la 1.9.2012 Reissussa rähjääntyy vai onko niin?

Nyt on kunnolla kuntouduttu

Camppaus oli koko viikon ajan vain osittaista. Liikuin tosi paljon ja yritin opetella lautasen rakentamista  oikeaoppisesti välillä lipsuen. Vaikka leipää söin joka aterialla, niin paino ei noussut kuin 500 g koko viikon aikana, kun joskus tuo määrä on tullut yhden vuorokauden aikana. Tuo puoli kiloa on täysin hiilareita ja menkkaturvotuksia. 
Luennot oli tällä kertaa ihan huippuhyviä. Lääkäriluentokin pidettiin videoneuvotteluna toisesta kuntoutuslaitoksesta käsin, mutta se oli todella mielenkiintoinen. Oman laitoksemme lääkärin vastaava luento antoi minulle myös uutta tietoa mm. omasta Chronin taudistani. Jännä juttu vaikka kyseiseen tautiin liittyen luuli tietävänsä kaiken, mutta sitten ei tiedäkään (tai enää muistanutkaan). Lääkäri kertoi, että Chronin tautia sairastavan kannattaisi käydä teettämässä näin alkuvaiheessa luuntiheyustutkimus, koska chronilaisilla kalkin imeytyminen suolistossa on hyvin vajavaista verrattuna sellaiseen, joka ei jotain suolistosairautta sairasta. Lääkäri puhui 0-tasosta eli sitten kun itse on jo sauvan kanssa kävelevässä mummuiässä ja pituuskin on lyhentynyt, niin olisi jokin vertailuarvo 0-tasolta, koska luukato näkyy vasta siinä vaiheessa röntgenkuvissa, kun se on jo 8 % suuruinen eli jo pahassa tilanteessa. Maanantaina otan yhteyttä sairaalan vatsataudeille kysyäkseni miten tuollaiseen tutkimukseen pääsisin ja pitäisikö minun aloittaa lisäkalkin syöminen.

Heiaheiasta saksittua
Tästä näkyy koko viikon kuntoilut.
ma 27.8 kului matkustamiseen (yli 400 km)
ti 28.8. Sauvakävely+juoksua mäkisessä maastossa 5,28 km (yksin)
ti 28.8. Frisbeegolfia mäkisessä maastossa (porukalla)
ke 29.8. Kuntosalilla (yksin)
ke 29.8. Sauvakävelyä mäkisessä maastossa 3,63 km (porukalla)
ke 29.8. Sauvakävelyä 4,34 km (yksin)
(ah, ihanaa! ke-ilta päättyi turvejalkakylpyyn)
to 30.8. Juoksua+kävelyä mäkisessä maastossa 3,06 km (porukalla)
to 30.8. Sauvakävelyllä Pappilanniemen kärkeen asti 6,37 km (yksin)
to 30.8. Niska-hartiaseudun pilates (porukalla)
to 30.8. Vatsa-pakarajumppa (porukalla)
to 30.8. Petanqueta (porukalla)
pe 31.8. Jumppapallotreeni (porukalla)
pe 31.8. Keppijumppatreeni (porukalla)
pe 31.8. Loppuvenyttelyt
pe 31.8. Rentoutusharjoitus ja kotiin lähtö (porukalla)

Pappilanniemen kärki valokuvin
Tässä on koko alla oleva matka kuvattu kartalla
Pappilan pihapiirin rakennuksia ennen loppusaareketta

Pappilan pihapiirin rakennuksia ennen loppusaareketta

Pihapiiristä matka kohti niemen kärkeä alkoi

...alamäellä

Ensimmäinen määränpäästä kertova kyltti löytyi vasta 100 m päästä...
...keskeltä metsää, jonka järlkeen polku muuttui...

...juurikkoiseksi...

...kunnes saavuin niemen kaapeimpaan kohtaan, jossa oli ihan pakko napsia muutama kuva...

...näkymä oikealle...

...näkymä eteenpäin, jossa määränpää jo vähän siintää...

...tämä kapeikko kohta oli tällä kertaa kuiva, koska vesi ei ollut korkealla, vasemmalla näkyy järveä ja oikeassa reunassa polku, jota pitkin pääsee niemenkärkeen...


Tämä saareke on kokonaan metsää ja Perintömetsäksi nimetty

Nyt ollaan jo tosi lähellä =)

Aika kovassa käytössä tämä laavu on, vaikka tänne olikin vaikea ulkopuolisen löytää...

...voin vain kuvitella millainen tämä näky on oikein ihanan helteisellä ilmalla...

...vähäkö ois ollu kivaa pulahtaa veteen ja uida tuolle lähi saarelle...

rantakivikkoa

rantakalliota

samat näkymät hieman kauempaa

tästä näkyy hyvin miten matalalla vesi on

kalliolta kuvattuna

samalta kalliolta toiseen suuntaan


veden "raiskaama" puunpala
Shoppailemassa
Päivä päättyi siihen, että lähdimme ensin katsomaan Joupin Minimanin poistoja, kun kyseinen kauppa on lopettamassa kokonaan. Sieltä jäi mukaan 5 kpl valopetroolilla toimivia myrskylyhtyjä+petroolia ja veitsien teroituslaite. Seuraavaksi haimme Lidlistä vichyä ja ruokaa. Välillä oli pakko käydä kotona syömässä ja sitten lähdimme etsimään pojalle omia "nokialaasia", Kontioita. Ensin kävimme Erätukussa, josta kengät löytyivätkin meille vanhemmille, mutta ei pojalle. Itselleni ostin tällaiset kengät:
Kohta pääsen näitä testaamaan, kun koiran kanssa lähden lähimetsän poluille kävelemään. Erätukun sivuilla lukee näistä kengistä näin: 
Lenkkeilykenkä vedenpitävällä kalvolla. North Ice MTR Stream -kengät ovat erinomainen valinta lenkkeilyyn. Tukevan ja jäykän pohjan ansiosta kenkä on omiaan ulkoiluun ja vapaa-aikaan. Joustava phylon-välipohja lisää mukavuutta ja kenkien AIR-TEX kalvo on vedenpitävä ja hengittävä. Unisex-malli sopii sekä miehille että naisille.
Pojalle Kontiot löytyivät Cittarin ja K-Kengän jälkeen lopulta (taas) Halpa-Hallista. Olen monesti aiemminkin huomannut, että monet kaupat kiertäneenä löydän itseni lopuksi kyseistä kaupasta =)

Kävimme myös Seinäjoen ihkauudessa kirjastossa
kuvassa olevat ihmiset oli pakko poistaa
Pääoven jälkeen avautuu iso lehtien lukusali, jonka katto on aika erikoinen. Uutisalueella palvelee myös kahvio, jota aikaisemmassa kirjastossa ei ollut lainkaan. Lastenosasto oli kyllä tosi hieno. Sieltä löytyi oleskelusyvennyksiä, joiden seinästä löytyi mm. näitä:


Lisää kuvia löydät Seinäjoen kaupunginkirjaston omilta fb-sivuilta.
Kirjastosta tuli lainattua seuraavat kirjat:
  • Keppijumppa
  • Pallolla piukaksi
  • Rasvanpoltto
  • Kuntoilijan keittokirja
  • Painonvartijoiden Vaihda ja valitse... 1000 erilaista vaihtoehtoa sekä
  • Solmut kirja, joka sisälsi myös narun, jolla voi harjoitella erilaisia solmuja. Etenkin kenkäsolmua aiomme sillä ensin harjoitella.

su 26.8.2012 Bloggaustauko

Driftingiä...mutta ei koko rahan edestä...
Koko päivä on mennyt pyykkiä pestessä ja välillä sienessä käydessä sekä pakatessa ja siksi se postaus siitä driftingistä jäi näin viime tunneille. En siitä sen enempää kerro kuin, että olimme katsomassa niitä vain noin reilun tunnin ajan. Kumi paloi rutkasti ja hevosvoimat jylläsi. Paikalla oli nuoria aikuisia ja nuorisoa paljon ja muksun kanssa oli hieman hankalaa katsella kisoja, kun vieressä oli sellaisia tupruttelijoita, jotka vähät välitti ympärillä olevista, vaikka me emme olleet ainoat muksujen kanssa matkassa olleet. Vielä kun me seistiin radan reunalla lähes kuin sillit suolassa. Viimeinen pisara tulikin sitten, kun takanamme oleva mies alkoi poltella sikaaria, jonka johdosta päätöstä kotiin lähtemisestä ei ollut enää vaikeaa tehdä.

Blogitauko
Varmasti ensi viikon aikana tulen täällä käymään puhelimella, mutta mitään postauksia ei ole luvassa, koska olen kuntoutuksessa. Päätin ottaa toisen vanhemmista vaaoista mukaani, koska muuten en varmasti pysy ruokailujen suhteen kurissa ja iltaisin aion käydä sauvakävelemässä, koska uudet sauvani lähtevät myös mukaani. Pyrin ottamaan paljon kuvia, koska ne harjuiset maisemat ovat niin kauniita.

Näkymisiin loppuviikolla!