Kuka minä olen?

Kantapään kautta oppiminen

Olen yli 4-kymppinen kolmen lapsen perheenäiti, joka ei isoistakaan asioista kovin helposti ns. "hätkähdä". Alkupainoni oli vuonna 2011 96,7 kg, BMI 38,3 (vaikea lihavuus) ja pituuteni ollessa 159 cm. Ensimmäisellä laihdutuskuurilla lähti melkein -30 kg, mutta innostuin liikkumisesta liikaa ja tuli ylikunto ja sen myötä takapakkia. Seuraavan kerran aloitin 2012 ja painoa lähti -25 kg kunnes asentohuimaus sekoitti kuviot kokonaan. Tämän jälkeen olen useita kertoja yrittänyt laihduttaa samalla kaavalla eli liian nopeasti ja aina ne ovat päätyneet siihen, että paino tulee nopealla vauhdilla takaisin. Näin monta vuotta piti tuhlata siihen, että ymmärsin, että nopeasti ei saa pysyvää muutosta  aikaan. 2015 syksy toi tullessaan pakollisen pysähtymisen, kun minulta löytyi melanooma, josta onneksi selvisin säikähdyksellä. Seuraavana syksynä äiti ajoi pyörällään auton eteen, jonka johdosta omat prioriteetit menivät uusiksi. Vime vuosi on ollut töiden suhteen raskas, kun omaa paikkaa ei yhtiöstä löytynyt. Lokakuussa sain kuulla, että ei tule löytymäänkään. Joulukuun alusta lukien on uusien töiden etsintä alkanut ja 5.3.2018 lukien virallisemmin, kun irtisanominen on ajankohtainen asia. 18 vuotinen ura ict-alalla jää näin taakse. Uusi ura on siis etsinnässä.
Viimeiset vuodet ovat siis olleet haasteellisia. Niin haasteellisia, että elämän tarkoitusta on pakosti tullut ajateltua,  opeteltua tässä hetkessä elämistä, terveellisesti ja säännöllisesti syömistä ja liikkumista. Siinä sivussa myös painossa on tapahtunut hitaasti ja varmasti positiivisia muutoksia.

Kuvan lähde
Jos joskus tuntuu siltä, että en jaksa, niin ajattelen mummoani, jonka kokemuksista haen voimaa. Hän menetti 5 lapsestaan neljä ja niistä kolme saman vuoden aikana; Odotti kaksospoikia, kun hänen ainoa tytär (2,5 v) hukkui. Yksi lapsista kuoli jo 2 vuotta aikaisemmin hinkuyskään. Oma isänikin syntyi keskosena, mutta selvisi ainoana lapsena hengissä. Kuoli lopulta muutamia vuosia sitten syöpähoitojen sivuvaikutuksien seurauksena.

Eipä sitä itselläkään kovin helppo lapsuus ole ollut. Väkivaltainen isä ja koulukiusaamiset jättivät arpia moniksi vuosiksi eteenpäin. Olin 10 vuotiaana myös vakavassa junaonnettomuudessa, jonka seurauksena jouduin jättämään suuret urheilu-urahaaveet taakseni. Rakastin liikuntaa eri muodoissaan, mutta suunnistuksesta löysin kotini. Suuri idolini oli siihen aikaan Liisa Veijalainen, joka suunnisti moninkertaiseksi maailmanmestariksi. Ehkä vielä joskus palaan suunnistuksen pariin. Jos en, niin ainakin nautin metsän antimista ja siellä liikkumisesta.

Lähetä kommentti

Kommenttisi saa aikaan hymyn! Kiitos siitä!