14.5.2015 Tulirokko selätetty!

Paluu arkeen, vihdoinkin!

Sairastuin tulirokkoon reilut 10 päivää sitten. Olimme silloin meidän Villa Bertalla ja la-päivällä vielä jaksoin käydä valokuvaamassa pihamiljöössä kesän merkkejä ja muutakin. Illan mittaan olo alkoi olla väsynyt ja yöllä oli ihan hirveä vilu. Heräilin tunnin välein. Aamulla mittasin kuumeen, joka oli klo 7.00 jo 38 astetta. Oli pakko samantien alkaa keräämään tavaroita kasaan kotiin lähtemistä varten. Olimme kahdella eri autolla, niin en uskaltanut jäädä odottamaan sitä, jos kuume vielä kipuaa ylemmäs. Niinhän se iltaa kohti sitten tekikin eli nousi seuraavana yönä 39 asteeseen asti.
Tulirokko ei ole kiva tauti. Luulin tuon taudin olevan jo historiaa, siis käytännössä, sellainen, jota ei enää näinä päivinä esiinny, mutta toisin kävi. Korkea kuume oli 3-4 päivää ja kurkku oli tosi kipeä. Heti, kun sain lääkäriltä penisilliinikuurin, alkoi kuume laskea ja kurkkukipu hellittää. Muut perheenjäsenemme on ilmeisesti taudin jo ehtinyt sairastaa, koska muihin se ei tarttunut.
Nyt on jo palattu arkeen, myös painon suhteen. Penisilliini aiheutti turvotusta ja sen myötä painokin nousi n. kilon verran. Vaikka äitienpäivänä päätin olla laskematta kaloreita, niin se ei onneksi näkynyt vaa´alla asti. Ilmeisesti herkutteluni pysyi  aika maltillisena ja painottuen aamupäivään. Illalla kävin vielä tekemässä reilun neljän kilometrin kävelylenkinkin mäkisessä maastossa.
Söin äitienpäivänä Cambridge-aterioiden lisäksi kermaisen omenaviinerin, mansikoita vaniljakastikkeella sekä äitini luona voileivän ja illalla pari suolakeksiä. Vettä ja kahvia join yhteensä sen totutun kolme litraa. Penisilliinikuurin aloitin seuraavana päivänä. Paino aleni normaalisti vielä ke 6.5. asti, mutta sen jälkeen se alkoi nousta vähitellen. Tänään vasta paino oli ekan kerran alempi kuin reilu viikko sitten Nyt paino on 84,7 kg.

Tein maalis-huhtikuussa paljon ylitöitä, joiden johdosta saan olla nyt pitkällä vapaalla eli menen töihin vasta viikon päästä keskiviikkona :) Ihanaa! Muutenkin olen ollut tavanomaista väsyneempi viime aikoina. Sain viime maanantaina uuden diagnoosin; lievä asentopohjainen uniapnea eli oireet esiintyy vain, kun nukun selälläni. Olen viime öinä tainnut nukkua enemmän selälläni, koska olen ollut normaalia väsyneempi.

Kumpa tuo ilma muuttuisi hieman paremmaksi, aurinkoiseksi, niin voisi lähteä tekemään pienen pyörälenkin kameran kanssa ennen illan jääkiekko-otteluita.Oikein ihanaa kesän merkkien tutkailuja kaikille! Pääskysiäkin on jo lennellyt eli kesä ei ole enää kaukana =)