18.4.2015 Päivän kuntoilut

Pyöräilemässä

Päätin lähteä tekemään pyöräilylenkin, kun oli postilaatikkoihin myös jaettavaa. Laskeskelin etukäteen, että lenkistä tulee jotain 9 km:n pituinen, mutta päätin tehdä kaikki jakamisen pyöräillen ja lopulta lenkin pituudeksi tulikin 23 km. Lenkki meni kunnon kohottamisen puolelle, koska vauhti oli rauhallinen ja sisälsi useita pysähdyksiä tiettyjen postilaatikoiden kohdassa eli jakaminen oli sellaista täsmäjakamista, kun osoitteet oli etukäteen tiedossa mihin kirjeet pitää viedä.
Olin kyllä todella yllättynyt lenkin pituudesta, kun jaloissa eikä muuallakaan matka tuntunut kuin vasta ihan viimeisellä kilometrillä, kun ei ollut enää jaettavaa. Korvissa olevista napeista tuli niin hyvää musaa, että matkan kulkua ei edes huomannut =)

Kotiin päästyäni menin saunaan ja venyttelin siellä lämmössä. 

Shoppailemassa

Sen jälkeen lähdin käymään siinä isokokoisten naisten liikkeessä, jonne olen ensi maanantaina menossa. Kävin juttelemassa hieman tulevasta stailauksesta. Pitääkö olla jokin pohjameikki valmiina jne. Viime aikoina, kun ei ole paljoa tullut luettua lehtiä, niin kaupungin ostoskeskus vilisi porukkaa. En tiennytkään, että tämän viikonlopun ajan on ostoskeskuksen liikkeissä Komiat karkelot eli talo oli täynnä hyviä tarjouksia, myös tuolla em. liikkeessä. Sieltä ja yhdestä toisesta vaateliikkeestä lähdin kahden eri ostoskassin kanssa pois. Toisesta ostin kaksi sinistä ja yhden mustan puseron (3 kahden hinnalla), kun siellä sai kaikista vaatteista -25 %:n alennuksen, myös jo alennetuista. Yhdet uuden rintsikatkin tuli ostettua, kun nekin oli roimassa alessa. Tulevan maanantain liikkeestä lähti pari puseroa matkaan 5 eurolla/kpl ja kaksi pitsihelmaista toppia, jotka on mun suosikkitoppeja. Ei kyllä tässä vaiheessa tarvitsisi yhtään tuhlailla, kun paino laskee koko ajan, kun kohta ne on liian suuria. Myydään ne sitten pois, ajattelen. Tänään tosin paino oli hieman plussalla +200 g eli ne eilen odotetut plussat tulikin vasta tänään =)


Kuvan lähde

Ihana bongaus!

Oih, mitä minun silmäni juuri näkivätkään. Punarinta, jota pidän kauneimpiin kuuluvina lintuina, joita olen nähnyt, piipahti juuri silmieni edessä ikkunan toisella puolella olevassa puussamme. Eilen jo luulin sen nähneeni, mutta se lähti yhtä nopeasti kuin saapuikin ja en siksi ollut varma näystäni. Nyt olen! Ihanaa!

Tänään näin myös leskenlehtiä paljon tienpientareilla pyöräillessäni. Ne aina kertovat siitä, että nyt ollaan astetta lähempänä lämpimiä ilmoja =) Jee!

Polarin kertomaa

Tässä vielä Polarin lukemat, kun pitkästä aikaa otin sykevyönkin käyttöön
Kesto: 2 h 47 min 51 s
Kunto & Max. suorituskyky parantumassa
Keskisyke: 136
Max syke: 165
Kalorit: 1195 kcal (heh, lähes kaksi kertaa suurempi lukema kuin mun päivän ruokien yhteenlaskettu määrä)
Kal.rasva%: 23%
Tehot 
- 1 teholla: 16 min 1 s
- 2 teholla: 1 h 27 min 35 s
- 3 teholla: 1 h 4 min 10 s

18.4.2015 Kasaritunnelmissa...osa 1

The Voice of Finland finaali - Bed on fire

On toi Miia iha mieletön laulamaan. Huikee skaala lauluäänellä. On ollut mahtavaa huomata miten hänestä on vähitellen kuoriutunut vapautuneempi esiintyjä. En edes lähde arvuuttelemaan sitä mitä hän on lapsuudessaan kokenut. Ei voi kuin kunnioittaa ja ihailla häntä! Tässä vielä kaikki hänen viimeisimmät upeat esityksensä:

Se iki-ihana kasarivuosikymmen...Hanoin fanitus ja muutakin...osa 1

Oih, yksi kappale vei minut liukumäen lailla syöksähtäen takaisin sinne teinarivuosiin ja se oli Michaelin ja Jennien duetto vanhasta Hanoin biisistä Don´t never leave me. Olin silloin kasariluvulla tosi pitkään Hanoi-fani, myös ulkoiselta habitukselta tai kuuntelenhan mä vieläkin niitä Spotifyn kautta, mutta en enää sillai lähde Michaelin keikalle tai en esim. tupeeraa hiuksia pystyyn, vaikka pitkät mustat hiukset on edelleenkin. Siihen aikaan se oli kauhistus, jos pukeutui "punkkari- tai hevarityyliin". Yleisesti ne, jotka eivät tienneet Hanoista mitään, olettivat, että musiikkigenremme kaverin kanssa oli punk. Siinä ne oli ihan väärässä, vaikka kyllähän me jorattiin lavoilla Sex Pistolsin Anarchy In The U.K.:n tahdissakin, kun se kajareista kajahti ilmoille " I am an antichrist, I am an anarchist..." vaikka ei me anarkiaa sinällään kannatettu yhtään. Se vaan oli huippubiisi tanssia iha ns. kannat kattoon, vailla sääntöjä.

Palatakseni noihin Hanoin aikoihin. Muistan yhden päivän, kun kuulin radiosta suru-uutisen, että Razzle, Hanoin rumpali on kuollut. Itkin ihan vuolaasti ja äitikin kyseli, että mikä mun oikein on. Kun kyyneliltäni sain vihdoin kerrottua Mllion miles away -kappaleen soidessa taustalla, niin eihän se sitä pitänyt minään, mutta mulle se oli täysishokki. Vielä kun sen kuolemaan liittyi toinen lempparibändini Mötley Cruen laulaja Vince Neil, niin olin samalla surullinen ja kiukkuinen. En oikein tiennyt mitä piti ajatella ja mitä tapahtuu tulevaisuudessa. Olin koko ajan bändin jäsenistä fanittanut eniten Michaelia, joten tuo itku ei johtunut henkilöstä vaan siitä, että Razzle oli ihan mieletön rumpali ja siinä vaiheessa pelkäsin, että koko Hanoi Rocks hajoaa. Niinhän siinä sitten vuosia myöhemmin kävikin, mutta toisista syistä. Minun huoneeni oli "vuorattu" Suosikki-lehdistä ja muissa lehdissä olleilla Hanoin julisteilla ja leikatuilla kuvilla. Siihen aikaanhan ei ollut nettiä, josta pääsi kätevästi katselemaan fanikohteidensa kuvia. Joskus noita lehtiä piti odottaa pitkään, koska ei niitä joka viikko ilmestynyt kuten nykyään. Niit ilmestyi kerran kuukaudessa ja jotkin lehdet vielä sitäkin harvemmin. Se jos mikä kasvatti kärsivällisyyttä. Pienimmistä henkilökuvista tehtiin rintanappeja itse ja niitä laitettiin näkyville paikoille kuten laukkuihin, bleisereihin rinnuksille jne. Mutta niiden tekeminen onkin sitten jo eri tarina. Merkkasin tämän osa 1:ksi, koska tästä vuosikymmenestä tulen kertomaan vielä paljon enemmän tarinoita.Tässä Michaelin laulamana vuosia jälkeenpäin taltioitu live-nauhoite Ruisrockista 2012 kappaleesta Million Miles away

17.4.2015 2,5 viikkoa ja -4 kg, ei huono :)

-100 g, mutta 2,5 viikossa -4 kg

Odotin kyllä tälle päivää plussia, kun eilen lähti niin iso lukema, mutta parempi näin. Nyt oli rasva%:kin palannut sille normitasolle eli eroa toissa-aamuiseen ei ole kuin -0,5%. Enää yksi kilo ekaan valmentajan kanssa asetettuun tavoitteeseen. Onhan tämäkin jo omalta osaltaan saavutus, kun ajattelee, että neljä kiloa on yhtä kuin kahdeksan voipakettia!!!
Huomenna, jos ilma sallii, menen pyöräilemään, kun on jonkin verran posteja jaettavana.

**********

Tämä päivä on hurahtanut oikein vauhdilla. Töiden määrään ei meinannut koko päivä edes riittää.

**********

Kävin eilen illalla vanhempaa kotoa muuttanutta poikaa katsomassa ja samalla toin vaatteita pesuun mukanani, kun pojan asuntoon ei mahdu pyykinpesukone. Toisaalta ei se haittaa, tuleepahan vierailtua säännöllisin väliajoin puolin ja toisin. Välimatkaa on vajaa kymmenen kilometriä, joten ei hän kovin kauas muuttanut.

Ukkonen?

Menin eilen jo ennen kymmentä nukkumaan ja olen kyllä melko varma siitä, että eilen täällä jyrähti pari kertaa ja salamoi. Ikkunassa ainakin näin välähdyksen ja heti sen jälkeen vettä satoi lujaa tuli tuulen puuskia. Yhtä nopeasti kuin tuo ilmestyi niin yhtä nopeasti kaikki laantui. Eihän se olisi yhtään ihme, koska Kokkolan suunnalla oli ukkonen viime viikolla.

Nyt on pakko lopettaa, kun kohta alkaa TVOF:n finaali! Kuka sinun suosikkisi on? Mä pidän Miia Kosusesta.

16.4.2015 Waude! Nyt tuli jytky! -600g!

Totaalinen yllätys

En meinannut uskoa silmiäni, kun vaa´alta nousin ja katsoin Omronin lukemaa. 

89,3 kg, vähennystä eilisaamuun -600 g!!!

Tuosta irrallisesta näytöstähän sitä pystyisi seuraamaan reaaliajassa, mutta teen joka aamu niin, että katson vasta ihan lopuksi tuon lukeman. 
Eilen punnitsin tosi tarkasti sen mitä söin 200 kcal ateriana ja illalla kävin kovissa löylyissä. Liekö niillä merkitystä. Jatkan tänäänkin tuon 200 kcal aterian punnitsemista ja pidän huolen oikeasta vesimäärästä kuten eilenkin. Voi tähän lukuun vaikuttaa myös se, että aloin toissapäivänä tekemään 200 kcal aterian jo puoliltapäivin enkä siellä iltapäivällä töiden jälkeen. Myös sillä saattaa lukemaan olla merkitystä, kun en ole liikkunut sen pitkän pyöräilyn jälkeen ja yleensä sellaiset isommat liikkumiset näkyy muutaman päivän viiveellä vaa´alla. Viimeisin vaihtoehto selittäisi myös sen, että rasva% oli pienentynyt eilisaamusta 1,1%!! Harmi, kun mun vaa´assa ei näy lihas%. Olisi kiva nyt nähdä onko painoa lähtenyt niistä vai voiko tosiaan kaikki olla rasvaa.

Mut fiilis on nyt kyllä mitä mahtavin!!! Ihanaa!!!

En ole vielä halunnut mitata vyötäröä uudelleen. Ajattelin sen vielä säästää siihen, kun minulla on 1 kk täynnä Cambridgella oloa. 

Ostin viimeksi valmentajalla käydessä pari pussia kana-sieni keittoa, jos siitä tuunaisi yhden 200 kcal aterian esim. lisäämällä muutaman kanasuikaleen ja/tai sieniä. Yhdessä pussissa on jo valmiiksi 139 kcal, joten ei siihen paljoa lisää voi kaloreita laittaa.

Ihanaa, huomenna onkin jo perjantai! Niin se viikko vaan taas jo vierähti sukkelasti.

15.4.2015 Jippii! Jippii! Vihdoinkin!

Nyt se on alitettu!

Voi ihanuus! Voiko mikään enää tuntua paremmalta tässä tilanteessa kuin pääsy uudelle kymmenluvulle. Ysikymppiset on vihdoinkin takana. Siitä onkin jo pitkä aika, kun olen painanut alle 90 kg. Vaaka näytti lukemaa 89,90 kg. Jes! Jes! Taustalla soi Flo Ridan ja Chris Brownin kappale Here it is, jonka mukana voisin tanssia koko aamun oman henkisen tavoitteen voitontanssia!!! Paino tipahti eilisestä alaspäin -200 g.Missäs se aurinko nyt piileskelee? Tällaisena aamuna vielä ;) 

Jestas, kun äsken pelästyin, lähes kirkaisin, kun yhtäkkiä silmieni edessä ikkunan toiselle puolelle ikkunalaudalle hypähti harakka katselemaan sisälle. Meinasin sydärin saada, kun tuli siihen juuri sellaisella hetkellä, että en sellaista tilannetta mitenkään osannut odottaa. Ajatukset eivät olleet yhtään pihalinnuissa, vaikka niitä välillä tässä istuskellessa seurailenkin. Minun ilmeeni olisi ollut varmaan valokuvan arvoinen :D Eilen, kun lunta satoi niin paljon, että naapurin katolla oli sitä kunnon kerros, niin en meinannut uskoa silmiäni, kun harakka siellä vilvoitteli ja kylpi siinä paksussa lumessa niin kuin me ihmiset saunan jälkeen lumihangessa :D En ollut sellaistakaan ennen nähnyt. Pikkulintujen olen kyllä niin nähnyt tekevän vesilätäköissä, mutta en lumessa.

Tavoitepusero

Tämä kuva on otettu yhden vanhan
autiotalon sisältä, joka kohta puretaan. Nuo vanhat
lasten leikkivaunut kökötti eteisessä muun rojun
seassa. Oli ihan pakko hakea ne tähän kuvaan ihan
kuin elinikänsä tähdeksi vielä kerran =)

.
Se ihana pusero, josta täällä kerroin ja jonka tavoitepuseroksi tilasin Halensilta, tuli eilen postissa. Ja arvaas mitä! Se sopiikin jo päälle, vaikka on kokoa 44/46. Sen täytyy olla isompi koko, koska ei minun päälleni muut 44/46 koon vaatteet mene vielä päälle. Eipä tuo minua haittaa, voinhan sitä jo nyt käyttää. Nyt vasta kunnolla laitoin sen päälle, niin sehän on minulle ihan liian iso. Lisäksi materiaali ei ollutkaan sellaista, jota odotin, liian kevyttä. Se meni vaihtoon ja tilalle valitsin tällaisen.

Ole oman elämäsi tähti!

Oih, ensi viikkokin on kohta täällä ja 20.4. Silloin pääsen yhden kaupan stailaukseen mukaan ja saan siitä valokuvankin. Muistaakseni siitä kerroinkin täällä jossain vaiheessa. Ole oman elämäsi tähti yhden päivän ajan! Kesto reilun tunnin ja siihen sisältyy myyjien valitsemat vaatteet, ammattimeikkaajan meikkaus ja kampaus. Se sattuu niin hyvään "saumaan", jotta se sopii mainiosti tämän hetken palkkioksi. Sitähän ei tiedä, vaikka olisin siihen mennessä jo ekan valmentajan kanssa laitetun tavoitteen saavuttanut eli -5 kg, kun nyt se on -3,3 kg aamupainojen mukaan.

14.4.2015 Jes! Jes! Kohta alittuu 90! -300 g!

Niin lähellä, mutta vielä niin kaukana

Kyllä se silti siitä alas menee ihan varmasti =) Jos ei huomenaamulla niin viikon sisällä ainakin. Vaaka näytti tänä aamuna 90,1 kg, eilisaamusta -300 g. Rasva% pienenee kivasti ja tänään näkee myös miten lihas%:lle on käynyt, kun valmentajan luo on aika klo 17.00. Tänään teen kotoa käsin töitä, kun poikaa kuskailen kouluun ja takaisin, niin saan tehtyä 200 kcal aterian jo puolilta päivin, jotta ei tarvitse vaa´alle mennä suoraan ruokapöydästä.

Yhtä asiaa en olisi tälle aamua tarvinnut. Näkyä mikä oli pihalla. Pah! Takatalvi on tullut taas. Mä jo luulin, että se oli  aiemmin siinä, mutta ei. Noh, toisaalta, onhan se parempi, että se tuli nyt kuin vasta toukokuussa.
Jos viime aikoina on linnut käyneet ahkerasti syömässä ruokintapaikalla, niin tänään niitä varmasti tulee näkymään entistä enemmän päivän valjetessa, kun luonnosta ei löydy mitään ötököitä tms. ruokaa.

Jokos olette tutustuneet tähän lehteen? Ostin sen toissapäivänä ja illalla lueskelin sitä. Tykkäsin kovasti, kun siellä tuntui olevan vähän jokaiselle jotakin. Keskittyy blogeihin, jotka liittyvät kauneuteen, muotiin, hyvään oloon, terveyteen ja liikuntaan. Sieltä löytyi monia uusia linkkejä, joista en tiennyt aiemmin 
  • www.bottegaverde.fi, josta aion tilata lehdessäkin kuvan kera olleen makea Villi Kirsikka huonetuoksun
  • www.biodelly.fi, oli myös uusi tuttavuus minulle. Heidän tarjoomassaan ihastuin Makeup Blender meikkisieneen, josta joku jossain lehdessä olleessa jutussa mainitsikin ja siinä yhteydessä kiinnostus tuohon sieneen syntyi. Lehden poimima tärppi Flow vanilja-appelsiini-himalajansuolaakuorinta puhdistaa ja auttaa poistamaan kuona-aineita kehosta. Sitäkin voisi jossain vaiheessa testata
  • Muitakin Biodellyn lisäksi luonnonkosketiikkaan keskittyviä verkkokauppoja löytyy: www.kauppa.jolie.fi, www.kikas.fi, www.naturelle.fi
Silti näiden linkkien lisäksi minua eniten kiinnosti Beg for it -bloggari Millan kuva kuvalta etenevät ohjeet miten saada aikaan helpot letit, ponnarit ja kiharat. Välillä taistelen näiden pitkien hiuksien kanssa aamulla peilin edessä ja lopulta ne menee sille perusponnarille. Nyt sain hyvät ohjeet myös kalanruotoletin tekemiseen. Sitä täytyy harjoitella, vaikka ensin sivuhiuksiin, jotta se onnistuu sujuvasti tehdä itselle myös kaikkiin hiuksiin takaraivolle. 

Suosittelen tutustumaan lehteen! Se on myynnissä syyskuulle saakka, koska seuraava lehti ilmestyy vasta 1.9.2015.

Valmentajalla käynti klo 17.00

Jee! 2. Cambridge-viikon saldona -1,5 kg! Nyt ollaan sellaisissa lukemissa, jossa kuuluukin. Ekan viikon lukema -400 g jäi kauas taakse. Lihas%:kin oli pysynyt samassa eli paino ei ole ainakaan niistä lähtenyt. Hyvä minä! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

13.4.2015 Eka työpäivä kolmeen viikkoon!

Vaaka näytti vähäisiä plussia, +100 g

Olihan ankeeta nousta peittojen ihanasta lämmöstä jo ennen seitsemää, kun viime aikoina ehti tottua siihen, että sai nousta sängystä sitten kun huvitti eli vasta joskus kahdeksan aikaan. Muutenkin nukuin viime yön jotenkin levottomasti. Kai töihin takaisin paluu vähän jänskätti vaikka mitään jännittävää siinä ei ollutkaan. Samat työt odottivat kuten ennenkin. 


Työt ja Cambridge

Pakko laittaa tämä muutamien kuukausien ja aika monien kevyempien kilojen takaa oleva kuva, jossa pidän sylissäni Paro-hyljerobottia. Tiedätkö sinä mikä se on? Olin tuolloin messuilla, jossa se oli esillä. Jos tuollaisen saisin töihin mukaan, niin olisin varmaan aina töissä =) Jos et tiedä Parosta vielä, niin käyhän lukaisemassa siitä mm. täältä. 

Päivä meni hyvin kuurilla. Aamulla join koko pirtelöannoksen ennen töihin lähtöä. Töihin matkaavaan laukkuun laitoin 1,5 l vettä, puoliskan verran pirtelöjauhetta ja puoliskan sitruunan makuista patukkaa. Vettä meni työpäivän aikana yhteensä 2 litran edestä ja vessassa käyntejä sen mukaan. Otin mukaani Tupperwaren shakerin, sen, jolla kermavaahdon saa nopeasti tehdyksi, niin sillä sainkin tosi hyvin sekoitetun pirtelön aikaan. Sitä käytän ehdottomasti jatkossakin.

Työpäivä kului kolmen viikon maileja purkaessa ja niihin vastatessa ja muita töitä tehdessä. Yhtäkkiä päivä olikin jo pulkassa. Tällaisia pidempiä lomia saisi olla useammin, niin työpäivät kuluisivat nopeasti :)

Pojalla oli tänään lähtenyt ketjut pyörästään. Niin tapahtui jo eilen ja silloin mies ne kiristi, mutta ei näköjään olleet riittävän kireällä. Mies on nyt parhaillaan reissussa eikä voi nyt auttaa. Täytyy sillä välin viedä poika kouluun ja hakea. Omat työt on onneksi sellaisia, että ne kulkevat sinne missä minäkin olen eli ne eivät ole niin paikkasidonnaisia. 

Valmentajalle lomps!

Huomiselle en edes uskalla toivoa miinuksia, vaikka olenkin syönyt kaikki annokset niin kuin pitää enkä ole mihinkään herkkuihin sortunut. Olkoon se siis täysi ylläri, jos niin tapahtuu. Huomenna on muuten tosi ihana päivä! Tapaan taas valmentajani! Näen onko lihas%:in tullut muutoksia eli onko se suurentunut vai pienentynyt. Jos se on jälkimmäinen, niin siinä tapauksessa en ole juonut riittävästi. Joka päivä olen kyllä juonut väh. 3 litraa vettä, joissa ei ole mukana pirtelöihin meneviä vesimääriä.

Tänään on pakosti tullut lepopäivä liikkumisten suhteen. Töistä kun tulee, niin alan heti tekemään 200 kcal annostani ja yhtäkkiä kello onjo yli viiden. Ilmakin on kyllä tänään ollut sellainen, sateinen, että ei sinne ole huvittanut edes mennä. Huominen menee myös vielä lepopäivän merkeissä, mutta keskiviikoksi on jo luvattu aurinkoa, joten silloin aion  tehdä jonkun pyörälenkin.

Huomisiin!

12.4.2015 Jee! Jee! Ei tullutkaan plussia!

Pyöräilylenkki ei tuonutkaan positiivisia plussia!

Vaaka näytti taas -200 g vähemmän kuin eilen, mutta rasva% oli pienentynyt huikeesti eilisestä. Se oli eilen aamulla 50,5 ja tänä aamuna 49,7!! Jes! Tästä on hyvä jatkaa matkaa eteenpäin. Ilma on tänään kolea, joten taidan pysytellä tämän päivän sisällä ja pitää lepopäivän, niin lihakset saa rauhassa palautua.

Eilen oli muutenkin mahtava päivä. Punainen päivä! Toisin sanoen SPV toi kultaa Seinäjoelle!!! Aivan upea peli jälleen kerran. Ne saa sen tsempin päälle aina viimeisessä erässä. Voi kun minäkin saisin sitten sen viimeisen tsempin siinä 70 kilon ja 65 kilojen kohdilla, kun niiden alle pitäisi päästä. Joka tapauksessa heidän kunniaksi on pakko laittaa yksi kaikkien aikojen parhaimman bändin kappale live-versiona tähän postaukseen täytteeksi.


Heti huomaan lintujen käyttäytymisestäkin sen, että ilma ei ole kovin lämmin pihalla. Käyvät ruokintapaikalla tiheämmin kuin eilen. Tässä ikkunan ja ruokintapaikan läheisyydessä istuessani näin eilen kärpäsenkin lentelevän pihalla, joten linnuille on jo muutakin ruokaa saatavilla. Silti ilma on sen verran vielä koleaa, että en ruokia ota pois. 

Taidan käydä työpaikalla katsomassa onko siellä kaikki ok huomista töihin paluuta varten.

Jokohan sitä uskaltaisi tämän tekemäni kieltomerkin laittaa, kun 90 kilon alitus on enää 301 gramman päässä!!!