11.4.2015 Positiivisia plussia tiedossa!

Huomenna on odotettavissa positiivisia plussia!

Ei herkkujen vuoksi vaan sen, kun lihakset ovat keränneet taatusti melkoisen määrän nestettä tänään. Kävin nimittäin tekemässä tosi pitkän pyöräilylenkin. Oli ihan pakko päästä pihalle, kun aurinko tuli vihdoin ja viimein esiin. Mieskin aamulla vinkkasi, että tänään on avajaiset yhdellä uudella kirpparilla. Minun siis piti alunperin vain käydä tuolla ko. kirpparilla, mutta kun mun tapani mukaan asiat tapaa lähteä vähän kuin lapasesta, niin lenkille tulikin pituutta yhteensä 19.14 km. Niiden päälle vielä kahdella eri kirpparilla ja Minimanissa kävelyt, joissa myös poikkesin. Kävin paluumatkalla myös jakamassa muutamiin postilaatikkoihin työn puolesta matskua. Vaikka kaloreita kului Kuntoplussan sivujen mukaan yli 1034 kcal, en silti muuta Cambridge-annoksia mihinkään suuntaan, kun ei tämä muutos ole pysyvä. Kirppareilta ei tullut ostettua kuin yksi pusero. Tässä vielä pyöräilyreitti satelliittikuvana.11.4.2015 Ihanaa! Eiliset plussat ja vähän enemmänkin pois!

Eiliset plussat ja vähän enemmänkin, -400 g

Oi, että miten ihanaa oli nukkua pitkästä aikaa ilman mitään häiriötekijöitä. Kyllä unen laadulla on tosi suuri merkitys ei vain kokonaisuutena, vaan se näkyy jo tulevana päivänäkin. Olin eilen kärttyisällä päällä koko päivän, kun oli tätä univajetta. Minulle on aina yöuni merkinnyt paljon ja olen aina saanut hyvin nukuttua, poislukien viime aikaiset väsymykset. Silloin, kun minua ei mikään vaivaa ja yöunta ei häiritse mikään, niin minulle ei tee tiukkaakaan nukkua kymmenen tuntia putkeen kuten tein viime yönä. Minun ikäisellä se taitaa olla jo aika harvinaista. Olen nelivitonen.

Vaikka ei ihan jytkylukemissa oltu niin lisään silti tähän yhden hyvän kappaleen. Tänään pääsen hyödyntämään Spotifyyn lataamiani kappaleita, kun lähden kaupungille pyöräillen. On niin ihanaa aurinkoista ilmaa luvattu tälle päivää.Eilen illalla oli vaikeaa istua sohvalla, kun mies ja poika söi sipsejä. Oli lähellä, että käsi olisi mennyt  sipsipussiin, mutta sain kuin sainkin pidettyä itseni kurissa. Nyt olen siitä TOSI onnellinen, että en niin tehnyt. Tiedän, että sen yhden sipsin syöminen oisi johtanut toiseen ja toiseen ja...

Lukemisen merkityksestä

Eilen kävin pojan kanssa hakemassa sille lisää kirjoja, kun oli taas yhden kirjasarjan saanut loppuun luettua. Poika ei ollut ennen kouluikää kiinnostunut kirjoista. Kun koulu alkoi ja siellä oppi lukemaan, niin päätimme mieheni kanssa, että heti eka luokan päätyttyä poika saa alkaa lukemaan iltaisin kirjaa 30 min ajan ennen nukkumaan menoa sängyssään. Tämä tapa siis otettiin käyttöön 1.6.2014. Kuulimme, että Martin Widmarkin Arvoitus-kirjasarja olisi sellainen, josta poikamme ikäiset ja sitä vanhemmat tykkää ja kirjainkokokin on hyvä, ei liian pientä tekstiä, vaikka sivuja on n. 70-90.

Siitä lähtien on joka ilta lukenut ja aluksi pyysimme, että lukisi niitä ääneen. Opettajan mukaan hänen lukutaitonsa on parantunut huomattavasti ko. kesän jälkeen. Nykyään, kun äitini on joskus meillä, poika haluaa illalla lukea ääneen myös hänelle, kun ovat menossa nukkumaan. 

Olemme pojan kaikki luetut kirjat kirjoittaneet ylös tällaiseen Lukupäiväkirjaan. Poika luki viime vuoden aikana seitsemässä kuukaudessa 33 kirjaa, joka sisälsi kaksi kokonaista kirjasarjaa; em. Widmarkin koko tuotannon (myös muita kuin Arvoitus-sarjaa), Matikaisen Mustakäsi-sarja ja Dieckmannin Svarttis-sarjan. Niiden lisäksi yksittäisiä muita kirjoja. 

Tämän vuoden osalta on 23. kirja luettu ja uusi aloitettu eilen illalla, jonka on takuulla lukenut viikonlopun aikana. Tämän vuoden kirjojen keskimääräinen sivumäärä oli 128 sivua/kirja. Paksuin oli 216 s. Nämä 23 kirjaa on luettu 14,5 viikossa eli ei ihan kahta kirjaa per viikko. Kirjasarjoja on tullut lisää Jon Mennan Agentti Keenan -sarja, Francesca Simonin Häijy-Henri -sarja ja tällä viikolla sai luettua Kalle Veirton Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka-sarjan. Eilen illalla aloitti Jerry D. Thomas Salapoliisi SAKU -sarjasta ekan kirjan lukemisen. Tämän lukemisen avulla olemme saaneet rauhoitettua jokaisen illan toistuville iltatoimille, joka myös rauhoittaa yöunta. Nykyään tilanne on kääntynyt niin päin, että viimeisen kirjan ollessa menossa, poika jo pitää huolen, että muistamme käydä kirjastossa hakemassa uusia kirjoja =) eli lukemisesta on tullut hänelle osa iltarutiinia. Se oli nähtävissä jo lokakuussa eli mieli lukemisesta muuttuu tosi lyhyessä ajassa. Suosittelen!

10.4.2015 Tietoisia plussia +300 g

Huonosti nukuttu yö takana

Eilen hain sairaalasta uniapnean seurantalaitteet viime yön ajaksi. Olen nukkunut todella huonosti viime yön. Hyvä, jos edes nelisen tuntia. Olen muutenkin aistiherkkä ihminen ja kaikki, jotka laitetaan nenään tai kasvoihin, niin häiritsevät heti yöunta. Hiuksetkin pitää olla yön aina kunnolla kiinni, kun inhoan sitä, jos herään siihen, että hiuksia on kasvoilla. En tiedä mitä pystyvät laitteella näkemään, kun yöuneni ei ollut yhtään rauhallista. Mielestäni en päässyt siihen REM-uneen lainkaan. Nukun normaalisti paljon paljon rauhallisemmin. Silloin kun yöuni on jäänyt vajaaksi, niin ei myöskään aineenvaihdunta pääse kunnolla käyntiin ja se näkyy sitten vaa´alla heti aamulla.Noh, kyllä tämä tilanne tästä rauhoittuu ensi yön jälkeen =)

Eilen latailin kaikkia hyviä kappaleita Spotifyyn ja hain ärrältä kuukaudeksi aikaa, niin pääsen kuuntelemaan liikkuessakin musaa. Tässä yksi lemppareistani:


Kun poika tulee koulusta, voisin lähteä hänen kanssaan kirjastoon. Mä niin tykkään tosi paljon tästä Seinäjoen uudesta Apila-kirjastosta. Jos olet joskus Seinäjoella liikkeellä, niin älä jätä käymättä kirjastossa.

Lastenosastolta löytyy ihania isoja oleskelukuutioita, joiden seinissä ja katoissa on mitä erilaisimpia asioita

Ulkoa kuvattu rakentamisvuonna 2012

Sijaitsee Seinäjoella ihan Aallon arkkitehtuuria sisältävällä alueella

Ilma tuntuu lämpenevän, joten taidankin hypätä pyörän selkään ja viedä uniapnealaitteet pyörällä, kun ei tästä kotoa ole kuin muutama kilometri sairaalaan matkaa. 


9.4.2015 Jes! Jes! Jes! Vihdoinkin suurempi luku -700 g!

Vihdoinkin isompi luku! Jee! Jee! Jee!
- Feel this moment -

Olenkin tätä jo odottanut, kun nuo menkat ovat olleet päällä. Heti kun ne ovat nyt loppuneet niin  vaakakin kertoo sen. Eilen jo aavistelin isoa lukua, kun vessassa tuli käytyä useammin kuin edellispäivinä ja suolikin tyhjeni illalla normaalia enemmän. Se on ainut miinusmerkkinen ominaisuus tälle ruokavaliolle, kun vatsa alkaa toimimaan hieman hitaammin. Mutta se siitä! 

Ihanaa, kun matka jatkuu edelleen alaspäin. Tällainen voittajafiilis oli jo eilen, kun kieltäydyin kahdesta eri herkkutilanteesta; toinen oli systerin luona, kun kävimme kaupassa ja toinen oli illan luentotilaisuudessa, jossa kahvin kanssa oli tarjolla karjalanpiirakkaa, mutta valitsin vain kahvin ilman sokeria.

Jo vuonna 2011 oli tapanani etsiä jokin hyvä kappale tällaisen päivän kohdalle, kun saa hyvän miinustuloksen ja tässä olkaa hyvä, yksi mun lemppareista, vaikkakin on vanha kappale jo:

Tästä se sitten alkaa vihdoinkin! Tällainen voittajafiilis kantaa pitkälle ja tuo oikein kunnon energiapläjäyksen! Nyt on pakko hakea ärrältä Spotify:lle kuunteluaikaa, jotta saa kuunneltua musaa myös mobiilisti, mm. pyöräilemässä käydessä.

Puoliväli ekaan tavoitteeseen on nyt myös ohitettu! Jes! Matkaa sinne on enää -2,4 kg. Eka tavoite on siis -5 kilon päässä. Menen eteenpäin aina viiden kilon stepeissä siihen saakka, kunnes olen alittanut 75 kg. Sen jälkeen kilon askelin, kun tavoitepainoni on 63-65 kilossa. Minulle tuo 70-75 kg on sellainen maaginen väli, johon olen edelliskerroilla jumittautunut. Nyt aion saada ne vihdoinkin ohitettua ja jatkettua vielä matkaa alaspäin. 90 kilon alituskaan ei ole enää kuin 601 gramman päässä!

8.4.2015 IBD ja Cambridge

Mikä ihmeen IBD?

Tulehduksellisista suolistosairauksista käytetään yleisesti lyhennettä IBD (Inflammatory Bowel Diseases). IBD yleistyy voimakkaasti. Suomessa oli 42198 IBD.potilasta vuoden 2014 lopussa. Etelä.Pohjanmaalla niistä oli 1404 potilasta.

Vuosittain todetaan 37 uutta IBD-tapausta 100.000 henkilöä kohden. Määrä on kasvanut rajusti viime vuosina. Siihen on vaikuttanut monet tekijät. 

Jostain syystä IBD-sairauksia esiintyy Färsaarten lisäksi vain pohjoisella pallonpuoliskolla ja erityisesti Suomessa. Se näkyy jopa Suomessa; mitä pohjoisempaan mennään, sitä suurempi sairastuneiden luku on suhteessa asukasmäärään.

On todettu, että yksinään ihmisen perimä ei selitä suoliston bakteerikannan muutosta vaan siihen ovat osaltaan vaikuttaneet useat eri ympäristötekijät kuten
- lapsena käytettyjen antibioottien määrä
- ruokavalio mm. niin sanotun roskaruoan lisääntyminen
- tupakointi
- hygienia (syödään entistä puhtaampaa ruokaa eikä esim. suoraan pellosta multaisia porkkanoita)
- stressi (muuttaa suoliston bakteerikantaa myös)
- tulehduskipulääkkeet
- infektiot
- d-vitamiini > ibd:tä sairastavalla tulisi arvo olla väh. 80, mutta ei liian paljoa yli 100
Colitis ulcerosa eli haavainen paksusuolitulehdus

Crohnin tauti

Minulla on Crohnin tauti todettu 1998. Se onneksi meni remissioon eli vähäoireeseen tilaan joskus 2000-luvun alussa ja on siinä ollut siitä lähtien. Tulehduspaikkani on ohutsuolen loppupäässä, joka on paksuuntunut siitä kohdasta jo niin paljon, että tähystyksessä ei päästä paksusuolen puolelta ohutsuolen puolelle lainkaan. Minun tulisi välttää suolen ahtaumassa tukkeuman riskiä lisääviä ruoka-aineita kuten esim.
- kokonaisia jyviä, siemeniä, pähkinöitä tai leseitä sisältäviä leipiä tai muita viljavalmisteita
- kuitumuroja
- raakoja kasviksia isoina annoksina
- salaatinlehtiä
- kasvisten kuoria
- sieniä
- parsaa
- sitrushedelmien kalvoja
- marjojen kovia kuoria ja siemeniä
- kuivattuja hedelmiä
- viinirypäleen ja luumun kuoret, ananas
- pähkinät ja manteli
- siemenet esim. auringonkukan tai kurpitsan
- sitkeät lihapalat
- liha, jossa kalvot mukana
- leseet, alkiot, pellavansiemen ja -rouhe
Tämä lista löytyy myös IBD:n ravitsemusoppaasta.

Osaa näistä vältän ja osaa en kuten esim. sienet, parsa ja ananas. Tältä listalta erityisen kipeäksi tulen siemenistä, varsinkin viinirypäleiden ja lakan siemenistä. Sellaisista, joita ei ole ensin turvotettu lämpimässä.
Kun näin ensimmäisen kerran tämän listan, niin hämmästyin miten olin tietämättäni löytänyt näitä ruoka-aineita itse kokeillen ja todennut ne minulle sopimattomiksi ruoka-aineiksi. 

IBD ja Cambridge?

Omien kokemusteni mukaan, kun kolmatta kertaa olen Cambridgella, voin täysin puhtaalla sydämellä kertoa, että jokaisen kuurin aikana en ole eläissäni voinut niin hyvin kuin tällä ENED-ruokavaliolla. Koko ajan tiedän mitä sinne vatsaan menee ja suolisto pysyy sen vuoksi balanssissa ja puhtaana, kun sinne ei esim.mene ihan mitä sattuu ja etenkään roskaruokaa. Tätä hyvän olon tunnetta vatsassa olen aina kaivannut silloin, kun en Cambridgella enää ole ollut. 

Leikkauspöytä vai ENED?

Kyllä minä tottakai mieluummin valitsen niukkaenergisen dieetin kuin sen ainaisen pelon, että joudun leikkauspöydälle suolitukkeuman vuoksi. Crohnin taudissa kun on se ikävä puoli, että se ei koskaan parane leikkauksella, vaikka tulehduskohdan poistaisi, koska se uusiutuu saman tien leikkaushaavan viereen. Haavainen paksusuolen tulehdus paranee leikkauksella.

8.4.2015 Jihuu! Takaisin miinuksille! -200 g

8. Cambridge-päivä -200 g

Jes! Jes! Jes! Takaisin miinusmerkkisille luvuille palattiin. Eilen tuli kyllä liikuttuakin,  että olisi ollut ihme, jos ei olisi mennyt alaspäin. Kävin vielä iltapäivällä 4 km:n pyöräilylenkillä. Tänä iltana on IBD-luento, johon menen ja päivä kuluu systerin luona. Ihana nähdä pitkästä aikaa, vaikka välimatkaa meillä ei ole kuin n. 60 km, niin silti emme kovinkaan usein tapaa. Lähden sinne kohta ajelemaan. Pihalla tuntuu olevan kova tuuli.

Katsotaan, jos teen erikseen oman postauksen illan luennosta. Minähän sairastan myös Crohnin tautia, jonka vuoksi paikalle menen. 

Mitä sinä harrastat?

Minä harrastan valokuvaamista ja suurin osa kuvista on minun ottamiani, joiden en toivo päätyvän muiden käyttöön ilman lupaani.

Kamera lähti myös systerin luo mukaan, kun tiesin siellä olevan ihania kissoja. Tässä muutama kuva heistä =)

Ah, mikä ihana valo...

Ihan oikeestikko meinaat ottaa kuvan?

Mikä ihana lämpö!

Mä ihan pikkuriikkisen vaan kurkistan...

EVVK!7.4.2015 Eka jumipäivä!

Nyt se sitten tapahtui!

Taas astelin odottavaisin mielin vaa´alle heti herättyäni. Vaikka kaiken olen tehnyt juuri niin kuin pitääkin, niin silti harmitus iskee, kun vaaka näyttääkin samaa lukua kuin eilen aamulla. Tämä on nyt sitten sitä tahtojen taistelua. Koetellaan mieltä miten kauan tällaista kestän, mutta saapi kokeilla ihan vapaasti. Minä EN luovuta, tällä kertaa!

Tapaan tänään ihanan valmentajani. Saan taas rutkasti häneltä energiaa, ei ainoastaan ruokien muodossa :) Viime viikolla, kun valmentajalla kävin, painoin puoliltapäivin 93,2 kg. Samana aamuna kotivaa´alla painoin saman verran kuin nyt eli 91,5 kg. Seuraavana aamuna paino olikin noussut jo 93,2 kiloon. Ero johtuu siitä, kun vielä valkulla käyntipäivänä söin ihan normaalisti eli illallakin vielä hiilaripitoisen annoksen (pastaa) ja leipää. Saas nähdä näyttääkö valmentajan vaaka yhtään miinuksia tai plussia tänään tämän mukaan. Sillä välin lähdin kaupungille kuluttamaan aikaa. Onhan minulla talviloma tämän viikon, jee, ihanaa!

Ensin kävin yhdellä kirpparilla ja löysin sieltä sähkönsinisen tuubihuivin, muuta en mukaani löytänyt. Sen jälkeen kiertelin kaupungilla kävellen noin kahden tunnin ajan. Tuli käytyä Henkas ja Maukas, Kappahlissa, Momentissa, Aukiassa, Seppälässä, Intersportissa, Supersportissa, Glitterissä ja Lidlissä. Henkasta ja Maukasta lähti mukaan kirkkaan värisiä nilkkasukkia, Kappahlista alkkareita, Glitteristä monia erilaisia hiuslenksuja (jostain syystä ne on aina kateissa) ja lopuksi Lidlistä ruohosipulia, terttutomaatteja, Aromattia, tölkkiherkkusieniä sekä Crivitiltä jumppahousut, toppi ja lenkkitakki. Kaikki kokoa L eli nekin meni vielä tavoitevaatteiden joukkoon. Heti, kun sopivat päälle, niin suurempi lenkkeily alkaa =)
Otin kaupungille mukaani 0,5 l vichyä, 0,33 l vettä ja tetrasuklaapirtelön. Äsken join tänne kotiin päästyäni 1/2 annosta minttusuklaata. Tälle päivää olis jäljellä vielä toinen puoliska + 200 kcal ateria. Valkulle on aika vajaan tunnin päästä eli klo 14.30. Päivitän tänne jälkikäteen siellä punnitut tiedot.

Valkulla käyty ja tässä tulokset (suluissa viime viikon tiedot)

Paino: 92,8 kg (93,2 kg) eli - 400 g
BMI: 36,7 (36,9)
Rasva%: 50,5 (51,5) eli -1%
Lihas%: 22,3 (21,4) eli -0,9 %

Olen tosi tyytyväinen tuloksiin, etenkin rasva%:n suhteen :) Sen kunniaksi voisi juoda yhden kahvikupposen, jos se vielä maistuisi =)

Valmentajalta lähti mukaan taas koko paketillinen minttusuklaapirtelöpusseja ja kolme kappaletta sitruunapatukoita, kun ensi viikolla palaan töihin.

Huomenna lähden heti aamusta, kun poika on kouluun lähtenyt, ajelemaan Laihialle systerin luo pitkästä aikaa.

Omnomnom...

Tämä päivän 200 kcal ateria oli niiiiin hyvää! Mä niin rrrakastan broiskuruokaa. Kokeilin pari päivää sitten vaihtaa naudan ulkofileeseen, mutta se ei vaan ole mun juttuni. Tänään lisukkeiksi pääsi baby-porkkanoita, herne-maissi-porkkanakuutioita, terttutomaatin puoliska, muutama säilykeherkkusieniviipale, 20 g keltaista paprikaa ja 50 g rasvatonta raejuustoa. Maustoin ne aromatilla, currylla ja ruohosipulilla. Nyt vatsa kiittää!

6.4.2015 Jee! Jee! Jee! Lasku jatkuu edelleen! -200 g

Cambridgen 6. päivä

Ihanaa, kun paino laskee edelleen. Tänä aamuna vaaka näytti -200 g. Jokainen gramma on askel parempaan ja terveellisempään elämään. 

I h a n a a !

Tänään ajattelin tehdä pienen pyöräilylenkin Abc:lle, kun mikään muu kauppa ei ole auki. Sinne on yhteensuuntaan matkaa n. 4-5 km. Mies jo kävi pyörän eilen testaamassa ja sanoi, että meno on melkoisen vauhdikasta, kun pumppasi renkaat ihan täyteen. Ostin pyörän tangomarkkinaviikolla pari vuotta sitten. Mun ensimmäinen aikuisten koon pyörä oli nimeltään Helkama Kaunotar ja miten ylpeä siitä olinkaan, monet vuodet. Se on niin ihana pyörä ajaa! Se oli vielä esikoisen käytössäkin teini-iässä. Hän täyttää tänä vuonna 24 v. Toisin sanoen pyörällä oli ikää siinä vaiheessa jo yli 20 vuotta! Niimpä sitten päätin satsata uuteen polkupyörään, josta olin haaveillut pitkään. Merkkiä ei varmaankaan tarvitse arvailla :) 

Katsoin äsken almanakkaa ja tajusin, että poikani nimipäivä on tänään! Miten sen olinkaan unohtanut! Kävin pojan kanssa autolla Apsilla jätskiannoksella, mutta lähdin yksinäni sen jälkeen tekemään vajaan viiden kilsan pyöräilylenkin. Loppumatkalla olikin sitten vastatuuli ja ylämäki. Sai hyvän kevyen treenin samalla.
Itselle ostin Apsilta vain vesipullon. Puoli kuppia kahviakin ostin ja  piti taas kokeilla juoda, mutta enköhän mä nyt jo usko, että se ei ole enää mun juotavaa, koska tuokin puolikupillinen jäi lähes kokonaan juomatta.


Tavoitevaatteet

Kuvan lähde
Oletko sinä hankkinut mitään tavoitevaatetta? Minä tilasin eilen Halensilta yhden puseron, joka sopii vasta sitten päälle, kun olen 44/46 kokoinen. Nyt koko on vielä 50/52, enemmän tosin 50:n puolella kuin 52. Viime päivien aikana on yhdet 52 koon strech-kankaiset farkut löystyneet päällä niin, että en kohta kehtaa laittaa niitä jalkaan. Nyt jo joudun nostelemaan lähes koko ajan, kun niissä on kuminauhavyötärö. Vatsankin kohdalle jää liian löysää kangasta. Onneksi minulla on täysin samat farkut numeroa pienempänäkin. Tässä kuva siitä puserosta. Halensin sivulle pääsee klikkaamalla kuvan alla olevaa tekstiä. Minulla on ennestään yksi vastaavantyyppinen pusero ja se on mun suosikkipusero kautta aikojen. En vaan enää muista mistä sen taannoin ostin. Olisin ostanut tämän punaisena, mutta jäljellä oli enää koko 32/34 siitä väristä.

Tämä on niiiin ihanaa aikaa, kun alkaa huomaamaan jo pienistä asioista miten kroppa on muuttunut. Vatsan kohdalta on ihan selvästi kadonnut pönötystä pois, kasvot ovat hoikentuneet ja kellokin pyörii kädessä. Yhden sormuksen jouduin jo ottamaan pois, kun pelkäsin, että se tippuu sormesta. Nämä kaikki muutokset tuntuvat minussa jo nyt, vaikka pudotusta on vasta yhteensä -1,7 kg!!! Jos ei kilojen kariseminen näy vaa´alla, niin se näkyy kropassa. Edelliskerroilla olen sen huomioinut, että joskus kun paino alkaa jumimaan, niin kannattaakin mittailla kropan senttejä, koska hyvin usein kyse olikin siitä, että senttejä lähti eikä grammoja :)

Senttejä voikin mitata monista eri paikoista. Ota heti aluksi vertailuarvot, joita seuraat. Tuolta Edistyminen -välilehdeltä löydät esimerkkejä siitä mitä voit mittailla.

Joko sinulla on Selätin?

Kuvan lähde
Tuolla fb-ryhmässä tuli puhetta vatsamakkaroista. Mikäs sen mainiompi tapa on päästä niistä eroon kuin Selättimellä. Olen jo ihan unohtanut koko Selättimen. Ostin sellaisen jo viime lokakuussa messuilta. Nyt vasta se pääsee kunnolla käyttöön :)

5.4.2015 Viides Cambridge-päivä, -100 g

Viides Cambridge-päivä, -100 g


Aamulla tiesin jo vaa´alle mentäessä, että paljoa ei ole lähtenyt painoa, kun lisäsin ruokaan sen unohtuneen pirtelön. Nyt ottaa oman aikansa, kun kroppa siihen taas tottuu. Seuraavaa isompaa pudotusta odotan vasta menkkojen jälkeen eli joskus ensi keskiviikko-aamuna.

Olen liittynyt Facebookissa vertaistukiryhmään, jonka nimi on Camppaajat. Sieltä löytyy muutamia hyviä vinkkejä siihen mitä voisi valmistaa 200 kcal annokseksi. Eilen jo hain naudan ulkofilettä ja maustoin sen pippuriseoksella, mutta nälkä oli niin kova, että kuva unohtui ottaa. Tässä toisenlainen resepti fb-ryhmästä, jonka ajattelin tänään tehdä. Kauppareissulla lähti mukaani myös tuota pippurileikkelettä.

1 + -ateria (200 kcal)

3 valkuaista 42kcal
50g sipulia 15kcal
50g paprikaa 15kcal
25g maustekurkkua 20kcal
100g tomaattia 23kcal
50g raejuustoa 35kcal
50g naudan pippurileikkele 50kcal

Missä se lämmin kevätaurinko on?

Mä niin elän näin kevään korvalla, mutta inhoan takatalvia. Olin jo niin innoissani aikaisesta kevään tulosta. Koko luonto herää ja linnutkin laulavat ihan eri tavalla kuin talvella. Lintulaudalla käy vieläkin vilske, vaikka lumi on jo sulanut. Kylmyys tekee sen, että ilmassa ei heille lentele tai maassa liiku vielä hyönteisiä, joten ruokintaa ei vielä saa lopettaa, kun sitä on koko talven jatkanut.

 
Meillä on viikonloppu- ja kesäpaikkana sellainen 1800 -luvun loppupuolella rakennettu talo, jossa käymme. Ehkä joskus sen saamme kunnostettua. Ensin vain oleskelemme siellä, jotta näemme mitä haluamme tulevaisuudessa millekin huoneelle ja rakennukselle tehdä. Siellä on niin ihanan rauhallista. Linnut laulavat, perhoset lentelevät ja näin keväällä odotan kuulevani ensimmäisen kuikan äänen. Silloin tiedän, että ei tule enää takatalvea. Töyhtöhyypätkin etsiskelevät pesäpaikkaa lähipelloilta ja niitä on siellä paljon, samoin poikasia, kun niiden aika on. 

Joutsenet, kurjet ja eri sorsalajit hakeutuvat järvelle joka kevät. Joutsenia bongasin järveltä lähes kaksisataa vielä marraskuun ekanapäivänä.

Siellä saa olla hiljaisuudessa "latautumassa", poissa tästä kaupunkielämän hektisyydestä. Kalastamme tällä järvellä ja käymme sen näköalatornilla tiirailemassa muuttolintuja.  Nimesimme talon Villa Bertaksi, koska talon pitkäaikaisin omistaja ja asukas oli nimeltään Bertta. Hän asui siinä talossa yli 65 vuotta. Tänään on tarkoitus sinne mennä käymään. Linnutkin kaipaavat jo lisää ruokaa.