1.1.2016 Woimaannuttava wuosi edessäpäin!

Mistä sitä alkaisi kirjoittamaan? Olisi niin paljon kirjoitettavaa, että sanat tukkiutuvat tungoksessa johonkin sekamelskaan. Olen jo pitkään miettinyt elämäni kulkua ja sitä mihin suuntaan oikein olen menossa. Vähän samalla tapaa kuin silloin nuoruudessa, kun omia uravalintoja piti tehdä. Tällä kertaa vain on kyse hieman suuremmista asioista, lähinnä henkisestä hyvinvoinnista, koska minua ravisteltiin "hereille" viime syksynä oikein kunnolla. 

  • Mitä minä haluan vielä elämässäni saavuttaa? 
  • Onko olemassa jokin asia/harrastus/paikka,  jonka haluaisin kokea?
  • Voinko olla vielä onnellisempi? 
  • Elänkö riittävästi tässä hetkessä? 
  • Onko ympärilläni ihmisiä, asioita, ajatuksia, joista saan woimaa vai viekö ne minulta voimia? 

Woimaantumista luvassa

Kun viime elokuussa paikallisen kansalaisopiston tarjonta julkaistiin verkossa, niin innostuin siellä olevasta kurssista niin paljon, että päätin siihen ilmoittautua heti, kun se on mahdollista. Samaa kurssia järjestetään ympäri Suomea eri paikkakunnilla. Turun avoin yliopisto järjestää yhteistyössä paikallisen kansalaisopiston kanssa Hyvinvointia ja terveyttä valokuvista opintokokonaisuuden. Olen siitä innostunut, koska tykkään valokuvata ja jostain syystä pyrin kuvaamaan tiedostamattani sellaisia asioita, joista saan itselleni voimaa. Joihinkin kuviin olen kirjoittanut myös omia runojani. Koin kurssin sisällön luettuani, että tämä on ehdottomasti minun juttuni. Nyt toivon koko sydämestäni, että kurssi myös toteutuu eli siihen olisi riittävästi hakijoita. Opintokokonaisuus on pituudeltaan 3 ov ja se lukeutuu lääketieteellisen tiedekunnan aineopintoihin. Ei sitä ikinä tiedä mihin tuo polku minut vielä johdattaa. Tällä kertaa vain kuuntelin voimakasta vaistoani. Aika näyttää mistä itseni vielä tulevaisuudessa löydän. Sen ainakin tiedän, että opinnot saavat jo yksistään minussa itsessäni aikaan woimaantumista, koska aihe on kiehtonut minua jo pitkään.Hyvinvointia ja terveyttä valokuvista -opintokokonaisuuden sisältö

  • Valokuvat hyvinvoinnin ja terveyden tukena
  • Perhealbumeista uusiin kuviin - valokuvien monet käyttötavat
  • Valokuvat työmenetelmänä sosiaali- ja terveysalalla
  • Valokuvien hyödyntäminen terapiassa
  • Valokuva mielenterveystyössä
Tämä kuva pojastani ja oma runoni ovat minulle yksi
voimaannuttavimmista valokuvista
Myös tämä blogini on tavallaan toiminut minulle yhtenä voimaannuttavana paikkana, koska olen näitä omia valokuviani voinut teille täällä jakaa. On tosi kivaa, kun saa tähän aiheeseen lisää syvyyttä. Olisi kiva sitten kuulla teiltä kommentteja matkan varrella, että näkyykö kurssin käyminen kuvissani jotenkin. Kurssi kestää kesään saakka.
 
Tässä rinnalla käyn syksyn melanoomien vuoksi vielä seurantatapaamisissa, joten ne tulevat melko varmasti näkymään valokuvissani myös. Ehkä tarkoituksellakin nyt aion yrittää kuvata omia tunteitani, koska syksyllä minun oli jostain syystä vaikea pukea sanoiksi niitä syvimpiä tuntojani,  jotka ailahtelivat ääripäästä toiseen. Tosin, melanooma on toistaiseksi onneksi selätetty eli niitä ei enää ole ellei uusia löydöksiä löydy tai jokin nykyisistä luomista muuta muotoaan.
 
Oletko sinä osallistunut vastaavalle kurssille? Mikä kuva on sinulle kaikkein voimaannuttavin?