunta on muuttunut, kun painoa on kolmessa päivässä lähtenyt -1,2 kg (-400 g/vrk), nyt paino on 77,6 kg. Pelästyiköhän "kroppa" hiilareita, joita söin siellä häissä vai mistä tämä oikein johtuu? Noh, eipä tuo paljon lohduta, kun tänään niitä hiilareita tulee taas syötyä, kun on pojan synttärit. Heinäkuun ekasta valmentajakäynnistä lähtien on paino pudonnut oman vaa´an mukaan -7,3 kg ja viime vuoden maaliskuun ekasta valmentajakäynnistä on paino pudonnut 900 g vaille -20 kg.