22.4.2015 Waude!!! Taas -700 g!!! Eka tavoitekin on saavutettu!

Tasapaino alkaa vähitellen löytyä!

Minulla oli alku aika hankala tällä Cambridgella, kun paino ei laskenut sellaista vauhtia kuin edelliskerroilla. Nyt alkaa selvästi homma vasta toimimaan. Olen löytänyt tasapainon ja rytmin syömisaikojen ja sisältöjen sekä nesteen määrän suhteen. Tässä on minun päiväni sisältö em. asioiden suhteen.
 • klo 7.00 juon koko pussillisen minttusuklaapirtelöä
 • klo 9.00 syön puolikkaan sitruunapatukkaa
 • klo 11.30 syön salaattibaarin annoksen (haen sen lähimmästä kaupasta) eli 200 kcal
 • klo 14.00 syön toisen puolikkaan sitruunapatukasta (tähän mennessä olen juonut väh. 1,5 l vettä)
 • klo 16.30 juon puolet minttusuklaapirtelöstä
 • klo 18.00 juon toisen puolen minttusuklaapirtelöstä
  Ennen klo 18.00 varmistan vielä, että olen juonut väh. 3 l vettä. 
 • Klo 18.30 jälkeen en enää syö enkä juo mitään
Olen todennut viime päivinä, että suoleni voi paremmin, kun pääpaino kaikkien ruokailujen suhteen on klo 8-14 välillä. Kun syön salaatinkin (200 kcal annoksen) jo puolilta päivin, niin suoleni toiminta on normaalimpaa eikä esim. ole ummetusta tai turvotusta. Kun menee nukkumaan pieni nälän tunne kainalossa, niin aamulla vaaka hymyilee =)

Eka tavoite saavutettu!

Asetimme valmentajan kanssa ekaksi tavoitteeksi -5 kg. Se ei valmentajan luona vielä tänään täyttynyt, mutta aamupainolla jo täyttyi. Tasan viisi kiloa on nyt lähtenyt 21 päivän aikana, kun eka aamupaino oli 93,2 kg 1.4.2015. Tänään vaaka näytti lukemaa 88,2 kg! Vähänkö olen onnellinen!!!

Nyt alkaa se mieletön energiapaukku tulemaan päälle. Sitä pääsen sopivasti viikonloppuna Kuopion Rauhalahden kylpylässä purkamaan, kun menen sinne koulutukseen. Lähden jo pe-aamuna aikaisin ajamaan, vaikka kokoonnumme vasta illaksi klo 20.00. Lähden ajoissa, jotta voin kaikessa rauhassa pysähdellä matkalla valokuvaamaan eri paikkoja. Sainkin jo muutaman vinkin, jossa pysähtyä. Ajelen siis reittiä Kyyjärvi-Viitasaari-Saarijärvi-Pielavesi-Siilinjärvi-Kuopio. Jos sinulle tulee mieleen muita hyviä luonnon valokuvauskohteita ko. reitin varrelta, niin kaikki vinkit otan ilolla vastaan =)
 • Kärnässä on pieni puro, joka on ihan ison tien vieressä
  http://bit.ly/1ELhrd6 Lisäksi siinä lähellä on myös vanha voimalaitos, jossa on mukavan näköistä. 
 • Korkeakoski http://bit.ly/1zk6M31 
 • Kuoreniemen voimalanseutu
Nyt saunaan ja päivän Emmerdale-jaksojen katsominen Watsonilla. Siinä se ilta sitten meneekin.

Huomenna on vuorossa töiden jälkeen pakkaamista ja vaatteiden pesua, jotta kaikki on sitten valmiina aamua varten.

21.4.2015 Zizzin beauty stagella ja -400 g!

Kiireinen ilta ja päivä takana

Eilen illalla olin siinä Ole malli yhden päivän ajan -tilaisuudessa. Oi, että se oli Voimaannuttava kokemus. Aivan ihana tilaisuus! Jos sinulla on joskus mahdollisuus osallistua vastaavaan, niin älä epäröi ilmoittautua!
Saavuin paikalle reilun tunnin etuajassa. koska halusin jutella etukäteen omistajan kanssa. Tarvitsin häneltä luvan ottaa valokuvia, kun aikomuksenani oli kirjoittaa kokemuksestani juttu yhteen jäsenlehteen. Julkaisuajankohta sille jutulle ei ole vielä tiedossa. Palaan siihen sitten myöhemmin, kun se on ajankohtaisempi.

Pastellisävyjä, voimakkaita värejä kuten keltainen, eriliaset nahkarotsit, pitsisomisteiset vaatteet

Kiertelin liikkeessä kuvaten vaaterekkejä ja samalla kyselin myyjiltä mitkä ovat tämän kevään trendit. Seurasin samalla millaisia vaatteita kenellekin valitaan. Oli ihanaa nähdä miten ihmisten silmät alkoivat kiiltämään, kun huomasivat itsekin vaatteilla aikaansaadun ison muutoksen. Oli tosi kivaa olla ns. kärpäsenä katossa ennen omaa vuoroa. Kun olin saanut riittävästi kuvia juttua varten, niin aikaa oli sen verran vielä jäljellä, että ehdin ostoskeskuksen alakerran kahviossa käydä kupillisella ja syömässä toisen puoliskan ja päivän viimeisen Cambridge-ateriastani. Kirjoitin siellä samalla juttua varten muistiinpanoja.Pastelleja, pastelleja, pastelleja...

Kirkkaan keltaista...

Pitsiä...

Farkut on aina muodissa!

Pastelleja lisää...

Vaalean sininen!

Valmistautuminen

Vaatteiden valinnan jälkeen oli vuorossa meikkaus. Sellainen kaupassakäynti meikki oli ok pohjana eli ihan "freshinä" ei tarvinnut tulla. Meikkauksen jälkeen oli vuorossa kampaaja, joka kiharsi ja tupeerasi hiuksiani valokuvausta varten. Minun hiukset ovat, miten sen sanoisi, kampaajien kauhistus siinä mielessä, kun niiden laittamiseen kuluu paljon aikaa. Minun hiuslaatuni on sellainen "lasinen", joka tarkoittaa sitä, että esim. vesi valuu hiuksen pintaa pitkin eikä imeydy kovin nopeasti. Näin ollen tupeeraamiset ja kihartamiset vaativat aikaa, kun hiukset eivät ole kovin vastaanottavaiset.

Oli jännää seurata miten kuvaaja ohjasi minua englanniksi poseeraamaan eri tavoilla ja asetti minua mitä erikoisimpiin asentoihin saadakseen juuri sellaisen kuvan kuin halusi. Minäkin valokuvaamista harrastavana opin samalla monia uusia asioita. Minulla on jalassa mustat korkkarit, jotka ovat ainakin 40 numeroltaan. Minulle ihan liian suuret. Sillä ei kuulemma ole paikallaan kuvatessa mitään merkitystä onko kengät jalkaan sopivat vai ei. Se koko ei näy mitenkään kuvissa vaikka jalat näkyvätkin.

Välillä piti pitää takin reunasta kiinni. Välillä katsoa suoraan kameraan tai valonheittimessä tiettyyn kohtaan. Hymyillä tietysti piti koko ajan. Osa kuvista otettiin niin, että istuin tässä kuvassa takanani näkyvällä rahilla ja myös pääni päälle laitettiin pieni hattu, jonka harso peitti kasvot lähes kokonaan. Silloin käytettiin sivulta päin kasvoja valaisevaa punaista valoa, jolla saatiin kasvot harson takana paremmin esiin ja sellaisen utumaisen vaikutelman aikaan. Sitä punaista valonheitintä ei tässä kuvassa näy.

Kun kaikki kuvat oli otettu, kävin ne läpi seuraavan henkilön kanssa, jolle kuului kuvien käsittely ja tulostaminen valokuvapaperille. Yhden kuvan sai ilmaiseksi ja muut maksoivat. Valitsin kuvasarjan, joka sisälsi viisi kuvaa. Tässä olen juuri valitsemassa yhtä kuvaa. Näiden kaikkien kuvien ottamisessa minua auttoi liikkeen omistaja sekä valokuvaamisen aikana, myös meikkaaja.

Liikkeestä lähdön jälkeen kassissani oli niiden viiden valokuvan lisäksi kuvissa näkyvä valkoinen huivi ja huomiseen asti on varauksessa tuo pitsihelmainen pusero. Nahkatakin olisin niiiiiin halunnut ostaa, mutta rahavarat eivät sitä salli. Lisäksi en sitä enkä farkkuja uskaltanut ostaa, kun painoni menee alaspäin koko ajan. 
Vaikka painoni meneekin niin pieneksi, että liikkeessä olevat vaatteet tulevat jäämään minulle auttamatta liian suuriksi, niin en silti siellä käymistä tule jättämään, ihan heidän asiakaspalvelun laadun vuoksi. Sinne on aina ilo mennä ja sieltä lähtee aina hymyillen pois. Heiltä löytyy monia erilaisia asusteita, joita voin käyttää hoikempanakin.

Paino laskussa edelleen! Jes! Jes! Jes!

Eilen aamulla jouduin nousemaan jo klo 5.30. Vaaka näytti siihen aikaan 89,3kg eli 100 g plussaa, mutta tänä aamuna se näytti  lukua 88,9 kg eli -400 g. Omien laskujeni mukaan tämän viikon pudotus tähän mennessä on -1,2 kg, johon lisätään tai vähennetään huomisaamun tulos.

Ihanaa, huomenna on taas valmentajalla käynti edessä. Näen taas mikä on minun lihas% tällä kertaa. Huomisiin!

19.4.2015 Värikkäitä viikonloppuostoksia, -200 g

Shoppailemassa (taas)

Viikko sitten, kun kävin sen uuden kirpparin katsastamassa, niin siellä oli niin suuri väkimäärä, että kiersin sen nopeasti läpi. Tänään menin sinne ajan kanssa ja kiertelin kaikessa rauhassa. Paikka on tosi siisti, avara ja varsinkin valoisa. Vaatteet ja muu tarjooma on siistissä kunnossa. Siellä oli tosi kiva kierrellä. Kassiin lähti aika paljon tavaraa kultaköynnöksen kera, mutta yhteishinta oli 22 €. Yllättäen ostoskoriini ei ole koko viikonlopun aikana eksynyt yhtä ainoaa tummaa tai mustaa vaatetta. Kirpparin jälkeen menin vielä käymässä Tokmannilla. En ole tiennyt, että ovat ottaneet POLA:n tuotteet valikoimiinsa. Sieltä löysin yhden ihanan anilliininpunaisen vaatteen, violetin pipon ja punaisen huivin. Eilen shoppaillessa ostin sähkönsinisen puseron ja vihreän huivin. Tässä vielä kuvana koko väriskaala =) Kaiken kruunaa tuo Arganöljyä sisältävä hiusnaamio, jonka ostin tullessa cittarista. Aion sen laittaa tänä iltana hiustenpesun jälkeen hiuksiini ennen saunaan menoa.

Paino taas laskussa

Aamulla paino tipahti sen -200 g, jonka oli eilen plussalla. Saas nähdä mitä vaaka näyttää ylihuomenna aamulla, kun huomenna on aikainen herätys. Vaasassa pitää olla jo klo 7.30. Se tarkoittaa sitä, että minun pitää syödä eka ateriani jo klo 6.00. Otan mukaani yhden patukan, jonka puoliskan syön sitten aamukahvin aikana, joka tarjotaan ennen koulutuksen alkua. Puolilta päivin syön yhtiön ruokalassa, jossa koostan itse sen 200 kcal aterian. Onneksi siellä on aina niin hyvä valikoima terveellisiä vaihtoehtoja. Toisen patukan puoliskan syön matkalla kotiin. Illalla ennen kuin lähden sinne stailaukseen, syön puoliskan pirtelöstä ja sieltä tultua juon loppuosan pirtelöstä. Eikös se niin ole, että puoliksi suunniteltu on jo hyvin tehty =)

Loppuilta kuluukin sitten kokemuksista kertoessa sekä tänne että suolisairaiden omaan jäsenlehteen, johon olen luvannut tehdä jutun. Täytyy vielä varmistaa, että saan siinä jutun yhteydessä hyödyntää sen kuvaajan kuvia, joita minusta ottaa. Menen pari tuntia aiemmin sinne liikkeesseen ottamaan mm. vaaterekeistä (ei ihmisiä sisältäviä) kuvia jutun täytteeksi.

P.S. Yksi varma kesän merkki meikäläisen elämässä on myös se, että piilareita lähti tilaukseen Lensonilta, jotta pääsen aurinkolaseja käyttämään.