30.4.2015 Ah, mikä auringonpaiste ja lukema, taas, -600 g!

-1 kg vaihtui -600 grammaksi

Tänä aamuna tein jotain sellaista mitä en normaalisti tee eli kävin kolmesti peräkkäin vaa´alla, kun eka luku oli niin epätodellinen. Se näytti tasan kilon pudotusta eilisaamuun. Kaksi seuraavaa näytti samaa eli -600 g, joten uskon niihin mieluummin kuin tuohon ekaan lukuun. Nyt paino on 86,5 kg eli tähän mennessä on pudotusta tullut -6,7 kg ja se on samalla tämän ekan Cambridge-kuukauden tulos, koska eka punnitusaamu oli 1.4. Valmentajalla viime tiistaina ei päiväpainossa vielä eka tavoite -5 kg näkynyt, mutta seuraavassa varmasti jo näkyy.

Tänään lähden pitkästä aikaa Villa Bertallemme. Pääsen siellä nauttimaan Wapun säästä ja luonnon rauhasta ja ah, niin ihanista lintujen äänistä. Mies on jokin aika sitten ostanut yhdeltä edellisen asukkaan sukulaiselta muutamia vanhoja tawaroita, joita pääsen laittamaan omille paikoilleen. Näin ne jo eilen, kun siellä piipahdimme. Häneltä palautui mm. tuohinen selkäreppu, joka on ko. talon omistajalla ollut aiemmin. Yhden Jugend-aiheisen pienehkön kirjahyllyn oli myös ostanut. Se tulee tosi tarpeeseen. Olen sinne kaivannut hyllykköä, johon voisin laittaa kaikki kirjani esille. Myös kaikki ne vanhat koulukirjat, jotka olemme vintiltä löytäneet.

Toiset viettää Wappua toreilla vilinässä, minä mieluummin pakoilen sitä tungosta luonnon rauhaan. Nyt etenkin, kun toissapäivänä oli pelonsekaiset tunteet ja mielikuvitus lähti valloilleen, kun löysin toisesta rinnastani kyhmyn. Sain ajan mammografiaan ja ultraääneen eiliseksi. Käynti olikin rauhoittava, kun se kyhmy olikin kysta, nesterakkula. Siitä imettiin neste kokonaan pois. Samalla löytyi toinen löydös, joka oli sidekudostyyppinen, tosin aika kosketusarka. Siitä otettiin kudosnäytteet patologille. Radiologi, joka ultraamisen teki, kertoi, että näitä sidekudostyyppisiä ei tavata leikata pois ellei ne aiheuta jatkuvaa kipua tms. eli ovat ihan hyvälaatuisia. Lopulta pyynnöstäni lähettivät molemmat patologille eli myös se nestekin lähti sinne tutkittavaksi. Lääkäri soittelee sitten ensi viikolla tuloksista, mutta olen ainakin alkuarvioiden perusteella toiveikkaalla mielellä. Sitä tunnetta minkä koin kyhmyn löydettyä ei tosin kovin helpolla saa pois. Se varmasti tulee jäämään ns. peikoksi kummittelemaan. Tähän asti ei ole sillä tavalla syöpä ollut mielessä missään vaiheessa, mutta tämä toi sen mahdollisuuden lähemmäksi itseä, ehkäpä liiankin lähelle.

Onneksi minulle oli mammografia tehty jo 2010, mutta siinä ei ko. löydöksiä näkynyt eli ne on tällä välillä tulleet. Olen vielä sen ikäinen, että en ole päässyt niihin joukkomammografiatutkimukseen mukaan. Nekin ovat edessä neljän vuoden sisään. Siitä syystä radiologi kertoi, että laittaa ne kuvat cd:lle, niin niitä voi sitten hyödyntää vertauskuvina joukkomammossa.

Kuvan lähde
Näin tänään facessa yhden jaon Askel terveyteen -blogista. Siinä kerrottiin tavoista millä voi valkaista omia hampaitaan luonnollisin keinoin. Käyhän lukemassa artikkeli. Se oli mielenkiintoinen ja avarsi ainakin minun ajatuksia: http://askelterveyteen.com/hampaiden-valkaisu-luonnollisesti/ 
Siellä mainittiin mm. leivinjauhe, joka kolahtaa ostoskoriin seuraavalla kauppareissulla.


26.4.2015, -6 kg ja eka kurssiviikonloppu Campaten

Tämä viikonloppu oli minulle ISO virstanpylväs

Olen aiemmilla kerroilla ollut usein kursseilla, mutta en ole ikinä ennen pystynyt vastustamaan noutopöydän ja aamupalapöydän antimia sekä illallisia. Tällä kertaa asenteeni oli jo valmiiksi ihan toisenlainen. Suunnittelin ennen lähtöä koko viikonlopun ruokailut ja miten ne "hanskaan" campaten. Kirjoitin ne paperille ja otin ne mukaani. Hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty ja se piti kyllä todella paikkaansa. Jos en olisi suunnitellut, niin motivaationi camppaamiseen ei ehkä olisi ollut näin korkealla.

PERJANTAI
klo 7.00 1 pss minttusuklaapirtelöä
klo 10.00 1/2 sitruunan makuista patukkaa
klo 12.30 1/2 sitruunan makuista patukkaa
| Tässä välissä lähdin ajamaan kohti Kuopiota | Pysähdyin Kärnässä ja valokuvasin siellä Kärnän puroa ja paikalle tulleita punatulkkuja |
klo 15.00 1/2 patukkaa Maaningan Korkeakosken kioskilla kahvin kanssa, jonka jälkeen kävin valokuvaamassa ja videoimassa Korkeakosken kuohuntaa.
klo 17.30 1/2 patukkaa autoa ajaessa. Juomana vettä.
| Saavuin perille Kuopion Rauhalahden kylpylähotelliin klo 19.00 |
klo 20.00 Yhteisellä illallisella koostin jäljellä olevan +200 kcal aterian salaattipöydän antimista

LAUANTAI
klo 7.30 Vaaka kiittää!-300 g! Jes! Ihan voittajafiilis!
klo 8.00 1 pss minttusuklaapirtelöä. Otin mukaan Tupperwaren shakerin, jolla sekoitin pirtelön. Sillä aikaa kämppis meni aamupalalle ja minä jäin huoneeseen. Jos olisin mennyt paikalle, niin en tiedä olisinko pystynyt vastustamaan aamupalapöydän antimia. Täytin myös kolme 0,5 l juomapulloa, jotka otin kurssitilaan mukaan. Ne oli juotava klo 14.00 mennessä. Loppupäivästä täytin ne uudelleen.
klo 9.30 Kurssin aikana söin 1/2 patukkaa, juomana vettä.
klo 12.00 Yhteisruokailussa koostin salaattipöydän antimista itselleni aterian + pääruokapöydästä vähän kanaa.
klo 15.00 1/2 patukkaa kurssin iltapvkahvin yhteydessä
klo 18.00 Jäin yhteisruokailusta pois ja join suklaan makuisen tetran päivän viimeisenä Cambridge-ateriana. Tähän mennessä olin päivän nestemääränkin lähes juonut.
klo 21.00 Tilasin ravintolasta lasillisen jäävettä, koska ravintolassa oli Blues-festivaali, jossa yksi pääesiintyjistä oli Heikki Silvennoinen. Hän aloitti vasta kymmenen jälkeen ja lopetti keikkansa vähän yli puolen yön. Sen jälkeen olisi vielä ollut yksi esiintyjä, mutta en jaksanut enää jäädä sitä kuuntelemaan, kun tänään piti vielä ajaa takaisin kotiin yli 300 km:n matkan.

SUNNUNTAI
klo 7.30 Valvominen ja huonosti nukutut yöt näkyivät vaa´alla, +100 g. Jouduimme päiväksi jättämään huoneen ikkunankin auki, kun peruslämpö oli niin korkea, että emme kumpikaan saaneet kunnolla nukuttua.
klo 9.30 1/2 patukkaa + vettä
klo 12.00 Koulutus päättyi yhteisruokailuun. Koostin sen +200 kcal totutusti salaattipöydän antimista.
Kotimatkalla söin kaksi kertaa patukan puoliskan ja kotiin päästyäni koko pussillisen minttusuklaapirtelöä.

Kurssi oli tosi mahtava hyvän ryhmähengen kera. Sain todella paljon hyviä vinkkejä tuleviin vertaistukitapaamisiin ja Hyvä olo -ryhmiin.

* * *

Jos jokin potuttaa, niin...

...kirjoita 50 positiivista asiaa elämästäsi paperille. Säilytä se ja kuljeta sitä aina mukanasi! Kun sinulla tulee sellainen huono päivä/tilanne eteen; jokin asia tuntuu toivottomalta, niin katso silloin tätä listaa. Ehkäpä se kyseinen päivä ei enää tunnukaan niin huonolta =) 

* * *

Yhteenveto

Tähän mennessä painoa on lähtenyt tasan -6 kg! Neljäs viikko tulee täyteen ensi tiistaina. Viimeisten neljän päivän saldona on -1 kg!