2.8.2015 Vinkkejä Tallinnaan

Vinkkejä TallinnaanVeimme 8 v poikamme ensimmäistä kertaa Suomen rajojen ulkopuolelle ja siihen tarkoitukseen valitsimme Tallinnan. Varasimme matkan 26.-28.7.2015 väliseksi ajaksi, kun olimme kaikki vielä kesälomilla. Valitsimme hotelliksi Tallink Expressin, joka sijaitsee A-terminaalista n. 300-400 m päässä. Sinne saapuu Viking Linen ja Eckerö Linen laivat. Matkustimme Tallinkin laivalla, joten saavuimme D-terminaaliin. Kävelimme hotellille, jonne tuli matkaa n. 800 m.  Surffailin etukäteen netin syövereissä ja listasin mahdollisia vierailukohteita, jotka saattaisivat poikaamme kiinnostaa. Alempana muutama hyvä vierailukohde ja vinkki sinne suuntaan suuntaaville.


 Ilmastoinnista ei kannata pihistää!
 • Valitsimme alunperin hotellimme sen hinnan ja sijainnin mukaan, joka oli ihan väärä peruste.  Tulipahan testattua kantapään kautta se, että kuumahkossa huoneessa ei saa kukaan kunnolla nukuttua ja siitä kärsii jokainen, kun on koko matkan kova väsymys. Mieluummin maksaa extraa siitä, että saa ilmastoinnilla varustetun hotellihuoneen. Lisäksi aamupalatarjooma oli pettymys. Kananmunakokkeli oli molempina aamuina ihan kuivaa, tarjoilijat haisivat ohi mennessään hielle, nakit olivat kylmiä, vaikka oltiin ensimmäisenä aamupalatuntina paikalla ym.
Varo taksihuijareita!
Uskalsimme käyttää useaan kertaan takseja, myös eri firmojen, vaikka tiesimme, että niissä voi tulla huijatuksi. Tiesimme etukäteen miten sellaisilta tilanteilta voi välttyä. Kiitos siitä kuuluu Facebookin Tallinnavinkit -ryhmälle.
 • Muista ennen taksiin istumista tarkistaa oikealla takasivulasissa keltaisella pohjalla oleva hinnasto. Aloitusmaksu tulisi olla alle 4 € (keskimäärin 3,69) ja sitä seuraavat kilometrit alle euron (n. 0,69-0,89 €/km). Sama hinnasto pitää löytyä myös auton sisältä maksajan paikan kohdalta kojelaudasta. Hinta esim. Tallink Express hotellilta D-terminaaliin (autolla n. 1 km matkaa) ei saa maksaa missään nimessä enempää kuin 6 € ja sekin on jo ihan liikaa.
 • Olemme tulleet esim. keskustassa olevasta Viru-keskuksesta hotellillemme alle viidellä eurolla, jonne on pidempi matka kuin tuo edellä mainittu hotelli-terminaali välinen matka. 
 • Poikkeuksiakin löytyy. Kahdella eri kuljettajalla oli omat taksansa (molemmat sattuivat olemaan venäläistaustaisia, nimen perusteella, joka näkyy kojelaudassa). Toisen kyytiin (valitettavasti) menimme vanhasta kaupungista saapuessamme tarkistamatta takasivulasista taksoja. Vasta matkaan päästyämme huomasimme hinnat. Hänellä oli trippimittarikin omassa peilissään eli ei perinteisesti kojelaudalla, jossa se kuuluisi olla. Sain kuitinkin eli emme senkään varjolla voineet kieltäytyä maksamasta "ylihintaa". Matka Viru-keskuksen läheisyydestä hotellille maksoi kymmenisen euroa! Siis jos et saa kuittia, sinun ei tarvitse matkasta maksaa mitään!
 • Tämän jälkeen pitäydyimme Takson takseissa, joita meidän omalla hotellillakin oli aina valmiina. Luulimme niitä luotettavimmiksi. Kotiin lähtiessämme paikalla oli yksi Takson taksi. Menimme siihen ja huomasimme heti, että hänen trippimittarinsa näyttö on rikki. Odotimme terminaaliin pääsyä ja emme suostuneet maksamaan kuljettajan ilmoittamaa 9 euroa, jota ehdotti trippimittarissa näkyvän 9,90 €:n sijaan, joka oli siinä siis jo lähtiessämme. Emme luvanneet maksaa matkasta enempää kuin 6 € (joka sekin oli kyllä liikaa). Kuljettaja hyväksyi sen. Pyysin vielä kuitin, mutta siinäpä näkyikin se 9 €. En enää jaksanut alkaa siitä "vänkäämään". Toisin sanoen, tarkkana kannattaa olla. Tuli vain mieleeni, että kuinka moni iäkkäämpi luottaa näiden "huijaavien" taksoihin :(
Italian lipun alla toimiva pizzeria ei takaa laatua!
 • Etsimme maanantaina puolilta päivin jotain ruokapaikkaa ja valitsimme Perhos Loungen ;) vieressä olevan italialaisen pizzerian paikaksemme. Ajattelin, että se ei voi olla pettymys, mutta olin täysin väärässä! Pizzat, jotka tilasimme, olivat osittain palaneita ja tosi kuivia. Maksoimme kolmesta pizzasta ja litran vesipullollisesta 29,90 €. Pizzoista jäi yli puolet kaikilla syömättä.
Kompressor on nuorten pubi - ei lapsiperheiden paikka!
 • Yksi etukäteen löydetyistä käyntipaikoista oli netin eri palstoilla kehuttu Kompressor, jonka piti olla pannukakkujen taivas. Lähdimme sitä etsimään ekana iltanamme (n. klo 18). Lopulta kun paikan löysimme, niin se oli täynnä nuoria aikuisia hämyisessä pubimaisessa paikassa, jossa lähes kaikilla näytti olevan olut lasi edessään. Emme ihan sellaista näkyä odottaneet. Lähdimme samantien pois.
Pannukakkutaivas löytyi sittenkin, mutta ihan toisesta paikasta
 • Pannukakkuja silti teki mieli ja palasimme Raatihuoneen torille, josta löysimme mukavan terassipaikan, jossa ei ollut ns. sisäänheittäjiä. Minulla syntyy aina päinvastainen reaktio, jos joku yrittää vaikuttaa päätöksiini sillä, että tulkaa tänne jne. Sitä valintaa emme katuneet ja palasimme samaan ruokapaikkaan vielä viimeisenä iltanakin syömään pannukakkuja. Tämän paikan nimi oli Burgers & crips. Löytyy netistäkin osoitteesta: www.r18.eeHyvät kengät mukaan!
Kannattaa jo kotoa ottaa mukaan jaloille hyvin istuvat kengät, jotta ei tule hiertymiä tai jalat väsy liian nopeasti. Vanhassa kaupungissa kadut ovat pääosin mukulakivipäällysteisiä. Lapsille skeittikengät tai jotkin muut "joustamattomat", liian tasapohjaiset kengät eivät ole niitä parhaimpia jalkineita jalkaan. Me pakkasimme lenkkarit kaikille suosiolla mukaan ja se oli oikea valinta!
Vanhassa kaupungissa on arkkitehtuurisesti upeita vanhoja rakennuksia pilvin pimein. Sen ulkopuolelta löytyy modernimpia mm. Rotterdamin korttelista.


Tästä oli ihan pakko ottaa pojalle kuva!!!

Lentosatama eli Merimuseo - huikea elämys!
Tänne kannattaa lapsiperheiden poiketa, etenkin, jos perheessä on poikia. Aikaa kannattaa varata vähintään kaksi tuntia. On reilun kilometrin päässä A-terminaalista. Lapsille on paljon nähtävää ja kokeiltavaa. Nämä alla olevat kuvat eivät tarkoituksella kerro kaikkea. Pääsimme käymään mm. sukellusveneen sisälle.
Tällainen puhelin löytyi sukellusvenee sisältä :)

Näistä vain oli ihan pakko ottaa kuva. Löytyy sukellusveneestä.

Tähän liittyy seuraavassa kuvassa oleva teksti. Huikeeta!


Muita potentiaalisia käyntikohteita, joissa ei käyty 

  • Energia Oivalluskeskus, avoinna ma-pe 10-19, la-su 11-19. Voit nähdä oikean salaman ja astella hiukset pystyyn nostattavalla sillalla. A-terminaalista n. 400 m. Pöhja pst 29
  • TV-torni, avoinna ma-su 10-19 (aurinkoisella säällä paras). Tallinnan korkein paikka. Näkee kirkkaalla säällä Suomeen saakka. Lounasmahdollisuus. Kloostrimetsa tee 58 A
  • KGB-museo, Viru-keskuksessa
  • Toompean linna 
  • Hellemannin torni ja kaupungin muuri 
  • Tallinnan eläintarha, Paldinski mnt. 145, 7 km satamasta. 
  • Kiek in de Kök (torni) + Bastionin tunnelit, HUOM! ei auki maanantaisin! Vain ti-su klo 10.30-18.00 
  • City Jungle Elämysgolf -keskus on sadepäivien pelastaja, Pelaa 15 kolmitasoisella erikoistehostein varustetulla minigolfradalla, viidakon siimeksessä. Vabaduse väljak 9. Satamasta 2,1 km. 
  • Vembu tembumaa. Koko perheelle tekemistä; carting-autoja, törmäilyautoja, benjitramboliini, mönkkäreitä, pelihalli jne.. Hyvällä säällä pääsee vesiliukumäkeenkin.

   Voipakettipino jatkaa kasvuaan

   Tästä Tallinnan matkasta huolimatta laihdutusmatkani on pysynyt ennallaan. Nyt olis 34 kpl pinossa eli parin kilon verran on lisääntynyt pudotettujen voipakettien määrä viime postauksestani. Luulisi, että kesälomalla pino olisi pienentynyt, mutta toisin kävi. Huomenna alkaakin sitten se arki eli töihin paluu. Se myös omalta osaltaan arjistaa tätä laihdutustakin eli säännöllistää ruokailuja ja riittävää veden juontia.

   Sen verran on tapahtunut muutoksia, että siirryin Cambridgelta Oriflamen Wellness tuotteisiin, koska aloitin Oriflamen edustajana. Sen myötä perustin yhden uuden bloginkin peekoonoriflame.blogspot.fi. Tervetuloa myös sinne lukijaksi :)