4.4.2015 Trullituspäivä ja 4. Cambridge-päivä -500 g!

Pääsiäisvalakiapäivä ja 4. Cambridge-päivä -500 g!

Tänään vaaka oli taas suosiollinen, kun voipaketillisen verran lähti kuonaa ja suolen täytettä pois. Ihme, että edes tuon verran, kun menkatkin on päällä parhaillaan. Aiemmilta kerroilta muistan sen kuinka kroppa alkoi kerätä nestettä menkkojen aikana ja niiden jälkeen tuli sitten taas roima pudotus.

Edelliskerroilla minulla on tähän päivään mennessä lähtenyt -3 kg (2011) ja -2,6 kg (2012). Aloituspaino vuonna 2011 oli 96,7 kg ja 2012 se oli 84,7 kg. Tosin viimeksi aloitin kokonaan ykköstasolta. Nyt on lähtenyt samassa ajassa 1+ tasolla -1,4 kg. Minulla ei tuo määrä voi olla yhtä iso kuin edelliskerroilla, kun ottaa huomioon sen, että olin viime viikolla norossa. Suolisto oli lähes tyhjä jo valmiiksi eli niistä ei ole kertynyt alkupainoon paljoa. Laihduin jo sen noronkin aikana nelisen kiloa.

J.K. Tänään vasta huomasin, että olen syönyt yhden pussin liian vähän. Ilmankos ketoosikaan ei oikein kunnolla ole tullut päälle. Nyt se on korjattu.

Virvon, varvon...

Ihana odottaa trulleja tulevaksi. Se on sellainen perinne, jonka en halua missään nimessä katoavan. Olen itsekin pikkutyttönä kiertänyt naapurin pojan kanssa talosta taloon meidän kylällä joskus 70-luvulla tosi pienestä lähtien. Puettu "noita-akkojen" näköisiksi; alle lämpimät vaatteet, äidin pitkä puolihame laitettiin vyöllä kiinni, kumpparit jalkaan, essut eteen, hartioille hartiahuivi ja huivi päähän. Vesiväreillä maalattiin punaiset posket ja pikkupilkkuja poskipäihin ja kulmakarvat ruskealla värillä. Mustaa emme halunneet käyttää, kun emme halunneet olla sellaisia ilkeän näköisiä "noitia". Meidän mummojen vanhat kuparipannut käteen molemmille ja eikun menoks. Mukaan lähti edellispäivänä  kreppipaperein koristellut pajunkissat, kun ei siihen aikaan ollut eri värisiä höyheniä saatavilla. Opeteltiin virpomisloru ulkoa jo tosi nuorena:

Virvon varvon
tuoreeks´ terveeks´
tulevaks vuodeks
vitsa sulle 
palkka mulle
Hyvää Pääsiäistä kaikille!

Meidän kylällä eleli yksinään eräs ihana mummeli, joka odotti meitä joka vuosi trullittamaan. Hän oli aina varannut meitä varten ison määrän makeisia. Hän aina halasi meitä ja silminnähden rakasti lapsia. Sinne oli aina ilo mennä, myös muulloin kuin Pääsiäisenä. Siihen aikaan Kinder-pääsiäismunan saaminen oli suurta ja harvinaista herkkua, mutta hänellä ne oli aina meitä varten valmiina. Myös rahaa joku joskus antoi. Yksi viisipenninenkin siihen markka-aikaan oli iso raha. Sillä sai viikottain kylällä käyvästä kauppa-autosta viisi pennin karkkia, joiden hinta tänä päivänä olisi ehkä n. 10-20 snt/kpl. Kun koko päivän oli rapaisaa tietä pitkin kulkenut hameen helmat kuraa keräten, palattiin kotiin ja odoteltiin iltaa. Maalauksia ei pesty kuin vasta ennen nukkumaanmenoa, Pääsiäissaunassa. Koko kylällä oli useita valakioita, meilläkin oli oma, mutta myöhemmin aloimme tehdä yhteisen naapurien kanssa. Kyläläiset kerääntyivät meidän pelloille, johon olimme porukalla kuskanneet jo kuukauden verran poltettavaa tavaraa. Siihen aikaan sai valakias polttaa renkaitakin ja voitte vain kuvitella millainen savu niistä syntyi ja kuinka kauan ne valakiat kytivät. Onneksi ne kiellettiin. Isoveli heitteli kaverinsa kanssa deodoranttipulloja valakiaan salaa, joka oli tosi vaarallista. Kun paine kuumuudesta kasvaa pullossa liian isoksi, niin se singahtaa kuin tykinkuula valakiasta ulos. Meidänkin valakia oli sellaisella lakialla, josta näkyi kylän läpi kulkevalle yleiselle tielle. Joskus se tie oli täynnä pysäköityjä autoja useamman sadan metrin osalta.

**********

Oli se vaaan ihanaa aikaa! Arvostan tosi paljon niitä vanhempia, jotka ovat viitsineet nähdä vaivaa perinteiden säilymisen puolesta. Minulla on varattuna extrapalkkioita niitä trulleja varten, jotka ovat entisajan trullien näköisiä. En pidä tästä suunnasta johon ollaan menossa. Halloweentyyppisesti pukeudutaan ihan joksikin muuksi kuin pääsiäisnoidaksi, hämähäkkimiehistä Harry Pottereihin. Ne eivät mielestäni kuulu pääsiäisperinteeseen.

3.4.2015 3. Cambridge-päivä -200 g

3. Cambridge-päivä  -200 g

Olen tähän mennessä juonut ihan liian vähän. Varmistin sen vielä valmentajaltakin. Olen juonut 2 l + pirtelöihin menevän 1 litran. Nostan yhdellä litralla vesimäärää. Huomenna se melko varmasti näkyy myös vaa´alla. Edelliskerroilla olenkin juonut enemmän ja painoa lähti näin kolmannen päivän aamuna iso määrä.

Eilen illalla nukkumaan mennessä joskus vajaan yhdentoista aikaan, maha kurni, kun edellisestä ateriasta oli kohta kulunut se kolme tuntia. Minulla on kolmituntinen rytmi ruokailuissa.

Mun päiväni on seuraavanlainen.
  • klo 8.00 > 1 pss minttusuklaapirtelö (sis. 250 ml vettä)
  • klo 11.00 > 1/2 minttusuklaapirtelö (sis. 250 ml vettä)
  • klo 14.00 > 1/2 minttusuklaapirtelö (sis. 250 ml vettä)
  • klo 17.00 > 200 kcal ateria (tämänkin voisin puolittaa siten, että puolilta päivin söisin 100 kcal aterian ja tässä kohtaa toisen 100 kcal aterian) + vettä juomana
  • klo 20.00 > 1 pss minttusuklaapirtelö (sis. 250 ml vettä)

Tässä tämäniltainen + ateriani

Kahvia ja teetä en juo lainkaan. Kahvi jotenkin jäi Noro-viruksen jälkeen pois. En ole sitä kovin edes kaivannut takaisin. En ole muutenkaan ollut kovin kova juomaan sitä. Harvoin meni 3 kuppia/pv.

Näin kun olen kotona, niin tällainen ruokailu onnistuu, mutta loman jälkeen (13.4) täytyy nuo 11.00 ja 14.00 ruokailut korvata patukan puoliskoilla.Töissä on hankala tehdä pirtelöitä, kun en suostu sitä shakerissa manuaalisesti sheikkaamaan. Koneella tulee vaan niiiiin paljon parempaa :)

Trulleja, käristeitä, makeisia, pajunkissoja...


Mielitekoja ei vielä ole ollut. Yksi mielihalujentaistelu on tosin tänään edessä, kun näitä trullipusseja pitää pakata valmiiksi. Meillä käy joka vuosi trulleja yli 20. Meillä on tosi aktiivinen kyläseura ja meillä on oma kokkokin, johon kerääntyy koko asuinalueelta ja koko kaupungin alueelta sankoin joukoin porukkaa. Paras trulli palkitaan, pyöräarvontaa ym. arpapalkintoja, makkaraa, mehua jne. Tänä vuonna tietoisesti vältän kokolle menemistä, kun en kestäisi sitä ihanaa käristeen tuoksua, joka kantautuisi nenääni kokolla. Poika saa kavereiden kanssa käydä siellä yksin, kun sinne on pyörätietä pitkin täältä kotoa matkaa vain 400 m.

Mä haluan suklaanhimoni vuoksi pysyä tuossa minttusuklaapirtelössä, vaikka se tuntuu näin lukiessa tosi karseelta ja yksipuoliselta ruokavaliolta, mutta aiemmilla camppauskerroilla olen todennut, että se suklaanhimo alkaa vähitellen palata, jos en minttusuklaata juo. Kun aikoinaan siirryin cappucinoa juomaan, niin ei kovin kauaa mennyt, kun jo kaupassa haaveilin suklaasta. Tällä minttusuklaan avulla saan sen mielihalun pysymään poissa niin kauan, että olen jo voiton puolella kuurissa.

Oikein Ihanaa Pääsiäistä jokaiselle!

2.4.2015 2.päivä ja Cambridge 1+ ateria

1+ ateria

Höyry tekee kuvaan harmautta

Oi, että tämä iltapäivän ateria on sellainen, jota alkaa odottamaan heti jo puolen päivän jälkeen. Tällä kertaa siitä taisi tulla vähän liian iso. Broilerin liha on tarkasti punnittu 100 g, mutta kasviksia en punninnut mitenkään. Ostin saksalaisesta kaupasta vuonankaalta, jota en ollut aiemmin maistanut. Maku on kyllä tosi mieto, mutta kivempaa syödä kuin lehtisalaatti, jota en saa syödä isolehtisyyden vuoksi, kun minulla on Crohnin taudin vuoksi paksuuntunut kohta ohutsuolen loppupäässä.

Tästä annoksesta jäi porkkanoita jäljelle, kun en kerta kaikkiaan niitä enää jaksanut syödä. Herneenversot toi kivan makean maun mukaan. Lihan maustoin taas broilerimausteella ja currylla. Saas nähdä milloin kyllästyn tähän annokseen. Broileri varmaankin mausteineen pysyy, mutta lisukkeet vaihtelevat. Huomenna lisukkeina on herneenversoja ja puutarhurin sekoitusta. Jälkimmäinen sopii mainiosti mukaan, koska palat eivät ole kovin suuria. Kun broileri alkaa kyllästyttämään, lisään tätä samaa sekoitusta paistetun kananmunan ja vedessä säilytetyn tonnikalan sekaan. Sekin on aivan ihanan makuista, NAM!
Kuvan lähde
Millaisia aterioita sinä valmistat/olet valmistanut Cambridgen 1+ aterioiksi?

2.4. Camppauksen 2. pv > -700 g!

2. Cambridge-päivä

Viime yönä nukutti niin vietävästi. Aamulla en olisi millään jaksanut nousta ihanasta sängyn lämmöstä. Kai sitä ottaa nyt takaisin viime viikon huonosti nukuttuja öitä. Tosin tätä väsymystä on ollut jo jonkin aikaa aikaisemminkin. Minulla on ensi viikolla vuorossa yö, jolloin käytän sairaalan  uniapnean mittauslaitteita. Lääkäri haluaa poissulkea myös sen mahdollisuuden. Toivottavasti kyse ei ole siitä vaan ihan jostain muusta, joka korjaantuu, kun painoa lähtee pois. Painolla ja epäsäännöllisillä ruokailutavoilla on ihan varmasti ollut oma vaikutuksensa. Uppoan parisängyn patjaan mielestäni liian syvälle ja sen johdosta tuntuu, että veri ei pääse kunnolla kiertämään jalkoihin saakka, kun niitä pakottaa koko ajan. Nyt kun olen Noro-taudin vuoksi nukkunut toisella patjalla, kovemmalla, niin yöunikin on rauhallisempaa ja jalkoja ei enää pakota. Paino: 92,5 kg
BMI: 36,6
Rasva%: 50,6
Viskeraali: 11

Eilisaamuun painomuutos on -700 g.

1.4.2015 Ei aprillipila

Hiljaiselo ja jojoilu loppuu NYT!

Tästä se sitten taas alkaa. Taival kohti hoikempaa ja terveellisempää olotilaa. Pariin kertaan olen kaatunut kuukauden sisällä niin, että polvet ovat olleet verillä, joten ennen kuin jotain suurempaa tapahtuu, niin nyt on oikea aika muutokseen.  Viime viikon Norovirus teki sopivasti pohjatyön eli kevennetyn olotilan, jota on helppo jatkaa Cambridgen pirtelöillä.

Alkupaino on taas karmaisevat 93,2 kg eli melkein sama kuin silloin 2011, jolloin ihan ensimmäistä kertaa aloin painoa pudottamaan. Nyt on ihan eri meininki. En aio tehdä mitään isoja "taikatemppuja", siis ottaa runsasta liikkumista tähän rinnalle. Eiköhän sekin puoli taannoin koettu toisen ääripään kautta minun toiminnalle huonoksi vaihtoehdoksi - kaikki tai ei mitään -tyypille. Nyt mennään hissukseen Cambridgella eteenpäin, tasolta toiselle, ruokaympyrää opetellen ja vatsaa kuunnellen. Viiden kilon tavoitteilla alaspäin.

Päivän 1+ ateriana söin 100 g broilerin rintafilettä, kasviksia ja raejuustoa, NAM! Fileen maustoin currylla ja broilerimaustesekoituksella, jossa suolaa on 0 %.Rasvaa en käyttänyt paistamiseen yhtään.

Nyt on päivän ateriat ja vesimäärä juotuna, viisi ateriaa ja kolme litraa. Plus-aterian lisäksi puolittelen jokaisen minttusuklaapirtelöpussin, jotta saan syödä viisi ateriaa/päivä. Tämän kuvankin annoksen voisi toki puolittaa niin, että annosten määrä kohoaisi kuuteen, mutta minulle sopii paremmin viisi ateriaa. Plussan syön vasta iltapäivällä neljän jälkeen niin tulee töistäkin lähdettyä ajoissa kotiin =)

On taas ihana jännityksen poikanen mahan pohjalla, kun odotan aamullista vaa´alla käyntiä. Saas nähdä mihin se pysähtyy. 

Koska viime viikolla olin siinä Norossa, niin tämä päivä on mennyt aika kivuttomasti, nälättömästi.

Ensimmäinen ihana palkkio olisi luvassa jo 20.4. kun ilmoittauduin yhden vaateliikkeen stailauspäivään mukaan. Oi, että odotan sitä iltaa <3 br="">

Lähtötilanne

Paino: 93,2 kg
BMI: 36,9
Rasva%: 51,5
Lihas%: 21,4
Viskeraali: 11
Vyötärön ympärys: 107 cm

Oikein Ihanaa Pääsiäistä jokaiselle!