ma 19.5.2014 Aurinko paistaa ja vettä sattaa...

Uusien alkujen aikaa...

Tänään koimme tämän vuoden ensimmäiset ukkoset. Jossakin päin Suomea on tullut rakeitakin, mutta ei ainakaan täällä E-Pohjanmaan keskuksessa. Kesäkukatkin ehdin jo istuttaa, mutta onneksi kuulin myrskyrintamasta etukäteen niin ne ehdittiin siirtää suojaan.


Takaisin lähtökuopassa

Viimeisen vuoden ajan on paino kohonnut taas ihan niihin lukemiin, josta aikoinaan 2010 lähdin sitä tiputtamaan alaspäin. Syitä on monia enkä niitä sen kummemmin tässä enää ala erittelemään. Enemmän huolestuttaa tällä hetkellä se, että Crohnin tauti on alkanut nostaa päätään. Viikon päästä on vuorossa tähystykset; paksusuolen ja mahalaukun. Jännittää taas jo valmiiksi, vaikka niitä 1,5 vuoden välein on tehty. Minulla on sellainen tunne, että minulle on tullut toinenkin tulehduspaikka, koska tunnen kipua oikean rintalastan kohdalla. Olen muutamia kuukausia kypsytellyt ja itseäni tsempannut ruokavaliomuutokseen, kun haluaisin saada suolistoni paljon parempaan kuntoon, mutta ilman mitään laihdutuskuureja. Tosin Cambridge-kuurin aikana vatsani tuntui olevan lähes terve.

Onko sinulla kokemuksia gluteenittomaan ruokavalioon siirtymisestä? Olen niistä enemmän kuin kiinnostunut :)

Niinhän sitä sanotaan, että tieto lisää tuskaa. Olen lukenut autoimmuunisairauksista ja niiden hoidosta. Haluaisin kokeilla saisinko arvot paremmiksi pelkällä ruokavalion muutoksella ja sen rinnalla syötävillä probiooteilla. Jos ne eivät tehoa, niin sitten vasta olisin valmis siirtymään "järeämpiin" lääkkeisiin. Päätöksen tueksi aloittaisin probioottien syömisen. Olen koko ajan tietoisempi siitä, että ruokavalioni pitää muuttaa toisenlaiseksi, mielellään gluteenittomaksi ja ehkä myös laktoosittomaksi, jos todella aion saada suolistoni tasapainoon. Muutos on vaan niin valtavan suuri ja siksi sitä päätöstä olen lingannut tuohon tähystykseen saakka, jotta pääsen tästä muutoksesta paremmin keskustelemaan sisätautilääkärini kanssa. Toivon heiltä saavani tarkat ohjeet siitä mitä saan syödä ja mitä en. Jos he eivät sitä suoraan osaa kertoa, niin ohjaisivat minut sellaiselle henkilölle, jolta tarvittavan avun saan. Olen yrittänyt opetella sitä, että kaikki muutokset lähtevät sisältäpäin. Kukaan ihminen ei voi olla onnellinen, jos ei ensin rakasta ja hoida itseään kuntoon. 

Olen viime kuukausina lukenut myös Rhonda Byrnen kirjoja kiitollisuuresta. Ne ovat avanneet paljon ovia sisimpään ja niiden ansiosta on oppinut olemaan kiitollinen jostakin asiasta ihan joka päivä. Yritän muistaa kiittää niistä joka ilta hiljaa omassa mielessäni. 

Tässä Kiitollisuudesta syntynyt runokorttini teille luettavaksi. Kuva ja teksti ovat omiani :)


Oikein Ihanaa Kesän Alkua Teille Jokaiselle!